Çocuksuz hayat olamaz mı?

toplumun genel bakış açısı tek bir mesajda

bence gerçekten istemeyen çok kişi var. Hayatlarını da gayet dolu dolu yaşayanlar da var. Ha ben o kişi miyim bilemiyorum şuan onu araştırıyorum

toplumun genel bakış açısı tek bir mesajda

bence gerçekten istemeyen çok kişi var. Hayatlarını da gayet dolu dolu yaşayanlar da var. Ha ben o kişi miyim bilemiyorum şuan onu araştırıyorum
ben inanmiyorum ki ben almanyada yasiyorum ve okadar cok cocuksiz alman cifti taniyorum ki. Bu toplumda normal ama bizim toplumuzda öyle düsünen pek nadirdir. Bana inandirici gelmiyor. Burdaki insanlar kariyere odaklaniyor yinede bir cocuklari oluyor. Bizim toplumda kac bayan dogru düzgün ayaklarinin üzerinde duruyor ki? Evlenip aile kurup esdenin parasindan gecinen onca bayan evde oturuyor. Cocuk yapmamak icin mi?
Görümce ne alaka? Biz görümüyoruz meslea. Bana ne onlardan ? Cocuk isteyip istememem onlara mi bagli?
ozaman 6 yil evli kalmanin mantigi nedir?

olmuyordur inanma
nıye yalan soylesın kı ? calısmaktan arda kalan tum kısımdakı yasantıları hayata karsı bakıs açılarını dogruluyor bızım gıbı evde tv karsısında oturmuyorlar
ıstemeyen ıstemez gercekten de olabılır yanı ben altında bırsey aramam hıc

Bizde oturmuyoruz?! Ben iki cocuklu bayanim hem calisiyorum ve 2 Üniversitenin sonuna geldim sükür bir dönem kaldi. Bunun cocukla bir alakasi yok. Bizde calisiyoruz. Ben görüsümü diyorum cocuk hic birsey icin engel degil... olmuyordur

ya tabiki gorumce istedi diye çocuk yapacak, istemedi diye yapmayacak değilim.
sadece bi aralar üzerinde çok konuşulduğu için insanın yapacağı varsa da isteği hevesi kaçıyor.

ha bu doğrudur ya da kesin düşüncemdir diyemiyorum. Tabiki şuan sinirliyim ve pek mantıklı dusunuyorum. Buraya yazmamın sebebi de bu zaten

Sizin evliliğinizin sorunu çocuk değil ki zaten.
Böyle bir evlilikte çocuk yapılmasına karşıyım.
6 yıldır hala oturamamışsa bir sorun var demektir.

ıyi de siz böyle yaptiniz diye herkes yapmak zorunda değil.

engel olan çok durumlar var tabiki. Kaldi ki kiminin içinde annelik sevgisi yok. Illa bu devran böyle gelmiş diye yapacak mi yani? Katılmadım buna

bende hıc cocuk dusunmuyorum ıkıncıyı asla ama asla dogurmam
kısır degılız .
cocuk baska bırsey ınsanlar artık bılınclı dogurmak ıcın doguran sayısı azaldı mıllet kımseyı ınandırmak zorunda da degıl
evlenırsem cocuk ıster adam deyıp hıc evlenmeyende var
bızım ınanıp ınanmamıza kalmamıs yanı

konu hep bebek üstüne dönüyor anlamıyorum.
eşim de ısrarla safliklarindan iyi niyetlerinden diyor.

sen de benim yerimde olsan sırf inattan yapmayacağım bebek falan demez misin?

Koridor mevzusunda tamam safliklarindan yapmış olabilirler ancak " karnında bebek var " konusunda iyi niyet ben de göremedim.

Dışarıdan bir arkadaş sectigimizde , üslup adap bilmediginde siliyoruz listeden ama konu akraba olunca yapisiyorlar yakamiza.
..

Sizin evliliğinizin sorunu çocuk değil ki zaten.
Böyle bir evlilikte çocuk yapılmasına karşıyım.
6 yıldır hala oturamamışsa bir sorun var demektir.
son 3 yıldır herşeyi oturttuk diyebilirim.
ciddi anlamda milletin aaaa keşke kocam seninki gibi anlayışlı olsaydı diye çok laf işittim.

oturtamadigimiz tek konu ablaları. Yani şöyle, onların da normal insan olduğunu, yanlış yapabileceğini düşünemiyor sanki. Sanki herkes onların iyi niyetinden şüphe etmeyerek her dediklerine göz yummak zorunda. Bana karşı da değil, herkese karşı bu tavrı.

açıkçası bunun değil 6 yıl, 36 yıl da geçse değişeceğini düşünmüyorum. Bu hali tüm iyi yanlarını siliyor mu şuan onun muhakemesini yapıyorum icimde

