Bana hiç tahammül edemiyor, ne annem ne KV kimse bakmıyor , çünkü durmuyor lar bir dk hareketsiz kalamıyorlar inanın .Biliyorum o duyguyu
Bilmeyen anne de yoktur sanırım.
Çocuklar kötü anıları travmatik değilse bilinçaltlarında sadece iyilere yer verirlermiş diye okumuştum.
Arada bir o hengameden uzaklaşmak insana deşarj etkisi yapar.
Babalarına teslim ederek kendine vakit ayırmalısın.
Sabah mı?gece uyuyan çocuğu bulsam evlat edineceğim o derece.Sabah saat 7 de uyanıyor mesala Leyla gibi uykusuz , yorgunum hep .
Sizin çocuklarınız uyuyor mu peki sabahları?
Bana hiç tahammül edemiyor, ne annem ne KV kimse bakmıyor , çünkü durmuyor lar bir dk hareketsiz kalamıyorlar inanın .
Şuan ücretsiz izindeyim eşim şöyle düşünüyor sen evdesin ben çalışıyorum , adama anlatamıyorum yorgunluğumu , gelip sevip bırakıyor .Baba demek istediğini düşünerek söylüyorum
öyle tahammül edemiyorum demekle sorumluluktqn kaçılıyor muymuş ya?
Öyleyse sen de aynı taktiği uygula..
Birini bari alsa 2 saat gezdirse ne olur yani?
Hem çocukların ebeveynleriyle tek tek de vakit geçirme ihtiyaçları var.
Bi de böyle düşün
Hemen hemen aynı benim küçük 8 aylık ,bende kaldırdım evde aksesuar filan kalmadı bu kez de bardak(plastik kullanıyoruz çocuklar için) , tabak her yerde mutfak eşyası oyuncak buluyorum .iki cocugum var benimde. biri 27 aylik digeri 6 aylik.
baslarda bizim buyuk de hircinlasmisti. kiskanclik. surekli ilgi isteme. iki yas.. ne derseniz deyin.
nasil astik:
buyuge sen buyuksun demedik hic.
ikisini oyun oynattirdik durduk.
buyuge zaman zaman kizsak da sabrettik birsey demedik, bagirmadik, aldatma yoluna gittik.
ben cocuklarla cok oyun oynarim.
kucuk kucagimdayken buyukle oyuncak oynariz. kucuk izler buyuk mutlu olur.
istklerini catistirmamaya calisiyorum. yoksa ikiside agliyor.hic cekilmiyorlar..
temizlige cok takilmiyorum. o gun icin yemek yapsam gunu kurtardim demektir.
temizlige takilmiyorum ancak rutinlerim var:her sabah wc lavabo yikarim. aksam dağınıklık toplarim. akam yemekten sonra asla bulasik birakmam. ancak baba destegi sart.
biz evde cocugun dagitip beni cileden cikartacagi ne varsa kaldirdik. cekmeceler hep bos biizim. toplamaktan biktimda. o enerjimi cocuklara harciyorum artik :)
....
sizin temel sorununuz buyuge bagirmak. kizsanizda gulerek aldatma yoluna gitmeniz lazim. ne kadar kizarsaniz o kadar size hircinlik ve yaramazlik olarak geri donecektir.
oyuncak bizde de problem. kucuk eline neyi alsa buyuk cekip aliyor. vurma olayi yok bizimkilerde cok sukur. ancak onu da vurdugunda ceza yoluna giderseniz asacaginizi dusunuyorum.
Evet sabah ve öğlen uykuları .Sabah mı?gece uyuyan çocuğu bulsam evlat edineceğim o derece.
Dışarıdan bakılınca komedi tadında ,ama içeriği dramNe kadar zor olduğunu biliyorum, benim büyük üçbuçuk yaşında küçük birbuçuk. Şu sıralar sürekli kavga gürültü halindeler, oynadıkları zaman da oluyor ama genellikle küçük neyi eline alsa büyük hemen onu almak istiyor.Ufaklık sevmeye gidiyor ama sevgisini bazen bilmeyerek acıtarak gösteriyor işte o noktada kıyamet kopuyor.Evde her şey bir kaos halince, tuvalete gitmek, el yıkamak hatta buzdolabını açmak bile büyük mesele, çünkü biri elini yıkamak isterse diğeri de mutlaka istiyor ve bu o kadar uzun sürüyor ki yarım saat el yıkama faslımız oluyor, tuvaletim geldiğinde bile tuttuğumu fark ettim geçen gün, çünkü eğer o lavaboya gidersem yarım saat çıkamayacağız biliyorum, buzdolabını açsam gene aynı yalvarmalarla kapatmak zorundayım, çamaşır sererken gene aynı tantana, sofra toplamak için bile birbirlerini yiyorlar, o tabağı ben götürecektimden büyük savaş çıkıyor.Konunuzu takipteyim çünkü ben de sürekli kızarken buluyorum kendimi sonra da çok üzülüyorum kendime lanet ediyorum.
Haklısınız ama çevre faktörleri problem.Siz ne kadar mukemmeliyetci olursaniz o kadar gergin olursunuz ve siz gerildikce cocugunuz da gerilecektir.
Birakin eviniz daginik kalsin, koltuk hali lekeli olsun, ne sizin ne cocugunuzun mutlulugundan daha onemli degil inanin.
Gecen kis uzun sure issizdim, kizim da tam gun okuldaydi, sabah kalkip evi toparliyorum, aksama kadar muze gibi duruyor, bir kedi var kose yastigi gibi, ev bombos, tertemiz, sessiz, kafayi yiyordum, saat 5 olup kizim gelince, ev dagilip, banyonun muslugunda cikolata lekesi gorunce kendime geliyordum. Lanet olsun oyle temiz eve :)
Bir 20 yil sonra bugunleri pismanliklarla degil, mutlulukla hatirlamak icin siz de omuzlarinizdaki yuku atin biraz, o zaman goreceksiniz ki siz de bebekleriniz de mutlu olacak.
Kesinlikle tam tanımı buDışarıdan bakılınca komedi tadında ,ama içeriği dram
Bolca sabırlar diliyorum.
Papatya çayı ,melisa filan sakinleştirici etkisi var mış bizde denesek iyi olucak sanırım .
Sabah saat 7 de uyanıyor mesala Leyla gibi uykusuz , yorgunum hep .
Sizin çocuklarınız uyuyor mu peki sabahları?
O nasil bi tatlislik ya uyanip gidiklamalik tamBenim kızım 7de uyanıp hiç ses çıkarmadan uyanmamı bekliyo :))
O nasil bi tatlislik ya uyanip gidiklamalik tam
Yok öye yağmaŞuan ücretsiz izindeyim eşim şöyle düşünüyor sen evdesin ben çalışıyorum , adama anlatamıyorum yorgunluğumu , gelip sevip bırakıyor .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?