Çocuklarınız bebekken çok ağlar mıydı?

birbaktim

Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2024
249
-273
13
33
10 günlük yenidoğan annesiyim. Günün 2 saati ağlıyor neredeyse. Biraz fazla geliyor bana bu ağlamaları. Normal mi değil mi bilmiyorum. Daha önce hiç yeni doğmuş bebek bakımına şahit olmadım. Tecrübeli annelerden yorum istiyorum. Sizin bebekleriniz nasıldı ne kadar ağlardı gün içinde? Kaç ay sonra ağlamalar azaldı?

Uyanık olduğu süre içinde sakın durduğu zaman çok azdı. Gece 2ye kadar uyumaz ağlardı. Gazdan ağlıyodur diye her türlü gaz damlasını denedim yinede ağlıyodu.yenidoğan bebekler 20 saate kadar uyuduğu yazıyor ama hiç o kadar uyumadı. 4 aydan sonra değişiyor biraz.

10 günlük yenidoğan annesiyim. Günün 2 saati ağlıyor neredeyse. Biraz fazla geliyor bana bu ağlamaları. Normal mi değil mi bilmiyorum. Daha önce hiç yeni doğmuş bebek bakımına şahit olmadım. Tecrübeli annelerden yorum istiyorum. Sizin bebekleriniz nasıldı ne kadar ağlardı gün içinde? Kaç ay sonra ağlamalar azaldı?
Kızım ağlardı siz sadece sarilin öpün Gazı varsa masaj yapın banyo yaptirin bolbol sarılın 5 buçuk ay rutin ağlardı yani aglayan çocuk biraz ağlak oluyor benim kızım şuan 2 yaşına geldi çoğunluk numaradan ağzını eyer yine ağlayacak birşey bulur :)) mızmız kızlar oluyor birazcık :)

9 aylık oldu hala mızmız ağlak bir oğlandır çocuğum 😭😭😭
He kızım yanında oğlumda çok nazlı ama kızım çoğu aglamasinin altı dolu değil şuan :)) 2 yaşi geçirsek bakalım ağlamak yerine bak derdini anlatabilirsin diye konuşuyorum çoğu şeyde ama çocuklar ağlamayı sevdi mi seviyor ne yapalım geçecek elbet 😁

Benim iki çocugum var. İlki o kadar ağlamayan, sakin bir bebekti ki anlatamam yani uyanıkken bile etrafa bakar hiç bana zorluk çıkarmazdı 3 yaşında şimdi yeni yeni yaramazlık yapıyor yaşının gerektirdiği gibi. Kardeşi de 3 aylık ama abisinden sonra sudan çıkmış balığa döndüm nasıl ağlıyor sürekli. Bakıyorum gazı yok çünkü yeni kakasını gazını çıkardı, bezi temiz, karnı tok, uykusunu almış ama ağlıyor. Canı ağlamak istiyor sadece. Sanıyorum ki akıllı abisi gibi bebiş bebiş takılacak o da. Demem o ki her çocuk farklıdır.

Yenidoğan döneminde çok halsiz olup genelde uyuyorlar. Bir doktora muayene götürüp danışmanızı öneririm. Yenidoğan dan sonra başlıyor aslında ağlayan ve daha az ağlayan bebekler.

Hiç ağlamadı
Dişini bile çıktıktan sonra gördük
Aşıya gidince hemşire sıkıştırırdı ağlasana çocuğum iğne batırıyorum nazar olacaksın die benim ki umursamazdı 😀
Hiç biberon emzik lazımlık görmedik öyle kendi büyüdü , kafası yastığı gördüğü yerde de uyuyakalırdı hâlâ aynı 😆🤲elhamdülillah

Benim iki çocugum var. İlki o kadar ağlamayan, sakin bir bebekti ki anlatamam yani uyanıkken bile etrafa bakar hiç bana zorluk çıkarmazdı 3 yaşında şimdi yeni yeni yaramazlık yapıyor yaşının gerektirdiği gibi. Kardeşi de 3 aylık ama abisinden sonra sudan çıkmış balığa döndüm nasıl ağlıyor sürekli. Bakıyorum gazı yok çünkü yeni kakasını gazını çıkardı, bezi temiz, karnı tok, uykusunu almış ama ağlıyor. Canı ağlamak istiyor sadece. Sanıyorum ki akıllı abisi gibi bebiş bebiş takılacak o da. Demem o ki her çocuk farklıdır.
Peki nasıl dayanıyorsunuz? Benim bazen sabrım taşıyor. Psikolojik olarak çok yıpranıyorum.

Peki nasıl dayanıyorsunuz? Benim bazen sabrım taşıyor. Psikolojik olarak çok yıpranıyorum.
Valla dayanamadığım noktada ağladığım oluyor hele de abisi onu istemeden de olsa uyandırınca. Zaten zor uyuyor çıt sesine uyanıyor. Abisi de daha bebek benim gözümde kızamıyorum ona da. Geçecek inşallah diyorum yapacak bir şey yok sabır anneliğin diğer adıdır. Bu arada ilk günler daha zordu 3 aylık hala küçük ama yine de daha kolaylaştı diyebilirim.

