çocuklarına ''dur'' demeyen anne, babalara çok kızıyorum

6 yaşında çocuk. Ayrıca annenin tepkisin yazmıştım sanırım orayı okumadınız anne bir şey olmaz geçer birazdan tavrındaydı öyle hiç çözüm arama yolunda değildi.

Off bende sevmiyorum bu tur insanlari. Benimde esimin bir arkadasi var. Onlarda oyle. Cocuklara hic dur demiyorlar. Uc cocuklari var. Evime iki defa geldiler ama inanin sirf hayir demis olmamak icin kabul ediyorum. Butun evimi bastan basa yatak odamdan aldiklari ojeyle boyadilar. Hayatimda boyle cocuk gormedim. Haşere gibi birden eve saldirdilar resmen. Mobilyalarim, halilarim, duvarlarim, mutfak esyalarim her taraf oje oldu. Doktukleri ikramliklari da saymiyorum bile. Annesini babasini insan olarak severim iyiler aslinda ama cocuk terbiyesi sifir. Allahim ne vereceksen hayirlisini ver, boyle cocugum olacaksa gercekten olmasin diyorum resmen.

Yengem git yap demiyordur herhalde ama niye yaptigina dair ne kadar caydirici oluyordu supheliyim.
Bana kalsa ben de dalardim ama annem hep durdururdu, ayip olur o daha kucuk diye.
ama sinirden agladigina da sahit oldum, yine de demezdi bir sey

hacı annen resmen hacı yaa...masallah..neyse ılerde sende cocugunu bı kereye mahsus evlerıne gıdınce koltuk arkasına yolla.. mıras-ı devır

Mesela surekli isiriyorsa pedagoga götürebilir. Cocuktur yapar olayini anlamiyorum. Arkadas isirdigi da cocuk onun cani yok mu?

Gorumcemle senede bi kac kez gorusuyorum sirf bu sebeple. Oglu surekli kizima vuruyor ama o da cocuk diyip gecistiriliyor.Bazen de siddetli vurmussa kizima o da oglunu dovuyor. Sanki bir ise yarayacak gibi.
Bir uzmana gotursun ya da pesinden kossun kimsenin cocugunun canini yakmaya hakki yok.

Annenizin ellerinden öperim cennetlik bir kadınmış..
yengeni tutup burnunu o kakaya soksaydınız nereye yapılacağını öğrenirdi, kedi gibi yani

okurken çok gerildim yahu..
Ya cok garip ben de orta okuldaydim sanirim net hatirlamiyorum. Yengem israrla yalniz yollardi bize.
E biliyorsun yaptigini yollama degil mi, yok, ertesi gun yine gelirdi kiz.

geçenler de eşimin iş arkadaşları geldi yemeğe. 1 ailenin 3 tane çocuğu var rahat rahat oturdular hiç bir yeri kurcalamadılar. bir aile yemeğe katılmadı sonradan çaya geldi 1 tane çocuk resmen kurcalamadığı yer kalmadı. diyorum x abla çocuk çamaşır makinesine bakıyor bi bak istersen diyorum gülerek birşey olmaz merak etme diyor. bende sinir olurum böyle insanlara ya makinenin içine girse diğer çocuklar tuşuna bassa. herşey olabilir allah korusun.

6 yaşında çocuk. Ayrıca annenin tepkisin yazmıştım sanırım orayı okumadınız anne bir şey olmaz geçer birazdan tavrındaydı öyle hiç çözüm arama yolunda değildi.
Arkadasim okudum yasini goremedim. Evet 6 yas biraz buyuk bir yas laf anlama cagi diyorum ben daha ufak sanmistim. Suan tepkinizi anliyliyorum. Yanlis anlasilmak istemem cocuklara karsi hassasim ve ben yasi kucuk sanmistim kusura bakma..

hacı annen resmen hacı yaa...masallah..neyse ılerde sende cocugunu bı kereye mahsus evlerıne gıdınce koltuk arkasına yolla.. mıras-ı devır
Annem hakkinda yazilan bu yorumlari duysa ne kadar sevinir :)
Ben kizimla gidiyorum arada ama boyle bir sey hic aklima gelmedi dogrusu :))))

Arkadasim okudum yasini goremedim. Evet 6 yas biraz buyuk bir yas laf anlama cagi diyorum ben daha ufak sanmistim. Suan tepkinizi anliyliyorum. Yanlis anlasilmak istemem cocuklara karsi hassasim ve ben yasi kucuk sanmistim kusura bakma..

Rica ederim dediğiniz gibi yaşı çok küçük anlamayacak yaşta olsa bu kadar tepki vermezdim belki ama sonuçta benim çocuğum 5,5 yaşında ve kimseyi ısırmaması gerektiğini anlayabiliyorsa o çocukta anlar ama anlatmak lazım tabii annesi bir şey olmaz geçer diyor ama acaba onun çocuğunu birisi ısırmış olsaydı aynı rahatlıkta davranabilecek miydi? Hiç sanmıyorum.

Evet zaten bayan yazdi 6 yasindaymis tepkisini suan anladim. Evet uyarmamasi yanlis. Uyarsada yapiyormus. Ben daha ufak cocuklari kastetmistim 6 yas degil..

