Çocukluk Travmaları

29. Eşim muhafazakar Sünni musluman. Dini eğitim almamış, çocukluktan beri çalışmış, dini kulaktan duydugu şekilde bilen, biraz agresif yapıda, merhametli, sabit fikirli biri. Dini konularda konuşmuyoruz.
Yani sizin eğitiminizi karışır mi engellemeye çalışır mı? Bir sürü kurs var, açıköğretim programları var. Kaydolun.

Şaşırmadım böyle cocuk yaşta dine yönlendirilen çocuklar büyüyünce hep dinsiz oluyorlar :KK43:

Kaç tane tandığım varsa böyle,

Bi tane saçma sapan Alman ajanı olan kadın yazar var onun kitaplarında böyle cocukları dine yönlendirin ki büyüyünce daha dindar olsun diyor ona özeniyor aileler, ama sonuç ortada.

Umarım bundan sonra güzel ve özgür bir hayatınız olur, siz yanmışsınız ama çocuklarınız kurtuldu öyle düşünün
Nevzat Tarhan'ın 'proje çocuk' tabiriyle anlatim yaptığı bir video var. Kendisi inançlı bir psikiyatrist. O videodaki söylemlerine çok katılıyorum. Çocuklar yeteneklerine ve mizaclarina uygun mesleklere yönlendirilmeli. Baskıyla giyim tarzına şusuna busuna karisilmamali. Hem özgür hem ahlaklı nesillere ihtiyacımız var bizim. Dindar ama kindar nesillere değil.

Yani sizin eğitiminizi karışır mi engellemeye çalışır mı? Bir sürü kurs var, açıköğretim programları var. Kaydolun.
Açıkögretime ve örgün egitime karışır evet, bu konu huzursuzluk çıkarabilir. çocuklarım anaokul cagina geldiğinde el işi vs. İle ilgili kurslara gidebilirim ancak. Ya da herhangi bir hobi kursuna. Küçükken edebiyat veya yabancı dil öğretmeni olmak isterdim. Maalesef bu hayalimi gerçekleştirme imkanlarına sahip değilim.

Açıkögretime ve örgün egitime karışır evet, bu konu huzursuzluk çıkarabilir. çocuklarım anaokul cagina geldiğinde el işi vs. İle ilgili kurslara gidebilirim ancak. Ya da herhangi bir hobi kursuna. Küçükken edebiyat veya yabancı dil öğretmeni olmak isterdim. Maalesef bu hayalimi gerçekleştirme imkanlarına sahip değilim.
Öyle düşünmeyin lütfen elinizde ne varsa onunla başlayın. El işi yapın satın mesela. Kendinize acimayi bırakın. Elinizde yapabileceklerinize odaklanın. Sonra belki diğer kapılar da açılır.

Şul.. Yük… boşlukları doldurun :) ve onun meşhur kitabı Hu… Sok…
Valla bu yazara nasıl böyle anlam yüklediniz hiç anlayamadım açıkçası :KK70: Şule Yüksel Şenler kısaltmaya gerek yok kitabın ismi de Huzur Sokağı ne ara bizim değerlerimiz değişti de böylesine kıymetli bir yazar kötülenir oldu valla dünyanın sonu gelmiş onu iyice farkediyorum

Şaşırmadım böyle cocuk yaşta dine yönlendirilen çocuklar büyüyünce hep dinsiz oluyorlar :KK43:

Kaç tane tandığım varsa böyle,

Bi tane saçma sapan Alman ajanı olan kadın yazar var onun kitaplarında böyle cocukları dine yönlendirin ki büyüyünce daha dindar olsun diyor ona özeniyor aileler, ama sonuç ortada.

