Çocuksuz hayat olamaz mı?

en yakını ile yaklaşık 800km var aramizda.

kırıyor, şöyle kırıyor.
dese ki -canım cicim bunun yaşla ne alakası var, yanlış yapmış iste söylenecek laf mi. Düşüncesiz davranmış evet sana kimsenin böyle bir şey sorma söyleme hakkı yok ama görüyorsun ki anlamıyorlar- dese bile olay büyümeyecek. Ben gitsin kızsın küssün demiyorum. Iyi niyetli değil düşüncesiz dese cahil dese içim soğuyacak. Bana sen yanlış anlıyorsun abartıyorsun diyor.

Konustum bunu.
Kendimi tam olarak anlattığına gerçek inanıyorum.
Ama bu konuyu anlamamakta ısrar ediyor.
Zaten görüşmek istemiyorsun bahane ediyorsun diyor.
Ben 28 yaşındayım 70 yaşında anneanne affediciligi bekliyor benden.
Anlaşamadığımız şey de bu zaten.

ne güzel anlattınız. Siz de sağlıkla büyütün insaallah

ben de çocuk istemiyorum çocuklarııı çok ama çok seviyorum hatta en sevdiğim misafir çocuklu misafir komşunun çocukları alıp evde severim oynarım ama iş annelik düşüncesine gelince korkuyorum sorumluluktan ona yetememekten, çalışıyorum çocuk olursa kim bakacak derdinden, iyi anne olacakmıyım falan çok düşünüyorum ve çocuk yapma fikrinden uzaklaşıyorum

şahsi olarak anne olma isteğim gitmedi bence.
kendimce bu konuda bu olaylara maruz kaldigim için istemiyorum. Belki bi inat belki cezalandırma isteği. Bilmiyorum yanlış ama sanki çocuğum olursa daha çok problem yaşayacağım gibi geliyor. Aslında onu değil de kendimi cezalandiriyorum saniyorum

ay yok ben senin gibi de değilim o kadar aşırı çocuk sevgisi de yok icimde. Ama yani 6 yıl oldu, hayat hep aynı. Artık aile olma duygusunu yaşamak için çocuğum olmasını ama hevesimi kursağımda bıraktılar maalesef

Affettim ama artık görüşmek istemiyorum o zaman diyin madem kendi hatalarını anlamıyorlar ben aptal değilim sürekli aynı üzüntüleri yaşamak için aynı muameleye maruz kalmak için goruseyim diyin. Eğer arayı bulmak istiyorsa onlarla sizinde orada olduğunuz ortamda konuşsun o benim eşim ve madem sizde uzuldunuz bunların tekrar yaşanmasını istemiyorum esiminde üzülmesini istemiyorum desin ya da buna benzer şeyler . Sizin olmadığınız bi ortamda konuşması bişey ifade etmez .

olay olunca direkt gidip niye uğraşıyorsunuz, ne yapıyor size bu kız. Yapmayın etmeyin dedi. Sonra ondan özürler, hep minel yanlış anladılar vs. Günlerce konuşuldu. Kimse beni ne aradı ne bir mesaj atti. Şimdi gelmiş karşıma abartıyorsun buyutuyorsun diyor. Gel de sinirlenme. Kusura bakmayın çok yazdim size

ama konu başlığını görünce oh be dedim kendimi tek sanıyordum çünkü çocuk fikrinden uzaklaştıkça kendimi suçlu görüyordum falan

Rica ederim platformun amacı bu paylaşmak fikir almak.insallah cozersiniz
Eşiniz ondan özür diledikleri için sorunun çözüldüğünü düşünüyor öyleyse senden özür dilediler benden değil ben hatalarını anladıklarını düşünmüyorum diyin ya da hiç bişey olmamış gibi devam edin boyleleri tekrar kesinlikle yapar o zaman eşinize işte demek istediğim buydu dersiniz çünkü bazen eşlere laf anlatmak deveye hendek anlatmaktan daha zor oluyor.

çok teşekkür ediyorum.
dediginiz gibi ısrarla yaparlar muhakkak.
bir yandan sabir göstermek istiyorum, bir yandan istemiyorum.
of ki off. Bir-kac gün geçsin icim soğusun. Bakalim ne düşüneceğim.

