Çocuklarının arası 10 yaş civarı olanlar...

maviduvar1

Ben beni bıraktığımda, sen beni bırakma ya' Rab...
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2009
14.377
24.218
398
Merhaba hanımlar
Oğlumun doğumunda yaşadığım bazı sağlık sorunları nedeniyle uzun zaman çocuk düşünmedim. Sonra ara ara yokladı beni ikinci çocuk isteği. Ama hiç cesaret edemedim. Eşim de destek olmadı nana. Doktorum da pek olumlu konuşmadı. Öyle kaldı gitti. Şimdi yeniden düşünmeye başladım. Tabi doktorumun da onayı olusa. Ve varsayalım okey dedi.
1. Ben 36 yaşındayım . Kocaman kadın oldum. Nasıl olur hamilelik
2. Oğlumla arasında 10 yaş olacak. Çok fazla. Kardeşlik bağı kurulur mu
3 . 10 yılda. Sonra bir daha uykusuzluk diş gaz Baş edebilir miyim
4 yine kv geldi gelecek stresi. Bir sürü insan başımda
5. Evde 3 yıldır yardımcım var. Bu bebeği daha rahat büyütüyüm. Daha sakin daha endişesiZ. Bakıcı da hazır. Yardımcım bakar ona.
6. Alıştık gezmeye tozlar rahata
Kafam çok karışık olduğu için karmakarışık yaZdım farkındayım.
Kısacası iki çocuğu arasında bu kadar ara veren annelerden olumlu ve olumsuz yönlerini duymaya ihtiyacım var. Ve tabimi diğer annelerden ve çocuk sahini olmayan bayanlardan da yorumlara...
Çok teşekkürler....

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

on yil olmasasa iki cocugum arasinsa yaklasik 6 yas var
o kadar uzun sureden sinra yeniden o heyecani yasamak harika birsey
herseyi sanki ilk cocugumuz mus gibu bizi heyecanlandiriyor
birde sansimiza ikinci yavrumuz cok uslu gazi olmayan bir bize hic uykusuzluk cektirmeyn bir bebek oldugundan duzenimizde degismedi
ablamizda hic kiskanmadi aksine cok sevoyor

yas farkina bakmaksizin en kisa surede tavsiye ederim

Hepsine cevap veremem ama bildiklerime vereyim. Kardeşlik bağı çok da güzel kurulur. Arada kıskançlık olmaz hem iki çocuk da tek gibi büyümüş olur. Hem birinci çocuk destek bile olur :)
Kardeş iyidir candır ihtiyaçtır.

Ben 32de birinciyi düşünüyorum ikinci kim bilir ne zaman olur. Geç değil 40tan sonra yapanlar var :)
Bildiklerim bu kadar

Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...

Kardeşimle aramda 10 olmasa da 6 yaş var hiç problem yaşamadık biz.Çok severim onu bi ihtiyacım olduğunda hemen koşar alır.Bence çok sorun olmaz.36 yaş da pek yaşlı bir yaş değil ki.

Abimle aramda 12, ablamla 11 yaş var. Gayet de iyi anlaşıyoruz. Iyi ki benden bu kadar büyükler. Beni yanlışımda uyardılar, benim dilimden anladılar Allah hepsinden razı olsun. Bunları annemle babam da yaptılar ama kardeş kavramı daha samimi geliyor insana. Anne ve babadan haliyle biraz daha çekiniyorsun.

merhaba. benimde abimle aramda 10 yaş var ve annem beni 34 yaşında iken dünyaya getirmiş. zor bir doğum olmuş annemin ki ama diğer konulara şöyle yanıt vereyim. kardeşlik bağı elbette kuruluyor. abime çok düşkün biriyim. abimde bana öyle. o evli şu an çocuğu var. ama hala etle tırnak gibiyiz hiç ayrılmayız. eşi ile de aramız süper. yeğenimi de çok severim. yaş farkı önemli değil, kardeş kardeştir.
lakin...bende elbette ki isterdim aramızdaki yaş farkı az olsun da arkadaş gibi takılalım diye :) biraz nesil farkı oldu. ben genç kız olamadan abim çocuk sahibi oldu falan :)

Son düzenleme:
Ablamla aramız 7 yaş .
Ben çok ciddi problemli bir çocukmuşum .
Ablam annem gibiydi o yıllarda . Şimdi de en yakın arkadaşım . En büyük destekçim .
Bu hayatta en değer verdiğim insan :)
İyi ki anneciğim beni doğurmuş 7 sene sonra:)

Annem beni 37 yaşında doğurmuş, dörsüncü çocuk olarak. Abim 20 büyük ablam 17 küçük ablam 13 yaşındaymış o zaman. Çok extrem bi durum bizimki ama ben çok memnunum halimden. Kardeşlik bağından da öte bir bağ var aramızda. Abim hep benim ilk çocuğum, ilk göz ağrım, ilk tecrübemsin sen der.

Büyük ablam yine 37 yaşında ilk kızı 14 yaşındayken ikinci bebeğini kucağına aldı. Sağlık problemlerinden dolayı düşük yapıyordu o da. O yüzden bu kadar gecikti. Ama inanır mısın ilk çocuktaki sabırsızlığ, siniri, katlanamama durumları ikincide hiç olmadı. Öyle uysal öyle sakin bir çocuk oldu ki anlatamam.

