- 1 Şubat 2014
- 1.590
- 4.179
- 333
ikisini birlikte oyun oynatmaniz lazim. buyuge de kizmadan. yonlendirici olaraktan. zor biliyorum. insallah baba destek oluyrdur. cok yorucu oluyor. tadini cikarmaya calisin. yoksa daha da yorucu olur.Hemen hemen aynı benim küçük 8 aylık ,bende kaldırdım evde aksesuar filan kalmadı bu kez de bardak(plastik kullanıyoruz çocuklar için) , tabak her yerde mutfak eşyası oyuncak buluyorum .
Bende bir aya kadar vurmaz kardeşine evde şiddet gören çocuk şiddete eğilimli olur derdim komşularıma ,(onların çocukları benim kızıma vuruyorlardı )
Şimdi benim kızım da aynısını yapıyor .
Kardeşine tahammül edemiyor.
ileride boyle olmasindan korktum bir an :)Ne kadar zor olduğunu biliyorum, benim büyük üçbuçuk yaşında küçük birbuçuk. Şu sıralar sürekli kavga gürültü halindeler, oynadıkları zaman da oluyor ama genellikle küçük neyi eline alsa büyük hemen onu almak istiyor.Ufaklık sevmeye gidiyor ama sevgisini bazen bilmeyerek acıtarak gösteriyor işte o noktada kıyamet kopuyor.Evde her şey bir kaos halince, tuvalete gitmek, el yıkamak hatta buzdolabını açmak bile büyük mesele, çünkü biri elini yıkamak isterse diğeri de mutlaka istiyor ve bu o kadar uzun sürüyor ki yarım saat el yıkama faslımız oluyor, tuvaletim geldiğinde bile tuttuğumu fark ettim geçen gün, çünkü eğer o lavaboya gidersem yarım saat çıkamayacağız biliyorum, buzdolabını açsam gene aynı yalvarmalarla kapatmak zorundayım, çamaşır sererken gene aynı tantana, sofra toplamak için bile birbirlerini yiyorlar, o tabağı ben götürecektimden büyük savaş çıkıyor.Konunuzu takipteyim çünkü ben de sürekli kızarken buluyorum kendimi sonra da çok üzülüyorum kendime lanet ediyorum.
Çok güzel Bir düzen kurnussunuz .Çok yüz göz olmuşsunuz sizi dinlemiyor
Bizden örnek vereyim sistemimden belki yardımcı olur
Bizde herşey saati saatinedir.
Sabah 7 -8 de kahvaltı . Koyarım önüne yediyse yedi yemediyse yemedi asla ye demem keyfin bilir derim.
3 ana 2 ara yemeği var ve saati saatine uyarız öğlen mutlaka öğlen uykusuna yatırım . Bilir yani kaçışı yok beni asla sinirlendiremez ne yaparsa yapsın oyuzden hiç karşı koymaya yeltenmez bile
Akşam üstü park saati 1 saat deli gibi koşar hoplar zıplar özgür ne isterse
Parktan sonra meyve yerken çizgi film izler
Markete gittiğimizde asla elini bırakmam birşey gösterilecekse uzaktan parmağıyla ayy diye gösterir çünkü bu konuda da 464657 kere anlattım . Dokunma uzaktan bak çünkü almayacağımiz şeyler ellenmez lazım olana bakicaz diye . Sebebini söyleyince anlıyor .
Kızdığım birseyide yaptığında sevdiği oyuncağını kaldırıyorum 1 hafta saklıyorum vermiyorum ve söylüyorum bu yaptığın çok yanlış bı hareket bunu anlaman için diyorum .
Yani boşuna nefes tuketip zitlasmayin... Siz konuşurken arkasını döner gider dinlemez. Bizde kızma işini artık babası yapıyor baktım ki ben yüz göz olucam baba rol olarak seni kizan bilsin dedim
Bende aşırı titizim tüm mobilya ve halilarimm beyaz düzen takintim var
Dolap kilitleri aldım . Sadece 1 dolaba takmadim mutfakta plastik sepetlerin olduğu onu kurcalayabilir çocuğu kısıtlamak adına.
Kızım 18 aylık.
Anlattığını herşeyi doğduğu günden beri anlıyorÇok güzel Bir düzen kurnussunuz .
Benim kızım çok akıcı konuşmuyor konuşmadığı için anlattığımı da anlamıyor diye düşünüyorum .
Çünkü ben anlatıyorum o aksini yapıyor .
Asla söz dinlemiyor .
Sanırım sil baştan Bir düzen kurulmalı .
Onu da seyredicem tuvalet eğitimi var bir de şimdiden stresinin yaşıyorum .Süper Dadı diye bir program vardı. Lütfen izleyin :) Onun taktiklerini uygulayın. Yoksa bu böyle gider. Biraz kurala ihtiyacı var çocuğun.
