- 16 Mayıs 2014
- 3.315
- 3.913
- 248
Bak canim ben diyorumki isirmak bir tepki ve birden isirdi cocuk durduk yere annesi uyurdiktan sonra.. kiskanmis kizmis olabilir.. cocuk yani bu 1 dakkasi 1 dakkasina tutmaz. Mesajimda dedigim gibi bir anda oldu bizim yavrularda birbirine girdiki onlar yanlizmiz biz yanindaydik.kalp kirmaya degmez. Emin olun arkadasinizda boyle olsun istemezdi. Ayrica benim cocugumda isirsa cozum arardim isirma yanlisida degilim biriside yapsa kizmam evet oda cocuk yasi buyuk olsa neyse ki bisi sorcam sizin yavrunuzu isisran cocuk kac yasindaydi merak ettim
Yengem git yap demiyordur herhalde ama niye yaptigina dair ne kadar caydirici oluyordu supheliyim.
Bana kalsa ben de dalardim ama annem hep durdururdu, ayip olur o daha kucuk diye.
ama sinirden agladigina da sahit oldum, yine de demezdi bir sey
önceden yiyordum artık yiyemembu kadarına pess dedim
Mesela surekli isiriyorsa pedagoga götürebilir. Cocuktur yapar olayini anlamiyorum. Arkadas isirdigi da cocuk onun cani yok mu?Su isirma olayina koptum resmen.. yaahuu sanki annesimi tembihledi.. bah yavrum gidince bebeyi hakla isir dislerini gecir diye.. her cocuk isirmaz.. isiranda unutur ne var bunda donem geciriyor cocuk kolaymi buyur ... isirmis tamam da bana arkadasim boyle bisi yapsa birdaha zaten gorusmem... bazi cocuklar varki oyle zorki... napsin kadin omu tembihlemis ... agzina saglik diyenler de ayrica pess... ya hatir denen bisi var.. hic unutmam 2 sene kadar once yurtdisindan ablam gelmisti bize oturuyorduk... cocuklar yanlarimizda ogullarimiz ayni yastalar.. yanimizdalar ve birden birbirlerine bir girdiler.. ne yani sen boylemi cocuk buyutuyodun diye ablamami cikissaydim.. arkadasimda olsa guler gecerimm... cocukk huu pamuklami buyur janimm... biraz anlayiss
Ya cok garip ben de orta okuldaydim sanirim net hatirlamiyorum. Yengem israrla yalniz yollardi bize.Annenizin ellerinden öperim cennetlik bir kadınmış..
yengeni tutup burnunu o kakaya soksaydınız nereye yapılacağını öğrenirdi, kedi gibi yani
okurken çok gerildim yahu..
geçenler de eşimin iş arkadaşları geldi yemeğe. 1 ailenin 3 tane çocuğu var rahat rahat oturdular hiç bir yeri kurcalamadılar. bir aile yemeğe katılmadı sonradan çaya geldi 1 tane çocuk resmen kurcalamadığı yer kalmadı. diyorum x abla çocuk çamaşır makinesine bakıyor bi bak istersen diyorum gülerek birşey olmaz merak etme diyor. bende sinir olurum böyle insanlara ya makinenin içine girse diğer çocuklar tuşuna bassa. herşey olabilir allah korusun.evet arkadaşlar, dün evimize eşimin abisi, yengesi ve çocukları geldi. küçük çocuk 5 yaşında, büyük kız 10 yaşında.. küçük çocuk bütün çekmecelerimi karıştırdı. salondaki konsolun, ünitenin çekmecelerini, mutfak dolaplarını, yatak odasındakiler her yeri. ve anne babası en son kalkmaya yakın karıştırma dediler. çok sinirlendim. büyük konuşmayayım diyorum, benimde çocuğum böyle olursa, ilk öğreteceğim şey başkasının evine gittiğimizde kimsenin çekmecelerini karıştırmamasını öğretmek olacak. eline tablet, laptop ne geçerse aldı oynamaya başladı, oyun cd si taktı ama görseniz cd yerini kıracaktı resmen biraz daha zorlasa.. eşimde bir şey diyemedi, bende öyle. belki içinde özel resimlerimiz, dosyalarımız var kimsenin görmesini istemediğimiz anlayamıyorum böyle rahat aileleri. bir de yatak odasına da gitti şifonyeri karıştırıyor iyice sinirlendim. kendi ablamın çocukları olunca gördüğümde uyarıyorum, yapamıyorlar. ama eşim kırılmasın diye tek kelime etmedim. bir de salondan annesini kaldırdı, başka odaya götürdü, anne salonun kapısını kapat birşey göstericem diyor. annesi kapatmadı, geldi çocuk kapattı kapıyı... içim içimi yedi. çok gerildim, konuşurken bile gözüm çocuğu takip etti. ünitenin camı kırılacaktı az daha... size de gelen böyle misafirler oluyor mu, nasıl baş ediyorsunuz? aileleri değil de, sırf çocukları yüzünden evime gelmesini istemediğim insanlar var.
çocukların çoğu duracağı, oturacağı yeri bilmiyorlar. hepsinin elinde bilgisayar, tablet, cep telefonu.. hiç bir çocuk yaşının oyuncağı ile oynamıyor..
Arkadasim okudum yasini goremedim. Evet 6 yas biraz buyuk bir yas laf anlama cagi diyorum ben daha ufak sanmistim. Suan tepkinizi anliyliyorum. Yanlis anlasilmak istemem cocuklara karsi hassasim ve ben yasi kucuk sanmistim kusura bakma..6 yaşında çocuk. Ayrıca annenin tepkisin yazmıştım sanırım orayı okumadınız anne bir şey olmaz geçer birazdan tavrındaydı öyle hiç çözüm arama yolunda değildi.
