- 27 Şubat 2010
- 607
- 373
- 123
- Konu Sahibi Spesifikinsan
-
Oğluma nazar değdirdim ben buzdolabını açtım oda elini arkadan arasına sokmuş kapatırken elini görmedim sıkıştımeme ile sakinleştimkuzum..
iyi bir anaokuluna ver canım ikizleri fakat ayrı ayrı sınıfta olsunlar benim yeğenimde 4 yaşına kadar konuşamadı ne Dr lara götürdük dil yapısı gelişmemiş diyenler sağır diyenler özürlü diyenler ve bunların hepsini söyleyenler Dr lar en sonunda bir pedagoga götürdük anaokuluna verin dedi 3 ay da çatır çatır konuştu şimdi susturamıyoruz.Agustos 2011 doğumlu bizim ikizler. Lakin oğlumun konuşurken ne dediği anlaşılmıyor. Kızım ise canı isterse konuşuyor, çoğunlukla anlaşılıyor ne dediği. Tabi bu duruma çok üzülüyorum. Herkesin çocuğu daha 2 yaşında şakır şakır anlaşılır bir dille konuşuyor, benim içim yanıyor. Endokronoloji Doktoru: çocuklar sağlıklı dedi. 5 yaşı bekleyin dedi. Hastane dil gelişimi için Aralık ayına gün verdi. Özeller çok para istiyor. Bizimkilerin hareketleri komik. Annem kızıma kiraz tokalar almıştı lastik ucunda kırmızı kirazlar sarkıyordu. Oglum tokaları kaptı elinde göstererek kaçırdı, kızım ağlıyordu arkasından. Ordan oraya koşuyor kıza tokaları gösterip, elinde sallayıp vermiyordu sonra hadi ver oğlum deyince zoraki verdi. Benim oğlum esprili , kızdırmayı seviyor gülüyor. Fareden nefret ediyorum çizgi filmde çıkınca midem bulanır, " öfff iğrenç " derim . Tablette farenin resmini açıp gösterip karşıma geçip gülüyor beyefendi ve hanfendi , taklidimi yapıyorlar.
Kızım 1,5 yaşındayken:
- Anne barınaccoyu aç!!
- barınacyo nedir kızım!!
-barınacyo değil ba rı nac ço (heceliyor)
-Anlamadım ama nasıl bir şey anlatır misin?
- (Çok sinirleniyor) Şarkı hani onu aç!
- nasıl bir şarkı acaba ya? ( o zaman işe giderken onu ya yanımızda götürüyoruz , radyoda çalan bütün yabancı şarkıları teker teker açıyorum. Bir yandan ağlıyor bir yandan da ben onu anlamıyorum diye sinirden tepiniyor )
İki saat ağladı , bulamadım tabi. Artık youtube ve googlea barınacyo, barınaçço , barina acco (ne bileyim belki Yunandır diye:)) yazmadığım şey aramadığım site kalmadı
Barinacco krizi uzun bir süre devam etti sonunda kızım "aç" demekten biz de ailecek seferber olup bulamamaktan usandık
Aradan 1 yıl geçti . Kızım 2,5 yaşında. Televizyonda bir yarışma programı var orada bir şarkıcı resmi çıktı. Kızım birden çığlık çığlığa bağırmaya başladı
-aneeeeeaaa bak işte barınaççooooo.
Tahmin edin kimmiş ???
Barış Manço. !!!
Canım Barış Manço. Kendisini rahmetle anıyorum.
Ahahah bu süperdo yakardeşim küçükken seneler önce girdiğimiz diyalog:
-abla ne yapıyorsun?
-film izliyorum.
(gelip hangi film olduğuna baktı sonra.)
-sen de hep çinlileri izliyorsun, bıkmadın mı?
-bunlar çinli değil ki canım koreli.
-ne farkeder sonuçta hepsi de japon değil mi?
-
Okurken her nasilsa ilk cümlede anladim Baris Manco oldugunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?