Cozum bulamadimİyi akşamlar hanımlar ;
Başlıktan anlaşıldığı gibi yardımınıza ihtiyacım var .
İki çocuk annesinin Allah can sağlığı ile büyütmeyi nasip etsin (ikisi de çok yaramaz )
Ama şu ara büyük kızıma (2,5 yaşında )
Hep kizarken buluyorum kendimi , kişisel gelişimini etkileyecek bu durum biliyorum , öz güven eksikliği yaşayan bir kız olmasını istemiyorum bu yüzden onu üzünce kendime daha çok kızıyorum.
Nedenlerine gelirsek ;
Sürekli kardeşine vuruyor (kardeşin seninle oynamak istediği için yanına geliyor diyorum )
Küçük kardeşi çok hareketli oyuncaklarını gidiyor ,ama paylaşmak istemiyor kızım .
Evde karıştırmadığı yer kalmıyor (titizim sürekli temizlik yapıyorum , halılar ,koltuklar sürekli lekeli ve pis bu yüzden )
Dışarıya çıkarsam herşeye ağlıyor , konuşuyorum ama yalancıktan bir ağlama uydurmuş Melodi gibi sürekli çalıyor.
Özgür willy, bırakın oraya buraya koşar durur .
Ve bunun gibi durumlar .
Siz nasıl başa çıkıyorsunuz , konuşuyorum ama anlamıyor .
Vurmaya karşıyım, ikaz etmek için kızıyorum Ama oda bir çözüm değil .
Ne yapmalıyım tecrübelerinize ihtiyacım var.
Heryerde herseyi mukemmel yaptigini sanan insanlar var...onlarin tum hayati mukemmel...bize aciyorlar falan....hic ilgisi yok artik kimseye inanmiyorum...gecen hafta hangi akla hizmet esimin israriyla tekne turuna ciktik...buyuk kizim denizde bi sorun yasadi babasida tekneye cik dedi yuksek sesle kizimda agladi yan masadaki mukemmel anne hemen mudahale etti cocuklarina cikolata yedirmeyen 1 yasindaki kizimi neden suya sokmadigimi arastiran denizdeki bilmemkac milyon mineralden mahrum biraktigim icin bana aptalmisim gibi bakan mukemmel annenin birazdan kizi sinir krizi gecirdi kadin cocugu koltuga firlatti cunku ne dediyse susmadi cocuk.mukemmel anne fisssss oldu kisaca ustelik herkes cocuga olan tavrina kizdi ben insanim hergun tahammul sinirim aynimi olacak sanki duzelecek uzulme
Valla ben cevremde oyle uslu cocuk goremiyorum. Yaramaz cocuk akilli olur derler
Teşekkür ederim moral oldu.Heryerde herseyi mukemmel yaptigini sanan insanlar var...onlarin tum hayati mukemmel...bize aciyorlar falan....hic ilgisi yok artik kimseye inanmiyorum...gecen hafta hangi akla hizmet esimin israriyla tekne turuna ciktik...buyuk kizim denizde bi sorun yasadi babasida tekneye cik dedi yuksek sesle kizimda agladi yan masadaki mukemmel anne hemen mudahale etti cocuklarina cikolata yedirmeyen 1 yasindaki kizimi neden suya sokmadigimi arastiran denizdeki bilmemkac milyon mineralden mahrum biraktigim icin bana aptalmisim gibi bakan mukemmel annenin birazdan kizi sinir krizi gecirdi kadin cocugu koltuga firlatti cunku ne dediyse susmadi cocuk.mukemmel anne fisssss oldu kisaca ustelik herkes cocuga olan tavrina kizdi ben insanim hergun tahammul sinirim aynimi olacak sanki duzelecek uzulme
Geçen hafta görümcem gelmişti durduk yere bağırdı başım ağırdı sesten çocuğu (, kendi çocuğu 5 yaşında )odada uyuyucam dedi ben şok oldum .İki tane bebeğiniz var. Allah bağışlasın. İlk olarak ödül ve ceza olayını hiç düşünmeyin hayatınıza sokmayın. Yaptığı hareketin yanlış olduğunu ceza vererek öğretemezsiniz. Şuan öğrenmiş gibi gözükse de ilerde sosyal hayatında ona zarar vereceğinden eminim. Size gelen yorumlara istinaden yazdım bunları. Bebeğinizin davranışları abartılı değil. 21 aylık oğlum da aynı. Yaşı gereği bunları yapacak. Asla sizi kızdırmak sinirlendirmek için yaptığını düşünmeyin.
