Çocuklarınıza Karşı Tutumunuz Nasıl ?

Bende iki çocuklu taze bir anne olarak bu posta yazmadan edemeyeceğim. Bizde herşey çok Yen'i daha kızım 30 aylık kardeşcağızı sadece 41 günlük. Bizim sorunumuzda aşırı sevgi kaynaklı (belki de kıskançlıktır çözemedim tam ) kızım sürekli kardeşinin dibinde öpmek koklamak kolunu bacağını çekiştirmek üstüne örtüler örtmek beşiğini deli gibi sallamak istiyor. Daha oda bebek farkındayım kardeşine zarar vereceğinin bilincinde değil ama yaptığı şeyler oğlumuz minik olduğu için zarar vermeye çok açık şeyler. Bir an yalnız bıraksam kardeşinin beşiğine koşup mıncıklıyor uyuyan çocuğu uyandırıyor bende birincide kızmasam beşincide kızıyorum elimde olmadan. Gel diyorum bebeğin yanından gelmiyor çünkü bi türlü bende her an ikisinin başında bekliyemiyorum ayrılmam gereken zamanlar oluyor büyüğü yanımda götürmek istiyorum gelmiyor sıpa kardeşinin yanından. Bide emzik olayı var kardeşinin emziğini sürekli alıp kaçıp içerlerde emiyor bebek emeceği veya benim elimdeyken de anne öpeceğim diyor emziği öpüyor çatlak bunun bi öncesinde de kardeşi gelmeden kıyafetlerini giyinme merakı vardı ben bebek hazırlığı yaparken çok kıyafetini giydi bebeğin ,söktü , o zamanlar da çok mücadele ettim yeri geldi kızdım malesef diyeceğim o ki çok farklı bi kızım var çok naif çok kırılgan kardeşini ilk kucağını aldığı gün ağlamaklı oldu büzdü dudaklarını doldu gözleri. Hiç kıyamam ona da Ben çözemedim kızımın duygularını. Eğer kıskanıyor kendini dışlanmış hissediyor da böyle davranıyorsa çok üzülürüm ama hep kardeşiyle vakit geçirmek istiyor sevgisinden sürekli gelip gidip öpüyorsa mutlu Bile olurum ki hiç kardeşine vurup zarar verecek bi davranışta bulunmadı ki karakterinde Yok zaten bu.

ikisini birlikte oyun oynatmaniz lazim. buyuge de kizmadan. yonlendirici olaraktan. zor biliyorum. insallah baba destek oluyrdur. cok yorucu oluyor. tadini cikarmaya calisin. yoksa daha da yorucu olur.
kucukle fazla ilgilenmeniz yuzunden de buyuk ona vuruyor olabilir. denge onemli.

oyunla sabirla asilacak insallah.

bizim ev de daginik. heryer oyuncak. mutfak esyasi. takilmayin.

ben gecen gun evi temizlerken buyuge kullanmadigim viladayi verdim. bakti beni taklit etti. hem oynadik hem evi temizledik.

ileride boyle olmasindan korktum bir an :)

Ben8m de iki cocugum var cok zorluklari var tek kosul sabrediceksiniz oyle temizlik falan yok unutacaksiniz ara sira babaya birakip hava almaya cikacaksiniz.yoka bunaliyor insan

Bir de şu şekilde yaklaşsanız büyüğe değil de küçüğü uyararak mesela. Bak bu ablanın; ablaların oyuncakları ile abla izin verirse oynayabilirsin diyebilirsiniz.Sonra ablasına sorun,hayır derse bak gördün mü ablan hayır dedi oynayamazsın diyerek onu başka şeye yönlendirin.Yönlendirdiğinizi kızınız da görsün başka bir oyuncak filan verin.Küçük ağlarsa eğer sen ne güzel büyüdün her şeyi öğrendin ama o daha öğrenemedi filan diyebilirsiniz.Ablalığı böyle böyle öğrenecek sizden. Ablayı bol bol pohlayın,sevin küçüğün yanında.Eğer büyüğe bağırır çağırırsanız çok fazla ileride çok zararını görürsünüz.Çocuklar arasında uçurum açmış olursunuz, büyük de bir birey küçük de.Kızım 5 yaşında oğlum 1.5 ailemden ülkemden çok uzaklarda tek başımıza eşimle büyütüyoruz çocuklarımızı.Bugünlerin kıymeti bilmemiz lazım,geleceğimize hatta neslimize yatırım yapıyoruz nacizane, ağaç yaş iken eğilir biliyorsunuz.

Çok yüz göz olmuşsunuz sizi dinlemiyor
Bizden örnek vereyim sistemimden belki yardımcı olur

Bizde herşey saati saatinedir.
Sabah 7 -8 de kahvaltı . Koyarım önüne yediyse yedi yemediyse yemedi asla ye demem keyfin bilir derim.

3 ana 2 ara yemeği var ve saati saatine uyarız öğlen mutlaka öğlen uykusuna yatırım . Bilir yani kaçışı yok beni asla sinirlendiremez ne yaparsa yapsın oyuzden hiç karşı koymaya yeltenmez bile

Akşam üstü park saati 1 saat deli gibi koşar hoplar zıplar özgür ne isterse

Parktan sonra meyve yerken çizgi film izler

Markete gittiğimizde asla elini bırakmam birşey gösterilecekse uzaktan parmağıyla ayy diye gösterir çünkü bu konuda da 464657 kere anlattım . Dokunma uzaktan bak çünkü almayacağımiz şeyler ellenmez lazım olana bakicaz diye . Sebebini söyleyince anlıyor .

