Çocuklarla girdiğimiz komik diyaloglar

anne veya anne adayı değilim ama çocuklarla yaşadığım komik bir anım var . Dayımlara gittik bayramda 2 kızı bide onların çocukları var .Evde tam 5 torun var 4 ü erkek neyse gittim biraz takılayım şunlara dedim. ikisi aynı yaşıt 4. sınıfa geçmişler ,''seneye geldiğimde benimle orta okul muhabbeti yapacaksınız ha ''dedim biri zıpladı ''evet seneye 5. sınıf sonrada ergenlik ''dedi . ben şok

bu benim küçükken yaptığım 1 inci

Teyzemin eşine dede diyorum bu küçüklükten beri hiç değişmeden devam eden bir şey ; daha 2 yada 3 yaşındayım kurban bayramı teyzemlerdeyiz :) . küçüğüm ama biliyorum .Dedem bayramda eli öpülünce harçlık veriyor . yine küçüğüm ama biliyorum ki kurban kestiği için eli et kokuyor ve cin fikir eun teyzesinin biricik kızına gidip diyor ki '' ablaaa dedemin eli şimdi et kokar elini sen öp harçlığı ben alayım '' ( hiç paragöz filan değilimdir nerden estiyse artık )

Ve az dün gece uyanip. wc ye kalkan kızımdan yeni inciler.

Kızım :
" Anne, Allah insanları yeni yarattığı zamanlarda dinazorlar da vardı bu dünyada, sonra bir göktaşı carpti, dinazorları yok etti, sonra insanlar daha da coğaldı."

Ben :
" Yani dinazorlar mı engel oluyordu insanların coğalmasına ???"

Kızım:
" Hımmm, bilmiyorum. Sanırım öyle.."

Anaa, mantiga bak.
22 yasndayim, beni bile dusundurdu bu soru :/

İkizlerim okula başlamadan 1 gün önce :
Oğlum sitenin bahçesinde oyun oynuyor. Kızım evde. Dışarı çıkmak istemedi. Oğlum ve sitedeki diğer çocuklar kızımı dışarı çağırıyor.

Kızım:
" Yarın okula başlayacağım, o yüzden benim için çok özel bir gün.Kendimi toparlayıp dinlenmem gerekiyor.."
dedi... :))

2 bcuk yasindaki yigenime annesi annanneden alir ve sorar arabada" oglum annanne napiyor' .
Yigenim " annanne hep demek dapiyo, ciiikin dayi hep yemekleyi bitiyiyo'.
Kardesim her 2 saat arayla acikir, dgru gormus yavrucak.

Baska.
Dayisina " cirkin dayi" diye hitap ettiririz.
Birgun " teyzem benim adim ne? Diye sordum.
" sen bir denis teeezesin".
" peki buyuk dayinin adi ne?".
' o bir serdar dayi".
5 kardesiz, besinide dogru bildi.
Snra " peki kucuk dayinin ismi ne pasam?"
" o bir ciiikin dayi'.
"Peki adi ne adi?".
" ciikin dayi"

Çok hassas ve ince bir cildim var. Bu yüzden ağda yapmadım hayatım boyu. Başka yöntemler tercih ettim. Geçenlerde süpermarketin birinden hassas ciltler için ağda bantlarından aldım. Normalde açık tenliyim ve çok kıllı- tüylü bir tip değilim. Herneyse, alt bacakta deniyorum kendi kendime.

Kızım :
" Anne, bacaklarındaki tüyleri mi kesiyorsun ?

Ben:
" Deniyorum anneciğim."

Oğlum:
" Anne, o daha uzun süre etkili, üstelik tüyleri kökünden alıyor."

Ben şok tabi.. Meğer reklamlarda izlemişler ve akıllarında kalmış...

Eşimle ben annemlerde kanepede uyuyorduk 6 yaşında erkek kardeşim geldi aramıza girdi (eşimi çok kıskanır benden) eşimde gıcıklık olsun elini kardeşimle benim aramıza sokuyor kardeşimde elini itiyor. Eşim diyo ki benim elimde orda dursun.
Kardeşim sinirle dönüyor ve diyor ki:Ama sen çok sert sokuyorsun ....abi eşimle ben yarıla yarıla güldük :))))

komşu muzun 2 yada 2,5 yaşında bir kızı var , çok böyle tatlı ve zilli bir şey ( anlatınca nasıl bir zilli olduğunu anlayacaksınız ) 4 kişilik bir aileyiz ben ve kız kardeşim var . babamda dahil hepimizle haşır neşir kurbanı kesmek için köye gidicez komuşumuz da annemin bbf si ve kızı anneme teyze diyor . annesi kızına bizi şikayet ediyor hasise bu şekilde gelişmeye başlıyor ;

