- 12 Mart 2014
- 481
- 206
- 123
- 35
- Konu Sahibi maviduvar1
-
Merhaba hanımlar
Oğlumun doğumunda yaşadığım bazı sağlık sorunları nedeniyle uzun zaman çocuk düşünmedim. Sonra ara ara yokladı beni ikinci çocuk isteği. Ama hiç cesaret edemedim. Eşim de destek olmadı nana. Doktorum da pek olumlu konuşmadı. Öyle kaldı gitti. Şimdi yeniden düşünmeye başladım. Tabi doktorumun da onayı olusa. Ve varsayalım okey dedi.
1. Ben 36 yaşındayım . Kocaman kadın oldum. Nasıl olur hamilelik
2. Oğlumla arasında 10 yaş olacak. Çok fazla. Kardeşlik bağı kurulur mu
3 . 10 yılda. Sonra bir daha uykusuzluk diş gaz Baş edebilir miyim
4 yine kv geldi gelecek stresi. Bir sürü insan başımda
5. Evde 3 yıldır yardımcım var. Bu bebeği daha rahat büyütüyüm. Daha sakin daha endişesiZ. Bakıcı da hazır. Yardımcım bakar ona.
6. Alıştık gezmeye tozlar rahata
Kafam çok karışık olduğu için karmakarışık yaZdım farkındayım.
Kısacası iki çocuğu arasında bu kadar ara veren annelerden olumlu ve olumsuz yönlerini duymaya ihtiyacım var. Ve tabimi diğer annelerden ve çocuk sahini olmayan bayanlardan da yorumlara...
Çok teşekkürler....
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Merhaba hanımlar
Oğlumun doğumunda yaşadığım bazı sağlık sorunları nedeniyle uzun zaman çocuk düşünmedim. Sonra ara ara yokladı beni ikinci çocuk isteği. Ama hiç cesaret edemedim. Eşim de destek olmadı nana. Doktorum da pek olumlu konuşmadı. Öyle kaldı gitti. Şimdi yeniden düşünmeye başladım. Tabi doktorumun da onayı olusa. Ve varsayalım okey dedi.
5. Evde 3 yıldır yardımcım var. Bu bebeği daha rahat büyütüyüm. Daha sakin daha endişesiZ. Bakıcı da hazır. Yardımcım bakar ona.
Kısacası iki çocuğu arasında bu kadar ara veren annelerden olumlu ve olumsuz yönlerini duymaya ihtiyacım var. Ve tabimi diğer annelerden ve çocuk sahini olmayan bayanlardan da yorumlara...
Çok teşekkürler....
tabi ki istiyorum ama tereddütlewrim var. onca sene sonra yeniden herşeye sıfırdan başlamak zor geliyor tabi ki. ama biliyorum ki bu zorluk en fazla bir sene. sonrası rahat. olursa eğer 2. coçuğum olacağı için 1. deki gibi kasmıcam kendimi.benim eşim ve abisi arasında 17 yaş var çok iyi anlaşırlar benim kendi kardeşimle de aramda 7 yaş var kardeş bağlarımız gayet iyi ama sen sanki 2. çocuğu istemiyor gibisin
36 dityince çok büyük gelirdi eskiden bana. gerçi şimdi kendimi hiç 36 hissetmiyorum ben...mutluluğuna maşşalh diyeyim...Biz 3 kardeşiz ben ve ortanca arasi 7 yaş ortanca ve küçük arasi 9yas var. Yani küçük kardeşim ve bnm aramda 16:-D kardeşlik bagi yastan degil yürekten gelir cok bagliyizdir biz. Üçüm7z beraber gezeriz eğleniriz hr ama nolur ortanca ve ben olunca kafeydi bardi gezeriz ufakligida alınca avm eglence merkezi falan. Ortanca ve ben olunca bilimkurguya korkuya gideriz sinemada ufaklik olunca animasyona:-D
Ayrica annem sonuncuyu 37de normal dogumla dogurdu ki hipertansiyonu olmasina ragmen. Kimsede bisey demez merak etme 36 cokda gec bir yas degil. Kardes candir ama çocuğunu yalniz birakma bence:-D
canım ben hellp sendromu yaşadım hamileliğimde. ilk 3 yıl falan atamadım zaten üstümden. sonra doktoruma gittim bana olumlu şeyler söylemedi. bunca yıl ara ara aklıoma geldi. üzüldüm ağladım ama hiç cesaret edemedim. kardeş yapacağım derken annesiz kalırsa diye çekindim hep. ama şimdi yeniden depreşti içimde. belki iyi bir takiple olur mu acaba dedim. fakat doktora gitmeden önce benim bu konuda tam bir karara varmam gerekiyor ki ondan sonra doktorum karşısına çıkayım. benim yaşım ve oğlumun yaşı kafama takılıyordu hep. buradaki olumlu yorumlardan sonra sanırım ben bu işin üstesinden gelebilirim diyorum artık.kızımla oğlumun arasında 7 yaş var benimde sağlık sorunlarımdan dolayı ertelemiştim kendime iyi bir doktor buldum ve onunla gebeliğimi sorunsuz devam ettirdim kızım 8.5 yaşında oğlum 1.5 yaşında önce kızım kabullenemedi çok kıskandı ama şimdi alıştı ve kardeşine çok iyi ablalık yapıyor oda ablasının peşinde öyle dolanıyor iyiki doğurmuşun anne diyor
yaşada takılma 37 yaşında doğurdum
sağlık sorunu derken ne gibi sorunlar yaşadın?