Kızdığım birseyide yaptığında sevdiği oyuncağını kaldırıyorum 1 hafta saklıyorum vermiyorum ve söylüyorum bu yaptığın çok yanlış bı hareket bunu anlaman için diyorum .

Yani boşuna nefes tuketip zitlasmayin... Siz konuşurken arkasını döner gider dinlemez. Bizde kızma işini artık babası yapıyor baktım ki ben yüz göz olucam baba rol olarak seni kizan bilsin dedim

Bende aşırı titizim tüm mobilya ve halilarimm beyaz düzen takintim var
Dolap kilitleri aldım . Sadece 1 dolaba takmadim mutfakta plastik sepetlerin olduğu onu kurcalayabilir çocuğu kısıtlamak adına.

Kızım 18 aylık.

Bu arada kimi çocuk öyledir paylaşmayı sevmez yeğenim 3 yaşında asla paylaşmaz eltimin oğlu 8 yaşında asla paylasmaz ama benim kız yolda yürürken gördüğü çocuğa elinde ki balonu verir ya da oyuncağını al diye onun olsun diye ...

Buna saygı duymak lazım evet paylaşsa güzel ama paylaşmak istemiyorsa anlayış göstermek lazım

Çok güzel Bir düzen kurnussunuz .
Benim kızım çok akıcı konuşmuyor konuşmadığı için anlattığımı da anlamıyor diye düşünüyorum .
Çünkü ben anlatıyorum o aksini yapıyor .
Asla söz dinlemiyor .
Sanırım sil baştan Bir düzen kurulmalı .

Anlattığını herşeyi doğduğu günden beri anlıyor
Konusamadigi için siz anlamiyorsunuz

Konuşurken bazı hatalar yapıyoruz bilmeden
Çocuklar me ma takisini yanlış anlar

Bunu yapma demek yerine şunu yaparsan iyi olur deyin

Mesela çikolata yeme demek yerine meyve de yesene gibi...

Yapma deyince yap anlarlar ...

Hep öyle oluyor zaten

Ona da kızıyorum (yani kızım öyle düşünüyor ) saçını çekiyor kızımın .
Gelip şikayet ediyor kardeşini , o küçük demiyorum mesela gidip kardeşini de uyarıyorum .

tek bebeğim var, 2 olmadığı için bir şey diyemeyeceğim ama yorumları okurum çünkü 2.çocuktan bu nedenlerden doalyı acayip tırsıyorum eşim de 2.ciyi istiyor :)

tek bebeğim var, 2 olmadığı için bir şey diyemeyeceğim ama yorumları okurum çünkü 2.çocuktan bu nedenlerden doalyı acayip tırsıyorum eşim de 2.ciyi istiyor :)
Destek yoksa yapmayın derim.
6ay kolik bir bebekti kızım ,en zor halı ile yaşadık .
Şimdi de yaramazlıklar başladı .
Uslu bir bebeğiniz varsa bilemem .
İki bebek ile idare etmek çok zor.

Destek yoksa yapmayın derim.
6ay kılıfı en zor halı ile yaşadık .
Şimdi de yaramazlıklar başladı .
Uslu bir bebeğiniz varsa bilemem .
İki bebek ile idare etmek çok zor.

şuan çalışıyorum bebeğim 17 aylık. bakıcı ile ona bile zor yetiyorum yetemediğim zaman da oluyor anca işten çıkınca o da belki, hamilelik fobisi de oluştu bende.

şuan çalışıyorum bebeğim 17 aylık. bakıcı ile ona bile zor yetiyorum yetemediğim zaman da oluyor anca işten çıkınca o da belki, hamilelik fobisi de oluştu bende.
Ücretsiz izin alıp yapabilirsiniz , hamilelik üzerinden de fazla geçmemiş o yüzden normal hala korku yaşamanız benim kızım 12aylik Ken hamile kaldığımı öğrendim .
Alışmakta çok güçlük yaşadım.

özel sektör bana 1 ay bile izin vermedi malesef. 2 yıl sonra borçlarım bitince çıkmayı düşünüyorum işten. işte o zaman belki olabilir. şuan hamile gördükçe korkutucu geliyor bi de 2. çocuk olunca kızıma zaman ayıramam diye korkuyorum siz nasıl yürütüyorsunuz bu süreci?

Kızımın çocukluğunu çalmış gibi hissediyorum .
Onun en bsevimli zamanı ama kardeşi seviliyor , bebeğim küçük olduğu için onu da pek dışarıya çıkaramıyorum .
Bulunduğum şehir rüzgarlı .
Bebeğim rahatsız oluyor dışarıda yatağında uyumak istiyor .
Kızım da dışarıda oynamak istiyor , parkı çok seviyor mesala .
Kardeşi ile aynı arabada oturmak istemediği için ikiz bebek arabası aldık .
Kızım zaten uyumsuz ,kardeşi ile daha da zorlaştı .
Dışarıya çıkmak zulüm oldu .
Oyun parkı olmayan yerlerde oturamiyoruz .
3 yas ideal bence 2.bebek için .
Şuan hep sizden ilgi bekleyecek yaşta kızınız , benim kızım da annem ile büyüdü çalıştığım için .
Ücretsiz izin alıp ben bakarım diyorsanız sabırlı iseniz yapabilirsiniz .
Benim eşim de destek olmuyor eve yıkılıp kaldım .

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…