Allah sabır versin. Bende babamı kaybettim çok iyi bilirim bayramlarda mezara gidip Babacım ben geldim deyip, mezar taşına sarılıp adını öpmeyi, şuan bile ağlıyorum. Ben de babama çok ama çok düşkündüm, istese hiç düşünmeden canımı verirdim. Konu sahibi beni yanlış anlamasın genel olarak yazıyorum. Maalesef bazı babalar evlatlarına öyle şeyler yaşatıyor ki, evlatları ölmesini bile istiyor babalarının. Baba var, baba var. Yine de eşinizin, ailenize laf söylemesine müsaade etmeyin.
Yaptı su an herkes bu konuyu konusuyor,herkes benim ve babamın dedikodusunu yapıyor.Bugun kp aradı.Oglum niye kp size borç taktı.Gitsin calışsın,bu adam kızını hiç düşünmüyor mu?Bu nasıl baba dedi...Kv para istedi eşim vermeyince kp gibi biz sana borc bırakmayız dedi.Ama dügün borcları,icralar,kp borclarını hep biz ödedik.Tüm paramız gitti kv ve kp için.Cok zoruma gitti hemde cok.Eşimin ailesi içinde cok paralar gitti ama ben kimseye gidip hiçbirşey anlatmadım.Sizin dediginiz gibi ailem benim dedi.Susacaksın dedi...Şimdi anlatıp beni rezil ediyorsun diyorum.Hayır ben babanı rezil ediyorum diyor eşim.YANLIŞ MI DÜŞÜNÜYORUM SİZCE??
Basınız sagolsun.Mekanı cennet olsun.( Off kızlar yaaa 1 saattir aglıyorum,babamı kaybetsem nasıl tepki veririm diye.Ortalıgı yıkarım .Allah elbet birgün yasatacak o duyguyu hangimize önce orasını allah bilir.Benim stresten kalbim durdu,yogun bakımlarda yattım.Öldüm geri geldim....Düşünüyorum ben ölüp geri gelmeseydim babam ne yapardı?
Sizi bu duruma düşüren adam için mi babanıza o kadar ağır bir mesaj yazdınız?
Babanızın çok borcu olduğunu,ödeyecek durumu olmadığını yazmışsınız,bu mudur sizin evlat anlayışınız,düşene bir tekmede siz mi vurmalısınız?
Yerinizde olsam ''çocuklarına sahip çıkmayan babam'' değilde,''bana sahip çıkmayan eşim'' diye konu açardım.
Ne münasebetle eşiniz herkese rezil ediyor babanızı,sizde onun ailesini rezil edin,onlara verdiğiniz paraları anlatın bakalım anlattırıyor mu?Evet babanız sizi eşinizin karşısında zor durumda bırakmış,ama ödeyemez diye siz söylüyorsunuz.Eşinizin vicdanı bence sorgulamanız gereken .
Amin canım. Teşekkür ederim. Allah her şeyin sabrını, dayanma gücünü veriyor. Kendini üzme baban çok şükür ki hayatta, babanın evde olduğu en yakın bir zaman git öp elini, helalliğini, rızasını al. güzelce anlat dertlerini. Beraber çözüm bulun. herşey gönlünce olsun.
Bütün sayfaları okudunuz mu bilmiyorum ama detaylıca anlattım.Mesajın içeriginin nedenleri,sonucları..Mesajda sizce agır olan ne olmuş?
Ben eşim için degil kendim böyle düşündügüm için mesaj yazdım.
Eşim şunuda diyebilirdi git ben bu parayı ödemiyorum,ne halin varsa gör diyebilirdi.Yapmadı bunu ama artık susmuyorda.Babamı anlatmasını dogru bulmuyorum,bunun içinde sürekli tartışıyoruz.Eline birşey geçmiyor.Yapma diye.Ama o da bana baban sizi düşünmüyor kardeşin evlendi oglum derdin var mı diye sormadı,bize sormadı.Ne yaptı buldugu parayı dagıttı ve yedi.diyor.
Kredinin ödenmesi yada ödenmemeside degil beni yoran eşimin derdide o degil.Babamın sorumsuz davranması ve her yerde cocuklarım bana para vermiyor demesi.Konuları bilenler cocukların daha sana ne yapsın diyorlar.
Konuyu anlatırken ''babamın çok borcu var ,ve ödeyecek durumu yok'' dediğiniz için düşüncelerim budur benim.
Babanız ödeyecek durumu olsa ve ödemese bu borcu sonuna kadar haklısınız derim.Ama eşinize yinede hak vermem.
Borcunu ödeyemediği için babanızı heryerde rezil eden bir adam eşiniz..
Ne kadar sinirlenirse sinirlensin genede eşimin babasıdır der,size saygısından susabilirdi.
Benim şahsi görüşüme göre eşiniz size değer verse ve saygı duysa susardı,ve ben bu karakterde bir adama asla güvenmezdim.
Olabilir buda olabilir utandıgından gelmiyordur ama en azından beni araması gerekmez mi?Ben kızıyım.
