Birgün bizde yaşlı kadın olacağız hem lokum gibi yaşlılar var ben çok severimZaten şu yaşlı kadınları oldum olası hiç sevmem! Nedense hep bir memnuniyetsiz sinirli oluyorlar!
Ama çoğu suratsız ve sinirliBirgün bizde yaşlı kadın olacağız hem lokum gibi yaşlılar var ben çok severim
Bu ne ya? Pes artık. Yazık yavrum minnacıkmışsın daha. Ne üzülmüşsündür.senin nerene nazar degecek ki" dedi
Benim de bi anım aklıma geldi.
Annemle parka gitmistik çok sıcaktı ve aşırı susamıştım. Annem de beni parkın yanındaki ev sahibimizin annesinin evine gönderdi, teyzeden bi kap su rica et diye. Gittim dedim ki teyze beni annem gönderdi biraz sus verir misin çok susadım dedim. Kadin bana aynen şöyle dedi '' Su felan veremem burda su yok hadi çık git burdan ''
Üzülerek annemin yanına döndüm tabi..
Bu ne ya? Pes artık. Yazık yavrum minnacıkmışsın daha. Ne üzülmüşsündür.
Ay 3. Sınıfa giderken öğretmenimizde bana ve bi arkadaşıma cetvelle vurmuştu. Ben gururumdan ağlamadım. Diğer çocuk deli gibi ağlamıştı. Öğretmen gitti özür diledi ondan. Bende hani bana demiştim. Oda sen hakettin demişti. Ağlamadım diye haketmiş oldum. Nefret ettim zaten sonra kadından.
Öğretmeninizin sözleri bir çocuk için gerçekten incitici ama şu su isteme olayına bir de yetişkinlerin gözünden bakın. Bizim komsunun çocukları vardı anaları hemen üst katta eve çıkmazlar zırt pırt bizim cama kapıya gelirlerdi. Bir süre sonra cideen sinir bozucu oluyoMarmariste bir gun sokak sanatçısı bjr cocugun cepheden resmini ciziyor ben de kalabaligin arasindan yanasip ama hic benzememis diyiverdim yaş 6 falan. Adam dönüp herkesin icinden çekil git burdan diye bagirdi aklim cikmistihalbuki cocuklar genelde numara yapmadan gercekleri söyler.
Anasinifindayim bir gun omzuma da bizim koyde kusburnunda olan bi taş var bülbülün gozyasi derler nazarlik niyetine cengelli igneyle takilir. Annem onu yelegimin omzuna takmisti disardan. Ana sinifi ogretmeni de geldi bu ne diye sordu. Acikladim bilmis bilmis nazar değmesin diye takilir bizim köyde surda yetisio falan diye. Bu durdu kucumsemeyle baktı "senin nerene nazar degecek ki" dedi
Bana da cok su vermeyen oluyodu mahallede ya. Su dilenirdim hep tutar kolumdan hadi evine git diye itekleyiverirlerdi.
Evet maalesef. Bizim öğretmenlerde hangi öğrencinin annesiyle arkadaş olduysa o öğrenci hep en önde gözünün önünde otururdu. Biz üvey gibi. Hey gidi hey. Büyürken yaş atmıyor sadece işte. Kırıla döküle büyüyoruz.Oyy canim saol vala herkes vicdanli olsa keske. Ogretmenler zaten bi degisikti hep bana denk gelen. Fikstir yeni baslayan bi donemde yeni ogretmen ananiz babaniz ne is yapar diye sorar. Kimin velisi işine yarar kimi kapici cocugu diyw ezebilir onu saptamak icin.
Komik olan ne?Yani güldüm kusura bakmayın
Benim de sana benzer bir anim var canim. Cocuk degildim de gerci cocuk yastaydim ya neyse..Benim de bi anım aklıma geldi.
