- 20 Şubat 2019
- 1.402
- 2.776
- 133
2 yildir deniyoruz.
yani öyle ölüp bitmiyorum çocuk için. Bir defa doktora gittik sadece. Sanırım bir tedavi gerekiyor.6.ayda başlamayı düşünüyorduk.
konu görümcelerim değil tam olarak. Yani kocam onlar ne derseler ne yapsalar kıyısından köşesinden haklı çıkaracak bir taraf buluyor.
deminki kavganın da konusu şu; taa 8 ay önce beni çok üzdüler. Onla ilgili konu açıldı. O zaman arkamda olan adam, ama sen de şunu şunu deseydin, yapsaydın. Onlar art niyetli değil safliklarindan yapıyorlar demeye başladı. Benden 18 yaş büyük kadın yazık saf anlamıyor sen anlatsaydın ona diye diye beni deli etti. Kavgaya dönüştü olay.
Eğer sağlık sorununuz yüzünden olsaydı tabiki geçer geçmez olur mu derdim ama ben çocuk istemiyorum demek çok başka bişey hele ki bir taraf isterken. Eğer bu karar netse ben olsam çocuk istemiyorum yerine bosanirdim çünkü bu net bir boşanma nedeni bir taraf isterken diğerinin istememsi.merhaba arkadaşlar.
sıcağı sıcağına bir tartışmanın ardından yazıyorum maalesef. Inşallah anlatabilirim.
görümcelerimle hiç anlaşamadım. Onlar yüzünden boşanmaya kalktim yine barıştık. Aslında onlar yüzünden değil, eşim olacak şahsın onlara olan zaafı yüzünden.
6 yıllık evliyiz. Son 3 yıldır gerçekten çok iyiydik. Tek anlaşamadığımız konu görümceler. Yani anlasamadigim dediysem öyle sac başa girmiyoruz. Ama sürekli bir laflar, kusmeler, karşılıklı eşime konuşmalar. Arada da kaliyor onu da anlıyorum ama yok yani olmuyor. Yapamıyorum.
bu son zamanlarda gerçekten çocuk istiyorduk. Zaten eşim 6 yıldır istiyor deli gibi. Ben de istiyorum şuan. Allah ın hikmeti zaten olmuyor da.
şuan düşündüm de çocuk yapmak isteğimden vazgeçtim. Öyle erteleme falan değil, ciddi ciddi hala 6 yıldır bu konuda benim tarafimdan bakamayan adama kesinlikle cocuk yapmak istemiyorum. Belki uzun uzun dusunulecek bir konu.
Ama hayatini çocuksuz devam ettirenler yok mu?
kadındaki çocuk isteği zamanla geçmez mi?
benim gibi kimse var mi?
yaşını başını almış çocuksuz kişiler pişman mi?
merhaba arkadaşlar.
sıcağı sıcağına bir tartışmanın ardından yazıyorum maalesef. Inşallah anlatabilirim.
görümcelerimle hiç anlaşamadım. Onlar yüzünden boşanmaya kalktim yine barıştık. Aslında onlar yüzünden değil, eşim olacak şahsın onlara olan zaafı yüzünden.
6 yıllık evliyiz. Son 3 yıldır gerçekten çok iyiydik. Tek anlaşamadığımız konu görümceler. Yani anlasamadigim dediysem öyle sac başa girmiyoruz. Ama sürekli bir laflar, kusmeler, karşılıklı eşime konuşmalar. Arada da kaliyor onu da anlıyorum ama yok yani olmuyor. Yapamıyorum.
bu son zamanlarda gerçekten çocuk istiyorduk. Zaten eşim 6 yıldır istiyor deli gibi. Ben de istiyorum şuan. Allah ın hikmeti zaten olmuyor da.
