Ben sanırım biraz fazla mulayimim. Annem daha tezcanli, hararetli, ısrarcı bir kadın. Onu yenemedim sanırım. Aslında merhametli, şefkatli biri. Ama çok kuralcı, korumacı ve hep kendi istediğini yapmam için beni zorla bir şekle sokmaya çalıştı. Mizacimi ya da isteklerimi gozardi etti. Çünkü o da çok sabit fikirli ve onun bildiği doğru buydu. Onun da hayatı kolay değildi. Hala bana namaz kilmadigim için arada küsüyor. Görüşlerimi asla kabul etmiyor, dinlemiyor ve Allah sana hidayet etsin diyor

Bu arada umreye de gittim ben. Arapları görünce daha beter oldum. Kimse kusura bakmasın çok görgüsüz ve kabalar. Kaşık çatal diye birşey var en basiti. Bu devirde elleriyle yağlı yemekleri vıcık vıcık yiyorlar. Restaurantlarda avmlerde vs. Masalara sandalyelere sürüyorlar ellerini vıcık vicik. Çalışanlar genelde çok fakir toplumlardan. Bangladeş, hindistan, Filipin gibi. Zaten petrol zengini olduğu için Araplar yan gelip yatıyor. Çalışmiyorlar. Devlet evlenene evini arabasını veriyor. Herkeste 4er tane eş, 15er tane çocuk. Hepsinin evinde temizlikçi ve çocuk bakıcısı var. Çocuk bakıcıları genelde Filipinli oluyor. Çalışanlara öyle bağırıp azarliyorlar ki asla insan muamelesi yapmıyorlar.avmlere restaurantlara gidip kendilerine 10 kişilik yemek söyleyip, bakicilarini yanlarında aç bir şekilde oturtuyorlar. Ben gördüğüm Arapları sevemedim. Aralarında muhakkak iyi insan da vardır. Yine de üzülerek gördüklerim hasebiyle böyle bir genelleme yapıyorum.