21 yıl.Bu mesaja bakarak yazıyorum.
Anladığım kadarıyla eşinize güvenemediğiniz için çocuk istemiyorsunuz.
Neredeyse 21 yıllık evliyim evet çocuğum yok. mutluyum. Ama zamanında sizin düşündüğünüz gibi olmasa da başka nedenlerle istemediğimi dile getirdim.
Evet dürüst davranayım bazen çok düşünüyorum, daha bugün de düşündüm yanlış mı yaptım diye.
Hala bunu soruyorsam kendime demek ki yanlışım var. N`olur kararınızı netleştirmeden önce çok ama çok iyi düşünün.
Ekonomik krizdeydik öğrendiğimizde, sorun eşimdeydi. 2001 krizin altında ezilmiştik. Kredi çekemedik, borç alamadık tüp bebek için. O zaman bir tek kayınpederim kredi çekebilecekti ama kabul etmedi. Bir sürü şey yaşadık yıprandık eşimi ve bizi çok sevdiğim için ben çocuk istemiyorum dedim.21 yıl.
çok özel değilse sebep neydi?
aynen ben de bunu ona soylemeden çok iyi düşüneceğim. Çünkü sözümü yersem kendime saygım kalmaz
çok üzüldüm gerçek anlamda.Ekonomik krizdeydik öğrendiğimizde, sorun eşimdeydi. 2001 krizin altında ezilmiştik. Kredi çekemedik, borç alamadık tüp bebek için. O zaman bir tek kayınpederim kredi çekebilecekti ama kabul etmedi. Bir sürü şey yaşadık yıprandık eşimi ve bizi çok sevdiğim için ben çocuk istemiyorum dedim.
Sanırım yıllar sonra pişman oldum, keşke şartları zorlasaydım dedim.
işte en korktuğum şey.Gerçekten fevri davranma , şuan yaşadıkların zamanla o kadar basit gelecek ki.
Ben şuan ne yaşıyorum biliyor musun, çok ağır geliyor kimseye anlatamadığım için dile getiriyorum burada.
Geçen yıl kayınpederimi kaybettik. Şuan kayınvalidem ve görümcem eşimin miras hakkını istiyor nasılsa çocoğumuz yok diye.
Oysa şuan keşke çocuğum olsaydı mirastı bilmem neydi umrumda değil. Vazgeçişime kızıyorum.(bunu bile kimseye dillendiremiyorum) Bu nedenle yazıyorum eğer içinde bir istek arzu varsa n`olur sakin ol, iyi düşün,
Eşini gerçekten seviyor musun, benim çocuğumun babası o olmalı diyor musun?çok üzüldüm gerçek anlamda.
herkesin sınavı farklı oluyor işte.
mantık olarak dusunuyorum, onlar yüzünden kendi hayatima yön vermek istemiyorum.
öte yandan çocuk bir son değil aslında başlangıç.
şimdi söylediklerine rağmen iyi niyetinden diyen es kişisi yarın bir problem olunca yine onlara hak vermez mi Sanki?
halasıyız çocuğu görmek istiyoruz diyecekler. Evet hakları ama ben görüşmek istemezsem nasil olacak? Görüşürsem nasil olacak? Her şeyi dusunuyorum of off
seviyorum. Çok iyi bir baba olacağını biliyorum.Eşini gerçekten seviyor musun, benim çocuğumun babası o olmalı diyor musun?
Önce bunları düşün. Öyle karar ver, anlık düşüncelerle, duygularla değil.
Bunu söyleyebiliyorsan yanlış kişiyle evlisin.seviyorum. Çok iyi bir baba olacağını biliyorum.
ama çocuğumun babası o olmalı diyemiyorum.
çocuk isteme sebebim onu baba yapma düşüncesinden çok kendim anne olmak istemem sanırım. Çünkü onu baba yapmak isteseydim 6 yıldır ölüp bitiyor çocuk için, çocuk yapsam şimdi okula başlamıştı. Çocuğum olmasın diye 3 yıl dua ettim düşünün
öyle mi acaba gerçekten bilmiyorum.Bunu söyleyebiliyorsan yanlış kişiyle evlisin.
