- Konu Sahibi samyelipoyraz
-
benim günahımda sevabımda Allahla benim aramda, ve ben sen yada eşin gibiler bakmasın diyemi yoksa günah diyemi giyinmemeliyim istediğim gibi?
sanırım ilki sizin iradenizde bitiyor, ikinciside benim dini özelime giriyor...
insanların kıyafetini eleştirmek yargılamak yadırgamak ayıplamak saygısız bulup aşağılamak sevapmı yazıyor o ayetleri gönderdiğin yerde iyi oku, oku ki yaklaşımlarını neye göre nasıl yaptığını yada pardon dayatmaya çalıştığını görebilesin...
tşk
Bilimsel gerçekler, kontrol ve deney grupları oluşturularak tekrarlanabilir, ölçülebilir ve gözlemlenebilir sonuçlar elde edilen deneyler yapılmasıyla ortaya çıkar. Kendi fikirlerinizi, çevrenizdeki üç beş kişiye onaylatıp "bilimsel gerçek" diye ortaya atmayın. Allah'ın adını da, bilimin adını da çıkarlarınız için boş yere ağzınıza almayın.
Not: Konunun geneliyle ilgili bilinçli olarak yorum yapmıyorum. Zira, kime göre açık, neye göre açık, orası göreceli. "Çok açık" nedir, hangi açıklık azdır, hangisi çoktur, bunlar bana çok mantıklı derecelendirmeler olarak gelmediğinden üzerine kafa yormayı da gereksiz buluyorum.
benim günahımda sevabımda Allahla benim aramda, ve ben sen yada eşin gibiler bakmasın diyemi yoksa günah diyemi giyinmemeliyim istediğim gibi?
sanırım ilki sizin iradenizde bitiyor, ikinciside benim dini özelime giriyor...
insanların kıyafetini eleştirmek yargılamak yadırgamak ayıplamak saygısız bulup aşağılamak sevapmı yazıyor o ayetleri gönderdiğin yerde iyi oku, oku ki yaklaşımlarını neye göre nasıl yaptığını yada pardon dayatmaya çalıştığını görebilesin...
tşk
alın size ayetlere dayalı dinimizce tartışmanın cevabı..
Soru: Günümüzde birçok bayanın çok açık giyindiğini görüyoruz. Hatta bunu abartanlar, daracık giysiler, mini etekler vs. giyenler var. Bir erkek olarak bunlara ister istemez gözümüz kayıyor. Fakat bakan kadar tahrik edenin de rolü yok mudur bunda?
Cevap:
Allah Teâlâ Nur suresinin 30. ayetinde erkeklere harama bakmamalarını, 31. ayette de kadınlara harama bakmamalarını ve süslerini kendilerine yabancı olan erkeklerden gizlemelerini emretmiştir.
Hatta beyinsel falan demiş ya bak bunun tam tersi de var adamlar araştırmış KANITLI :)yani kadınlarda erkek beyni erkeklerde kadın beyni fonksiyonları olabiliyor bu durumda kadına bakan erkek aslında erkek beyniyle mi kadın beyniyle mi bakıyor ona kızan kadın da erkek beyniyle mi kızıyır neler oluyooor
KADIN BEYNİ EMPATİK, ERKEK BEYNİ SİSTEMATİK DÜŞÜNÜYOR! - KİGEM
bu benim kendi fikrim değil, evet gerçekten bilimsel bi gerçek bu.
haydi o zaman bunun bilimsel bir gerçek olmadığını ispatla burada???
ben yalan söylicek değilim ya, hem beni yalancılıkla itham etmiş oluyorsun sen şuan............
gerçekten sinirlerim bozuldu yaaa, yazarken bi düşünüpte yazın yaaaa.
resmen bana yalancı damgası vurdun........
kafana göre takıl hiç umurumda değil ben dinimizin gereğini yaptım ve uyardım.. irademle sorunum yok eşimin gözü öyle şeyleri görmez çok şükür oda bilir müslümanlığın şartını rahat ol.. Allah doğru yolu göstersin..
bu benim kendi fikrim değil, evet gerçekten bilimsel bi gerçek bu.
haydi o zaman bunun bilimsel bir gerçek olmadığını ispatla burada???
ben yalan söylicek değilim ya, hem beni yalancılıkla itham etmiş oluyorsun sen şuan............
gerçekten sinirlerim bozuldu yaaa, yazarken bi düşünüpte yazın yaaaa.
resmen bana yalancı damgası vurdun........
Sorunum yok demişsin de arkadaşım niye boğasım geliyo öyle giyinenleri dedin madem:)
Sıkıntı büyük
canım hiç takma ya boşwer cewap vermeye bile değmez biz görevimizi yaptık uyardık Allah için.
Sorunum yok demişsin de arkadaşım niye boğasım geliyo öyle giyinenleri dedin madem:)
Sıkıntı büyük
"bilimsel bir gerçek:
erkekler görerek etkilenir, kadınlar dokunarak."
ve o zaman erkekleri çok açık giyinerek rahatsız etmeye hiçbir kadının hakkı yok bence, ister iyi niyetle giyinsin bu kadın isterse kötü niyetle giyinsin, isterse kendi için giyinsin isterse başkası için giyinsin, hepsi aynı kapıya çıkıyo, erkeği rahatsız ediyo beyinsel bilimsel olarak bu, bunun önüne hiç bişey geçemez....
nasıl bi erkek gelip bi kadına dokunamazsa kafasına göre ne niyetle olursa olsun, aynen kadında çok açık giyinip bi erkeği ne niyetle olursa olsun rahatsız edemez bu şekilde.....
ben şahsen bu konuda çok rahatsız oluyorum evli bi bayan olarak, açıkçası ben haya ediyorum çok açık giyinen bayanları gördüğümde, hem eşimi hemde beni rahatsız etmiş oluyo aslında........
bi ortamda çok açık giyinmiş bi bayan olacak bi erkekte bakmicak öylemi??? ben inanmıyorum, birinde bakmasa birinde bakar, bu bilimsel beyinseldir önüne geçilemez........
saygı olmalı herkeste.......
bilmem kendimi anlatabildimmi.
Aşırı sevgiden boğası geliyor herhalde
başını okumadın sanırım ... eşimle alakalı bişey değil ben müslüman ülkemde böyle şeyler görmek istemiyorum tamammı buda benim fikrim. benim eşim bakmaz başka bi erkek bakar zinaya girer adam günaha girer tabi siz öyle şeyler bilmezsiniz tutturmuşsunuz bi özgürlük.. dinde zorlama yok ama müslümanım diyosan dine göre yaşayacaksın o kadar!
canım hiç takma ya boşwer cewap vermeye bile değmez biz görevimizi yaptık uyardık Allah için.
hayır aşırı nefretten !!!
başını okumadın sanırım ... eşimle alakalı bişey değil ben müslüman ülkemde böyle şeyler görmek istemiyorum tamammı buda benim fikrim. benim eşim bakmaz başka bi erkek bakar zinaya girer adam günaha girer tabi siz öyle şeyler bilmezsiniz tutturmuşsunuz bi özgürlük.. dinde zorlama yok ama müslümanım diyosan dine göre yaşayacaksın o kadar!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?