Çocuklu misafir

Evet gorunebilirim neden olmasin sayet psikolojimi bozdular. Ama hangi cumleden bahsettiginizi anlayamadim 1 km yazi yazmisim
İyi de anacim bizim cocuklarimiz senin yazdigin cocuklardan degil ki cocuklarda degil annelerinde sorun var bence mesafeni koru mumkun oldugunca.

Aslinda cocuk seven bir kisiligim vardi mesela gorumcemin cocugunu canimdan cok severim asla da yuk etmedi bana cocugunun batirdigi seyleri hatta kirletmesine musaade bile etmedi ben cocuk dusmani degilim ama yasadiklarimi yasamamanizi dilerim kisin ortasinda balkonda kac kere hali yikadim kv baskilari bi yandan cok kiymetli komsularina.laf da soylettirmez haliyi yikatmaya da gonderttirmez neler cektim ama psikolojimin bozuldugunu kabul ederim ki bu cok normal bisey

Bugün tam da büyük bebeğimin akranı geldi, annesi en yakın dostum ama bebeğim babaannedeydi küçük 4 aylık olan bendeydi.
Evim savaş alanına döndü çünkü ben sürekli çocukla oyun oynadım annesi de benim minikle oturdu ve bir güzel beraber dağıttık evi, yatağım dahil.
Onlar gidince kucağımda bebekle bulaşığımı da yıkadım, yerleri de sildim süpürdüm evi de topladım ve gerçekten hepsinde bebeğim kucağımdaydı.
Çok eğlendiğimizi hatırlıyorum sadece, başka bir şeyi değil.
Yarım saatlik yorgunluğa 4 saatlik eğlence ve mükemmel bir anı sığdırdım, varsın kırılsın dökülsün dünya malı ya...

Farkettiyseniz size sert ya da kötü bir şey söyleyemedim dediğiniz gibi gerçekten çok zor bir süreç yaşamışsınız ve dediğim gibi bu duygular yerleşmeden önlem alın.

İyi de anacim bizim cocuklarimiz senin yazdigin cocuklardan degil ki cocuklarda degil annelerinde sorun var bence mesafeni koru mumkun oldugunca.
Ahh canim bir bilsen basimdaki belayi kovmaktan beter ettim suan ki komsumu gorusmek istemedigimi ayak uyduramadigimi hatta birinde cocugu mobilyalarima cikolata surerken oturuyordu cildirdim bagirdim bak artik su cocuguna yeter gelmeyin benim evime dedim ertesi gun yine geldi oyle bi bela yani bu komsu elektrik faturam falan geliyo ben almadan caliyo kadin sirf gorusmek icin psikolojimi bozdular artik

Aynen ya yaşa sen cansın valla

Farkettiyseniz size sert ya da kötü bir şey söyleyemedim dediğiniz gibi gerçekten çok zor bir süreç yaşamışsınız ve dediğim gibi bu duygular yerleşmeden önlem alın.
Tesekkur ederim suan o gunlere dondugum icin sanirim sinirle yazmisim cok sukur atlattim o zor surecleri yardim.almak heo istedim lakin esim psikologa falan karsi bi tip zaten hapis hayati da yasayinca ciddi depresyon gecirdim son yillarda

Sizin gibi dusunmeyi ne kadar isterdim ben yeni aldigim ilk evime ciktigim ilk kendi alanim oldugundan midir bilemedim cocuk mobilyama cikolata yapmisti ama oyle boyle degil annesi de hic aldirmadi ve ben sabaha kadar kadina hirsimdan uyuyamadim keske sizin gibi olsaydim bende ama inanin ki insanlarin elinde olmuyo bazi duygular

Herseyin siniri bilinmeli bana göre. Cocuklu arkadaslarim akrabalarm cok gelir giris kattaym altta kimse oturmuyo istedkleri gibi oynarlar bisry demem yemek dokulur yada bi bardak tabak kirilir oda sorun degil bizlerde evimizde hicmi bsey dokmuyo kirmiyoruz? Ama esimin bi akrabasi var ki 2 cocugu var geldiklernde annesi kirmizi bi kalem verdi eline resmen parke, tv unitesi sehpalarim sandalyelerim heryer boyanmis televizyona vurur tepsi tabagi bilerek yerlere gum gum vururlar bu hic normal bi davranis degil bence. Ha bide arkdsmin evine gelmisti cocuk eline muffini almis haliya surte surte ezmis 4 yasinda kadinin annesi uyarmis torununu o kadinda annesine kizmis vay cocuk ozgur olmaliymis , bana kalirsa bu ozgurluk degil terbiyesizliktir.

Tesekkur ederim suan o gunlere dondugum icin sanirim sinirle yazmisim cok sukur atlattim o zor surecleri yardim.almak heo istedim lakin esim psikologa falan karsi bi tip zaten hapis hayati da yasayinca ciddi depresyon gecirdim son yillarda
Allah yardımcınız olsun.
Diyebileceğim tek şey çocuk bu her şeyi yapabilir ama onu gözetmek annenin işidir.
Bu yaşadıklarınızı çocuklara değil, müsade eden ailelerine yükleyin.
Bir yerde benim çocuğum bir şey dökse, herhalde aşınana kadar silerim o halıyı.
O sebeple öfkenizi doğru yöne çevirin.
Genceciksiniz, umarım Allah size nasip eder ve aslında çocuğun çok da güzel bir şey olduğunu yaşayarak görürsünüz.

