Çocuksuz hayat olamaz mı?

Mutsuz olmak için bahaneler aramak yerine mutlu olmak için çare arayın ! Dikkat edin esinizden size karşı kotulemesini ya da savunmamasini beklediğiniz kişi ablası siz 6 yıl aynı evde yassdiniz o belki 26 yıl.. sizinki dert değil empati kurun

Eğer sağlık sorununuz yüzünden olsaydı tabiki geçer geçmez olur mu derdim ama ben çocuk istemiyorum demek çok başka bişey hele ki bir taraf isterken. Eğer bu karar netse ben olsam çocuk istemiyorum yerine bosanirdim çünkü bu net bir boşanma nedeni bir taraf isterken diğerinin istememsi.
Anladığım kadarıyla eşinizi seviyorsunuz yoksa çocuktan vazgeçmek yerine eşinizden ayrılmayı secerdiniz . Vermiş olduğunuz kararı kesinlikle doğru bulmuyorum evinize başkaları yüzünden huzursuzluk sokmayın . zaten çocuk isteği öyle ha diyice gidivermiyor. Kendi iradesiyle karar verip ileri yaşta pişman olan çok insan var. Eşinizle sorunlarınız olabilir yıllardır yipraniyorsaniz ayrılın tedavinizi de olun çocuğunuzu da yapın sizinki pireye kızıp yorgan yakmak. Ayrıca bugün eşinizden nefret edin sonra hamile olduğunuzu öğrenin içinizden geçen ilk şey kim takar seni olur esinize karşı. Rabbim yuvaniza huzur mutluluk anlayış sabır versin. İnşallah sorunlarınızı cozersiniz ve Rabbim hayırlısıyla sağlıkla sıhhatle meleginizi size nasip eder

Bende gorumcemle gorusmuyorum bazi hatalari oldu hem bana hem eşime. Eşim hep benim yanimdaydi asla ona taviz vermedi suan da gorusmuyoruz. bize zarar veriyor beni uzuyordu.esimde beni secti. Bence sizin esinizde boyle yapmali eger size saygisizlk yapiliyorsa uzuluyorsaniz buna goz yummamali. Ayrica gorumcenle olan olaydan dolayi esinle aran bozuksa nedn cocuk yapmayasin yap ki mutlulugunla çıldırt onlari benden sana tavsiye esinle arani iyi tut ozaman kopek gibi kiskanicak

Çocuksuzda olur elbet. İstemessin ve olmaz onlar farklı şeyler,çocuk şart değil.
Ama çocuk düşünmediğin bir adam ile evliliği sürdürmenin mantığını çözemedim.

canım kaç yaşındasın SEN VE eşin ? 2. ci olarak eşin gerçekten çocuk istiyorsa onu sevıyorsa bence cocuk yapın cocuk sayesınde evine baglanan erkek cok kuzum . birde ne olursa olsun ablası onun. dengeyi kimi erkek kurar kimi erkek beceremez ama görümcelerın ıcın yuvanı bozmayı asla dusunme herseye he de bu dunyanın ahıretı de var . ama bebek işini düşünün belkide gerçekten bebek sayesinde herşey bambaşka olabilir 6 yıl az zaman değil HERŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN

Mesajınız enteresan geldi. Hem anlamadım hem de sanki alinilmayacak sozlere kendi kafamızda göre kulp bulup alinmissiniz gibi geldi sizle arkadaş olmak zor sanırım her sozden bir mana cikarmissiniz gerçekten çok enteresan

İki tane evli arkadaşım var böyle. Çocuk istemiyorlar, gayet de mutlulular. Birinin istememe sebebi dünyadan umudunu kesmiş olması; bu dünyaya bir kurban daha getirmeye gerek yok diyor. Öteki arkadaşımsa çocuk sorumluluğu almak istemiyor. Eşleri de hemfikir. Gayet de mutlular. Belli bir standarda göre yaşamak zorunda değilsiniz.

Ancak bu iki arkadaşımın bir ortak özelliği var; hayatlarının hiçbir döneminde çocuk istemediler. Önce isteyip, sonra vazgeçmediler yani. Oysa siz istemişsiniz. Sonra hayatta sizi mutsuz eden şeyler olmuş, vazgeçmişsiniz. Bu demektir ki, her şey tıkırında gitseydi, çocuk istemeye devam ederdiniz.

Yani aslında çocuk isteyen bir insansınız, sadece şartlar uygun değil. Bu da ileride çocuk sahibi olmadığınız için pişmanlık duyarmışsınız gibi düşündürtüyor bana. Bence bunu enikonu düşünmeniz, çocuk isteyip istemediğinize de mutlu, huzurlu bir yuva içinde karar vermeniz gerekiyor. Şuan önceliğiniz eşinizle işleri yoluna koymak olmalı bence. Koyamıyorsanız da kendinize yeni bir yol çizmeniz daha hayırlı olur.

