• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuktan önce , çocuktan sonra ?

Thinkerwoman

Guru
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2011
1.696
5.256
358
Evliliğiniz çocuktan önce ve çocuktan sonra nasıl değişti? Neler değişti? Olumlu, olumsuz, psikolojik her anlamda...

Hayirdir hala kimse birsey yazmamis...

Çocuktan önce iki sevgiliydik..Evlenmiş olmak beraber yaşamak dışında bir şey değiştirmemişti hayatımızda...İkimiz de gezmeyi tozmayı arkadaş ortamlarını çok severdik...İş dışındaki her anımızı birbirimize adardık.. Sürekli dışarı çıkar, film izler hayatın tadını çıkarırdık...

Böyle geçen 2 yıldan sonra kızım doğdu...Hamileliğimde sıkıntılıydı..Bu süreçte eşimin beni ne çok sevdiğini daha bi iyi anladım...Öyle zor zamanlardı ki ve allaha şükür hep o poziitif enerjisi ile yanımda durdu..

Sonra kızımın hayatımıza katılışıyla birlikte iki sevgili olmanın ötesinde aile olduk...Cidden de böyle..Çocuktan önce çok aşık da olsan ipler senin elindedir...Kavga edebilirsin, bağırıp çağırabilir çıkıp gidebilirsin..Ama çocukla beraber önceliğimiz kızımız oldu..Gezmeler tozmalar bitti..Kızım uykusuz gazlı bir bebekti...Bırakın dışarılara çıkmayı bir filmi 4 seferde dizi izler gibi bitirdiğimizi bilirim..

Ama kızımla beraber kocama bir kez daha aşık oldum..Babalığına hayran oldum...Kızımla arasındaki özel ilişki beni ona daha da bağladı..

Artık her boş anımızı kuzumuzu nerelere götürsek, nasıl eğlendirsek diye planlıyoruz...Allahtan şimdi 2,5 yaşında bebekliğine nazaran daha rahatız...Çoğu yere gidebiliyoruz...

Gene de düşününce eskisine göre çok yoruluyoruz ama evlat sevgisi öyle muhteşem öyle büyük bir şey ki sanki hayatımızda hep varmış gibi alışıyorsun bu duruma..Sanki onsuz hiç yaşamamış gibi..Allahım yokluğunu göstermesin :nazar:

Ama bir alışkanlığımız var bunu hiç bozmuyoruz..Cumartesi geceleri kızım isterse 12 de yatsın biz oturmaya devam ediyoruz..Haftanın dedikodusunu yapıyor yorgunluğumuz atıyoruz..Sanırım bu bile yetiyor evliliğimizi canlı tutmaya..Bazen aramızda şakalaşıyoruz cumartesi buluşalım salonda diyoruz :))

Sonuçta yaşadığınız değişim öyle güzel ki inanın evliliğinizde değişenler (tabii köklü değişimler yoksa) yaşadığınız uykusuzluklar yorgunluklar hiç önemli gelmiyor size...

Çocuktan önce iki sevgiliydik..Evlenmiş olmak beraber yaşamak dışında bir şey değiştirmemişti hayatımızda...İkimiz de gezmeyi tozmayı arkadaş ortamlarını çok severdik...İş dışındaki her anımızı birbirimize adardık.. Sürekli dışarı çıkar, film izler hayatın tadını çıkarırdık...

Böyle geçen 2 yıldan sonra kızım doğdu...Hamileliğimde sıkıntılıydı..Bu süreçte eşimin beni ne çok sevdiğini daha bi iyi anladım...Öyle zor zamanlardı ki ve allaha şükür hep o poziitif enerjisi ile yanımda durdu..

Sonra kızımın hayatımıza katılışıyla birlikte iki sevgili olmanın ötesinde aile olduk...Cidden de böyle..Çocuktan önce çok aşık da olsan ipler senin elindedir...Kavga edebilirsin, bağırıp çağırabilir çıkıp gidebilirsin..Ama çocukla beraber önceliğimiz kızımız oldu..Gezmeler tozmalar bitti..Kızım uykusuz gazlı bir bebekti...Bırakın dışarılara çıkmayı bir filmi 4 seferde dizi izler gibi bitirdiğimizi bilirim..

Ama kızımla beraber kocama bir kez daha aşık oldum..Babalığına hayran oldum...Kızımla arasındaki özel ilişki beni ona daha da bağladı..

