bi sene paramız tatile yetmedi günü birlik bursa yaptık diğer sene sakarya bungolov sonrada trabzon rize 1 gün kaldık döndük memlekette konakladık. Geçen senede antalya da 3 gün kaldık 4. Gün çadırda kaldık kamp yerinde düşük bütçeli ama aynı zamanda eğlenceli tatil planlarıBenm
Ben mi cok musrifim bilemedim.
Iki asgari ucretle gercekten tatilden kastin nedir?
Yok yok ailecek biz de baya müsrifiz anlaşılan sadece siz değilsiniz kendinizi kötü hissetmeyin diye söylemek istedimBenm
Ben mi cok musrifim bilemedim.
Iki asgari ucretle gercekten tatilden kastin nedir?
Evet çalışıyorum , ben kendim asgarinn 3 katı maaş alıyorum, sizin gelir ve giderlerinz birbirini tutmuyor, siz de çalışsanız bile anca geçirirsiniz lüks yaşam iki asgari ücret ile çok mümkün değil artık, ayağını yorgana göre uzatmalisnSiz çalışıyormusunuz çocukla nasıl yapıyorsunuz ?
Anneni de alıp memleketinize gitmek en mantıklısı o zaman. Buradaki evden kira gelir, anneniz bebeğe bakar siz 2 kişi çalışır rahat rahat geçinirsiniz. Kayın aileyle görüşmek zorunda değilsiniz istemiyorsanız. Sırf eşinizin ailesine yakın olmamak için burada zorluk çekmeniz anlamsızAnnemi bırakamam kimsesi yok
Annemin kimsesi yok bırakamam diyince bekar sanmıştım. Babanız varmışEşim onlarda gelsin diyor ama babam nakavt. Adam çivilenmiş gibi
Yani öyle sersefil ben de çocuk doğururdum zaten. Bunun evlat olunca anlamakla ilgisi yok, ben bunları zaten bildiğim için tüm şartlar müsait olmadan çocuk yapmadım. Zaten konunun anafikri de buydu. Sizin yaşamak istediğiniz hayat tarzına maaşınız ve çocuk planı uygun değilmiş. Hiçbir yerden fedakarlık etmeyeyim, ne şehir değiştirmek olsun ne tatilimden kesmek olsun ama bana alınmayan bir bezin lafını edeyim. Etmeyin.Bakın yine açık arıyorsunuz. Çocuk konusunda birazdaha düşünün derim keza burda beni eleştirirken benim halime düşmeyin. 5 yıl oldu evleneli araba kredimiz bitince çocuk planladık pişman değilim ilerleyen yaşlarda çocuk daha sıkıntı hem gelişim hem bakım açısından.
Kızımın hastalığı çıktı doğuştan sigortama ekleme yaptırdık zorundaydık taksit yaptık ama olmadı sıkıştık. İnsanların ne halde olduğunu bilmeden atıp tutuyorsunuz ablam yaşındasınız pes yani. Etraf hastalıktan kırılıyor siz bi çocuk hastalandığında aile nasıl oluyor biliyor musunuz? Gecenin 3 ünde ateşlendi diye battaniye sarıp hastanede saatlerce rotamı yoksa infulenzamı diye saatlerce beklemek nasıl bi duygu biliyor musunuz ? Kusura bakmayın ama mecburum menenjit aşısınıda yaptırmak zorundayım istanbul salgından geçilmiyor. 2 binlik aşıyı 4 taksit yapıyorum başka çarem yok. Atım tutmayın 34 yaşındasın belli bi yaşa gelmişsiniz az açın algılarınızı.
eşime üzülmeyin aldığım tazminatım komple borca gitti canımız sağolsun dedim. Siz yaptırmayın özel sigorta evladınız olunca 3000 muayene 15 bin tahlil ücreti verirsiniz. Kızım kilo almayınca doktorlar nedenini bulamadık genetiğe yönlendiriceklerdi. Hastanede çocuk muayenesi 10 gün ücretsizdi ama troid ultrasonu acil dediklerinde evlat olunca biz devlete gitmek zorundayız olmuyor. Çocuk doktoru alan açıcak endokrine randevu yok evladın kilo almıyor saatlerce süt sağıyorsun uyumuyorsun ama ne olduğunu bulamıyorlar.
Siz bunları bilmeden yorum yapmayın rica ediyorum. Evlat olunca anlarsınız.