He kızım yanında oğlumda çok nazlı ama kızım çoğu aglamasinin altı dolu değil şuan :)) 2 yaşi geçirsek bakalım ağlamak yerine bak derdini anlatabilirsin diye konuşuyorum çoğu şeyde ama çocuklar ağlamayı sevdi mi seviyor ne yapalım geçecek elbet 😁
Bebek bu ağlayarak belli edecek derdini ama ben bi derdi olduğunu düşünmüyorum sjdjdjd tamamen keyfi bizim ki böyle oynarken falan durduk yere ağlar

Ağlar evet çünkü derdini sadece ağlayarak anlatıyorlar🤷🏻‍♀️ gazı vardır,sancısı vardır,üşüyordur,açtır,altı pistir vs vs.
İlk 2 ay biraz ağlamalı geçecek siz onun dilini anlayana kadar zorlanırsınız

İlk günler bezi açılınca bile ağlıyordu özellikle kakasını yaparken aşırı zorlanıyordu basınçlı ve büyük gazla yapıyordu ağlamaktan sesi kısılıyordu ben de ağlıyordum o haline. Masaj yapıyorduk gezdiriyorduk ama genel olarak keyifli bir bebekti. İlk 15 gün gaz olmaz diyorlardı ısrarla sonra ben de çok hırçın ve haşin emiyor emerken hava yutuyor bence gazı var dediğimde doktor dudağına baktı. Emme yastığı denilen kısımlar şişmişti özellikle üst dudağının ortası doktor evet dedi emerken hava yutuyordur mide gazını çıkartın. O an eşimle baktık kimse emdikten sonra gaz çıkart dememişti bizde tecrübesiziz. Emdikten sonra uykuya dalıyor huzurlu diye gaz çıkartmak aklımıza gelmiyordu. Probiyotik damla verdi gün içinde de masaj yaptım birinci ayın sonunda yarı yarıya azaldı. Ama çevremdeki bebeklere göre maşallah çok uyumlu ve gözlem yapan bir bebek. Uyku düzenini de en baştan beri uyusa da uyumasa da gece 9da rutini başlatıyorum bazen birde bazen 11de uyuyor ama 9 oldu mu mayıştığını görebiliyorum. Herkes dalga geçiyordu ama ben ekmeğini yiyeceğime inanıyorum.

10 günden sonra ağlamaya başlıyorlar yani 4 aya kadar bol sabırlı olmanız lazım gece gündüz ağlarlar benim kızım kolikte 1 yaşından sonra anca sebebsiz ağlaması durdu diğer çocuklarım 4 üncü ay olunca sebebsiz ağlamaları durdu iyi bir gaz ilacı alın işe yarar biraz ama dediğim gibi sabırlı olmalısınız uykusuz geceler gündüzleri ise bir taraftan bebeğin aglamasina bir taraftan ev toparlama bzn yemek bile yiyemiyorsunuz ama gecicek emin olun Allah analı babalı büyütsün Allah yardımcınız olsun

Ya simdi lohusasiniz basta Allah saglikla buyutmeyi nasip etsin diyeyim :) Bildigim kadariyla, yenidogan bebeklerde gaz ilk 2 hafta olmaz. 2-3 haftadan sonra gaz sancilari basliyor ve 12. haftaya kadar uzuyor. Ilk 2 hafta bebekler acliktan agliyorlar genelde hep. Bol bol emzirin. Yaka ignesi gibi gezdirin. 3lt gibi bir miktar gunluk su tuketmeye bakin ki sutunuz bol olsun. Malt icecekler asiri sut yapimini sagliyor. O yuzden esim bana alkolsuz bira alirdi :D
Her emzirmeden sonra mutlaka sutunuzu sagin. Sutun artmasini saglayacaktir o da.,

2 saat sürekli ağlayıp uyumadigindan 18 günlüktü iki kere doktora gitmisligim vardı. Doktora gidince de sus pusdu. Arabada sakinleşiyordu giderken.Doktor Kolik bir bebek gaz dedi lavman yapti sakinleşti. O günden sonra gün içinde kaka yapmazsa akşamında bebe yağı ile karın masajları yapıp ovup ayaklarını hafif karnına itip ya gaz cikartirdim yada kaka yaptirirdim. En azından gece uyusun diye .uyurmuy su dersen gece 3 e kadar direnip sonra pes edip bayılıyordu resmen. 3-4 ay gibi geçti bu dönem . Gaz damlaları var ben nurse harvey kullandım ayrıca kimyon tohumu çayı için iyi gelir.

10 günden sonra ağlamaya başlıyorlar yani 4 aya kadar bol sabırlı olmanız lazım gece gündüz ağlarlar benim kızım kolikte 1 yaşından sonra anca sebebsiz ağlaması durdu diğer çocuklarım 4 üncü ay olunca sebebsiz ağlamaları durdu iyi bir gaz ilacı alın işe yarar biraz ama dediğim gibi sabırlı olmalısınız uykusuz geceler gündüzleri ise bir taraftan bebeğin aglamasina bir taraftan ev toparlama bzn yemek bile yiyemiyorsunuz ama gecicek emin olun Allah analı babalı büyütsün Allah yardımcınız olsun
Ben lohusa depresyonu da yaşıyorum aynı zamanda. Umutsuzluk, karamsarlık, aşırı hüzün, ağlama isteği. Çok zor bir dönemden geçiyorum.

Ben lohusa depresyonu da yaşıyorum aynı zamanda. Umutsuzluk, karamsarlık, aşırı hüzün, ağlama isteği. Çok zor bir dönemden geçiyorum.
İlk çocukta daha çok oluyor bende yaşamıştım anlıyorum sizi yardım edicek kimse yok mu eşiniz veya anneniz yardımcı olsaydı anneniz bir müddet yaninizda kalsa hem yükünüz hafifler hemde bebekle ilgili yeni şeyler ogrenirdiniz

Back
X