çocuklu kadın kariyer yapamaz mı?

Anlattığınız gibi güçlü ve kendi ayakları üzerinde duran bir kadınsanız ki ailenizde en büyük destekçiniz derhal boşanın.Sizi çekemediği apaçık ortada.O da okusun mani bir durum mu var yok ?

Valla iki çocukla bu kadar azim bravoo gerçekten :super: yaa ne bilim başıma gelmediğinden galiba benim eşim beni aldatsa (eskort kiz ariyor dediğin için )kesinlikle bosanirim ki onun disinda ki sebeblerde bosanmak icin bi neden. Allah sabir versin. Bence ne derse desin egitimize devam edin bosarsa bosasin en iyisi yapar..

Eşinizin baskıları sonucunda siz de kendinizi doktora yaptığınız için suçlu mu hissediyorsunuz acaba ?
Bence bunu sorgulayın.
Burada yazdıklarınıza bakınca doktora yapıyorum ama çocuklarıma bakıyorum , alışveriş yapıyorum vs şeklinde açıklamaya ihtiyaç duyuyorsunuz.
Şu an zaten çalışıyorsunuz üstüne ev ile ilgileniyorsunuz. Derslere sadece hafta sonu gidiyorsunuz zaten. Doktora yapmasanız bile haftanın 1 gününü kendi hobilerinize, alışverişinize ya da sadece dinlenmeye bile ayırabilirsiniz bence.
Eşinizin telkinlerinin sizin bilinçaltınıza işlemesine ve suçlu hissetmenize neden olmasına izin vermeyin lütfen.

bu arada asla evimi ve çocuklarımı ihmal etmedim. evde hiç ders çalışmadım korkudan kavga çıkacak diye, okulda öğle araları, teneffüs araları ve gece herkes uyuduktan sonra kaçak çalıştım. her gün düzenli yemek yaparım, büyük kızın ders ve ödevleri bende, kız bir defa denemede 2 yanlış yapmış diye yemediğim hakaret kalmadı, nasıl olur da 2 yanlış yaparmış. en basiti market alışverişi bile bende, adam aldıklarımı bile gelip arabadan eve taşımaktan aciz bir adam. hiç yoruldum bile diyemedim ,bir yandan okuldaki öğrenciler, bir yandan doktora öğrenciliği, kendi çocuklarım. eşimi şimdiye kadar yeterince tanıdığımı düşünüyordum ama adam öyle bir kendini gizlemiş ki yıllardır. şu an yaşadıklarımı aklım hayalim almıyor.
İnsanın kendi kendine yaptığı kötülüğü tüm köy bir araya gelip yapamazmiş sözü sizin için söylenmiş gibi.
Ne sizin ne de çocuklarınızın o adama ihtiyacı yok ki. Maddi durumunuz yerinde,işiniz gücünüz var, aileniz destek, eşte ümit yok...
Tüm yollar tek ve doğru bir yere çıkıyor ama ona da henüz hazır değilsiniz sanırım.

Hanımefendi okurken cidden acıdım size

Okumuş etmiş insansınız neden bu adamı çekiyorsunuz??

Neden bu adamdan çocuk yapmak istiyorsunuz iyice mecbur olmak için mi, ×100 psikolojik baskıya katlanmak için mi?? Siz çocuk yapınca bu sefer de bu adam evde otur çocuğa bak diye dırdırlanacaktı zaten. Başınıza gelecekleri bile bile bu adamdan çocuk niye? İlkokul mezunundan PhDsine kadar toplym kadınlarımız kafasız maalesef. Haytı kendilerine zorlaştırıyorlar.

Konudan tamamen alakasız bi sorum olacak.Eğitimi sonuna kadar destekliyorum kadının her şeye hakkı vardır her istediğini yapabilir tabii ki.Ama öğretmenlikte doktora yapıp ne yapacaksınız acaba?yani 2 de çocuğunuz olduğunu düşünerek yaşınızın çok da küçük olmadığını düşünüyorum hani akademik anlamda okulda falan da kalamazsınız sanırım?