2 üniversite okumuşsunuz ama bu sizi sığ düşüncelerinizden arındıramamış malesef.. Tıpkı sizin gibi insanlar işte konu sahibinin bahsettiği tiplemeler Biraz kendinizi hayata bakışınızı geliştirseniz keşke de biz de sizin gibilerden bi kurtulsak

Olabilir tabi ki ama kocaya veya görümceye sebep çocuktan feragat etmek doğru değil bence

Evliliğiniz kötüyse, sonunu görmüyorsanız başka evlilik yapıp ondan çocuk sahibi olun naçizane fikrim

Sevgili Minel00 bu kararlar bi anlık sinirle verilecek kararlar değil. Çocuksuz hayat olur (bakınız bizimki) olmasına ama bu karar eşle beraber oturup çok etraflıca tartışılır konuşulur öyle alınır bana kalırsa.. Pire için yorgan yakmayın derim..

Kimse yoğurdum kara demez. Maalesef bu saf erkekler anne ,baba veya kardeş ile alakalı eleştiri yapınca kendi üstüne alınıyor.

Olabilir tabi ki ama kocaya veya görümceye sebep çocuktan feragat etmek doğru değil bence

Evliliğiniz kötüyse, sonunu görmüyorsanız başka evlilik yapıp ondan çocuk sahibi olun naçizane fikrim
evliliğim garip bir işe dönüştü.
dün sabah ile bugun sabah arasinda 40 fark var.
of ki off

bu biraz sırf inattan başkaları yüzünden kendim ve eşimi cezalandırmak gibi oluyor. Bugün daha iyi idrak edebiliyorum ama bilmiyorum kafam çok karisik
Kimse yoğurdum kara demez. Maalesef bu saf erkekler anne ,baba veya kardeş ile alakalı eleştiri yapınca kendi üstüne alınıyor.
aynen öyle.
ama ben hiçbir zaman kötülesin görüşmesin demedim.
sadece anlasin, şuan onlara karşı böyle olmamın tek sebebi eşim.
hak vermek anlamak zor değil.
zor geliyorsa ne çocuk ne birşey istemesin, kendi başarısızlığını da kabul etmek zorunda.

Evliligimin ilk 7 yilinda kesinlikle cocuk istemedim, sonra yine muallaktayken hamile kaldim, su an 7 yasinda bir kizim var, asla ama asla bir cocuk daha yapmam. Ve su anki aklimla bir kez daha dunyaya gelsem asla çocuk sahibi olmam.
Hayati kendi pencerenizden ibaret sanmayin, insanlarin dunyaya gelis nedeni uremek degil ve bunun bilicinde olan, tamamen hur iradesiyle asla cocuk istemeyen milyonlarca cift var.

bu biraz sırf inattan başkaları yüzünden kendim ve eşimi cezalandırmak gibi oluyor. Bugün daha iyi idrak edebiliyorum ama bilmiyorum kafam çok karisik
Önce kendine zaman verip bi süre daha düşünmeni hala aynı fikirdeysen bu konuyu eşinle konuşmanı öneririm. Evlilik iyi gitmiyorsa da sadece çocuk yapmamayı değil boşanmanı öneririm.

Önce kendine zaman verip bi süre daha düşünmeni hala aynı fikirdeysen bu konuyu eşinle konuşmanı öneririm. Evlilik iyi gitmiyorsa da sadece çocuk yapmamayı değil boşanmanı öneririm.
önceki mesajlarda da defalarca yazdım aslında.
Evliligimin ilk 3 yılı ciddi anlamda benim için katlanması çok zordu ve boşanmaya karar verdim.
öyle boşanamam edemem diyen biri degilim.
sonra barıştık ve eşim ciddi oranda istediğim gibi biri oldu diyebilirim. Zaten şuan çocuk düşünmemin sebebi buydu. Son 3 yıldır güzeldi. Eşimle asamadigimiz tek konu bu oldu.

zaten aynı şehirde değiliz. Sürekli problem yaşamıyoruz. Ama dünkü konuşmada birden beni haksız gördüğünü söylemesi beni şoka uğrattı. Böyle bocalamamin sebebi de bu. Eski kocam olsa karşımda zaten durup düşünmem bile bunu ama degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…