KatiliyorumBunu söyleyebiliyorsan yanlış kişiyle evlisin.
Kesinlikle öyle.Düşünsene çocuk sevdiğin kişiyle senin bir parçan.Ve sen üç parçalı bu yapbozdaki baba figürünü eşin olarak göremiyorsan nasıl bir aile tablosu çıkarabilirsin ki ortaya?öyle mi acaba gerçekten bilmiyorum.
Esinle ilgili çok soru isaretlerin var. Önce bunları çöz bence. Eğer duzelmiyorsa yeni yol çiz kendeöyle mi acaba gerçekten bilmiyorum.
peki sizce kayıtsız şartsız ablaci olması tüm iyi yönlerini siler mi silmez mi? Vicdansız miyim haklı miyim çözemiyorum. Bu konuyu içimde cozemiyorumEsinle ilgili çok soru isaretlerin var. Önce bunları çöz bence. Eğer duzelmiyorsa yeni yol çiz kende
bu yapbozda tabiki baba figürünü eşim olarak hayal edebiliyorum. Ama işte çocuk bir son değil bir başlangıç bana göre.Kesinlikle öyle.Düşünsene çocuk sevdiğin kişiyle senin bir parçan.Ve sen üç parçalı bu yapbozdaki baba figürünü eşin olarak göremiyorsan nasıl bir aile tablosu çıkarabilirsin ki ortaya?
Bence senin eşinden vazgeçmene ramak kalmış.İyice düşün taşın.Hakkında hayırlısı olsun.bu yapbozda tabiki baba figürünü eşim olarak hayal edebiliyorum. Ama işte çocuk bir son değil bir başlangıç bana göre.
yaşayacağım sıkıntılarda ama o benim çocuğumun babası, onsuz eksik kalırız gibi düşünmem.
çok şükür maddi manevi bakabilecek gücü kendimde görüyorum. Olmazsa sadece çocuğumun babası olarak hayatimda kalir diye dusunuyorum.
Sırf böyle düşünüyorum diye kimisi çok mantıklı kimisi de çok vicdansız olduğumu düşünüyor. O yüzden bilemiyorum diyorum. Sonuçta sevgi omurluk bir şey değil
Bence siz biraz fazla hassasinz gibime geldiMesela 8 ay önce 22 yaş büyük gorumcem hiç hiç olmayacak bir ortamda beni bir kalabalık odaya götürmeye çalışıp, koridorda" gel bak içerde senin gibi cocugu olmayan bir kadin ne yapmis cocugu olmus.gel anlatsın git sen de yap" dedi. Şok oldum. Ben böyle şeyler konuşmak istemiyorum deyip gözlerim doldu. Eşime gidelim deyip evden o an gittiğim için eşim demin " ama sen de boşuna alındın. Ne var kadın düşünememiş. Iyi niyetinden yapmış. Keşke ona abla burası yeri değil sonra konusalim deseydin, boşuna abarttin" dedi. Ve kıyamet burdan koptu demin.
üzüldüm siz bir sekilde mecbur birakilmissiniz.Bir yandan da söyle düsünüyorum.Cok inancli biri olmadigim halde olacagi varsa mutlaka olduguna inaniyorum.Belki de bu kararla yasayacaginiz tedavi streslerinden kurtuldunuz.Umarim bundan sonraki hayatiniz cok güzel olur.Ekonomik krizdeydik öğrendiğimizde, sorun eşimdeydi. 2001 krizin altında ezilmiştik. Kredi çekemedik, borç alamadık tüp bebek için. O zaman bir tek kayınpederim kredi çekebilecekti ama kabul etmedi. Bir sürü şey yaşadık yıprandık eşimi ve bizi çok sevdiğim için ben çocuk istemiyorum dedim.
1-2-3 hadi 5 sene tamam sonra neden hiç denemediniz?Ekonomik krizdeydik öğrendiğimizde, sorun eşimdeydi. 2001 krizin altında ezilmiştik. Kredi çekemedik, borç alamadık tüp bebek için. O zaman bir tek kayınpederim kredi çekebilecekti ama kabul etmedi. Bir sürü şey yaşadık yıprandık eşimi ve bizi çok sevdiğim için ben çocuk istemiyorum dedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?