Çocuklarla girdiğimiz komik diyaloglar

Bildiri gelince çok böbürlendim
Bu konuda ordünaryüs sayılırım
Malum bende 3 kız
En küçüğü bile Cem Yılmaz'a taş çıkartır

Ortanca kızım muhtemelen 6 yaşlarında falandı
" anne bir meyve vardı ya dünya turu muydu neydi o?"
( yeni dünyadan bahsediyor

"Bebeğime çok değişik hiç bilinmeyen bir isim koyacağım anne "
Ne koyacaksın Can'ım?
" hiç bilinmeyen birşeyi ben nerden bileyim anne ya"

Sabah beni 8 de kaldır Dedi basketbol antrenmanı için bende kıyamadım daha vakit var diye 9 da kaldırdım azcık daha uyusun demiştim
Uyandı saate baktı kızgın bir sesle " neden beni 8 de kaldırmadın anne "Dedi
"Annecim ne yapıcaktın ki 8 de kalksan" dedim
"Azcık daha yatardım" diyor bana

Fişe takılan sivrisinek kovuculardan alıp Hakkı'nda gereken bilgiyi sonuna kadar verdiğim bir sırada kızımın sorusu
( bu fişte takılıyken içeri sinek girmiyor dedim)
"Peki sinekler bizim bunu fişe taktığımızı nerden biliyorlar anne"

Şimdilik aklıma gelenler bunlar
Yine geleceğim

Yeğenim 3.5 4 yaşlarında idi boynumdaki beni görüp?
-teyze bu ne
-ben teyzecim
Boynumda başka bir ben daha var
-teyze bu sen sen bu da ben olıyımmı demişti
Bununla ilgili benimde bir anım var. Yeğenim eşimin resmini çizdi. Onunda yanağında kocaman bir beni var.
- Güzel olmuş ama eşimin beni nerde? dediğimde utanarak bana dokunarak "burdasın" demişti :)

benim yaptığım bir kaç şey var annem anlatır.

annem küçükken beni, ALLAH seni sevdiği için güzel yarattı. o yüzden böyle minik burnun minik ağzın var derdi.
bir gün tv bozulmuş eve gelen tamirciye. Amca ALLAH seni hiç sevmiyor baksana burnun ne kadar uzun demişim

birgün klasik olarak anne para ver bakkala gidicem diye diye annemi usandırmış olmalıyım ki annem, git bakkalcıya annemi alır mısın diye sor demiş. Bende gidip sormuşum bakkal duymadan komşumuz duyup beni çıkarmış

halamın peşine verip kaybolmuştum polis karakolunda bana şeker uzatmışlar. çay şekeri. bende çocuk mu kandırıyorsunuz horoz şekeri yok mu demişim

sonuç ne oldu çok merak ettim.
hazırladı mı bişeyler:)?

Bununla ilgili benimde bir anım var. Yeğenim eşimin resmini çizdi. Onunda yanağında kocaman bir beni var.
- Güzel olmuş ama eşimin beni nerde? dediğimde utanarak bana dokunarak "burdasın" demişti :)
Pek romantikmiş yeğeniniz:))

Bu sefer ben küçükken 1.sınıfa giderken annemle olan bir anımı anlatayım.
Öğretmen 1 sayfa akrabalarınızın ismini yazın demişti.O akşam annem de sanırım babam için ağabeyime mektup yazdırıyordu.Biraz akrabalarımızın ismini yazdım,sonra annemle aramızda geçen diyalog;
-Anne x in babaannesinin ismi ne?
-Yeter kızım ,dedi,mektubu yazdırmaya devam etti.
-Yetmez anne ,1 sayfa olmadı daha.
-Kızım yeter diyorum sana .
Ben ağlıyorum,neden söylemiyorsun,az yazdım ,öğretmen 1 sayfa dedi.
-Kızım kadının adı Yeter

Kızım akşam yemeğini ısıtırken ağlamaya başlıyor.Makarna istiyorum diye. Makarna falan yapamam bugün bu var.Yarın makarna yaparım diyorum kızgın bi şekilde.Yaparsın sen yaparsın,sana güveniyorum ben,başarırsın diyor. Benim sözlerimi bana satıyor küçük cadım. E mecbur o akşam makarna yeniyor gülerek :)

Cocugum yok ama 3 bucuk yaşında yiğenim var onun konuşmaları beni çok güldürüyor,

Mesela; '' teyzecim ojelerini saklıcaksın dimi büyüyünce bende sürücem '' dediğinde cok gülüyorum. yada bir ortama girdiğmzde beni kendne rakip görüp senden daha güzel oldum demesi bunlar aşk ya baska nedenirki gülüyorum bende.

allahım ya çok güldüm

Kızımın hem hafızasını hemde dil gelişimini güçlendirmek için aile ilişkilerini anlatıyorum. Annannen ahmet deden ile evli.babaannen veli dedenle evli.zeynep teyze ali amca ile evli.seyma teyzen mustafa amcanla evli.Ben babanla evliyim. bi sessizlik çöküyor.Sen kiminle evlisin? Cevap harika: Sen babamla evlenme ben evlencem onla

Bi tanıdığım oğlunun huyundan bahsetti.Aklımdan bi ömür çıkmayacak herhalde :)
Yaramazlık yaptığında annesi yada babası kızıyormuş niye döktün,niye kırdın vs diye.O da dudağını büzüp,başını kırıp "sen bana bağırıyorsun,kızıyorsun ama ben seni çok seviyorum" diyormuş. Nasıl kızılır böyle bi tepkiye ya :)

4 yaşındaki oğlum toplamayı çözdü ama çıkarmada takıldık kaldık
- 9 elman var 5ini bana verdin sende kaç elma kaldı?
- ben vermem sana elma, sen bana ver

Smdi aklima geldi kucukken bende oyle yparmisim. Ablam bana cikarmayi ogretirdi " bak burya 5 tane elma cizdim, bunlar senin elman olsun, bana 2 tanesini verirsen kac elman kalir' diye.
Bnde oturur aglardim" niye benim elmalarimi aliyosunki ya? Vermiycem banane" Diye.
Neden elma alip veriyor ha bire anlamazdim. Alican niye veriyon? Vericen niye aliyon?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…