papatyacım herseyden once doktorundan onay almalsın yasadıkların kolay seyler deıl bılıyosunkı bence sımdıden kendını bukadar kaptırma sonuc husran olursa kotu olur senın ıcın
hastalığın tekrar ederse diye korkmuyor musun ? ben de hamilelikten hemen sonra bir hastalık geçirdim hamilelikle ilgisi var mı bilmiyorum soramadım bile doktora ama ben çok korkuyorum tekrar olur diye o yüzden 2. çocuk hayal gibi geliyor çok cesursun hayran kaldım
Merhaba hanımlar
Çok teşekkürler....
Merhaba hanımlar
Çok teşekkürler....
ayyy korkmaz mıyım. hem de nasıl. hellp sendromu hamilelikte ortaya çıkan, tek çözümü bebeğin alınması olan, anne ve bebekte ölüme neden olabilen bir rahatsızlık. annenin sağlıkla atlatabildiği vakalar olduğu gibi annenin kör kaldığı, böbrek nakline ihtiyaç duyduğu vakalarda var.
hellp sendromu geçirip 2. de sağlıkla doğuranlar yada bebeğini kaybedenler var...
ben doktorumla konuşup onun düşüncelerini aldıktan sonra bu yola gireceğim yada defteri kapatacağım....
ama doktoruma gitmeden önce benim bir karar varmam gerekiyor. ben karasız olursam doktorumun söylediklerini sağlıklı değerlendiremem. zaten bu topiği de onun için açtım.
belki de doktorum olmaz diyecek. daha önce ( 4 yıl önce)olumlu konuşmamıştı. belki de birşeyler değişti tıp ilerledi. takiple olabilir diyecek. bakalım göreceğiz rabbim ne demiş.
tabi ki istiyorum ama tereddütlewrim var. onca sene sonra yeniden herşeye sıfırdan başlamak zor geliyor tabi ki. ama biliyorum ki bu zorluk en fazla bir sene. sonrası rahat. olursa eğer 2. coçuğum olacağı için 1. deki gibi kasmıcam kendimi.
36 dityince çok büyük gelirdi eskiden bana. gerçi şimdi kendimi hiç 36 hissetmiyorum ben...mutluluğuna maşşalh diyeyim...
canım ben hellp sendromu yaşadım hamileliğimde. ilk 3 yıl falan atamadım zaten üstümden. sonra doktoruma gittim bana olumlu şeyler söylemedi. bunca yıl ara ara aklıoma geldi. üzüldüm ağladım ama hiç cesaret edemedim. kardeş yapacağım derken annesiz kalırsa diye çekindim hep. ama şimdi yeniden depreşti içimde. belki iyi bir takiple olur mu acaba dedim. fakat doktora gitmeden önce benim bu konuda tam bir karara varmam gerekiyor ki ondan sonra doktorum karşısına çıkayım. benim yaşım ve oğlumun yaşı kafama takılıyordu hep. buradaki olumlu yorumlardan sonra sanırım ben bu işin üstesinden gelebilirim diyorum artık.
sen ne yaşamışsın hamileliğinde...
kesinlikle haklısın. ben de geri durmaya kaptırmamaya çalışıyorum...
Benim oyle bir durumum yok fakat yanibasimda 3 , 5 tane insanin basinda oyle bir durum olduğu icin gozlemlerimi yazayim:)
1)artik cogu insan 30 yasindan sonra hamile kalıyor bunu kafaya takmayin gayet normal bir durum
2) kardeslik bagi ilk zamaar zor kurulabilir, cunku buyuk cocugunuz ister istemez o bebege duyulan ilgiyi kendisi buyudugu icin kiskanabilir. Ya da kucuge bakma konusunda ondan yardim bekleyeceksiniz haliyle sen buyuksun bakiver gibi o da bu duruma haliyle sinir olacak beni kullaniyorlar gibi fakat iki cocukta büyüdükçe kardeşlik duygusu daha guzel oturuyor hatta buyuk kardes daha koruyup kollamaci oluyor bence..
3) yastan ötürü, sizden daha genc insanlar gibi yeterli olmayacaginizi dusunebilirsiniz ki yanlış anlamayin fakat 20li yaslarda insan daha enerjik oluyor birazcık zorlansanizda seve seve yaparsiniz..