Annemle parka gitmistik çok sıcaktı ve aşırı susamıştım. Annem de beni parkın yanındaki ev sahibimizin annesinin evine gönderdi, teyzeden bi kap su rica et diye. Gittim dedim ki teyze beni annem gönderdi biraz sus verir misin çok susadım dedim. Kadin bana aynen şöyle dedi '' Su felan veremem burda su yok hadi çık git burdan ''
Üzülerek annemin yanına döndüm tabi..
Evet insanın nasıl içine oturuyor değil mi küçük gibi görünse de...Benimde hiçbir zaman unutmadıgım bir olay var
Bayramlık almıştık eve gittik kardeşim küçüktü annem onu götürmemişti eve gelince denedi kardeşime olmadı annem git değiştir 1 beden büyüğünü al dedi bende ilkokuldayım 5.sınıf falan heralde
Gittim orda kimse bakmadı yüzüme çocugum diye :)
Bi tane çalışan vardı abla ben bunu değiştirmek istiyorum dedim
Bana bağırmaya başladı değiştireceksen almayacaksın be bıktım sizden salak falan filan sonra da uzaklaştı ben tabi dudağımı falan büzdüm çok üzüldüm orda çalışan bi erkek gekdi yanıma eğildi canım ne zaman aldın sen bunu büyğünü mü istiyosun gel bakalım dedi ilgilendi benimle
O şrfsz kızın Allah belasını versin eve döndüm hemen banyoya gittin kapıyı kikitleyip ağladım kimseye de anlatamadım
Burdan okuyosan sürüm sürüm sürün emi gerizekalı
O mağazanın ortasında bana bağırdı hakaret etti hiçbir şey diyemedim birine anlatmaya utandım banyoya kendimi kilitleyip hüngür hüngür ağlamıştımEvet insanın nasıl içine oturuyor değil mi küçük gibi görünse de...
Aynen öyle...Bende böyle çok anı var gerçi kırılgan bir çocuktum biraz da ondan...Bir keresinde de ilkokuldaydım ilkokul öğretmenim iyi hoş ama biraz patavatsız bir kadındı.Ben çekingen bir yapıda olduğum için insanlarla konuşurken genelde sesim titrer.O yüzden pek hoş çıkmaz.Bana bir şey okutmuştu sonra da sen yılsonu gösterisinde şiir okumak ister miydin diye sormuştu evet mi dedim tam hatırlamıyorum ama o bana aynen şöyle dedi:Sen şiir okusan insanlar kaçar.Gülmüştü sonra da.Su okuduklarimdan yola cikarak soyleyebilirim ki, bayagi bayagi hasta bizim millet.. iletisimi gectim, konusma ve anlasma yoksunu.. yazik yahu cocuk kalbi kirilir mi
Şikayet etseydiniz iyiydi aslında.Gücü küçük bir kıza yetiyor demek ki zavallının.O mağazanın ortasında bana bağırdı hakaret etti hiçbir şey diyemedim birine anlatmaya utandım banyoya kendimi kilitleyip hüngür hüngür ağlamıştım
Hala da kimseye anlatmadım ama hiç umutmadım
Anneme bile anlatamadım ki ne şikayetiŞikayet etseydiniz iyiydi aslında.Gücü küçük bir kıza yetiyor demek ki zavallının.
Yok artık bir de hamilesiniz ha...Vicdanlarını gömmüşler bunlar.Benim de sana benzer bir anim var canim. Cocuk degildim de gerci cocuk yastaydim ya neyse..
Yas 17'lerin sonu, kizima hamileyim 6 aylik falan.. Hava almak icin hem de yuruyus olsun diye sokaga ciktim. Ama hava nasil sicak.. Yaz ayi.. Nasil susadim.. Bir sucu dukkaninin kapisini actim.. Yanima cuzdan da almamisim.. Dedim bir bardak su verir misiniz cok susadim ustumde para yok.. Kadin "veremem" diyince dondum kaldim.. Karnim da burnumda... Bu nasil acimasizlik.. Gozlerim doldu.. Unutamiyorum hic.. Hikayelerimiz benziyor diye alintiladim.. Bak uzuldum yine iste...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?