Çocuksuz hayat olamaz mı?

Evlilik savaş değildir kim haklı kim haksız düellosu da değildir .. yıllar geçer bu cümleler bir yerden gelir aklınıza .. sizde annemi gördüm yıllarca babamla bitmeyen didismelerini gordum ben de evliyim ve tüm bu acı gerçekleri görerek büyüdüğüm için egoyu attım gururu attım bir kenara

Sizinki hemen karar verilebilir bir durum değil bir süre daha düşünmeye devam. Tek söyleyebileceğim çocuk olduktan sonra, olmadan önde eşiyle iyi olup hiç bir sorunu görüş ayrılığı vs yasamayanlarin bile pek çok sıkıntı yaşadığı.. bazen bunun üstüne esin kimi zaman iyi kimi zaman kötü degismesi de ekleniyor. İlk üç sene olmasın diye dua ettiyseniz pek umutvari değil durumunuz. Yine tek söyleyeceğim :) eğer ki eşiniz gerçekten merhametli, ar damarı catlama ihtimali pek olmayan, anlayışlı biri ise ufak kusurları görmezden gelmeniz ve çocuk yapmaniz. Çünkü gerçekten sığ oluyor erkekler malesef. Yok ben onda o potansiyeli görmüyorum bana daha beter anlayissizliklar yapar diye düşünüyorsanız boşanmayı ciddi düşünün. Sonrasından korkmayın kimi tanıtacağım kime guvenecegim vs. diye. Elbette ki sonrasının öncesinden iyi olacağının garantisi yok lakin bile bile insanın kendine ettiği de en büyük pişmanlık sebeplerinden.. çocuk konusunda şöyle diyebilirim. Olmadan nasıl bir şey olduğu tam bilinemediginden anlasilmiyor ama hayatta tek pişman olmadığım şey tüm zorluklarına rağmen ki gerçekten zor.ama Rabbim takdir etmediyse tedavi de olsa olmayacak ya da hiç bir şekilde çocuğu olmayacak insanlar var ki bu da bir sınav.o yönden bakarsak da pek mühim değil durumu verenin muhimliginden ötürü.bilmem anlatabildim mi

Ben 31 yaşındayım. Eşim istemese yapöam. Net. Çocuksuz hayat tabi ki olur. Yanımızda çocukla mı doğduk bu yaşımıza geldik

Eşinle aranızda önceden olan problemleri bilmiyorum ama ben kendi adıma insanların başkaları için/yüzünden kavga çıkmasına pek anlam veremeyenlerdenim. Hele bu görümce k.valide falan meseleleri bana aşırı gereksiz geliyo.. Örnekse k.validemle ilk tanıştığımızda (sevgiliyken) bana eşimin boşandığı eşini övmeler falan bişeyler yapmıştı kısacası kendisinden çok hoşlanmadım ama gayet akıllıca cevaplarla (ben de eski k.validemin ne kadar iyi insan olduğunu ama bu işlerin iyilikle yürümediğini falan söyledim) kendisini susturdum (tabi eşim yanımızda yokken oluyo bu). Sonrasında eşime hiçbişey anlatmadım o anlattıysa da benim haberim olmadı. Bikaç aramızı bozma girişimi de oldu hepsini ekarte ettim son derece politik davranarak. Bak şu an 6 yıldan fazla oldu tanışalı ve inanmazsın ama en sevdiği geliniyim (4 tane var) yere göğe sığdıramaz , kızım olsa ancak bu kadar severdim der benim için, aşkımızı herkes kıskanır falan Ama işte o sorunlar da yaşanırken ben eşime hiç tek kelime kötü bişey söylemedim annesi için.. Bu işlerde biraz politik davranmak bizim kazancımıza oluyo yani onu söylemek istiyorum. açıkçası ben sürekli ailemle çatışan bi eşim olsun istemezdim sen ister miydin? Ailemiz hatalı olsa bile onları hep savunmaya çalışmaz mıyız biri bişey dese? nasıl dokunur dimi? işte bu çok bıçak sırtı bi mevzu, yani çok dikkatli olmak gerek eşlere ailesiyle ilgili şeyler söylerken ve onların savunmasını da normal karşılamak gerek sonuçta kimse ablasının niyetinden sual etmez karşıdaki eşi bile olsa

Bizim çocuğumuz olmuyo, bu güne kadar neler duydum neler senin duyduğun ne ki? Biraz da iyi çerçeveden bakmaya görmeye çalışmalısın özellikle sözkonusu eşinin ailesiyse.. Yani görümcenin yaptığı hadsizlik olabilir ama bunun altında kötü bi niyet aramazsan kulak ardı edilebilecek bişey.. Bana iş arkadaşlarım bile her gün başka bitki falan getiriyolar bunu da iç şunu da yeyin gibi şeyler öyle çok duyuyorum ki bana artık bu tarz şeyler çok normal gelmeye başladı.. Kötü bi niyet olmadığını bildiğim herkese de en fazla" ben başka bişey kullanıyorum/doktorum bitkiden uzak dur dedi/ben böyle şeyleri sevmiyorum" gibi cümlelerle tatlıca ekarte ediyorum. Bu kadar hassas olursam kendi anneme,babama,kardeşime,kuzenime bile tavır almam küsmem lazım çünkü biz böyle bi toplumuz yani napalım ölelim mi O yüzden eşine fazla kızılacak bi durum göremiyorum, her insan gibi ailesinin niyetinden şüphesi yok.. Bi de bu pencereden bakmanı tavsiye ediyorum canım, hakkınızda hayırlısı, çok sevgiler

Eee eşinizden 22 yaş büyük ablasına ne yapmasını istediniz tam olarak :) görümce cahil belli . Ama bu hareketini eşiniz bilse ne olacak, ablasına parmak mı salllayacak? He deyip geçin

çocuk mevzusunda geline laf sokmayi görümceler kaynanalar kendine görev edinmis ben çok iyi bir taktik uyguladim sizde uygulayin beni surekli arayip baskasinin cocugunu seviyoruz derlerdi ki ben tedavi goruyordum bunu biliyorlardi
esime soyleyince cok uzuldu bana birdaha seni boyle bisey icin ararlarsa ben siz uzulmeyin diye ben rahatsizim dedim ama saglik problemi oglunuzda bundan sonraki yegen torun isteklerinizi kendisine iletirsiniz de dedi aynen oylede soyledim bir kez bile arayip bu sekilde konusmadilar ogullariyla
ben elimde kalan altinlarla tedavi parasi karsilayacagim diye kendimi yedim sorun oglunuzda diyince hergun arayip paran varmi tedavi icin para lazimmi demeye basladilar
gorumceniz hicde masum degil sizde bu yontemi deneyin goreceksiniz susacaklar

İnşaallah, ne kadar duygusuz yazmış anne , baba olamayıp yaşanan üzüntüyü hiç umursamadan .Allah böyle insanlardan herkesi kurtarsın

çok güzel çözüm bulmuşsunuz kendinizce. Tebrik ettim. Bu benim de aklıma gelmişti ancak daha bir kere bile karşımda oturup kızım çocuk istiyor musunuz, istemiyor musunuz, olmuyor mu gibi bile konuşmadıkları için kimse onlara bu konuları söylemedi bile.

kendi kendilerine düşünüp herhalde çocuk için yanip tutustugumuzu ama benim çocuğum olmadığı kanaatine vardılar galiba. Çok sağolun

Çok teşekkür ediyorum zaman ayırıp uzun uzun yazdığınız için. Tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…