söylediği yer bir taziye eviydi.dogru bence de haklısınız
zaten esınızden oturu gorumceler boyle yaptıgı ıcın esınız savunmaya gecıyor :)
bu hayatda neye kırıldıysanız orda dırek muhattap oldugunuz kısıye soyleyın
bana bu soruyu nasıl sorabılıyorsunuz ne munasebet? cok rahatsız oldum dıyın ıcınızde kalmasın gercekten bakın
kendı hakkınızı kendınız savunursunuz esınız ıcın bı yerde kardeslerı napsın bı tarafı atamaz
ay terbıyesızle bas edemezsınız bosverın bu bıldıgınız ahlaksızlıksöylediği yer bir taziye eviydi.
olay çıksın istemedim.
önceki günü de diğer gorumcem bir akrabasına "yeter minel ı sevdin. Biraz da benim gelinimi sev. Bak hem benimkinin karnında bebek var" dedi.
anlamadim dertleri benim bacak aram olmuş.
ama doğru, neye aman yeri değil, aman ayıp büyüklük bende kalsın dediysem başıma bela oldu.
orda dursam desem " ben daha 28 yaşındayım. Benim yaşımdakiler bekar hala. Sen git kendine yap o çocuğu olmayanların yaptiklarini" bidaha bana bulaşamazlar.
ah aptal kafam.
aynen bunu dedim zaten eşime demin. Bundan sonra sen gör beni. Çirkef diye millet bana tek laf edemez bu konuda artik dedim.
konu hep bebek üstüne dönüyor anlamıyorum.ay terbıyesızle bas edemezsınız bosverın bu bıldıgınız ahlaksızlık
ne demek bunun karnında bebek var ya
terbıyesız
sinir oldum
cok cahiller cok
laf anlatsanız anlamazlar da
hanı bır laf vardı aptala laf anlatırsam dısardan bakan ıkı aptalın sohbet ettıgını zanneder dıye
aman aman uzak olsunlar
söylediği yer bir taziye eviydi.
olay çıksın istemedim.
önceki günü de diğer gorumcem bir akrabasına "yeter minel ı sevdin. Biraz da benim gelinimi sev. Bak hem benimkinin karnında bebek var" dedi.
anlamadim dertleri benim bacak aram olmuş.
ama doğru, neye aman yeri değil, aman ayıp büyüklük bende kalsın dediysem başıma bela oldu.
orda dursam desem " ben daha 28 yaşındayım. Benim yaşımdakiler bekar hala. Sen git kendine yap o çocuğu olmayanların yaptiklarini" bidaha bana bulaşamazlar.
ah aptal kafam.
aynen bunu dedim zaten eşime demin. Bundan sonra sen gör beni. Çirkef diye millet bana tek laf edemez bu konuda artik dedim.
işte ben ilk 3 yıl evliliğim kötü diye istemedim.Yaklaşık 10 yıldır evli bir çift tanıyorum çocuk istemiyorlar. Çocuklara ölüp biten bir çift değiller gayet mutlular. Sadece çevredeki insanların tavrından rahatsızlar. Ay çocuğunuz olmuyor mu şunu deneyin diye akıl vermelerinden bıkmışlar. Başka bir çift daha var yıllardır evliler. Kadın artık çocuk yapma önerilerinden kurtulmak için kısır olduğu yalanını yaydı etrafa. Eşiyle araları da gayet güzel görünüyor dışarıdan. Pişmanlık duymadıklarını söylüyorlar. Zaten pişmanlık duysalar çocuk yapabilecek yaştalar ama yapmıyorlar. Gezip tozuyorlar devamlı.
Kk’da gördüğüm kadarıyla kadınlar evlilikleri düzelsin diye çocuk yapıyor. Evliliği düzgün olan istemiyordur belki bilmiyorum
kesınlıkle derımkonu hep bebek üstüne dönüyor anlamıyorum.
eşim de ısrarla safliklarindan iyi niyetlerinden diyor.
sen de benim yerimde olsan sırf inattan yapmayacağım bebek falan demez misin?
aynen bunu söyledim. Aynenn.kesınlıkle derım
agırınıza gıtmesın lutfen ama baba olma kapasıtesı lazım erkekte o evlat yetısecek buyuk sorumluluk
kendı evının esının meselesınde kambur gıbı olan es baba olmak ıcın daha beklemelı bence de
Çok teşekkür ediyorum. Sağlıkla büyütün yavrunuzuBaşlıga cevabım olur çokta güzel olur. Bunu 1 çocuk annesi olarak yazıyorum. Sorumluluk, endişe, kaygı gibi derdiniz olmadan huzurla yaşabilirsiniz.