Helal olsun sana bukadar engele rağmen bu kadar yapmışsın gerisinde yaparsın eminim. Allah zihin açıklığı bol bol sabır versin canım

Konudan tamamen alakasız bi sorum olacak.Eğitimi sonuna kadar destekliyorum kadının her şeye hakkı vardır her istediğini yapabilir tabii ki.Ama öğretmenlikte doktora yapıp ne yapacaksınız acaba?yani 2 de çocuğunuz olduğunu düşünerek yaşınızın çok da küçük olmadığını düşünüyorum hani akademik anlamda okulda falan da kalamazsınız sanırım?
Belki istifa edip alaninda universiteye gecmek istiyordur ogretim gorevlisi olarak falan.

Size yapilan bunca seyi sineye cekip, doktoraya izin vermiyor diye mi hayiflanip bosanmak istiyorsunuz? Eskort aramak mi dersin,maddi manevi somurulmek mi..

Merhaba arkadaşlar, uzun yıllardır bu siteyi takip ediyorum bdv ye de sıkça takılıyorum. Burada farklı bakış açılarını okumak çok faydalı oluyor. Şimdi kendi sıkıntımı paylaşmak istiyorum. 10 yıllık evliyim. Biri 9 diğeri 3 yaşında iki çocuğum var. Öğretmenim, eşimde öğretmen. Doğuda kendi memleketimizde yaşıyoruz.

Evliliğim boyunca eşimle çok sıkıntılar yaşadık. Özellikle şu son 1 yıl psikolojim alt üst oldu. Dayak yemek dışında bir erkek bir kadına en kötü ne yapabiliyorsa hepsini yaşadım maalesef. Hakaret, aşağılanma, maddi manevi sonuna kadar sömürülme, her türlü kendimi yetersiz hissettirilme, ortak aldığımız evin benden habersiz satışa çıkarılması, eve geldiğimde emlakçı ve alıcıları görmem, öl de kurtulayım, gidişin olsunda dönüşün olmasın lafları, telefonunda bulunduğumuz ilde eskort aramalar, ailemi adam yerine koymamalar…..hep sabır çektim , artık tak etti. Ve tüm bunların sebebi benim bu yıl öğrenimime devam etmek istemem oldu.

Doktoraya başlamak istedim geçen eylül ayında, yüksek lisansımı bitirdim, dil sınavlarını geçtim, hocalarımın desteğiyle doktoraya alındım. Gittiğim üniversite evime 2 saat mesafede, kendi aracımla gidiyorum, tüm ev kamera döşeli, bakıcımız ve günlük temizlikçimizde vardı ve sadece cumartesi günleri ders var, ondada devamsızlık hakkı vs derken her dönem 8 defa ancak gittim. Ama her gidişim ve gelişim olay oldu, burnumdan geldi. Ben yeni bir şeyler öğrenmek kendimi geliştirmek isterken adam tutuştu resmen.

Zaten çok iyi bir evliliğim yoktu, şu an enkaz bile kalmadı. Bu yıl ilk yılımdı kavga dövüş gittim. Gelecek yıl sadece ilk dönem ekim ve ocak arası yine hafta sonu derslerine katılacağım. Toplamda 8 defa ancak giderim. Ondan sonrası zaten evde kendim çalışacağım yeterlilik, tez vs. eşim bu yolda asla bana destek çıkmayacağını, beni boşayacağını söylüyor. Artık hiç kaldıracak gücüm kalmadı. Yaşayan ölü oldum resmen.