Bence olur, evlilik çocuktan sonra tepe-taklak oluyor.

gerçekten hassas oldugumu mu düşünüyorsunuz?

tabiki tek bu konu değil. Anlaşamadığımız çok çok konular oldu. Ama ben evliliğinin ilk 3 yılı ve son 3 yılını ayrı tutuyorum.

kendi adına her seferinde olay bence onlar değil, eşimdi. Hicbir şekilde sınır koymayı bilemedi. Onlar da nerede durması gerektiğini bilemedi.

ilk günden maaile çocuk istiyor. Hak da veriyorum. Ama iyi bakarsanız iyi görürsünüz dediginiz şey bence kesinlikle bu değil.

biz başbaşa oturunca, minel ben çok üzülüyorum. Çocuk düşünmüyor musunuz, ne problem var vs. Diye konuşmaya çalışsa düşüncem kesinlikle böyle olmazdı. Öyle kimse bana bir şey sormasın etmesin diyen biri degilim.

ama tutup da senin gibi cocugu olmayan biri demenin nesi iyi niyet? Ben bu haddi kendinde buldugu icin cok sinirlendim. Gerçekten çocuğum olmuyor olabilirdi. O zaman nasil uzulebilecegimi düşünebiliyor musunuz?

aynı şeyi kardeşlerim eşime yapsa, ben kesinlikle onun yanında olurdum. Çünkü evlilik bunun için var. Ben ailemle bir olup onu ezeceksem, neden evliyim ki diye dusunuyorum. Hele ki çocuk gibi sadece iki kişiyi ilgilendiren bir kararda değil kardeşlerin, annelerin olaya katılmasını bile çok yanlış buluyorum. Benim tarafimdan asla böyle bir ima bile yok.

siz olayı çok yanlış anlamışsınız.
birinin yanında olmak için illa karşı tarafı kötülemek gerekmiyor.

ben haklı da olabilirim, haksız da. Illa arkamda olsun gözü kapalı beni savunsun demiyorum.
ama bu olayda nasil beni haksız gördünüz şayet soktayim.

bakış acınız buysa benimle 6 yıl yaşadı, onunla 26 yıl. O zaman orda kalmaya devam etseydi sıfırdan biriyle yaşamaya ne gerek vardı? Aynı seviyeye gelebilmek için illa 26 yıllık evli mi olmam gerek?
istemsizce güldüm kusura bakmayin

olmuyordur inanma

Çocuğu siz hakedecek misiniz? Çok yanlış bakıyorsunuz olaya, aranızdaki sorunlara bakarak eşizin baba olmayı hakedip haketmemesi sonucuna varamazsiniz, sanki çocuğu doğurup eşinize lütuf da bulunacaksınız. Malum sizde tek başınıza anne olamıyorsunuz, eşiniz de sizin düşündüğünüz gibi düşünebilir pekela
Çocuktan sonra yapacağınız herhangi bir tartışmada eşinize çocuk sahibi olmayı başına kakacakmıssınız gibi geldi bana. Bence de biraz bekleyin sonra karar verin tedavi için.

bu ne demek? özelini kimseye anlatma... Esinizin sperm sayisindan arkdasiniza ne? suc sizde

Of özür dilerim çok sinir oldum tutamıcam içimde , ben onun ağzına sıçayım

Konu sahibi bence çocuk yapma çünkü sonrasında daha çok sıkıntı yaşarsn bu adamla. O sebeple sende mantığına uymak istemiyorsun. Çünkü başına gelecekleri biliyorsın bence

Ben kimseye cocuk istemiyorum diyenlere inanmiyorum mesela... siz kendinizde yaziyorsunuz dogal yolla olmuyor tüp bebek icinde maddi imkaniniz yoktu. Allah herkese bir evlat nasip etsin. Evin nesesidit cocuk. Iyi gez bas basa tozda nereye kadar? yaslaninca bir kapini calan evlat torun olmayinca hepsi bos geliyor bana.
Yok 10-20 yillik evliyizde cocuk istemiyoruz diyenlere bizim toplumuzda ben sahsen inanmiyorum. cocuklari olmuyor ilk aklima gelen bu...

güzel mesajınız için çok teşekkür ediyorum.

evet dün sinirle bunu ciddi ciddi düşündüm. Sanıyorum dediginiz gibi ha deyince giden bir istek değil.

biz çok şey yaşadık aslında. Şuan katlanamadigim nokta, ailemden biri eşimi üzerse ben hemen müdahale ederim. Gücüm yeter veya yetmez. En fazla karar senin istersen görüşme derim

eşim o an çok kızdı. Sonra ne konustularsa bana ama sen de otur konuş derdini anlat onlar cok iyi insanlar demeye başladı. Iyi de biri bana boyle bir sey yaparsa ben niye guzellikle olayi cozmeye calisayim. Buyuk olan onlar, tum olaylarin icine bodoslama dalan onlar. Kaldi ki ben bunun aciklamasini hesabini onlara vermek zorunda degilim. 8 ay oldu biri bile bir mesaj atip kusura bakma beni yanlış anladın demedi. Ama eşime anında mesaj attılar özür dilerim kardeşimler, ağlamalar sizlamalar. Beni kimse adam yerine koymuyor. Ama ben onları adam yerine koyup anlatmalıymışım derdimi. Katlanamadigim nokta bu.

aynen öyle. bizde görüsnüyoruz hicte umrumuzda degil. Herkes kendi hayatina baksin

evet şuan tam olarak lütufta bulunacağım. Çünkü bana kalırsa çocuk için en az 30 u beklerim. Ama kendisi bekleyemiyor.

belki yanlış dusunuyorum ama anne olmak ile baba olmak kesinlikle aynı şeyler değil bana göre sorumluluk olarak. Bakış açınıza katılamadım bu nedenle. Yine de tavsiyeniz için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…