Amin sagolunÇok teşekkür ediyorum. Sağlıkla büyütün yavrunuzu
resmen 100 defa anlattım.Konuya o kadar sinirlendim ki,yani gorumcene dovmek istedim resmen kadını. Ne safı ya yılanın teki. Ne demek karninda bebek var. Rabbim bize aklimiza mukayyet olma gucu versin. Bu gidisle bende birini indirip dövecem ama kim acaba o şanslı. Neyse kahve iceyim sinirimi o geçirir
Üzüldüm ya ama yapman gereken takmaman.
Esine de iyi yapiyorsun hakediyor cocuk istemiyorum laflarini.
aynen ikiniz de istemiyor olmanız bana göre çok büyük şans.6 yıldır evliyiz çocuk istemedik istemiyoruz gayet mutluyuz çocuksuz ama biz ikimizee istemiyiruz yani
Bu konuda kafam oldukça net aslında.Çiftler çocuk istemeyebilir, çok normal.
Ama nasıl ki birileri "çocuk yap" diyor diye çocuk yapmak saçmalıksa, aynı şekilde birilerine gıcık olup vazgeçmek de saçma bence.
Evliliğinizdeki problemler nedeniyle şu an çocuk istemiyorsanız haklısınız.
Bu problemler nedeniyle çocuktan komple vazgeçtiyseniz ileride büyük ihtimalle pişman olursunuz.
Çocuk fikrinden sebepsiz soğuduysanız, artık istemiyorsanız eşinizin bunu bilmeye hakkı var. Belki bu kararınızdan sonra evliliğe devam etmek istemeyecek.
Bence önce çocuk fikrinden neden vazgeçtiğinizi netleştirin kafanızda.
Görümcelerinizle yaşadığınız sıkıntılar olmasa eşinizle çocuğunuz olsun ister miydiniz?
Aslında çocuk isteğiniz var da eşinizden mi istemiyorsunuz?
Yolunuzu bu soruların cevabına göre çizmeniz ve eşinizle bu konuyu konuşmanız gerekir.
aynen bir yanım da böyle söylüyor.Eşinin ailesi yüzünden neden annelik duygusundan mahrum kalasın ki. Bu kadar kötü gidiyorsa evliliğin boşanıp yenıden evlenıp çocuk sahıbı olabilirsin.
Bu mesaja bakarak yazıyorum.merhaba arkadaşlar.
sıcağı sıcağına bir tartışmanın ardından yazıyorum maalesef. Inşallah anlatabilirim.
görümcelerimle hiç anlaşamadım. Onlar yüzünden boşanmaya kalktim yine barıştık. Aslında onlar yüzünden değil, eşim olacak şahsın onlara olan zaafı yüzünden.
6 yıllık evliyiz. Son 3 yıldır gerçekten çok iyiydik. Tek anlaşamadığımız konu görümceler. Yani anlasamadigim dediysem öyle sac başa girmiyoruz. Ama sürekli bir laflar, kusmeler, karşılıklı eşime konuşmalar. Arada da kaliyor onu da anlıyorum ama yok yani olmuyor. Yapamıyorum.
bu son zamanlarda gerçekten çocuk istiyorduk. Zaten eşim 6 yıldır istiyor deli gibi. Ben de istiyorum şuan. Allah ın hikmeti zaten olmuyor da.
şuan düşündüm de çocuk yapmak isteğimden vazgeçtim. Öyle erteleme falan değil, ciddi ciddi hala 6 yıldır bu konuda benim tarafimdan bakamayan adama kesinlikle cocuk yapmak istemiyorum. Belki uzun uzun dusunulecek bir konu.
Ama hayatini çocuksuz devam ettirenler yok mu?
kadındaki çocuk isteği zamanla geçmez mi?
benim gibi kimse var mi?
yaşını başını almış çocuksuz kişiler pişman mi?
Sakin ol. Çok iyi düşün. Fevri karar alma.aynen ikiniz de istemiyor olmanız bana göre çok büyük şans.
bizde resmen ikimiz de istiyoruz. Ama ben sırf inattan tedaviye girmeyeceğim gibi gorunuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?