şuan düşündüm de çocuk yapmak isteğimden vazgeçtim. Öyle erteleme falan değil, ciddi ciddi hala 6 yıldır bu konuda benim tarafimdan bakamayan adama kesinlikle cocuk yapmak istemiyorum. Belki uzun uzun dusunulecek bir konu.
benim gibi kimse var mi?
canım kaç yaşındasın SEN VE eşin ? 2. ci olarak eşin gerçekten çocuk istiyorsa onu sevıyorsa bence cocuk yapın cocuk sayesınde evine baglanan erkek cok kuzum . birde ne olursa olsun ablası onun. dengeyi kimi erkek kurar kimi erkek beceremez ama görümcelerın ıcın yuvanı bozmayı asla dusunme herseye he de bu dunyanın ahıretı de var . ama bebek işini düşünün belkide gerçekten bebek sayesinde herşey bambaşka olabilir 6 yıl az zaman değil HERŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN2 yildir deniyoruz.
yani öyle ölüp bitmiyorum çocuk için. Bir defa doktora gittik sadece. Sanırım bir tedavi gerekiyor.6.ayda başlamayı düşünüyorduk.
konu görümcelerim değil tam olarak. Yani kocam onlar ne derseler ne yapsalar kıyısından köşesinden haklı çıkaracak bir taraf buluyor.
deminki kavganın da konusu şu; taa 8 ay önce beni çok üzdüler. Onla ilgili konu açıldı. O zaman arkamda olan adam, ama sen de şunu şunu deseydin, yapsaydın. Onlar art niyetli değil safliklarindan yapıyorlar demeye başladı. Benden 18 yaş büyük kadın yazık saf anlamıyor sen anlatsaydın ona diye diye beni deli etti. Kavgaya dönüştü olay.
Mesajınız enteresan geldi. Hem anlamadım hem de sanki alinilmayacak sozlere kendi kafamızda göre kulp bulup alinmissiniz gibi geldiSana birisi cocuk konusunda tavsiye veriyorsa ya da cocuk varmi veya cocuk yap diyorsa o insanda iyi niyet falan arama. Ha 1 kez sormustur amenna onda bisey yok,ama bu tekrarlanmissa sakın iyi niyetli düşünme esin sacmalamis baya .
Benim cocukluk arkadasim. Güya beni cok seviyor. Ben bahsetmistim,esimde sperm sorunu vardı. Birgun evime geldi laptoplari gördü. Esimin.Daha dogrusu esim,uyuyordu,dedim o gec yatti ya sabaha kadar pc basindaymis bana dediki ama o da iyi değil
Bende ne iyi degil canim? Dedim halbuki anladim.
Yanii beyin hemen alışır bir duzene uyumamak sabahlamak vucudun dengesini bozar diye kıvırdı.
Yaaa sen giderken ben dönüyordum:) diyemedim tabi
Aradan zamn gecti bir foto attim bizde de durum bu diyerekten watsaptan fotoda da esimin laptop tablet ceptelefonu hepsi sehpada ohaa eve bak cephane gibi dedi
Bende hahahhaa dedim hemen arkasindan dediki kiz oda sperm sayilarinu etkiliyormus :)
Yaziiiiiik gecen sefer söyleyememisti icinde kalmış rahatlamistir umarim.
Neyse benim esimin zaten sayilari yukseldi cok şükür biseler kullandı.
Ve bu arkadasin son bombasi,ablasi evli 10 senelik benden 7 yas buyuk 2 cocuk annesi.
Mesajlasiyorduk ablamla hastaneye gidicez aa hayirdir nesi var dedim. Kiz hamile galiba dunden beri ağlıyor istemiyorum diyor dedi :)
Hadi bakalim yalniz birakma ablani dedim
Ne bir haber ne bir mesaj ki uzerine yine konustuk ha
Hani hamileyse soylesene? Ya da degilse degilmis ablam ya desene. Ben senin ablani mi kiskancam? Guya bana acıyor üzülüyor :)
Bıçak gibi kestim görüşmeyi. Isim olmaz. Yani demem o ki gorumcen iyi niyetli falan degil.
merhaba arkadaşlar.
benim gibi kimse var mi?
gerçekten hassas oldugumu mu düşünüyorsunuz?Bence siz biraz fazla hassasinz gibime geldi
Iyi niyetle bakarsanız iyi görürsünüz kötü niyetle bakarsanız kötü görürsünüz
Eğer görümceniz ozaman çocuk istediğinizi biliyosa onun için demiştir ben burda hiçbirşekilde kötü niyet görmedim açıkçası
Bide eşiniz tabiki üzülür canı kani ablası onlar senin görüşmek istememene
Geçerli bi sebebiniz olur size bi kötülük yaparlar tamam
Ama anlaşamıyorum uyuşmuyoruz diye görüşmek istemezseniz üzülür küser alınır darılır
Aynı şeyi sizin kardeşleriniz için eşiniz yapsa ne hisedersinz?