Bu yaş oyuncaklarını asla paylaşmadıkları yaş. Ondan izinsiz oyuncaklarını kardeşine vermeyin.
Bebeklerinizin birey olduğunu sürekli hatırlatın kendinize.
Kardeşine vurduğunda kızmadan bağırmadan aynı tepkiyi verin. Elini tutun eller sevmek içindir vurmak acıtır deyin ve elini sevin.
Enerjini atması için bol bol parka götürün evde aktiviteler düzenleyin.
Ev temizliği çocuklarınızın mutluluğundan önemli olmasın. Gelen misafir komşu her neyse anlayışlı olmak zorunda. İki çocuklu eve misafir hiç gelmesin zaten :)
Aynen öyle .Valla ben cevremde oyle uslu cocuk goremiyorum. Yaramaz cocuk akilli olur derlersen cevreye aldirma iki cocuk olunca daha zor gece uyuyamiyosun sabah erkenden kalkiyosun insanda sabir kalmiyo haliylede bazen kizabiliyo
Canım seni o kadar iyi anlıyorum ki yaşadıklarını anlattıklarının aynısını yaşıyorum öncelikle yalnız değilsin...benimde 2 buçuk yasında bi oğlum var o kadar enerjik ki akşam nası oluyor anlamıyorum peşinde koşucam diye herşey yarım kalıyo bazen delırcek gbi oluyorum gerçekten annelik sabır işi..aynı da dediğin gbi sabah 6 buçukta ayaktayız akşama kadar mızır mızır durmuyoİyi akşamlar hanımlar ;
Başlıktan anlaşıldığı gibi yardımınıza ihtiyacım var .
İki çocuk annesinin Allah can sağlığı ile büyütmeyi nasip etsin (ikisi de çok yaramaz )
Ama şu ara büyük kızıma (2,5 yaşında )
Hep kizarken buluyorum kendimi , kişisel gelişimini etkileyecek bu durum biliyorum , öz güven eksikliği yaşayan bir kız olmasını istemiyorum bu yüzden onu üzünce kendime daha çok kızıyorum.
Nedenlerine gelirsek ;
Sürekli kardeşine vuruyor (kardeşin seninle oynamak istediği için yanına geliyor diyorum )
Küçük kardeşi çok hareketli oyuncaklarını gidiyor ,ama paylaşmak istemiyor kızım .
Evde karıştırmadığı yer kalmıyor (titizim sürekli temizlik yapıyorum , halılar ,koltuklar sürekli lekeli ve pis bu yüzden )
Dışarıya çıkarsam herşeye ağlıyor , konuşuyorum ama yalancıktan bir ağlama uydurmuş Melodi gibi sürekli çalıyor.
Özgür willy, bırakın oraya buraya koşar durur .
Ve bunun gibi durumlar .
Siz nasıl başa çıkıyorsunuz , konuşuyorum ama anlamıyor .
Vurmaya karşıyım, ikaz etmek için kızıyorum Ama oda bir çözüm değil .
Ne yapmalıyım tecrübelerinize ihtiyacım var.
Onlara inanma
Akşam 22.00 da uyuyor ,yorgun veya öğlen az uyumuş ise 21.00 da .Merhaba.
Kiziniz 7de uyanıyormuş. Akşam kaçta yatağa gidiyor?
Yanlış anlamayın ama titizliğe ayırdığınız vakit sizi yorabilir. Yani herşey tastamam olacak ama siz pert cocuklar ilgisiz kalmıs olacak.
Çocuklarin rutini varmi?