Aklima geldi simdi guluyorum annemin arkadasi bi hanim kirkli yaslarinda dogum yapmisti cocuk da down sendromlu ve asiri ilgi isteyen bi cocuk biz de alismisiz sessizlige ben tek cocuk büyüdüm ilgileniyoruz ama cocuk hiperaktif yetemiyoruz bi iki az ilgilenince ilgi cekmek icin bizim salon halisinin ortasina bildigin kakasını yapmisti. Annesi o melek bi sey olmaz onun kakasindan deyip kakayi banyo giderine atmis, annem rahmetli temizleyene kadar olmustu tabi gunler suren temizlik fasli yikanan halilar bir kac gun yemek yiyememeler falan daha sonra bize geldiklerinde evde yok numarasi yapmistik bi kac defa :)

Valla söyledim, yeni evliydim ve evime hayırlamaya gelindiğinde berjerim kırıldı benim ya.
Belki de dünyada sağlık ve mutluluktan daha fazla önemli bir şey olmadığı görecek kadar çok şey yaşamışımdır.
İsterse 100 bin tl olsun o koltuklar, kimsenin kalbini hem kıramam hem de dünya malına zarar geldi diye üzülemem.
Ama başkasının 1 tl ilk bardağını kırsa benim oğlum çok üzülürüm, o ayrı.

Ben bekarım ama çocuklu arkadaşlarım var, en son bana misafirliğe gelen bir arkadaşımın çocuğu köpeğimle aşırı uğraşınca ben biraz sesli uyarmışım sanırım arkadaşım da bozuldu. Ben onun çocuğuna nasıl bağırırmışım ehehe köpeğimin canı yok sanki ne yapayım o da benim yavrum. O günden sonra ne bir daha o arkadaşımla görüştüm ne de evime çocuklu misafir davet ettim. Mecburen çağırmanız gerekiyorsa diğer odaları kilitleyin yalnızca oturduğunuz oda açık kalsın. Çekmece dolap falan varsa kulplarına yanlamasına lastik toka ya da paket lastiği geçirirseniz açamıyorlar. Laptoptan çizgi film açabilirsiniz çocuklara da vakit geçirmiş olurlar.

Kusura bakmayın, her şeyin bir usülü var. Hukukta bile zarara uğratırsa bir çocuk velisi bunu ödemek zorundadır. 1 yaşındaki çocuk tabi ki kontrol edilemez, ki ben yaş sınırlaması yapmamıştım mesajımda hemen 1 'e indirmişsiniz. Ama öyle bile olsa bunu bir şekilde aile halledecek. Hiçbir şey olmamış gibi davranan, üstüne alınmayan, çocuğuna sahip çıkmayan kişilerden bahsediyoruz burada üstelik.

Vaayyy en birinci sensin bravo..
Biz, çocuklu misafir istemeyenler de utancından cekilsin bir köşeye

Burada sorun koltuk,masa vs. değil ki. Bir insan birinin evine misafirliğe gidiyorsa o evin düzenine uymak durumundadır. Uyulmuyor ise bu saygısızlığa girer. Birde anne; "amaan benim biricik çocuğumundan önemli mi" diye başkasının evinde çocuğunun özgürce davranmasına izin veriyorsa bu hakarettir,bencilliktir. Bunu ancak insan kendi evinde yapabilir. Çok hareketli ve sınırı olmayan,laftan anlamayan çocuğu olanlar da gerçekten evinde oturmalı. Çünkü kendi çocuğunun huzuru için başka birinin huzurunu bozmak çok irite edici. Buradaki nüans bu aslında..

Ve eşya olayına gelince; evime davet ettiğim misafirimin çocuğu televizyonumu yenilediğim ilk gün mutfaktan aldığı kepçeyle ekranını kırdı ve televizyon çöp oldu. Elinde kepçeyle tv.ye vuruyordu çocuğun annesinin dediği tek şey; "ay oğlum nerden geliyo aklına böyle şeyler,bak yaa" oldu, ben de ayıp olmasın diye birşey demedim. Ve bir çat sesi duyuldu,tv.deki renkler birbirine karıştı. Sonrası malum. Şimdi bu çocuklu misafir bana nasıl sevimli gelebilir?? Bana saygısı var mıydı sizce?

yeni tv aldılar mı

yeni tv aldılar mı

Tabiki de hayır. Sadece ayy kusurabakma,nasıl yapsak ki,zararı karşılarız olmazsa dedi,ben de takma kafaya olur öyle şeyler napalım olacağı varmış dedim ve o bir daha da üstünde durmadı. Ben de görüşmeyi kestim. Şimdi yüksek ihtimal ne kıymetli televizyonu vardır diye düşünüyordur.Ama aslında kıymetli olan televizyon değil,benim saygı beklentim. Bazı insanların bunu anlaması çok ama çok zor

Pesssss çok kibarmışsıniz ama sizde
O da epey yüzsüz. .
Tuhhhh napsak dedigi anda kolundan tutup beyaz eşyacı ya gitseydiniz keşke:)

Gene cocuklular cocuksuzlar farki:)

1 yasindaki cocuga nasil laf anlatmak istiyorsun :) birseyleri savunurken bile komik oluyo bazi arkadaslar :) o cocuga sahip cikmasi gereken kisi annesidir. Anne duyarsizsa gene cocugun sucu yok, anne suclu. Gitmeyin ole kisilere rahatsizsaniz evinizede cagirmayin.

Benim cocuklar arkadaslari gelince yeri gelince kendi evimizde kudururlar hicte birsey demem, ama baska evde yapmazlar bu hareketlerini. Ancak belki evin cocuklarida yaparsa birlikte yaparlar. Baslarindaysam goz kulak olurum her turlu, aksini dusunemem zaten...anneler biraz cocuklarinin durumuna gore hareket etmeli.

Mesela cocuklu kadin gune katiliyo, sira ona gelince full stres. Misafir geliyo gene ole yediginden ictiginden ztn bise anlamiyo...bu durumda gune katilmak gereksiz eziyet mesela..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…