Umarım bundan sonra güzel ve özgür bir hayatınız olur, siz yanmışsınız ama çocuklarınız kurtuldu öyle düşünün
Bir de Alman ajanı he 😂 :skandal::oha:

Kazikli Maria diye bir Youtuber var. Onun B* gibi book reviews videolarindan birinde islemisti bu kitabi ordan taniyorum sadece.😅 KK hakkinda bile videosu var😅

Ne kadar korkunç bir kitap değil mi senelerce beyin yıkadı milletin

Valla bu yazara nasıl böyle anlam yüklediniz hiç anlayamadım açıkçası :KK70: Şule Yüksel Şenler kısaltmaya gerek yok kitabın ismi de Huzur Sokağı ne ara bizim değerlerimiz değişti de böylesine kıymetli bir yazar kötülenir oldu valla dünyanın sonu gelmiş onu iyice farkediyorum

Bir de Alman ajanı he 😂 :skandal::oha:

Evet sürekli bi Alman kadınla geziyor ve aslında bu kişi kendisi olduğu söyleniyor, zaten ailesi Türk ailesini o zamanlar aratmayacak seviyede modern. İlla göze sokmaya gerek yok gerçekleri görmek için.

Beyin yıkama üzerine bir kitap, herkes tasvip etmek zorunda değil evet öyle araştırabilirsiniz bunu F. Tönün kadın temsilcisi, sonu gelmedi bi yazarı ifşa ettik diye merak etmeyin.

Kıymetli yazar dediğiniz kitabında 2 yaşındaki bebeği kapatmaya teşvik ediyor, açık giyinenlerin kıyafetlerini parçalamayı teşvik ediyor, açık kadınlara Avrupa fa.. şesini andırıyor diyor. kıymet anlayışınız baskı ise bana boşuna yazmayın, aynı dilde konuşmuyoruz aynı kafa yapısında değiliz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet sürekli bi Alman kadınla geziyor ve aslında bu kişi kendisi olduğu söyleniyor, zaten ailesi Türk ailesini o zamanlar aratmayacak seviyede modern. İlla göze sokmaya gerek yok gerçekleri görmek için.

Beyin yıkama üzerine bir kitap, herkes tasvip etmek zorunda değil evet öyle araştırabilirsiniz bunu F. Tönün kadın temsilcisi, sonu gelmedi bi yazarı ifşa ettik diye merak etmeyin.

Kıymetli yazar dediğiniz kitabında 2 yaşındaki bebeği kapatmaya teşvik ediyor, açık giyinenlerin kıyafetlerini parçalamayı teşvik ediyor, kıymet anlayışınız baskı ise bana boşuna yazmayın, aynı dilde konuşmuyoruz aynı kafa yapısında değiliz.
Ben o kadından hiç böyle şeyler duymadım inanın şok olduk ayrıca o kitabı da çok güzel Huzur Sokağı 2 kez okudum kalın bir kitap olmasına rağmen

Ben o kadından hiç böyle şeyler duymadım inanın şok olduk ayrıca o kitabı da çok güzel Huzur Sokağı 2 kez okudum kalın bir kitap olmasına rağmen

Eskiden herkes okudu eskiden usa daki adama da herkes hayrandı sonradan ne olduğu ortaya çıktı,

Bir kez daha şu zamanda okuyun derim inanılmaz hastalıklı düşünceli bir kitap, çoğu dindar aile çocuklarını o kitaba göre yetiştirip dindar yapmak isterken dinsiz çocuklar yetiştirdi Malesef :(

Eskiden herkes okudu eskiden usa daki adama da herkes hayrandı sonradan ne olduğu ortaya çıktı,

Bir kez daha şu zamanda okuyun derim inanılmaz hastalıklı düşünceli bir kitap, çoğu dindar aile çocuklarını o kitaba göre yetiştirip dindar yapmak isterken dinsiz çocuklar yetiştirdi Malesef :KK43:
Vallahi bilmiyorum ama fetönün ajan olduğu yıllardır biliniyordu da neden müdahale edilmedi hiç anlayamadım ama Şule hanım için bir şey söyleyemem

Yaşınız çok genç. Bir anne olarak sizin mutluluğunuz çok ama çok önemli. Eşim hep der ki, evin direği kadın bence. Çok doğru. Kadın mutluysa herkes mutlu. Kadının içi acıyorsa, o evde pozitif bir atmosfer olamaz.