Mesela öğleden önce doğaya cikma, akşamüstü parka gitme, uyumadan önce duş alip tv olmaksizin yavas yavas sakinlesmeleri icin ortam hazirlama? Yani buna benzer seyler fayda ediyor tabii alismalari da gerekiyir. Iki yas sendromu olabilir. Bu aralar benim oğlanda beni çileden cikartiyor. Sonra fark ettimki a aa benim ses hep yükseklerde el kol hareketlerim agresif böyle kesik kesik.
Daha cok ona odaklaniyorum, daha cok sariliyor öpüyorum. Daha bir kac gün oncesine kendinden gelip elimi tutmayan cocuk artik elimi tutup ihtiyacinu anlatmaya cabaliyor bu beni cok mutlu ediyor. Yani bir bag kurmada ilerlemişz gibi geldi ama ilerleyen zamanlarda degisebilir.
Kiziniz belli ki paylasmak istemiyor. Fazla zorlamamak sartiyla her seferinde ona anlatip oyuncak ayirimi yapabilirsiniz. Baska arkadaslari varsa sıkca bir araya gelip sosyalleşmeyide öğrenebilir.
Ev işine gelirsek.
Doğumuma çok az kaldı. Kendimi yine iyi hissettiğim günler çok sükür oluyor. Oglani uyutup eve ceki düzen veriyorum. Zaten kimse habersiz gelmiyor. Birseyi hemen yerine birakiyorum. Ne yalan soylim banyoyu haftafa bir defa guzelce siliyorum ve wcden cikinca temiz birakmaya gayret gösteriyorum, banyoyu sil camasir at katla ütüle ohoo pertim cikar. Aksamdan temizligi bi saat icinde bitirirseniz gununuz size kalir bunu demek istiyorum
Benim küçüğüm öyle ne örümcek ye duruyor ,ne yerde sürekli ağlamaklı kızım zaten ona takmış yanına bile gelsin istemiyor.Canım seni o kadar iyi anlıyorum ki yaşadıklarını anlattıklarının aynısını yaşıyorum öncelikle yalnız değilsin...benimde 2 buçuk yasında bi oğlum var o kadar enerjik ki akşam nası oluyor anlamıyorum peşinde koşucam diye herşey yarım kalıyo bazen delırcek gbi oluyorum gerçekten annelik sabır işi..aynı da dediğin gbi sabah 6 buçukta ayaktayız akşama kadar mızır mızır durmuyo
Hiçbişeyden memnun olmuyo sürekli bi mızmız çookk zormuş anne olmak senin 2 tane daha da zor..
Allah yardımcın olsun canım
Bende tuvalet eğitimine başlıcam o bile nası büyüyo gözümde
Benim de öyle yani hiç hazır değilim :)Canım seni o kadar iyi anlıyorum ki yaşadıklarını anlattıklarının aynısını yaşıyorum öncelikle yalnız değilsin...benimde 2 buçuk yasında bi oğlum var o kadar enerjik ki akşam nası oluyor anlamıyorum peşinde koşucam diye herşey yarım kalıyo bazen delırcek gbi oluyorum gerçekten annelik sabır işi..aynı da dediğin gbi sabah 6 buçukta ayaktayız akşama kadar mızır mızır durmuyo
Hiçbişeyden memnun olmuyo sürekli bi mızmız çookk zormuş anne olmak senin 2 tane daha da zor..
Allah yardımcın olsun canım
Bende tuvalet eğitimine başlıcam o bile nası büyüyo gözümde
Erken uyanması mesele değilde sürekli herşeye ağlaması beni çok bezdiriyo onu memnun etmek için akşama kadar gezıyorum peşinde yinede memnun olmaz oyuncaklarıyla hiç oynamaz amaaan bilmiyorum çok zormuş yaBenim küçüğüm öyle ne örümcek ye duruyor ,ne yerde sürekli ağlamaklı kızım zaten ona takmış yanına bile gelsin istemiyor.
Ben bi denicem bakalım eğer olmazsa sonra 3 yaşını beklıcem her yer kaka çiş zaten temiz diyemiyorum iyice batacak offfBenim de öyle yani hiç hazır değilim :)
Biraz daha büyüsün öyle hani herşeyi anlarda 36ay da filan aha kolay oluylr diye düşünüyorum .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?