O taksitler sonrasına yansıyor işte aslında farkında olmadan.Çalışıcam artık napalım. Ya biz 2 maaşlıyken hiç zorlanmıyordur eksiye düşmezdik sıkışırdık taksitle hallederdik herşeyi. Dysonu da 2 2 2 taksitle almıştık. Köydeki ev 15 17 yıllık 5 yıllık evliyiz işte arsa alındığından beri maddi desteğiyle ev parasını bulmuş öyle söylüyorlar
Ya söyleyince de kızıyor da aklın yolu bir işte. Senin maddiyatini da az çok tahmin edebiliyorum, benimkini de ediyorsundur. Bazı şeyleri oturtmadan cocuk yapmamak lazım sonuçta yine zorluğu bize olmayacak mı? Ben bilmez miydim 27 yaşımda cocuk yapmayı yani? Şimdi bile aslında hayatımız düzgünken evin inşaatı bitsin taşınalım, çalıştığım alanda da biraz isim yapayım diye bekledim. 3 ay oldu eve geçeli yavaştan diziyoruz, isler de düzene girdi neyse ki, artık sıra anca çocuğa gelecek. Kendisi eşim öğlen yemek yiyemiyor aç geziyor, evde domates peynir bile yok diye konu açmış eylül sonunda ama Aralık gibi de hamile kalmış. Yani bu ne öngörüsüzlük? Neye şaşırdın bu kadar da beklemiyordum böyle olacağını dedin? Tuhaf.Siz de asgari ücret alsanız gene geçinemezsiniz ki. Çocuk büyüdükçe masrafı da artacak. Ne güzel diyorsunuz havuza götüreyim, oyun grubuna götüreyim. Çalışmak zorundasınız o net. Ama benim anlamadığım evdeki yemeği bile düşünecek seviyeye gelmişsiniz, 2 ay oyuncak almadık demişsiniz demek ki 1 maaşın eksilmesi sizi ciddi sarstı. Keşke eşinizin maaşı artmadan ya da doğum sonrası işe dönmediğiniz durum için çocuk planlamayı iyi düşünseymişsiniz. Ben de 34 yaşındayım, eşimin maaşı yaşadığımız ülkeye göre oldukça iyi. Ama gene de kendim işe girmeden çocuk yapmak istemiyorum ki ikimiz de tek çocuğuz biz istemesek de ailelerimiz (asla mecbur değiller) kesinlikle yardımcı olur.
Ay bunu okuyunca öyle üzüldüm ki…Ya söyleyince de kızıyor da aklın yolu bir işte. Senin maddiyatini da az çok tahmin edebiliyorum, benimkini de ediyorsundur. Bazı şeyleri oturtmadan cocuk yapmamak lazım sonuçta yine zorluğu bize olmayacak mı? Ben bilmez miydim 27 yaşımda cocuk yapmayı yani? Şimdi bile aslında hayatımız düzgünken evin inşaatı bitsin taşınalım, çalıştığım alanda da biraz isim yapayım diye bekledim. 3 ay oldu eve geçeli yavaştan diziyoruz, isler de düzene girdi neyse ki, artık sıra anca çocuğa gelecek. Kendisi eşim öğlen yemek yiyemiyor aç geziyor, evde domates peynir bile yok diye konu açmış eylül sonunda ama Aralık gibi de hamile kalmış. Yani bu ne öngörüsüzlük? Neye şaşırdın bu kadar da beklemiyordum böyle olacağını dedin? Tuhaf.
Yani lale boşuna çok fazla üzülme, durumu aslında çoğu kişiden daha kötü degil. Evi var arabası var kenarda altınları var. Ac açıkta kalmazlar aslında ama altın bozmak istemiyor, memlekete taşınmak istemiyor. 3 kazanıp 20 kazanan insan gibi yaşamaya devam etmek istiyor. Olmaz. Hak etmediği için degil, olmaz yani yetmez. Kendi maaş grubundakiler nasil yaşıyorsa öyle yaşamayı bilmesi lazım. Ben onun yaşındayken bunların hic birine sahip değildim, bekledim ki önce bunlar olsun sonra diğer şeylere geçeyim. Yani sana da asgari alan çocuk yapmasın dedin diye günümüz şartlarında kızan olmaz merak etme o eskidendiAy bunu okuyunca öyle üzüldüm ki…
Herkes anneanne çocuk baksın demiş de benim hatırladığım kadarıyla anneanne çocuk bakamıyor ya da bakmak istemiyor.
Bir de piyasayı bilmiyorum da bakıcı ücretleri yüksek deniliyor burada.
Ben asgari ücretle çalışan evlenmesin/çocuk yapmasın dediğimde linçleniyorum da şimdi ne olacak acaba?
Kanaryacım seni severim bilirsin.
Senin durumunda çalışmak da çok avantajlı değil. Bakıcı büyük ihtimalle senin kazandığından fazlasını isteyecek.