Hep öyle oluyor zatenAnlattığını herşeyi doğduğu günden beri anlıyor
Konusamadigi için siz anlamiyorsunuz
Konuşurken bazı hatalar yapıyoruz bilmeden
Çocuklar me ma takisini yanlış anlar
Bunu yapma demek yerine şunu yaparsan iyi olur deyin
Mesela çikolata yeme demek yerine meyve de yesene gibi...
Yapma deyince yap anlarlar ...
Ona da kızıyorum (yani kızım öyle düşünüyor ) saçını çekiyor kızımın .Bir de şu şekilde yaklaşsanız büyüğe değil de küçüğü uyararak mesela. Bak bu ablanın; ablaların oyuncakları ile abla izin verirse oynayabilirsin diyebilirsiniz.Sonra ablasına sorun,hayır derse bak gördün mü ablan hayır dedi oynayamazsın diyerek onu başka şeye yönlendirin.Yönlendirdiğinizi kızınız da görsün başka bir oyuncak filan verin.Küçük ağlarsa eğer sen ne güzel büyüdün her şeyi öğrendin ama o daha öğrenemedi filan diyebilirsiniz.Ablalığı böyle böyle öğrenecek sizden. Ablayı bol bol pohlayın,sevin küçüğün yanında.Eğer büyüğe bağırır çağırırsanız çok fazla ileride çok zararını görürsünüz.Çocuklar arasında uçurum açmış olursunuz, büyük de bir birey küçük de.Kızım 5 yaşında oğlum 1.5 ailemden ülkemden çok uzaklarda tek başımıza eşimle büyütüyoruz çocuklarımızı.Bugünlerin kıymeti bilmemiz lazım,geleceğimize hatta neslimize yatırım yapıyoruz nacizane, ağaç yaş iken eğilir biliyorsunuz.
İyi akşamlar hanımlar ;
Başlıktan anlaşıldığı gibi yardımınıza ihtiyacım var .
İki çocuk annesinin Allah can sağlığı ile büyütmeyi nasip etsin (ikisi de çok yaramaz )
Ama şu ara büyük kızıma (2,5 yaşında )
Hep kizarken buluyorum kendimi , kişisel gelişimini etkileyecek bu durum biliyorum , öz güven eksikliği yaşayan bir kız olmasını istemiyorum bu yüzden onu üzünce kendime daha çok kızıyorum.
Nedenlerine gelirsek ;
Sürekli kardeşine vuruyor (kardeşin seninle oynamak istediği için yanına geliyor diyorum )
Küçük kardeşi çok hareketli oyuncaklarını gidiyor ,ama paylaşmak istemiyor kızım .
Evde karıştırmadığı yer kalmıyor (titizim sürekli temizlik yapıyorum , halılar ,koltuklar sürekli lekeli ve pis bu yüzden )
Dışarıya çıkarsam herşeye ağlıyor , konuşuyorum ama yalancıktan bir ağlama uydurmuş Melodi gibi sürekli çalıyor.
Özgür willy, bırakın oraya buraya koşar durur .
Ve bunun gibi durumlar .
Siz nasıl başa çıkıyorsunuz , konuşuyorum ama anlamıyor .
Vurmaya karşıyım, ikaz etmek için kızıyorum Ama oda bir çözüm değil .
Ne yapmalıyım tecrübelerinize ihtiyacım var.
Destek yoksa yapmayın derim.tek bebeğim var, 2 olmadığı için bir şey diyemeyeceğim ama yorumları okurum çünkü 2.çocuktan bu nedenlerden doalyı acayip tırsıyorum eşim de 2.ciyi istiyor :)
Destek yoksa yapmayın derim.
6ay kılıfı en zor halı ile yaşadık .
Şimdi de yaramazlıklar başladı .
Uslu bir bebeğiniz varsa bilemem .
İki bebek ile idare etmek çok zor.
Ücretsiz izin alıp yapabilirsiniz , hamilelik üzerinden de fazla geçmemiş o yüzden normal hala korku yaşamanız benim kızım 12aylik Ken hamile kaldığımı öğrendim .şuan çalışıyorum bebeğim 17 aylık. bakıcı ile ona bile zor yetiyorum yetemediğim zaman da oluyor anca işten çıkınca o da belki, hamilelik fobisi de oluştu bende.
Ücretsiz izin alıp yapabilirsiniz , hamilelik üzerinden de fazla geçmemiş o yüzden normal hala korku yaşamanız benim kızım 12aylik Ken hamile kaldığımı öğrendim .
Alışmakta çok güçlük yaşadım.
Kızımın çocukluğunu çalmış gibi hissediyorum .özel sektör bana 1 ay bile izin vermedi malesef. 2 yıl sonra borçlarım bitince çıkmayı düşünüyorum işten. işte o zaman belki olabilir. şuan hamile gördükçe korkutucu geliyor bi de 2. çocuk olunca kızıma zaman ayıramam diye korkuyorum siz nasıl yürütüyorsunuz bu süreci?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?