Sabah saat 7 de uyanıyor mesala Leyla gibi uykusuz , yorgunum hep .Amin cümlemizin çocuklarını korusun insallah.Benim çocuklarım kız olan 11 yaşında erkek olan 2.5 yaşında hala tartışıyorlar küçük oğlum çok sinirli bu aralar her şeye kızıyor ağlıyor markette istediği olmazsasa yerlere yatıyor sinirleniyorum ama genelde dikkatini dagıtmaya çalışıyorum.2.5 yaş sendromu sanırsam araştırmıstım bu yaştaki çocuklar daha hırslı sinirli olabiliyor evde özgürlüklerini kısıtlamıyorum gerekirse gece işimi yaparım.Kızmak yerine daha sevkatli davranın sinirlennince üzerine gitmemeye çalışın yoksa daha da hırçınlasıyorlar.
İkizler kızı .Çocuktan anlamam ama kesin burcu boğa
Sabah saat 7 de uyanıyor mesala Leyla gibi uykusuz , yorgunum hep .
Sizin çocuklarınız uyuyor mu peki sabahları?
İşte kendimi kasıyorum kızma diye , bu beni daha çok yıpratıyor .Benimki tek ben bile sinirleniyorum
Çarpı ikiyi tahmin edemem
Bol bol parka götür
Hem farklı çocuklarla oynayınca kardeşini özler
Hem enerjisini atar.
Sana da iyi gelir bi nefes alırsın.
Ayrıca bağırmayacağım diye de kasma bence
Psikopat gibi habire azarlamıyorsan tabii
Çok teşekkür ederim indiricem uygulamayı hemen.Buyuk kiziniz yasi geregi ben merkezci. Ve suan kisiliginin benliginin olusumu kendinin birey oldugunun farkina varma evresi.
Tartismalar inatlasmalar tam tersi tepkiye yol acar.
Paylasmayi sevmedikleri donem. Hosgorulu olmak lazim. Ikisinin yas araligi az oldugu icin sizin yorgunlugunuz daha fazladir.Allah yardimciniz olsun. Benim 21 aylik oglum var ve pilim bitiyor sayesinde.
Eglenceli ve basit aktiviteler oynayin. Akademisyenanne play store uygulamasi indirin. Yas gruplarina gore oyunlar paylasiliyor. Hem basit hem eglenir hem de egitici.
Sizin yardimciniz varsa arada bir kendinize ufak kacamaklar yapmanizi oneririm. Mutlu anne mutlu bebek demisler. Bu surecte sinirlerin yipranmamasi imkansiz.
Ve temizligi onlarin zamanindan alarak yapmayin lutfen. Cocuk varken ev temizlemek kar yagarken kapi onu supurmek gibidir diye soz var cok dogruymus.
Yoksa tum gun peslerinde temizlige gider enerji ve zaman.
Sevgiler.
İki çocuk çok zor .Bende ikinciye hamileyim.Gözüm korkuyor böyle şeyler duyunca.Ama çocuklarının yaş arası çok az.Bu gayet olumlu.Kısa bir müddet sonra kardeşine alışır.Birlikte oynamaya başlarlar.O zamanda rahat edersin.
İşte kendimi kasıyorum kızma diye , bu beni daha çok yıpratıyor .
İnanın elimde değil , temizleme sem de huzursuz oluyorum ama hiç temiz kalmıyor .Ilk olarak temizlik isini abartmaktan vazgecin. Evet, cocugun esyalara zarar vermemeyi de ogrenmesi gerekiyor. Ama cok fazla disari cikamayan, uyarana maruz kalamayan hele ki 2 yas sendromunu atlatamamis cocuklara biraz daha musamaa gosterilebilir diye dusunuyorum.
Kardesinin oyuncaklariyla oynamasi konusuna gelirsek de, paylassa guzel olur. Ama paylasmak zorunda degil. Kucugu daha bebek anlamaz diye dusunmeyin. Buyugunu degil kucugunu kontrol etmeye calisin. "Bu senin bu kardesinin" diye ayirin. Kardesin adina senden izin istiyorum. Oyuncaginla oynayabilir mi? diyin. Kendiniz icinde yapin bunu. O hayir diyebiliyorsa sizde ozel esyalariniz icin hayir diyin.
2 cocugun idaresinden cok 2 kardes arasinda kiskanclik olmamasini saglamak zor bence. Enine boyuna dusunun. Kiskaniyor olma ihtimali kalmasin. Bu yasta cocuklar benmerkezcidir. Her sey onun olsun, herkes onu sevsin ister. Onunla daha cok vakit gecirin. Kucukle oynarken onu da katin. Umarim rahata erersiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?