Annem hakkinda yazilan bu yorumlari duysa ne kadar sevinir :)
Ben kizimla gidiyorum arada ama boyle bir sey hic aklima gelmedi dogrusu :))))

benım cevremde bu duruma tepkısız çimdiksiz kalacak kadın yoktur.o yuzden hacıdır dıyorum ımza mı atıyorum :)

Çok otorite kurulan veya hiç otoritesiz şımartılıp sarıp sarmalanan çocuklar sağlıksız oluyor ya toplumla uyum sorunu yaşıyor ya da suça sürükleniyor. Ektiklerini biçecekler ona üzülüyorum. O değil sağda solda başıboş dolanırken bi kaza gelse başına rahatlığın böylesi. Aile olmanın eğitimi verilmeden çocuk yapılmasa hem ebeveyn hem çocuk için ne iyi olurdu.

Bende sanmiyorum benim oglum da 3 yasinda yigenlerimde 5 tanesi ondan buyuk bir tanesi ayni yas digeride 1 yasinda ve besigine oyuncak atmis pelustan. Ablam ona bile kizmisti ve bende cok bozulmustum bu cocuklar biraz buyuk ve canlarini bilerek yakarlar.. uzuldum... bazen can sikici olabiliyor haklisiniz..

icbiseybeniyildiramaz, post: 39082805, member: 653198"]Evet zaten bayan yazdi 6 yasindaymis tepkisini suan anladim. Evet uyarmamasi yanlis. Uyarsada yapiyormus. Ben daha ufak cocuklari kastetmistim 6 yas degil..[/QUOTE]
Kuzenimin cocugundan bahsetmiştim. O daha kucuk ama caydirmak icin hic cabalari yok.
bir dugunde biz otururken bunun oglu gitnis bir kadini isirmis. Kadin bagirmaya basladi tabi. Kizim da orda yanlarinda. Kadin avaz avaz bagiriyor nasil cocuk yetisiriyorsunuz geldi isirdi kolumu vs.
gidip kizimi ordan aldim ama yerin dibine girdim. Gercekten utandım kafami yerden kaldiramadim bir daha.
ama isiran cocugun annesinin masallahi vardi, hic umrunda olmadi ne var sanki kopardi mi falan diyor.
bu cocuga bu yasta boyle yapilirsa 6 yasinda da isirmaya devam eder tabiki

canım ınan bana otorıteden zarar gelmez.annem dördümüzü otorıtenın kralı dıyebılecek sıstemle buyuttu.4 kardes mısafırlıge gıttık mı.tesbıh gıbı aynı koltuga sıralanır gıkımız cıkmazdı.cunku daha evden cıkmadan kapı onunde annem başlardı madde madde sıralamaya...
ben yerınızden kalkın demeden kalkmak yok !!!
susadınız mı mutfaga tek gıtmek yok..ben getırırım
hıc bıyerı kurcalayıp karıstıramazsınız .eve gelınce kıtlerım odaya sızı.tvye hasret kalırsınız..vs vs..

annemden hem cok korkardık hemde komsular ayy ne sevımlı uslular deyınce hosumuza gıderdı...

ne annemın başı agrırdı ne komsular akrabalar annemden ıllallah ederdı..

hersey anne de baslıyor

Ben orta olunmasından yanayım ama çok haklisiniz otorite otoritesizlikten iyidir. Anne babalar önce şunu anlamalı, bu çocuk büyüyüp yarın bugün toplum içine karıştığında, kimse onu annesi babası kadar nazlamayacak çekmeyecek. Duvara toslayacak sudan çıkmış balığa dönecek. Toplumla uyum içinde, anlayışlı, kendi kararlarını kendi verebilen, sağlıklı, kendisi ve insanlarla barışık birey yetiştirmeye çalışmak gerek elden geldiğince. Böyle çocuklar büyüyünce de ne görgüsüz terbiyesiz denecek yarın bugün anne babaya da asi olacak muhtemelen.

Son düzenleme:
yani bu umursamazlık çocuğun kötülüğüne olacak ama kime ne anlatılabilir ki...

Eltimin kızı 7 yaşında her şeyi kurcalayan bir kız, kız kardeşi 14 aylık kızkardeşini ve oğlumu çok kıskanıyor oğlum bu arada 8 aylık .C.tesi günleri de çalışıyorum annem rahatsız olduğu için kayınvalidem oğluma bakmaya gelmiş eltimin kızı da ağlamış onu da getirmişti, işten döndüğümde izlenimlerim hoşuma gitmedi Oğlumu sinirlendirmeye çalıştı sürekli, oyuncaklarını alıyor eline oğlum isteyince çekiyor vermiyor, oğlumun yemekleri bizden ayrı, tutturdu ben Yusuf'un çorbasından içeceğim onun meyvesinden yiyeceğim diye çocuğuma doğru düzgün bir şey yediremedim o gün. Bak sana bunları hazırlayayım bundan ye diyorum yok kabul etmiyor, sinirlerimi bozdu kayınvalidem de bir şey diyemiyor. 7 yaşındaki bir çocuğun tuvalet eğitimi verilmiş olması gerekmiyor mu klozeti açtığım gibi şoka girdim hadi yanları batırdı sifonu çekmek de mi zor ben bir daha kabul etmesem haksız mıyım yanlış mıyım bu konuda objektif değil miyim acaba
bir de aynı günün gecesi oğlumun burnu kanadı daha önce hiç olmamıştı işten geldiğim zaman oğlumla kayınvalidem uyuyordu kız oğlumun yatağının başında durmuş dönenceyle oynuyordu o bir şey yapmamıştır değil mi fazla evhamlıyım sanırım

bilemiyorum o mu bir şey yapmıştır ama baştan size gelmesi hata. kv niz ve eltinizin buna müsaade etmemesi gerekirdi. birde tuvaletini kendi başına yapması gerekir. 7 yaşındaki çocuk okula gittiğinde ne yapıyor acaba? ben olsam sorarım bunu annesine...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…