- 12 Mart 2013
- 37.829
- 51.653
- 798
- Konu Sahibi maviduvar1
-
Allah yardımcın olsun. Sen zor kısımlardan birini atlatmışsın. Ben de hamilelik kısmından korkuyorum. Oğlumda hiç sıkıntı yaşamadım. 6 aylıktım karnım bile yoktu. 7.5 ayda da doğdu zaten. Ilk hamileliğin nasıldı.Aynı korkularla ve aniden hamile kaldım kızım 8 yaşında ben 32 bilmiyorum nasıl olacak ama su aralar endişeleri daha arttı istifralar bile daha zor geliyo başımı kaldiramiyorum yataktan kızımla ilgilenemiyorum sosyal hayat bitti bulantı lardan dışarı çıkamıyorum henüz 9 haftalik im. Cevaplardan bende yararlanmak isterim zor gibi.....
Kardeşimle aramda 10 yaş var ben 10 yaşındayken doğdu cimcimeO kadar güzel anlaşıyoruz ki onun rol modeli gibiyim dediklerimi dikkate alır hep. Kardeş bağı bambaşka oldu o doğunca Kız çocuk olmamın artısı anneme çok yardımcı olmuştum o yaşlarda altına al, mama hazırla, uyut, gezdir falan hepsini yaşadım ve yaptım. Küçük anne gibiydim ona. Annemde yaşını aldığı için daha bilinçli yetiştirdi kardeşimi.
Yaş konusunu takmayın derim.
Merhaba hanımlar
Oğlumun doğumunda yaşadığım bazı sağlık sorunları nedeniyle uzun zaman çocuk düşünmedim. Sonra ara ara yokladı beni ikinci çocuk isteği. Ama hiç cesaret edemedim. Eşim de destek olmadı nana. Doktorum da pek olumlu konuşmadı. Öyle kaldı gitti. Şimdi yeniden düşünmeye başladım. Tabi doktorumun da onayı olusa. Ve varsayalım okey dedi.
1. Ben 36 yaşındayım . Kocaman kadın oldum. Nasıl olur hamilelik
2. Oğlumla arasında 10 yaş olacak. Çok fazla. Kardeşlik bağı kurulur mu
3 . 10 yılda. Sonra bir daha uykusuzluk diş gaz Baş edebilir miyim
4 yine kv geldi gelecek stresi. Bir sürü insan başımda
5. Evde 3 yıldır yardımcım var. Bu bebeği daha rahat büyütüyüm. Daha sakin daha endişesiZ. Bakıcı da hazır. Yardımcım bakar ona.
6. Alıştık gezmeye tozlar rahata
Kafam çok karışık olduğu için karmakarışık yaZdım farkındayım.
Kısacası iki çocuğu arasında bu kadar ara veren annelerden olumlu ve olumsuz yönlerini duymaya ihtiyacım var. Ve tabimi diğer annelerden ve çocuk sahini olmayan bayanlardan da yorumlara...
Çok teşekkürler....
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Merhaba hanımlar
Oğlumun doğumunda yaşadığım bazı sağlık sorunları nedeniyle uzun zaman çocuk düşünmedim. Sonra ara ara yokladı beni ikinci çocuk isteği. Ama hiç cesaret edemedim. Eşim de destek olmadı nana. Doktorum da pek olumlu konuşmadı. Öyle kaldı gitti. Şimdi yeniden düşünmeye başladım. Tabi doktorumun da onayı olusa. Ve varsayalım okey dedi.
1. Ben 36 yaşındayım . Kocaman kadın oldum. Nasıl olur hamilelik
2. Oğlumla arasında 10 yaş olacak. Çok fazla. Kardeşlik bağı kurulur mu
3 . 10 yılda. Sonra bir daha uykusuzluk diş gaz Baş edebilir miyim
4 yine kv geldi gelecek stresi. Bir sürü insan başımda
5. Evde 3 yıldır yardımcım var. Bu bebeği daha rahat büyütüyüm. Daha sakin daha endişesiZ. Bakıcı da hazır. Yardımcım bakar ona.