Eşim Beni okuldan Vazgeçirmek için aileleri araya kattı, benim ailem arkamda, kızım sen eğitimine devam et, çocuklarına biz bakarız diyorlar. Bu yıl kullandığım antidepresanlara rağmen ağlama krizlerim hiç bitmedi. Ondan hiç bir şey istemedim şimdiye dek, ne evlenirken ne sonrasında , hep kendime yeten bir kadın oldum. Tayinim çıkmıyor, evleri ayırmak istiyorum ama bunca sorumluluğun altından kalkabilir miyim bilmiyorum. Hakkı boşamak bu adamın ama aptal mıyım ben, neden onla halen aynı evdeyim bilmiyorum. Kızlar ben mi hata yapıyorum çocuklu kadın doktora yapamaz mı, bende mi suç… Allah rızası için sağlıklı düşünemiyorum lütfen fikirlerinizi esirgemeyin.
Doktora yapsaniz da yapmasaniz da belli ki pek de devam ettirmeye gonlu yok esinizin evliligi.
Benzer durumlari yasadim. Hic cocuk istemeyen eski esim doktoraya baskayinca once sinav zananlari moralimi bozmak icin kavgalar cikardi durduk yere. Bakti bu da mani degil cocuk istedi. Ve ben hamile hamile derslere girdim. Cocuk da yaptim kariyer de. Onu dinlemedim. Zaten saglikli evlilik yurur. Ben doktirayi bitirdim. Eski esim bir sene sonra terk etti evi ve bosandik. Su an isimi yapiyorum. Baska bir sehirde kadro buldum ve cok huzurlu mutluyum oglumla. Sana tavsiyem egitimini yarim birakma. Sana destek olmuyorsa bile engel de olmamali. Neden istemedigine mantikli bir cevap verebilmeli ki egitim hayatini engellemesi de bir kusur bosanmada.

Okadar doğru yaşamanıza rağmen acaba sorunusu sordurmuş size yaşadıklarınız. Yarını eşinle göremiyosundur bile.. Kendi yaşantını var et bunun için o seninle olmuycaksa olmasın, bunun sonu yokki. Şuan onun için eğitimi bıraksan yarın bambaşka bişeyden saldırabilir.

bu arada asla evimi ve çocuklarımı ihmal etmedim. evde hiç ders çalışmadım korkudan kavga çıkacak diye, okulda öğle araları, teneffüs araları ve gece herkes uyuduktan sonra kaçak çalıştım. her gün düzenli yemek yaparım, büyük kızın ders ve ödevleri bende, kız bir defa denemede 2 yanlış yapmış diye yemediğim hakaret kalmadı, nasıl olur da 2 yanlış yaparmış. en basiti market alışverişi bile bende, adam aldıklarımı bile gelip arabadan eve taşımaktan aciz bir adam. hiç yoruldum bile diyemedim ,bir yandan okuldaki öğrenciler, bir yandan doktora öğrenciliği, kendi çocuklarım. eşimi şimdiye kadar yeterince tanıdığımı düşünüyordum ama adam öyle bir kendini gizlemiş ki yıllardır. şu an yaşadıklarımı aklım hayalim almıyor.

E bütün işleri siz yapacaksanız ne diye barindiracaksiniz yanınızda bu adamı dır dır edip sizi ezmeye çalışsın ozguveninizi yerle bir etsin diye mi ?

Bu kadar işi bir arada yürüten akıllı bir kadının bunları yazdığına inanamıyorum lütfen kendinize bunu yapmayın. Dışarıdan kendinize ve hayatınıza bir bakın .

Bir de evine çoluğuna çocuğuna bir ekmek almayi bir market yapmayı beceremeyen adamların saçma sapan konuşmalarına izin vermeyin. Çok çok sinirlendim gece gece .

Onsuz daha mutlu,huzurlu, kariyerli olacağınız kesin..

Sen o kadar oku et eğitim al kendini geliştirme gayretinde ol sonra da üstüne böyle bir odunla evlen.
Hata sende değil seçiminde.

Elbette ki çocuklu kadın kariyer yapar.
Bu adam bir de öğretmen olacak yazık ya Öğrencilerine yazık .