Annem hakkinda yazilan bu yorumlari duysa ne kadar sevinir :)hacı annen resmen hacı yaa...masallah..neyse ılerde sende cocugunu bı kereye mahsus evlerıne gıdınce koltuk arkasına yolla..mıras-ı devır
Arkadasim okudum yasini goremedim. Evet 6 yas biraz buyuk bir yas laf anlama cagi diyorum ben daha ufak sanmistim. Suan tepkinizi anliyliyorum. Yanlis anlasilmak istemem cocuklara karsi hassasim ve ben yasi kucuk sanmistim kusura bakma..
Evet zaten bayan yazdi 6 yasindaymis tepkisini suan anladim. Evet uyarmamasi yanlis. Uyarsada yapiyormus. Ben daha ufak cocuklari kastetmistim 6 yas degil..Mesela surekli isiriyorsa pedagoga götürebilir. Cocuktur yapar olayini anlamiyorum. Arkadas isirdigi da cocuk onun cani yok mu?
Gorumcemle senede bi kac kez gorusuyorum sirf bu sebeple. Oglu surekli kizima vuruyor ama o da cocuk diyip gecistiriliyor.Bazen de siddetli vurmussa kizima o da oglunu dovuyor. Sanki bir ise yarayacak gibi.
Bir uzmana gotursun ya da pesinden kossun kimsenin cocugunun canini yakmaya hakki yok.
Annem hakkinda yazilan bu yorumlari duysa ne kadar sevinir :)
Ben kizimla gidiyorum arada ama boyle bir sey hic aklima gelmedi dogrusu :))))
Bende sanmiyorum benim oglum da 3 yasinda yigenlerimde 5 tanesi ondan buyuk bir tanesi ayni yas digeride 1 yasinda ve besigine oyuncak atmis pelustan. Ablam ona bile kizmisti ve bende cok bozulmustum bu cocuklar biraz buyuk ve canlarini bilerek yakarlar.. uzuldum... bazen can sikici olabiliyor haklisiniz..Rica ederim dediğiniz gibi yaşı çok küçük anlamayacak yaşta olsa bu kadar tepki vermezdim belki ama sonuçta benim çocuğum 5,5 yaşında ve kimseyi ısırmaması gerektiğini anlayabiliyorsa o çocukta anlar ama anlatmak lazım tabii annesi bir şey olmaz geçer diyor ama acaba onun çocuğunu birisi ısırmış olsaydı aynı rahatlıkta davranabilecek miydi? Hiç sanmıyorum.
Çok otorite kurulan veya hiç otoritesiz şımartılıp sarıp sarmalanan çocuklar sağlıksız oluyor ya toplumla uyum sorunu yaşıyor ya da suça sürükleniyor. Ektiklerini biçecekler ona üzülüyorum. O değil sağda solda başıboş dolanırken bi kaza gelse başına rahatlığın böylesi. Aile olmanın eğitimi verilmeden çocuk yapılmasa hem ebeveyn hem çocuk için ne iyi olurdu.
yani bu umursamazlık çocuğun kötülüğüne olacak ama kime ne anlatılabilir ki...Ben orta olunmasından yanayım ama çok haklisiniz otorite otoritesizlikten iyidir. Anne babalar önce şunu anlamalı, bu çocuk büyüyüp yarın bugün toplum içine karıştığında, kimse onu annesi babası kadar nazlamayacak çekmeyecek. Duvara toslayacak sudan çıkmış balığa dönecek. Toplumla uyum içinde, anlayışlı, kendi kararlarını kendi verebilen, sağlıklı, kendisi ve insanlarla barışık birey yetiştirmeye çalışmak gerek elden geldiğince. Böyle çocuklar büyüyünce de ne görgüsüz denecek muhtemelen.
bilemiyorum o mu bir şey yapmıştır ama baştan size gelmesi hata. kv niz ve eltinizin buna müsaade etmemesi gerekirdi. birde tuvaletini kendi başına yapması gerekir. 7 yaşındaki çocuk okula gittiğinde ne yapıyor acaba? ben olsam sorarım bunu annesine...Eltimin kızı 7 yaşında her şeyi kurcalayan bir kız, kız kardeşi 14 aylık kızkardeşini ve oğlumu çok kıskanıyor oğlum bu arada 8 aylık .C.tesi günleri de çalışıyorum annem rahatsız olduğu için kayınvalidem oğluma bakmaya gelmiş eltimin kızı da ağlamış onu da getirmişti, işten döndüğümde izlenimlerim hoşuma gitmedi Oğlumu sinirlendirmeye çalıştı sürekli, oyuncaklarını alıyor eline oğlum isteyince çekiyor vermiyor, oğlumun yemekleri bizden ayrı, tutturdu ben Yusuf'un çorbasından içeceğim onun meyvesinden yiyeceğim diye çocuğuma doğru düzgün bir şey yediremedim o gün. Bak sana bunları hazırlayayım bundan ye diyorum yok kabul etmiyor, sinirlerimi bozdu kayınvalidem de bir şey diyemiyor. 7 yaşındaki bir çocuğun tuvalet eğitimi verilmiş olması gerekmiyor mu klozeti açtığım gibi şoka girdim hadi yanları batırdı sifonu çekmek de mi zor ben bir daha kabul etmesem haksız mıyım yanlış mıyım bu konuda objektif değil miyim acaba
bir de aynı günün gecesi oğlumun burnu kanadı daha önce hiç olmamıştı işten geldiğim zaman oğlumla kayınvalidem uyuyordu kız oğlumun yatağının başında durmuş dönenceyle oynuyordu o bir şey yapmamıştır değil mi fazla evhamlıyım sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?