Eşin ek iş mi yapar eski çok kazandığı işine mi döner bilmiyorum da çocuğun jimnastiği,anaokulu,yüzmesi kalsın,iyi beslensin bence çok önemli.
Bakıcı ücreti dedin yaramı deştin bacım İstanbul’da bakıcı ücreti 30-35ten aşağı değil yani asgari ücret ile çalışan bakıcı tutamaz Kreş ücretleri de cep yakıyor. Anne ya da kayınvalide çocuk bakmaz ise konu sahibinin en iyi ihtimalle 3 yaşa kadar çalışması hayal oluyor. Ay hayat çok zorYani lale boşuna çok fazla üzülme, durumu aslında çoğu kişiden daha kötü degil. Evi var arabası var kenarda altınları var. Ac açıkta kalmazlar aslında ama altın bozmak istemiyor, memlekete taşınmak istemiyor. 3 kazanıp 20 kazanan insan gibi yaşamaya devam etmek istiyor. Olmaz. Hak etmediği için degil, olmaz yani yetmez. Kendi maaş grubundakiler nasil yaşıyorsa öyle yaşamayı bilmesi lazım. Ben onun yaşındayken bunların hic birine sahip değildim, bekledim ki önce bunlar olsun sonra diğer şeylere geçeyim. Yani sana da asgari alan çocuk yapmasın dedin diye günümüz şartlarında kızan olmaz merak etme o eskidendi
Ben adamın aç kalmasına üzüldüm.Yani lale boşuna çok fazla üzülme, durumu aslında çoğu kişiden daha kötü degil. Evi var arabası var kenarda altınları var. Ac açıkta kalmazlar aslında ama altın bozmak istemiyor, memlekete taşınmak istemiyor. 3 kazanıp 20 kazanan insan gibi yaşamaya devam etmek istiyor. Olmaz. Hak etmediği için degil, olmaz yani yetmez. Kendi maaş grubundakiler nasil yaşıyorsa öyle yaşamayı bilmesi lazım. Ben onun yaşındayken bunların hic birine sahip değildim, bekledim ki önce bunlar olsun sonra diğer şeylere geçeyim. Yani sana da asgari alan çocuk yapmasın dedin diye günümüz şartlarında kızan olmaz merak etme o eskidendi
Bu arada senin gebeliğini/doğumunu/evlat yetiştirmeni heyecanla bekliyorum.Yani lale boşuna çok fazla üzülme, durumu aslında çoğu kişiden daha kötü degil. Evi var arabası var kenarda altınları var. Ac açıkta kalmazlar aslında ama altın bozmak istemiyor, memlekete taşınmak istemiyor. 3 kazanıp 20 kazanan insan gibi yaşamaya devam etmek istiyor. Olmaz. Hak etmediği için degil, olmaz yani yetmez. Kendi maaş grubundakiler nasil yaşıyorsa öyle yaşamayı bilmesi lazım. Ben onun yaşındayken bunların hic birine sahip değildim, bekledim ki önce bunlar olsun sonra diğer şeylere geçeyim. Yani sana da asgari alan çocuk yapmasın dedin diye günümüz şartlarında kızan olmaz merak etme o eskidendi
ya bunlar trabzonlu veya rizeli benim anladığımSorması ayıp kocanız kaç yaşında bir asgari ücretle tüm bunları nasıl yapmışya sizin kocanızın maaşı çok bereketli ya da benim kocam beceriksiz
Ben adamın aç kalmasına üzüldüm.
Yani adam açsa bu çocuk ne yiyecek? Şimdi anne sütü/mama neyse de ek gıda bitince normal beslenme düzenine geçince ne olacak?
Bence altınlar da bitmiş olabilir,zamanında hep tatil yapıyorlarmış ya…
Adamı da aç aç işe gönderip de altın tuttuklarını düşünmüyorum.
Doğrudur. Konunun cahili olarak soracağım bu şekilde belediyeden ruhsattı izindi oluyor muya bunlar trabzonlu veya rizeli benim anladığım
ailenin hepsi laz müteahhit
yaptırmıyor ki, kendileri yapıyor
kocası para gönderiyor çimento alıyorlar, kaba inşaat bitince de fayansını sıvasını yapıyorlar
benim annemin evinin karşısında böyle kürt müteahhit bir abi arasayı aldı, kendi yaptı.
5 katlı 10 daire tam sokak arası türü inşaat
adamın 10-12 yaşında bir oğlu var
annem yemin ediyor tüm inşaatı o çocuk yaptı diye.
Doğrudur. Konunun cahili olarak soracağım bu şekilde belediyeden ruhsattı izinde oluyor mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?