6. Alıştık gezmeye tozlar rahata
Kafam çok karışık olduğu için karmakarışık yaZdım farkındayım.
Kısacası iki çocuğu arasında bu kadar ara veren annelerden olumlu ve olumsuz yönlerini duymaya ihtiyacım var. Ve tabimi diğer annelerden ve çocuk sahini olmayan bayanlardan da yorumlara...
Çok teşekkürler....
ilk bebeğimi 22 yasındayken dogurdum suanda 4.5 yasında
8 9 ay once ölü dogum yaptım 4 aylıktı
suanda hazır değilim ama benide en düşündüren sey aradaki yas farkı
benım abımle aramızda 9 yas var o erkek ben kız oldugumuz ıcın arkadas hıc bır zaman olamadık o benden hep cok buyuktu..
ama benımde cocugum boyle olacak muhtemelen 1 sene sonra bebek dusunuyorum Allahım hayırlısıyla nasıp ederse ınsallah
Kardeşimle aramda 14 yaş fark var. O 14 yaşında ben 28. Şuan hamileyim 36.haftamdayim. okul kapaninca yanıma geldi birlikte kalıyoruz. Çocuklar arasında kardeşlik bağı oluşur mu diye asla düşünmeyin. Onu o kadar seviyorum ki. Benim için inanılmaz kıymetli. Doğduğunda kucağıma verdikleri günü hiç unutamam. Annemden çok benimle konuşur, beni dinler, sorar, anlatır. Ikimiz de birbirimizin hayatında çok kiymetliyizdir.
Annem 40 yaşında dünyaya getirdi kardeşimi. Ben ve babam yardım ettik, bakıcı ya da yardımcımız yoktu. Ama inanın herşey çok güzeldi harika yıllardı. Hele ki 1 çocuğunuz varsa onu tek bırakmayın hayatta. Kanindan canından bi yoldaşı olsun.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Sizden gelen bu cevapları okudukça heyecan yapmaya başladım. Oğlum erken doğmuştu. Ona kendi elleriyle seçerek beğenecek hiç birşey alamamıştım. Rabbim nasip eder doktorum da okey derse Aralık gibi hamile kalırsam Eylül'de doğar inşallah. 1. Dönem okula gitmem. Oğlum okula gider. Yardımcım gelir o evin işini yapar bende bebeğimde ilgilenirim. Ayyyy hayali bile güzel.
Eğer 10 yaş fark da. Ile bu kadar güzel örnekler varsa ben hayatımın bir yılını hamilelik ve doğum telaşesiule geçirmeye razıyım....
Bu arada bebeğinizi Allah bağışlasın. Kardeşim de şimdi sana yardımcı olacaktır. Maşallah....
bu konu beni de en düşündüren konu bu aralar
8 yaşında benim kuzu.. çok istiyor kardeşi olsun
benim yaşım da 32.. bende istiyorum yalan değil
ama biryandan da düşünüyorum.. ev kredisi borcu
onu kime baktıracağım, yetebilecek miyim,
konu sahibi arkadaşın dediği gibi tekrardan uykusuz geceler
gaz, diş v.s. gerçi Allah verir kolaylığını da yeter ki sağlıklı olsun
onun rızkını da verecektir kesinlikle
sizin yazdıklarınızı da okudukça heyecan yaptım, bilmiyorum ki
canım bizde de hem ev borcu hem de araba borcu var. ama ne insanlar 2-3 tane çocuk bakabiliyor. ben oğluma hamileyken uzun zaman üzerinde çalıştığım bir proje aniden kabul edilmişti. oradan aldığım parayla da oğlumun odasını almıştım. hiç beklemediğim bir durumdu.
ama ben şu anda tekrar hamile olduğumu düşünemiyorum. o hastane günleri ilk bir ay kusması gazı uykusuzluğu emmemesi...
ama bunlarda geçer biter diyorum. sonuçta geçmedi mi?
ben tabi ki önce doktorumla konuşmalıyım. bana daha önce yapma demişti. şimndi de aynı şeyi söylerse umut yok benim için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?