Baya bi eziklik kompleksi varmış eşinde.

defalarca dedim bana mantıklı bir neden söyle diye, adam istemiyorum da istemiyorum deyip duruyor. akademide hep erkekler varmış, sürekli tempolu bir hayatım olacakmış buna yetişemezmiş, böyle hayatı olan bir kadını da istemiyormuş. şu an sürekli eleştiriyor yaptığım herşeyi. dün o kadar hastaydım ki iftarımı bir bardak suyla açıp acile gittim o evde benim o halimle hazırladığım yemeği yemeğe devam etti. gelecek hafta annemlere gideceğim, karneleri verdikten sonra. yaz boyunca evde tek kalsın. sonrasında dayalı döşeli ev arayacağım il merkezinde , onunda fiyatlar yüksek ama mecbur sıkışıp bir şekilde ödeyeceğim. kafayı yemek üzereyim , insan evde beslediği evcil hayvanı olsa hastaneye götürür ben hep tek hep yalnız..

Sizi kıskanıyor belliki. Hem egitim almanızı hem de eğitim alınca onu beğenmeme ihtimalinizı kendi ayakları üzerinde durmanizi kıskanıyor. Sorunuzun cevabına gelince zaten siz o evde tek kişılık yaşıyorsunuz. Çalışmaktan başka sorumluluğu yokmuş ki. Boşanın tabiki herşeyi yapabilirsiniz.

eve bir getirisi yok, çocuklarına bir çorap almış adam değildir kendisi. kız sözde okula geliyor benimle kızına bile sormaz harçlığa ihtiyacın mı var diye. arabanın benzini gazı biter bekler son ana kadar ben alayım diye. benim maaş üzerinden ev döner, ev bizim bu arada. ha kendi ne yapıyor parasını derseniz kardeşleriyle birleşip tapusu bile kimin üzerine olduğu belli olmayan tarla alıyor. yarın bir gün başına birşey gelse birikiminden haberim yok adamın.

Kızının denemede 2 yanlış yapmaması için babasının nasıl bir çabası olmuş? Yoksa eşiniz çocukları size zimmetli mi sanıyor?

Burada bile kendinizi savunmaya çalışıyorsunuz evimi çocukları ihmal etmiyorum diye. Eşiniz sizi hep ihmalkarsın diye manipule ediyor sanıyorum ki. Süper kadın olmak zorunda değilsiniz. Her işe yetişmek zorunda değilsiniz. Kocanız olacak kişi evde köşe yastığı olmak harici bir işe yarıyor mu çok merak ettim.

çocukla ilgilenmesi gereken anneymiş, tabi bende ilgilenmediğim için çocuğum 2 yanlış yapmış(okul birincisi bu arada her denemede). ben kendime vakit ayırmaktan çocuğu ihmal etmişim. kendi tv izler tüm akşam. eceli gelen köpek cam duvarına işermiş ya o hesap. başımda dayanılmaz ağrılar var şu an. gün sayıyorum evden defolup gitmek için.

Allah rizasi icin esiniz bosasin sizi de kurtulun
Su muameleyi hak reva gormeyin kendinize

hep sabrettim ilerde çocuklarıma açıklayacak bir nedenim olsun, fitili ben ateşlemeyeyim diye ama olmadı. ben sustukça üstüme geldi. şu an çocuklar olan herşeye şahit. zaten doktorayı bıraksamda bu adamın mayası bozuldu bir daha tutmaz. onun için eğitimimi bıraktığıma değmez.

Merhaba arkadaşlar, uzun yıllardır bu siteyi takip ediyorum bdv ye de sıkça takılıyorum. Burada farklı bakış açılarını okumak çok faydalı oluyor. Şimdi kendi sıkıntımı paylaşmak istiyorum. 10 yıllık evliyim. Biri 9 diğeri 3 yaşında iki çocuğum var. Öğretmenim, eşimde öğretmen. Doğuda kendi memleketimizde yaşıyoruz.

Evliliğim boyunca eşimle çok sıkıntılar yaşadık. Özellikle şu son 1 yıl psikolojim alt üst oldu. Dayak yemek dışında bir erkek bir kadına en kötü ne yapabiliyorsa hepsini yaşadım maalesef. Hakaret, aşağılanma, maddi manevi sonuna kadar sömürülme, her türlü kendimi yetersiz hissettirilme, ortak aldığımız evin benden habersiz satışa çıkarılması, eve geldiğimde emlakçı ve alıcıları görmem, öl de kurtulayım, gidişin olsunda dönüşün olmasın lafları, telefonunda bulunduğumuz ilde eskort aramalar, ailemi adam yerine koymamalar…..hep sabır çektim , artık tak etti. Ve tüm bunların sebebi benim bu yıl öğrenimime devam etmek istemem oldu.