4) artık koskocaman kadinsiniz kayinvalideniz gelse bile karistirmazsiniz sizi uzuyorsa tavrinizi koyarsiniz olur biter
5)yardimciniz olmasi sizin icin avantaj bence
6) inanin bu rahatligi bir tek 10 yil sonra siz degil 4 yil sonra ben bile dusunuyorum :) ama bence kardes olmalı her zaman imkaniniz varsa.zaten yardimciniz da var cok dert etmeyin derim..
Hayirlisi olsun:)
Canım istanbulda yaşamıyorum. Daha önceki hamileliğini kontrol eden doktoruma gitmiştim. Fakat bu kez onun öğrencisine gideceğim tıp fakültesinde.Bu sendrom bilmiyorum şayet genetik dr si görüşmenizi de tavsiye ederim o zaman pgt denen yöntemle bebeğin bu sendromlu doğması engellenebilir. Mesela okmeydanı memorialde cumhur gökhan ekmekçi var o size mail atarsanız yanıt verir bence. Bir de riskli gebelik dr si olarak kendi dr mi önerebilirim istanbuldaysanız.
Bana doktorum yasak koymadı ama olumlu da konuşmadı. Yıllar a düşünmedim ya ölürsem diye.canım bende şiddetli preeklemsi nedeniyle 26 haftalık doğum yapmıştım banada doktorlar yasak koymuştu kaç tane profa gittim hepsi tekrarlam riski %50 dedi ve korkunç yüksek geldi rakamlar tabi ben hala araştırmaya devam ediyordum en sonunda bir doktor buldum bana %90 sağlıklı doğum yaptırırım dedi tabi biz havalara uçtuk hemen hamile kaldım ve sorunsuz bir şekilde kucağıma aldım oğlumu
gebelikten önce pıhtılaşma genetik tahlillerim yapıldı sonuçta kan pıhtılaşması çıktı ve 9 ay boyunca iğne kullandım
help preeklemsinin ilerlemiş hali doktorun nederse ona göre hareket edersin
Merhabalar ben 37.5 yaşındayım şu an: )) benim de büyük oğlum 2004 lü küçük oğlum 2012 li. Epey yaş farkı var yani. Ben de çok zor hamilelik yaşadım.
İlk oğlumdan önce 8 haftalık düşük yaptım sonra oğlumu çok zor dünyaya getirdim 29 artı 4 te 4 cm açılmayla yatark 38 dedoğdu.
Sonra 5 yaşına gelince kardeş denedik hemen hamile kaldım malesef 25 haftalık rahim ağzı yetmezliği nedeniyle kaybettim(
Bu arada pıhtılaşma sorunum anlaşıldı. 7 ay sonra tekrar hamile kaldım. Günlük kan sulandırıcı kullanmama rağmen 8 haftalık düşük yaptım. Sonra genetik testler yapılı eşimde genetik sorun çıktı.Bende amh 0.3 erken menopoz sınırında çıktım.
Hemen genetik sorun nedeniyle pgt denen yöntemle sağlıklı embriyolar konulacak olan tüp bebek denedik olmadı 2 ay sonra doğal hamile kaldım dr ler olması zor demelerine rağmen.
14. haftamda karından 4 yerden küçük kesiler açılarak laparoskopik serklaj denen yöntemle rahim ağzım üstten dikildi bir hafta sonra suyum geldi hastanede yattım. Sonra hep yattım. 4 lü testimde 10 da 1 down sendromu riski çıktı. Amniyosentez yaptırmadım. Şükür sağlıklı doğdu oğlum. Şu an 20 aylık:))
Yani 2. çocuk için bunca mücadele ettim. Büyük oğlumla da çok güzel anlaşılyorlar ufak tefek kıskançlıklar oluyor her çocukta olduğu gibi. İmkanım olsaydı 3. yü bile göze alabilirdim:))
Bu arada ben riskli gebelik dr sine gitim. Bulunduğunuz ilde varsa bence dr nizi değitirin madem sıkıntılı geçmiş gebeliğiniz iyi bir dr takibi ile bence sorun olmaz. Sevgiler:))
Zaman ayırıp ne kadar hoş şeyler yazmışsın. Güzel yüreğine ve sana teşekkür ederim...
Önce doktora gidip durumu değerlendireceğim
Doktorum okey derse de yapacağım inşallah
Allah izin verirse
Aralarında kaç yaş var...
Bende aynı şeyi düşünüyorum. Tek çocuk olunca tüm uğraşımız o olacak. Çok bunalacak yıpranacak belki de...
Bakalım doktorum ve en önemlisi de Rabbim ne diyecek
Bana doktorum yasak koymadı ama olumlu da konuşmadı. Yıllar a düşünmedim ya ölürsem diye.
Evet hellp preeklemsinin ilerlemiş hali.
Allah bağışlasın yavrunu.
İnşallah bende kucağıma alabilirim
Oğlun kaç haftalık doğdu.
Sıkıntı yaşadın mı gebeliğin süresince
yok canım hiç sorun yaşamadım 37 haftalık doğum yaptım kan sulandırıcı iğne kullandım tüm gebeliğim boyunca hangi şehirdesin doktorumu tavsiye ederim çok pozitif biri
gelişmelerden haberdar et
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?