Artık her boş anımızı kuzumuzu nerelere götürsek, nasıl eğlendirsek diye planlıyoruz...Allahtan şimdi 2,5 yaşında bebekliğine nazaran daha rahatız...Çoğu yere gidebiliyoruz...

Gene de düşününce eskisine göre çok yoruluyoruz ama evlat sevgisi öyle muhteşem öyle büyük bir şey ki sanki hayatımızda hep varmış gibi alışıyorsun bu duruma..Sanki onsuz hiç yaşamamış gibi..Allahım yokluğunu göstermesin :nazar:

Ama bir alışkanlığımız var bunu hiç bozmuyoruz..Cumartesi geceleri kızım isterse 12 de yatsın biz oturmaya devam ediyoruz..Haftanın dedikodusunu yapıyor yorgunluğumuz atıyoruz..Sanırım bu bile yetiyor evliliğimizi canlı tutmaya..Bazen aramızda şakalaşıyoruz cumartesi buluşalım salonda diyoruz :))

Sonuçta yaşadığınız değişim öyle güzel ki inanın evliliğinizde değişenler (tabii köklü değişimler yoksa) yaşadığınız uykusuzluklar yorgunluklar hiç önemli gelmiyor size...

maşallah ne güzel ya. Tüm aileler böyle olsa :46:

çocuktan önce eşim de bende evliliğimizi ev arkadaşlığı olarak nitelendiriyoruz. kızımın doğumuyla birlikte aile olduğumuzun bilincine vardık. sorumluluklarımız arttı, kızımız hayatımızdaki ezberlerimizi bozup önceliğimiz oldu. stresli, kötü bir gün geçirsem de kapıda onun çığlık atarak beni karşılamasıyla yüzümde tebessüm oluşuyor. Evimiz renklendi, artık olmadık önemsiz şeyler için birbirimizi kırmıyor, sudan sebeplerden kavga etmiyoruz. biz de kımızla birlikle olgunlaştık, herşeyi kafamıza takmamayı öğrendik. kızımsız bir saniye bile düşünmek istemiyorum:nazar:. Allahım nazardan korusun ailelerimizi.

gerçekten güzel bir konu :128:
evlilimizin ilk 4 yılı çocuk düşünmedik
hatırlamaya çalışıyorumda aklımda kalan sadece
çalışmak :100:
çocuksuz çiftler genelde sürekli gezer biz çok fazla gezmedik öyle
kızım olduktan sonra renklendi hayatımız
öncesi siyah beyaz sanki
daha çok gezmeye başladık bikere bebekle gezilmez diyenler halt etmiş :)
sadece yanınızıa fazladan kocaman büyükçe bir çanta taşımak zorundasınız :))
sonra artık evde hergün yemek pişmeye başladı
buzdolabımız büyüdü :D
daha sağlıklı beslenmeye başladık :104:
hazır gıdalardan uzak durmaya başladık
evde yoğurt mayalamanın reçel yapmanın ne kadar güzel birşey olduğunu anladım :109:
tabi zorluklarıda var inkar edilemez
herşeyi tozpembe göstermek anlamsız :103:
mesela çay bahçesinde kahvenizi yudumlarken yanınızdaki bıcırığın belki 10-15 sorusuna cevap vermek zorunda kalabiliyorsunuz:111::111:
yada saniyede kaç kere anne dedi diye merak edip sayma gereği duyabiliyorsunuz:99::99:
plaja gittiniğinizde denizden çıkar çıkmaz yağlanıp güneşlenmek yerine kumlara bulanmış
küçük canavarıznızı yıkamanız gerebiliyor :96::96:
ama bütün zoruklarına rağmen hayat çocuklarla güzel...:69::69::69:

gerçekten güzel bir konu :128:
evlilimizin ilk 4 yılı çocuk düşünmedik
hatırlamaya çalışıyorumda aklımda kalan sadece
çalışmak :100:
çocuksuz çiftler genelde sürekli gezer biz çok fazla gezmedik öyle
kızım olduktan sonra renklendi hayatımız
öncesi siyah beyaz sanki
daha çok gezmeye başladık bikere bebekle gezilmez diyenler halt etmiş :)
sadece yanınızıa fazladan kocaman büyükçe bir çanta taşımak zorundasınız :))
sonra artık evde hergün yemek pişmeye başladı
buzdolabımız büyüdü :D
daha sağlıklı beslenmeye başladık :104:
hazır gıdalardan uzak durmaya başladık
evde yoğurt mayalamanın reçel yapmanın ne kadar güzel birşey olduğunu anladım :109:
tabi zorluklarıda var inkar edilemez
herşeyi tozpembe göstermek anlamsız :103:
mesela çay bahçesinde kahvenizi yudumlarken yanınızdaki bıcırığın belki 10-15 sorusuna cevap vermek zorunda kalabiliyorsunuz:111::111:
yada saniyede kaç kere anne dedi diye merak edip sayma gereği duyabiliyorsunuz:99::99:
plaja gittiniğinizde denizden çıkar çıkmaz yağlanıp güneşlenmek yerine kumlara bulanmış
küçük canavarıznızı yıkamanız gerebiliyor :96::96:
ama bütün zoruklarına rağmen hayat çocuklarla güzel...:69::69::69:
Çoook hoş anlatmışsın :16:

Peki birbinize olan tutkunuz ne durumda. Aradaki o şehvet oluyor mu? Yoksa sizi çocuğunuzun annesi olarak görüp kocanız size "yaklaşmıyor mu"?

En çok taktığım durumdur bu benim. Çocuktan sonra çocuğumun annesi birlikte olamam gibi yaklaşım beni yıkar açıkçası. Şimdi çocuğun annesi diye saygından yapmıyorsan önceden neydim ve ne gözle yapıyordun. Daha da fenası saygındna benle ilişkiye girmiyorsan ya libidosu bitmiştir yani cinsellik istemez kardeş kardeş yaşarsın yada?????

Peki birbinize olan tutkunuz ne durumda. Aradaki o şehvet oluyor mu? Yoksa sizi çocuğunuzun annesi olarak görüp kocanız size "yaklaşmıyor mu"?

En çok taktığım durumdur bu benim. Çocuktan sonra çocuğumun annesi birlikte olamam gibi yaklaşım beni yıkar açıkçası. Şimdi çocuğun annesi diye saygından yapmıyorsan önceden neydim ve ne gözle yapıyordun. Daha da fenası saygındna benle ilişkiye girmiyorsan ya libidosu bitmiştir yani cinsellik istemez kardeş kardeş yaşarsın yada?????

bu durum bizde hiç olmadı çok şükür
hamileyim diye cinselliği bitirmedik biz
birbirimizden uzak durmadık doğum olana kadar
doğumdan sonrada hiçbişey değişmedi

kocam değilde bende bi gariplik var.ben adama yaklaşamıyorum.artık o gözümde evin ihtiyaçlarırnı karşılayan gelecege yatırım yapan biri.hatta aramozda kalsın hadi dedim bu sabah çoçukları bırakıp usulca yanını bi kıvrılayım.yok içimden hiç bi şey olmaz hatta sanki ayıp bi şey yapıyom.bu arada benim çoçuklar biri 15 biri 1 aylık.bence sen kocanı değilde kendini düşün.o seni bu çoçuğum annesi diye görmeye başlasa biraz süslenir püslenr bi şeyler yapar adamı baştan çıkarırsın.ama ya ben gibi senin ateşin sönerse...

kocam değilde bende bi gariplik var.ben adama yaklaşamıyorum.artık o gözümde evin ihtiyaçlarırnı karşılayan gelecege yatırım yapan biri.hatta aramozda kalsın hadi dedim bu sabah çoçukları bırakıp usulca yanını bi kıvrılayım.yok içimden hiç bi şey olmaz hatta sanki ayıp bi şey yapıyom.bu arada benim çoçuklar biri 15 biri 1 aylık.bence sen kocanı değilde kendini düşün.o seni bu çoçuğum annesi diye görmeye başlasa biraz süslenir püslenr bi şeyler yapar adamı baştan çıkarırsın.ama ya ben gibi senin ateşin sönerse...

1.si ben evli değilim o yüzden sormuştum

2.si benim ateşim sönmez:47: Evlendiğimde çocuk da olsa baya sevişgen bir kadın olurum :52: Sizde baba olarak görüryor o yüzden yapamıyorsunuz sanırım. Dediğinizin benzerini benim bir arkadaşım yaşamıştı.

1.si ben evli değilim o yüzden sormuştum

2.si benim ateşim sönmez:47: Evlendiğimde çocuk da olsa baya sevişgen bir kadın olurum :52: Sizde baba olarak görüryor o yüzden yapamıyorsunuz sanırım. Dediğinizin benzerini benim bir arkadaşım yaşamıştı.

şevişgen kadın...güzel laf.inşallah istediğin gibi bi evliliğin olur.