Eğer eşinizi seviyorsanız bazı seylere gozyummaniz lazm ve iyi niyetle bakmaniz lazm sonra herşey düzelir inşaAllah
Çocuk meselesine gelince bence her kadın anne olmalı
siz olayı çok yanlış anlamışsınız.Mutsuz olmak için bahaneler aramak yerine mutlu olmak için çare arayın ! Dikkat edin esinizden size karşı kotulemesini ya da savunmamasini beklediğiniz kişi ablası siz 6 yıl aynı evde yassdiniz o belki 26 yıl.. sizinki dert değil empati kurun
olmuyordur inanma10 yıllık evlı ıstemedıklerı ıcın cocuk yapmayan arkadasım var
gayetde mutlular
mantıklı davranmıssınız emın olmadan sorun yasıyorken hıc yapmayın
cocuk karı kocayı bırbırıne baglamıyor cunku aksıne baglar guclu degılse bıtırıyor
Çocuğu siz hakedecek misiniz? Çok yanlış bakıyorsunuz olaya, aranızdaki sorunlara bakarak eşizin baba olmayı hakedip haketmemesi sonucuna varamazsiniz, sanki çocuğu doğurup eşinize lütuf da bulunacaksınız. Malum sizde tek başınıza anne olamıyorsunuz, eşiniz de sizin düşündüğünüz gibi düşünebilir pekelaaynen bir yanım da böyle söylüyor.
tekrar evlenmek düşüncesi değil de, çocuğum olursa bile sonrasında eşimin haketmediğini düşünür muyum diye geçiyor aklımdan. Ve pişman olur muyum. Bilmiyorum.
çünkü şuan neredeyse çoğu kişiye göre mükemmel giden bir evliliğim var. Ama öncesi cehennem gibi geçen zamanları da var.
bu ne demek? özelini kimseye anlatma... Esinizin sperm sayisindan arkdasiniza ne? suc sizdeSana birisi cocuk konusunda tavsiye veriyorsa ya da cocuk varmi veya cocuk yap diyorsa o insanda iyi niyet falan arama. Ha 1 kez sormustur amenna onda bisey yok,ama bu tekrarlanmissa sakın iyi niyetli düşünme esin sacmalamis baya .
Benim cocukluk arkadasim. Güya beni cok seviyor. Ben bahsetmistim,esimde sperm sorunu vardı. Birgun evime geldi laptoplari gördü. Esimin.Daha dogrusu esim,uyuyordu,dedim o gec yatti ya sabaha kadar pc basindaymis bana dediki ama o da iyi değil
Yanii beyin hemen alışır bir duzene uyumamak sabahlamak vucudun dengesini bozar diye kıvırdı.
Aradan zamn gecti bir foto attim bizde de durum bu diyerekten watsaptan fotoda da esimin laptop tablet ceptelefonu hepsi sehpada ohaa eve bak cephane gibi dedi
Bende hahahhaa dedim hemen arkasindan dediki kiz oda sperm sayilarinu etkiliyormus :)
Ve bu arkadasin son bombasi,ablasi evli 10 senelik benden 7 yas buyuk 2 cocuk annesi.
Mesajlasiyorduk ablamla hastaneye gidicez aa hayirdir nesi var dedim. Kiz hamile galiba dunden beri ağlıyor istemiyorum diyor dedi :)
Hani hamileyse soylesene? Ya da degilse degilmis ablam ya desene. Ben senin ablani mi kiskancam? Guya bana acıyor üzülüyor :)
Bıçak gibi kestim görüşmeyi. Isim olmaz. Yani demem o ki gorumcen iyi niyetli falan degil.
Of özür dilerim çok sinir oldum tutamıcam içimde , ben onun ağzına sıçayımSana birisi cocuk konusunda tavsiye veriyorsa ya da cocuk varmi veya cocuk yap diyorsa o insanda iyi niyet falan arama. Ha 1 kez sormustur amenna onda bisey yok,ama bu tekrarlanmissa sakın iyi niyetli düşünme esin sacmalamis baya .