Bunu gerçekten isteyip istemediğinize karar verin bence önce eşinizden ve yaşanılan huzursuzluktan dolayimi istemiyorsunz yoksa şahsi olarak anne olmak isteğimi gitti icinzden böyle yaşayan bı çok insan var sebebi önemli Gülse Birsel mesela sanırım uzun yıllardır evli ama anne olamam ben deyip asla çocuk yapmamaya karar vermiş eşiyle ortak kararı mutluda bı evlilikleri var bunu iki tarafında isteyip kabullenmesi gerekir eşiniz cokk istiyor siz istemiyorsanz zaten olmaz evlilik yürümez eşinizle konuşup ölçün birlikte mutlu oluruz sen istemiyorsan bende istemek derse ne ala tam tersi olursa o zaman kendinizle bı oturup konusun ve kararınızı verin. Yaşadıklarınz etkiliyor olabilir kararınızı sonra annelik duygusu bi anda gelebilir ve geç olabilir.

ben sızı anladım okadar cahıller kı dogurdugunuzda da sorun yasayacaksınız durusu net olmayan esınız sızı o donem daha cok zorlayacak bunu bıldıgınızden cesaret edemıyorsunuz
aslında erteledınız bu dusunceyı esınızın gelısımıne baglı olarak sızı ıkna ederse cocugu tekrar dusunebılırsınız

Off çok sinir bozucu bir durum gibi görünüyor, bence haklısınız. Benzer durumları eşimle başlarda biz de yaşadık, ablasının olumsuz tavır ve konuşmalarını hep görmezden geldi ve beni yanlış anlamakla suçladı. Fakat bizde zamanl azaldı çok şükür, artık bana hak vermeye başladı ve o dönem yalnız bıraktığı için de pişmanlık duyuyor. İnşallah sizinki de çözülür hayırlısı ile, bazen insanlar en yakını olunca objektif bakamıyor konulara maalesef. Çocuk konusunda ise yaşınız müsaitse bir-iki yıl daha bekleyip net karar verebilirsiniz belki. Açıkçası ben de hiçbir zaman çocuk isteyip istemediğimden %100 emin değildim önceleri, fakat eğer olmasaydı hep aklımda kalacağını ve pişman olacağımı düşündüm. Ben de bir ameliyat geçirdim ve sonrasında hamile kaldım, şimdi eskisi kadar korkmuyorum yaş ilerledikçe herhalde.

aynen bu.
2 ayri kişi bunları diyenler.
dün oturdu dedi ki ikisinde de bir şey yok sen alınganlık yaptın. Sinirimden kendimi parçalamak istedim ya. Birisi onlara bunu yapsa, silerler hemen. Ama onlar yapınca iyi niyet

acelesı yok gercekten cocuk bıraz sehvetle nasıl olsa olur :) ha bugun ha yarın
ıyıce otursun evlılık

Peki ablalarını haklı görürken sizi kırıyor mu?
Galiba yakın oturuyorsunuz keşke biraz uzaklaşsanız.
Benim babamda ablalarına çok düşkündür. Hatta bir kere annem ve ablaları biraz atıştı diye annemle 15 gün konuşmamıştı.
Bu erkekler böyle saçmalar işte. Kendi ailesi olduğunu idrak edemiyorlar.

ünlülerin çoğundan pişman olduklarını duydum...hatta çocuğu olmayan bir akrabamız, çocuğum olsun, doğurayım, sesini duyayım Allah o an canımıda alsa olur derdi...çocuk büyütmek gerçekten çok zor, ama okadarda güzel bir duyguki
o zorluk bile göze görünmez...çocuk olduktan sonra, daha önce hayatımın hiç anlamı yokmuş gibi geldi bana....hayatta
karşılık beklemeden verilen en güzel sevgi...ne anne ne baba nede eş sevgisine benzemeyen bir sevgi...onun kokusunu kokladığında, tümmm dertlerini unutuyorsun...Allah isteyen herkese nasip etsin...

Cocuksuz hayat olur neden olmasin ki kimisi cogalmak ister kimisi istemez:) gayet normal herkes omur boyu cocugun sorumlulugunu almak istemeyebilir zor cunku ben gayet iyi anliyorum cocuk yapmak istemeyenleri

Eşinize söyleyin eğer samimi olsalardı benden özür dilersiler ozuru bırak ben üzgünüm vs de aynı şeye çıkar ama bunu yapmiyolar.siz de tıpkı bana yazdığınız şeyleri eşinize söyleyin ben de sizin gibi düşünüyorum kim olursa olsun eşimin haksız üzerine gidildiğini görsem kesinlikle müdahale ederdim eşinizin dengeyi kurması lazım. Eğer eşinizle konusamiyorsaniz yazın ama suçlayıcı olmasın daha çok senin bu davranışın bana kendimi böyle hissettiriyo ben seni herkese karşı savunup koruyabilirdim gibi

aynen tüm problem bu aslında.
bunların üstüne bir de çocuk konusunda problemler eklensin istemediğimden kaçıyorum belki de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…