komşu : kızım teyzenler bu bayram bizi bırakıp gidiyorlarmış yalnız kalacağız annem
kızı : teyçeee (bu arada gidiyor mu diye mimik işareti yapıyor )
komşu evet oda gidiyor
kızı :eçmmm ( bu ben oluyorum )
komşu evet
kızı : ikgg( buda kardeşim )
komşu evet oda bizi bırakıyor

ve en son böyle yok kafayı sallamalar şaşkınklıklar filan sonra böyle son anda aklına gelmiş gibi haaaa diye nefesini içine çekiyor ve hayır o olamaz bakışlarıyla '' şuşu ''diyor

babamın adı şükrü ve kesinlikle yanımızda değilse şuşu diyor ya ama yanına gidince süt dökmüş kedi bide babamın sesini her duyduğunda bize gelmesi var balkondan seslenip seslenip saklanmalar

Kızım epey büyüdü ve çocukluğuna dair dialoglarını güncel gibi anımsayamıyorum ama yakın zaman da 19 yaşında ki Üniversiteye giden kızımın söylediği bir şey beni çok güldürdü.
- Anne tamam bişey demiyorum ama bu bebek işi nerden çıktı bu yaşta?
- Kızım isteyerek olan bişey değil iyi ki de olmuş kardeşin olacak ne güzel
- Şimdi ben bu yaş farkıyla ablamı teyzemi olacağım? Offf yaaa keşke bebek için bir kaç yıl daha sabretseydin ben evlenip sana torun verirdim ona bakardın

Çocuk her yaşta çocuk anneleri tarafından büyümüyorlar hiç

Cok Komik değil ama beni etkileyen bir diyalog paylaşayım madem bende..

Markette 2 kardeş ve anne alışveriş yapıyorlar.
Tahmini yaşlar 9 - 5 gibi dusunuyorum

5 yas: limonata ya uzansana ben limonata istiyorum.

9 yaş : onun içinde e300 var alamayız.

5 yaş : olsun bişi olmaz

9 yaş : alamam abicim. Zaten annem kasada bırakır. Hem zararlı bu biliyorum. E300 dedim ya.

5 yaş : ben e300 seviyorum bana zarar vermiyor. Icmistim hiç bir şey yapmadı yine içerim.

Abiden ses yok. Küçüğü limonata sisesine sarıldı ve ;
Banane e300 den ben sarı yerlerini içiçem o zaman koymasalarmis zararlı yerlerini içine

Çok hoşuma gitmişti bu iki kardeş. Bilginin verdiği secicilik ve çocuk olmanın da verdiği merak duygusu arasında yaşanan bir karmaşa :)

akrabamin isi gibi. Onunda büyük ogluyla kücük oglu arasi 18-19 yas. Dolastirmaya cikinca soranlara yegenim diyomus. Eve gelince annesine kiziyomus herkes soruyo kardesim diyemiyorum utaniyorum, lütfen daha cocuk mocuk yapmayin.

bende 19 yaşındayım ve bende kardeş istiyorum ama yapmıyorlar onlar torun seveceklermiş

akrabamin isi gibi. Onunda büyük ogluyla kücük oglu arasi 18-19 yas. Dolastirmaya cikinca soranlara yegenim diyomus. Eve gelince annesine kiziyomus herkes soruyo kardesim diyemiyorum utaniyorum, lütfen daha cocuk mocuk yapmayin.
İşin komik tarafı kızımın okuluna vs gidince benim için X ablan geldi diyorlar Kızım da "ablam değil aneeeeemm" diyor

1 kardeşten daha fazla istemediğini vurucu ifadelerle anlatmaya çalışan 4.5luk ( 2 yaşında kardeşi var) :
- Ayşe (temsili), bir kardeş daha ister misin?
- Hayır, istemem.
- Ama bak Zeynep ile ne güzel koridorlarda kosuyorsunuz, yataklarda zipliyorsunuz. Üçünüz bu işi yaparsanız daha da zevkli olur.
- Hayır anne bak sen anlamıyorsun, 3 kişi olursak yatak kırılır
(3.yu asla istemiyorum, kızların da istemediğinden emin olmak için soruyorum)

Son düzenleme:
Bende kızıma dedim sen evlen doğur ben kardeşine de torunuma da bakarım
bende kardeşime derim sinirlendikçe Allah sana senin huyundan bir evlat versin de anla beni diye oda hemen anneme taş atar saçmalama abla benim çocuğumada annem bakacak ve arkadan annem ben sadece severim geçeceksiniz onu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…