Yani evet buda doğrubu ne demek? özelini kimseye anlatma... Esinizin sperm sayisindan arkdasiniza ne? suc sizde
Ben kimseye cocuk istemiyorum diyenlere inanmiyorum mesela... siz kendinizde yaziyorsunuz dogal yolla olmuyor tüp bebek icinde maddi imkaniniz yoktu. Allah herkese bir evlat nasip etsin. Evin nesesidit cocuk. Iyi gez bas basa tozda nereye kadar? yaslaninca bir kapini calan evlat torun olmayinca hepsi bos geliyor bana.Ekonomik krizdeydik öğrendiğimizde, sorun eşimdeydi. 2001 krizin altında ezilmiştik. Kredi çekemedik, borç alamadık tüp bebek için. O zaman bir tek kayınpederim kredi çekebilecekti ama kabul etmedi. Bir sürü şey yaşadık yıprandık eşimi ve bizi çok sevdiğim için ben çocuk istemiyorum dedim.
Sanırım yıllar sonra pişman oldum, keşke şartları zorlasaydım dedim.
güzel mesajınız için çok teşekkür ediyorum.Eğer sağlık sorununuz yüzünden olsaydı tabiki geçer geçmez olur mu derdim ama ben çocuk istemiyorum demek çok başka bişey hele ki bir taraf isterken. Eğer bu karar netse ben olsam çocuk istemiyorum yerine bosanirdim çünkü bu net bir boşanma nedeni bir taraf isterken diğerinin istememsi.
Anladığım kadarıyla eşinizi seviyorsunuz yoksa çocuktan vazgeçmek yerine eşinizden ayrılmayı secerdiniz . Vermiş olduğunuz kararı kesinlikle doğru bulmuyorum evinize başkaları yüzünden huzursuzluk sokmayın . zaten çocuk isteği öyle ha diyice gidivermiyor. Kendi iradesiyle karar verip ileri yaşta pişman olan çok insan var. Eşinizle sorunlarınız olabilir yıllardır yipraniyorsaniz ayrılın tedavinizi de olun çocuğunuzu da yapın sizinki pireye kızıp yorgan yakmak. Ayrıca bugün eşinizden nefret edin sonra hamile olduğunuzu öğrenin içinizden geçen ilk şey kim takar seni olur esinize karşı. Rabbim yuvaniza huzur mutluluk anlayış sabır versin. İnşallah sorunlarınızı cozersiniz ve Rabbim hayırlısıyla sağlıkla sıhhatle meleginizi size nasip eder
aynen öyle. bizde görüsnüyoruz hicte umrumuzda degil. Herkes kendi hayatina baksinBende gorumcemle gorusmuyorum bazi hatalari oldu hem bana hem eşime. Eşim hep benim yanimdaydi asla ona taviz vermedi suan da gorusmuyoruz. bize zarar veriyor beni uzuyordu.esimde beni secti. Bence sizin esinizde boyle yapmali eger size saygisizlk yapiliyorsa uzuluyorsaniz buna goz yummamali. Ayrica gorumcenle olan olaydan dolayi esinle aran bozuksa nedn cocuk yapmayasin yap ki mutlulugunla çıldırt onlari benden sana tavsiye esinle arani iyi tut ozaman kopek gibi kiskanicak
evet şuan tam olarak lütufta bulunacağım. Çünkü bana kalırsa çocuk için en az 30 u beklerim. Ama kendisi bekleyemiyor.Çocuğu siz hakedecek misiniz? Çok yanlış bakıyorsunuz olaya, aranızdaki sorunlara bakarak eşizin baba olmayı hakedip haketmemesi sonucuna varamazsiniz, sanki çocuğu doğurup eşinize lütuf da bulunacaksınız. Malum sizde tek başınıza anne olamıyorsunuz, eşiniz de sizin düşündüğünüz gibi düşünebilir pekela
Çocuktan sonra yapacağınız herhangi bir tartışmada eşinize çocuk sahibi olmayı başına kakacakmıssınız gibi geldi bana. Bence de biraz bekleyin sonra karar verin tedavi için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?