Doktoraya başlamak istedim geçen eylül ayında, yüksek lisansımı bitirdim, dil sınavlarını geçtim, hocalarımın desteğiyle doktoraya alındım. Gittiğim üniversite evime 2 saat mesafede, kendi aracımla gidiyorum, tüm ev kamera döşeli, bakıcımız ve günlük temizlikçimizde vardı ve sadece cumartesi günleri ders var, ondada devamsızlık hakkı vs derken her dönem 8 defa ancak gittim. Ama her gidişim ve gelişim olay oldu, burnumdan geldi. Ben yeni bir şeyler öğrenmek kendimi geliştirmek isterken adam tutuştu resmen.

Zaten çok iyi bir evliliğim yoktu, şu an enkaz bile kalmadı. Bu yıl ilk yılımdı kavga dövüş gittim. Gelecek yıl sadece ilk dönem ekim ve ocak arası yine hafta sonu derslerine katılacağım. Toplamda 8 defa ancak giderim. Ondan sonrası zaten evde kendim çalışacağım yeterlilik, tez vs. eşim bu yolda asla bana destek çıkmayacağını, beni boşayacağını söylüyor. Artık hiç kaldıracak gücüm kalmadı. Yaşayan ölü oldum resmen.

Eşim Beni okuldan Vazgeçirmek için aileleri araya kattı, benim ailem arkamda, kızım sen eğitimine devam et, çocuklarına biz bakarız diyorlar. Bu yıl kullandığım antidepresanlara rağmen ağlama krizlerim hiç bitmedi. Ondan hiç bir şey istemedim şimdiye dek, ne evlenirken ne sonrasında , hep kendime yeten bir kadın oldum. Tayinim çıkmıyor, evleri ayırmak istiyorum ama bunca sorumluluğun altından kalkabilir miyim bilmiyorum. Hakkı boşamak bu adamın ama aptal mıyım ben, neden onla halen aynı evdeyim bilmiyorum. Kızlar ben mi hata yapıyorum çocuklu kadın doktora yapamaz mı, bende mi suç… Allah rızası için sağlıklı düşünemiyorum lütfen fikirlerinizi esirgemeyin.
Sizin kariyer yapamamamizin sebebi çocuklarınız değil eşiniz
Ayrıca bu kadar rezillesen bir adam için kendinizi niye harap ediyorsunuz
Bir dayak atmadığı kalmış oda yakinda gelir heralde
Ekonomik şiddet parayi elinden alma sözlü şiddet aldatma ne halt dersen hepsi var
Kutu kutu antidepresan iceceginize bu adamdan kurtulun

Eşinizin baskıları sonucunda siz de kendinizi doktora yaptığınız için suçlu mu hissediyorsunuz acaba ?
Bence bunu sorgulayın.
Burada yazdıklarınıza bakınca doktora yapıyorum ama çocuklarıma bakıyorum , alışveriş yapıyorum vs şeklinde açıklamaya ihtiyaç duyuyorsunuz.
Şu an zaten çalışıyorsunuz üstüne ev ile ilgileniyorsunuz. Derslere sadece hafta sonu gidiyorsunuz zaten. Doktora yapmasanız bile haftanın 1 gününü kendi hobilerinize, alışverişinize ya da sadece dinlenmeye bile ayırabilirsiniz bence.
Eşinizin telkinlerinin sizin bilinçaltınıza işlemesine ve suçlu hissetmenize neden olmasına izin vermeyin lütfen.

çünkü sürekli eleştiriliyorum. kızım kilo aldı diye hamur yediren, oğlum zayıflayınca aç bıraktığım için kötü anne oluyorum. gidip bir psikiyatri kliniğine 15 gün uyuşturucularla uyumak istiyorum artık.

Back
X