çocuktan önce daha yeni evli olmamızdan dolayı daha canım cicim sevgili dönemlerindeydik :21: çocuktan sonrada fazla bişey değişmedi aslında araya yıllar girdiği için..evlilik monotonluk evresine girdi ama hala aşığız o ayrı:34:

Çok hoş bir konu olmuş:)

bende çok merak ediyorum çocuktan sonra nasıl olucak diye...

hamilelikten önce ve sonra derseydik eğer daha ilgili oldu eşim
birazda olsa değişti daha fazla iletişim kuruyoruz
bebeğimizin giyisilerini seviyoruz..

çocuktan sonra dahada güzel olur inşallah:)

ben bunu bi yerde okumuştum alıntı yapıyorum umarım beğenirsiniz kızlar ama gerçektende doğru... sizinde onayladığınız dura gibiyim buyrun okuyalım...

_ Nihayet kendi anne-babanızı anlamaya başlarsınız.
- Sürekli irtibat halinde olduğunuz pek çok insanı uzun zamandır aramadığınızı fark edersiniz.
- Çocuklarla ilgili problemler dışındaki her problem sıradanlaşır.
- Bebeğinizin ağrısının sizin ağrınızdan daha şiddetli olduğunu hissedersiniz.
- Kalbiniz daha kolay kırılır.
- Her gün bir sürprize dönüşür.
- Kendinizi kaka gördüğünüz için sevinirken bulabilirsiniz.
- Aynada kendinize değil bebeğinize bakmaya başlarsınız.
- Aslında çok güzel taklit yapabildiğinizi fark edersiniz.
- Bir diş için söylenecek ne çok söz bulduğunuza şaşarsınız.
- Nihayet, gerçek mutluluğun maddi şeylerden gelmediğini anlarsınız.
- Şeker ve çikolatanın -yapışkan ve kalorili olsa dahi- süper güçleri olduğunu öğrenirsiniz.
- Cumartesi akşamı 22:00’de yatağa girmek lütuf olur.
- Avaz avaz ağlayan bir çocuk gördüğünüzde “çocuğunu kontrol edemiyor musun” bakışı yerine “ne hissettiğini biliyorum” bakışı atarsınız.
- Ne kadar aceleniz olursa olsun onu öpmek ve sarılmak için mutlaka zaman yaratırsınız.
- Uzun bir duş almanın lüks olduğunu öğrenirsiniz.
- Dünyayı daha yaşanır bir yer yapmanın ve çevreciliğin önemli olduğunu düşünmeye başlarsınız.
- Daha önce ilk görüşte aşka inanmıyorsanız bile bebeğinizi görünce inanırsınız.
- Haberleri izlemek ızdırap haline gelir çünkü her şeyi anne-baba perspektifiyle izlemeye başlarsınız.
- Nihayet, göğüslerin aslında ne için olduğunu anlarsınız.
- Elinize işendiği için kahkaha atarsınız.
- Hiçbir şey sadece sizin olmaz, her şeyi paylaşmayı öğrenirsiniz.
- Hayatta ne başarırsanız başarın hiçbir şey çocuğunuza baktığınız andaki mutluluğa yaklaşamaz.
- Daha önce fark etmediğiniz tüm çukurlar, delikler ve sivri köşeler dikkatinizi çekmeye başlar.
- Çocuklu arkadaşlarınızla daha çok görüşmeye başladığınızı fark edersiniz.
- Cep telefonunuzun nereden kapatıldığını unutursunuz(acil aramalar için cep telefonunuz hep açık kalır).
- Japon turistler gibi sürekli fotoğraf çekmeye başlarsınız.
- Aslında “çok yetenekli bir yazar” olduğunuzu düşünmeye başlarsınız.
- Gürültüde ve ışıkta da uyuyabildiğinizi öğrenirsiniz.
- Tanımadığınız insanlar sizi daha fazla korkutmaya başlar.
- Bir oyuncağın üzerine çıplak ayak basınca ne kadar canınızın yanabildiğine şaşarsınız.
- Omzunuza kusulması komik gelir.
- Dünyanın sizin etrafınızda dönmediğini öğrenirsiniz.
- Gerekirse dünyayı yerinden oynatabileceğinize inanırsınız.
- Ne kadar sık vicdan azabı çekebildiğinize hayret edersiniz.
- Zamanla bütün çizgi film kahramanlarının adını öğrenirsiniz.

Back
X