10 yaş çok büyük bir fark değil bence. Etrafımda çok var o kadar yaş farkı olan çocuklar. Hem bi kaç sene sonra oğlunuzda büyük yardımcı olur size.

Her yas farkindan kardesim var. Tabi arada az yas farki varsa daha cok paylasim oluyor ama hic yoktan da kardes iyidir. Cocugunun hic kardesinin olmamasi onun icin daha kotu bence.. 36 zaten gec bir yas degil

benim arkadaşım 42 yaşında dünyaya getirdi 2. oğlunu....büyük oğlu da 15 yaşındaydı....çok ta güzel oldu...ufaklık okula başladı artık...arkadaşım daha bir enerjik,daha bir sosyal oldu....benimde çocuklarımın arasında 7,5 yaş var...hiçbir sakıncası olmadı...hiçbir şeyden soyutlamadım kendimi...evladın zararı olmaz....önemli olan onları huzurlu bir ortamda büyütebilmek...ve maddi-manevi ihtiyaçlarını karşılayabilmek...

Kız kardeşimle aramda 13 yaş var.
Çok sever beni sırlarını paylaşır. Ailede hemen hemen en çok sevdiği kişiyimdir hatta bensiz yapamaz.
Evlenmemi falan istemez
Benimle uyur..
Öyle yani:)
Bence yaş farkı hiç sorun değil kardeş kardeştir.

Kardeşimle benim aramda da 16 yaş var

Ayy öyle tatlı oluyorlar ki

Annem daha tecrübeli daha sakın buyuttüğünü söyler hep

Çocuktum hıc bısey anlamadım sızde bu ilaç gibi geldi diyor

Şimdi benim oğlanlar adını sayıklıyor dayılarının :)))

Arada kı fark 7 olunca kardeş gibi oluyorlar

Iyı kı doğurmus annem

Hiç düşünmeyin bile size çok iyi gelecektir

çocukların arasında ki yaş farkı bence sorun olmaz. Asıl siz düşünün yapabilecek misin bazısı belli yaştan sonra kaldıramaz bazı şeyleri

Siz yas farkini endise ederken, ben ikinci cocuk da anomalili dogar mi endisesi yüzünden sildim attim kafamdan. Hangisi daha buyuk bir dert?

Ben henüz evli değilim ama kardesimle arada 7 yaş var. Teyzem in iki oğlu arasında 10 yaş var küçük olan şu an 2 yaşında ve Teyzem 39 yaşında ama iyi ki de olmuş diyor. Büyük çocuğu da kardeşi olmasından memnun. Bi de erkek çocukları geç olgunlastiklari için çok rahat kardeşiyle oyun oynayabiliyor

Kızlar ne kadar güzel şeyler yazmışsınız. Ne güzel örnekleri varmış. Hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim.
Oğlumda doğum iznime ayrıldığımda ki oğlum 7.5 aylık doğdu ve düşük kiloluydu işimin en zor kısmındaydı . Oysa şimdi artık olmak istediğim yerdeyim. Oğlumda tecrübesizdim, yalnıZdım. Şimdi olursa daha sakinim ve tecrübeliyim. Üstelik yalnız değilim. Oğlum okula gittiği için bu bebekle de istediğim gibi ilgilenebilirim diye düşünüyorum. Hem oğlumda yardım eder bana...
Tabi yazdığım gibi doktorum onay verirse...

Siz yas farkini endise ederken, ben ikinci cocuk da anomalili dogar mi endisesi yüzünden sildim attim kafamdan. Hangisi daha buyuk bir dert?

Merhaba
Sanırım bir sıkıntı var. Aslında benim durumum da çok iç açıcı değil. Oğlumda o da ben de ölümden döndük. Doktorum çok olumlu konuşmamıştı. 2. Bebekte aynı sıkıntıyı yapardın dedi. Yazdığım gibi doktorum olumlu konuşursa düşünüyorum 2. Bebeği. Ama hayali bile güzel. Ben bir karar vermeliyim ki sonra doktoruma gideyim...
Sıkıntınız neyse Allah yardımcınız olsun...

çocukların arasında ki yaş farkı bence sorun olmaz. Asıl siz düşünün yapabilecek misin bazısı belli yaştan sonra kaldıramaz bazı şeyleri
Tabi bu da var. Bu yaştan sonra rahatlığa alışmışken yapabilir miyim. Ama bubencilce olmaz mı? Oğlum için kardeşi için yeniden aynı şeyleri yaşama cesaretini bulabilirim sanırım

kız kardeimle 4 erkek kardeşimle 11 yaş var erkekle çoğu zaman anlaşamıyorum aradaki yaş sanırım ama iy k doğmuş diyorum

benım akrabamın büyük kızı unıversıtede kücük kızı ılkokul 3.sınıfta.halındende memnun.onunda cıddı sorunları olmus oyuzden ara acılmıs bukadar.ama gordugum kadarıylada bır sıkıntı yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…