Şu an aynen tarif ettiginiz gibi cebinde 100 tl varsa o gün bitiyor para.Ertesi güne yok.Günü yaşıyor.Baba olarak o bana akıl vercegine ben ona baba şöyle olsa daha iyi diyorum...Ben buyum diyordu.Bu benim hayatım...Akıl degil para verin diyordu.Ya nerde hata yaptık?Kardeşimde bende bunu anlamıyoruz.Kırmak,bagırmak,kavga etmek istemiyoruz.Korkuyorum bişey olcak diye.Kardeşim erkek bırak abla ölsünde rahatlayalım diyor.Bize bu yaşımıza kadar ne yaptı diyor?Çok üzülüyorum.Deme diyorum öyle.Ne olursa olsun o adam babamız.Babamın huyunu begenmiyorsun sen dogacak cocuguna yasatma işte iyi bir baba ol diyorum....
Aslında anlatmak istediklerim detaylıca sayfalarda var...Her yorum benim için önemli bu yüzden saygı duyuyorum.
Babamın şu an durumu hiç ama hiççç yok dedigim gibi ekmek alcak parayı zor buluyorlar.Evden erzak götürüp veriyorum çogu zaman.Üzülüyorum!!!
Ama babam eline gecen hiçbir fırsatı degerlendiremedi.Tarla satıldı 100 bin tl ye.Para 1 günde bitti.Ne borc ödendi,ne borclar kapandı...Biz evlatları olarak bişey zaten beklemiyoruz.
Sadece şunu bekledim kızım sen benim yüzümden laf duydun,ayrılmanın eşiginden döndün al şu parayı kapat krediyi huzurun bozulmasın demesini beklerdim.Ya da 100 bin tl ile tüm borcunu kapatsa derdim ki (eşimde benle aynı görüşte);olsun biz öderiz yeter ki onlar rahat olsun.Kac yasına geldiler artık.Sıkıntı çekmelerini istemiyorum.
Benim babam parayı ne yaptı?Yedi,içti arkadaslarına dagıttı,amcalarıma verdi.Ortada para bitti gitti.
.........
Sizce mesaj atmam yanlış mı olmuş?Eşim yaptıgında son derece haksız ve hatalı.Bana yeteri kadar konuşuyor,bende ona.Tartışıyoruz,kavga ediyoruz.Hep bunlar ailelerimiz için olan kavgalar,kendi aramızda bireysel tek tartışmamız yok.
Gün oldu devran döndü kredi çekme sırası eşime geldi.Eşim ailesine 15000 tl kredi ÇEKCEKMİŞ.O onun ailesiymiş.Geri alırmış...O kadar laf ettin ne oldu???Ne oldu,insanın basına gelince zordalar deyip cekiliyormuş demekki.....Benim babam bana sahip cıkmadı ama senin ailen seni banka olarak görüyor.Para bulma aracı....
İnsanın kınadığı başına gelirmiş anlaşılan borçtan kurtuluş yok
Gün oldu devran döndü kredi çekme sırası eşime geldi.Eşim ailesine 15000 tl kredi ÇEKCEKMİŞ.O onun ailesiymiş.Geri alırmış...O kadar laf ettin ne oldu???Ne oldu,insanın basına gelince zordalar deyip cekiliyormuş demekki.....Benim babam bana sahip cıkmadı ama senin ailen seni banka olarak görüyor.Para bulma aracı....
bırak çeksin ama eğer ki ödeyemezlerse sen de sana yaptıklarının aynısını yaparsın. gidersin ele güne anlatırsın babası böyle yaptı diye anlar belki o zaman o benim ailem demeyi. gerçekten çok ama çok sinir oldum eşinize. çekme dediğiniz halde çekiyo sana ne diyo ayıp gerçekten bi koca karısını bu kadar ayaklar altına alıyosa ben erkeğim ben kocayım diye dolaşmasın ortalıkta
Sinirimden bugun ne yaptıgımı,ne yedigimi bilmiyorum.Annen ne yaptı ne etti seni ikna etti.Gözü aydın dedim.Ben konuşcam bunu dedim.Konuşursan seni boşarım dedi.Huzursuzluk vermiceksin onlara dedi.Elinden geleni ardına koyma dedim.Bu evden gitcek biri varsa o da sensin dedim topla eşyalarını git dedim.Sabah gitcekmiş.Pazarteside bosanma davası acıcakmış.Ne yaparsa yapsın.Artıkk sıkıldımmmmmm.Babam konusunda haklı olabilir yok rezil etme düşüncesi,2 günde bir burnuma kakması yeterrrrrrrrrrrrrrrrrrr.
sen işten çıkma kendi ayaklarının üstünde dur ama ne b.. yerse yesin gerçekten ben çok sinir oluyorum sen nasıl olursun tahmin edemiyorum. onlara huzursuzluk vermicekmişsin yok ya senin huzurun nerde sen insan değil misin? sen kendi ayaklarının üstünde durursan eğer şimdiki hayatından daha mutlu olursun emin ol
Yaa sabırr resmen benim sabrımı deniyor.O kadar laf etti,laf duydu....Hadi yatmıyor musun yatalım geç oldu diyor.Ben anlam veremiyorum artık.Kafayı yedirtcek bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?