Çözümsüz hiçbir şey yoktur. Eşinizle oturup ciddi ciddi konuşsanız belki bir noktada buluşabilirsiniz.

Çocukluk travmalarınızı çözmek için Barış Muslu’yu veya Bülent Demircioğlu’nu takip etmenizi tavsiye ederim. Kitapları da var hatta. Sistemi öğrendikten sonra kendi kendinize uygulama yapabilirsiniz. Takıldığınız yerde size destek olurum.

Konu hakkında yorum yapmayacağım ama bir şeyi çok merak ettim, ilahiyat bitirdim demişsin ama Müslüman da değilsin. Ordan mezunsun o alanda bir iş sahibi oldun diyelim , inanmadın bir din hakkın da nasıl eğitim vere bilirsin ki :) ben buraya takıldım yani :)

Kendimi duygusal olarak tamamen dolmuş hissediyorum. 13-14 yaşlarındaydım. Derslerim gayet iyiydi. Özellikle edebiyat ve yabancı dil öğrenmeye hevesim fazlacaydı. Özellikle annem, ailem kız çocuklarının okumasına karşıydı. Beni yatılı Kur'an kursuna verdiklerinde kabusum basladi. Maddi olarak orta halli bir ailede büyüdüm. Tek kız çocuğu olduğum için istediğim şeyler genelde alinirdi. El bebek gül bebek buyutuldum diyelim. Altın kafeste gibiydim. Bu arada abilerim de var. Onlar ozgurdu istedikleri yerlere gidebiliyolardi mesela. Benim arkadaşlarımla gezmeme tozmama izin verilmezdi. Sürekli koruyucu, hayatımın her anına müdahale eden bir ailem oldu. Yüzme öğrenmeyi o kadar istedim ki. 7-8 yaşlarında yasitlarim mayo giyerken bana haşema giydirmek istedi. Kabul etmedim. Beni bir daha yüzmeye göndermedi. Ergenliğimde makyaj yapmama izin verilmedi. 'maymun gibi olmuşsun' derlerdi. Yatılı Kur'an kursunda çok zorbalığa maruz kaldım. Her telden aileden 300-400 adet ergen. Annem 'liseye gidersen analık hakkımı helal etmem.' dediği için okulumdan oldum. Bu arada gitgide kilo aldım. Zaten küçükten beri kilolu bir çocuktum. Kimseye hayır diyemedigim için, ezilen hep ben olduğum için hıncımı yemek yiyerek aldım sanırım. Cemaat kuran kursuydu. Tv, televizyon yasaktı. Erkeklerle konuşmak haramdi. Hocalar sürekli hakaret ederdi. Sevgilisi olan kızlara. Ağza alınmayacak hakaretler. En büyük yeteneğim yazmak ve okumak. Fiziksel kuvvetim zaten yok. Resmi olmayan kuran kursuna giderek kariyer hayatım zaten bitmiş oldu. Evliyim şuan, eşimle pek sıkıntım yok. Ama kendim istediğim hayatı yasayamamis olmanin izdirabini iliklerime kadar hissediyorum hala. Açıköğretimden lise ve ilahiyatı bitirdim. Dini görüşüm agnostik. Şimdiki aklım olsa kapanmazdim, asla yatılı kursa gitmezdim. Kapanmaya, ortunmeye zorlandigim icin yemek yiyerek kendime zarar verdim. Bedenim berbat. Doktor on yıl sonra şeker hastası olursun diyor. Sinirlerim çok bozuk. Çocuklarımı olabildiğince özgür yetistirmeye gayret ediyorum. Sadece anlatmak istedim, bazı kesimlerce bu memlekette kadın olmanın zorluğunu dostlar.
Agnostik olmanıza üzüldüm.Size dinimiz zorbalıkla ogretilmeye çalışılmış ondan olmamis.Cok üzücü birşey.

Back
X