Çocuklarla girdiğimiz komik diyaloglar

Ayy çok güldüm

niye bu kadr kin beslemiş acaba o yaşında

Vay cok bilmis. Nedense " kocasi ölmus, tek kalmis, etrafindaki ciftleri kiskanan bi teyze/ kv" konusmasi gibi geldi bana. Acaba yakinlardaki birindenmi duydu?

Gecen yil kucuk kardesim rujumu alip duvarlara yazi yazmisti. Ben de eger pastel boya falan sanmissa kizmiyim demistim kendi kendime. Gittim yanina bagirdim niye duvarlari yazdin diye cevap su: YUCUNU(rujunu) MU DIYOSUNNN? tabi anlatmakla bitmez yasadiklarimiz

Kardeşi olunca hemen oyunlar oynayacaklarını, birşeyler paylasacaklarini, oturup konusacaklarini düşünen 3 buçuk yaşındaki oğlum kardeşini görünce biraz hayal kırıklığına ugradi. Sanırım benim beslememle büyümesine sabredemiyordu ve:
-Anne doktora git, kardeşimi tekrar karnına koysun, çok yemek ye, biraz daha büyüsün öyle cikarsin, dedi.

Vay cok bilmis. Nedense " kocasi ölmus, tek kalmis, etrafindaki ciftleri kiskanan bi teyze/ kv" konusmasi gibi geldi bana. Acaba yakinlardaki birindenmi duydu?
yook birinden duyma değil onun genlerinde var galiba küçükken bizim yatağımıza geliyordu. Bende yatağına git yat dediğimde bu yatağın yarısıda babamın konuşma .... dedi bana gerisini düşünün....

Yanlis anlamayin ama az bi saygisizliga dogru ilerliyor yavrunuz. Sinirinizi belirleyin yoksa ilerde cok uzuluceksiniz. Benim kardesimden biliyorum.

4 Yaş Grubu ogrencilerimle geçen konuşmalarımız:))
Ben: günaydın Ege
Ege: Hııı günaydın münaydın yok :)) (her sabah böyle gelir sinirli)
Ege: Öletmenim dedem ne zaman gelcek ( dedesi daha bir kez almıştır onu, her zaman servisle gider)
Ben: Saat 4'de gelcek tatlım. ( 4'ü de çok biliyorlar ya) :)
Ege: Hııı iyi o zaman, tamam :))

Ben: Ayberk Bunu Ela'ya verir misin?
Ayberk: Elaya kim öğretmenim :))

Ben: Ayberk hadi yat artık. (sana o çok benzeyen, gölgendir senin cümlesi geçen şarkı çalıyordur)
Ayberk: Öğretmenim, senin gölgen çıktı bak :))

Teyzemiz: Ege senin kafanı yiycem şimdi. ( Ege koşarak gelir )
Ege: Öletmenim teyze benim saçımı yicekmiş :))

Birgün çocukları kayınvalideme bıraktım temizlik yapacağım. Aradan 15-20 dk geçti geçmedi baktım kapıdalar. Bende camları silmeye başlamıştım kvnin çocukları geri getirdiğini görünce sinir küpü oldum ama bişeyde diyemedim.

Kv: Kızım durmuyorlar, dursalar bakardım.

Kızım: Hee hee çok bakardın..!
Ben:

Buna benzer bi olayda kuzenim yapmisdi annemle teyzem konusuyorlardi teyzeme kayinvalidesi cok eziyet ediyordu ayni evin icinde birgun teyzem dediki ay abla kaynanayi ne yapmali kaynar kazana atmali yandim sema dedikce altina kazik koymalikuzende orda duruyor daha 6-7 yasinda sonra teyzemin kayinvalidesi ne yapiyorsun seda hos geldin dedi anneme annemde semaya birsey sordum derdemez kuzen babaanne seni kaynar kazana aticaz sonra sen yandim sema dedikce annem altina kazik sokacak dediben dedi deme demezmi teyzemde o ne bicim laf cocugum nerden ogrendin dedi sen soyledinyaaa anne
Teyzem: aaaa ben hic oyle birsey demem sokakda oynuyorsun ogrenip eve geliyorsun
Kuzen: heee kesin oyledir babaannem senin kv olmuyormu teyzem sordu bu cadi sana kotuluk yapiyormu diye sende oyle dedin
Zavalli teyzem alip odasina gitti kuzeni bizde pesinden kuzen halen daha dedin dedin babamada soyluyecem dedin diye sayikladi durdu

eyvah eyvah ortalığı karıştırmış kuzeniniz

4 yasındakı oğlumla pekmez neyden yapılır dıye konusuyorduk.bende uzumden yapılır dedim.kuru uzumden mı dıye sordu hayır yeşil yada sıyah taze uzumler kaynatılır pekmez olur dedim.
peki okul uzumu ne dedi
bende hah evet işte o kuru uzum anneciğim dedim
hayır anne dedi okulda yetişen üzüme okul üzümü denir dedi:))))

Kızım tuvalet konusunda oldukça problemli bir çocuktu. Eskisi kadar olmasa da hala devam ediyor. Ben tuvalete girip kapıyı kapattığımda, kapının arkasından bana sesliyordu bir ara :

" Anne, bitti mi tuvaletin ?"

Ben :
"Evet kızım."

Kızım:
" Rahatladın mı ?"

:)))

Benimde ikizlerim var 3 yasinda erkek geçen gün oyun odalarının altını üstüne getirmisler dedim burası ne böyle olamaz dedim ve yere oturdum. İkiside yanıma geldi sarıldılar hüzünlü bir sesle
_Üzülme anne
_Sakın kızma sen bidaha toplarsın etme merak :)) dediler pasaciklar

5 yaşındaki
Kızım: annecikk benim hiç kankim yok senle kanki olalımmı
Ben: ayyy aşkım sen benle kankiii olursunda ben kabul etmemmi seve seve olurum
Aradan 1 saat geçer benim odaya dalış benim herşeyimi karıştırır
Ben: ne yapıyorsun annecim benim eşyalarımı ne diye karıştırıyorsun
Kızım: bundan sonra herşeyimiz ortak taaaaammııı biz bikerem kankiiiiyizzzhiçççç sevmedim bu kankiliğiii hiçççç herşeyime ortakkk çıkardım durup dururkennn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…