cok acik giyinen kadin gordummu hemen esime bakiyorum bakiyomu diye

yuuhhhh bısey bılıom dıye gecınıon o kadar yok spor yok ulke temsılı dıye gırmısınde burda kımse spor yapmasın bayanlar denıze gıtmesın demıo konu sahılde degıl yanlız bak dısarda normal ınsanların sureklı alısverıs yaptıgı evıne gıttıgı yerde kumsalda gıbı gıyınenler barız heryerı meyndanda olanlar bu normal gelıosa gelsınde yuhh dedıgım sey en sonda yazdıgın soz ıcındı kur'an ı kerımde yazan hurıler oda sadece hızmet ıcın, mıllete yazıon hersey sexı cagrıstırıo dıyede kendın neyle neyı sex konusunda bagdastırıon bılmıosan ogren oyle yaz orda ergen kızlar bakıre kızlar verılcek ohh ne yaparsan yap dıye bırsey gecmıo ıyı bak...

yazdığınız açıklık, edeple ilgili olan fikirler tam bir felsefe konusu niteliğinde. ama toplum içinde yaşarken esas alınması gereken eetik genel geçer kurallar vardır. belli çizgiler vardır. bunlar tek tek biyerde yazmaz. ama biliriz. ozaman sadece tanga giyimekte benim için edeptir böylece sokağa çıkmamda bi mahsur yok dyip markete gidemm yani.

kapalılığa gelince onunla ilgilide şunu söyleyebilirim eğerki burda açık bayanlara apzına geleni söyleyen hanımlar. o giydiğiniz dışarı giyisinizde tek bir kulp yada pens var yada bene oturuyo. topuzunuz var belli oluyo. çorapsız terlikle dışarı çıkıyo. mahallede vs başını arkadan bağlıyo. türbanını boğazına sımsıkı dolayıp gereken tesettür adabında bağlamıyosa burda laf kalabaığı yapmasınlar derim.
bu kural dediğimiz tesettür içinde geçerli. çarşaf dinimizce zaruri değil ve bizim değil ermenilerden türetilerek osmanlı zamanında benimsenmiş bir kıyafet. dinimizde cilbap vardır. ama ben kapalılığı daha hak edemeden açıklara yorum yapan insanlara emin olun o et yığını dediklerinden daha çok kızıyorum.

dedim ya benim teşhirci lafım özellikle açıklık kapalılık yani dini anlamdaki açıklık yada kapalılık değildi. bir bayan zarif güzel görünmek istiyosa seksi görünmenin çizgisini abartmıycak neye göre abartmıycak dersen aynaya bakan kadın gideceği yere göre anlar bunu. hani bi davete gidiyosunuzdur gayet dekolte bi giyisi ama arabadan içeri girene kadar bi pardesü yazsa bir şal eşlik eder zarif bayana. umarım konuya yaklaşımım anlaşılmıştır.

Alkışlanır

Hizmet icin mi? Sen evine hizmetci alirken fiziksel ozelliklerine gore mi seciyorsun yoksa hizmetteki marifetlerine gore mi? Ben gayet de guzel okumusum, sen git bir daha oku. Ya da basini kuma gom. Ciplaklik, acik giyinme acik giyinmedir, degilse soyle sorayim, sen o spor kiyafetini giyip korta cikip o spor mucadelesine katilabilir misin ona cevap ver o zaman. Basini orten de zaten mayo giymiyor, hasema giyiyor. Misir'da Mursi de zaten oradakileri bu eziyetten kurtarmis, kadinlarin denize girmesini kanunla yasaklamis. Darisi basimiza mi desek?

off konu syasete kadar dayandı mısır suriye derken kk de iç savaş halleri. nede meraklı milletiz herkonuyu önce dine sonra siyasete çevirmeye buda ayrı marifet olsa gerek. sanki müslüman olmayanlar hep çıplak dolaşıyomu zannediyo bazı kesim?

açık kadın -hele bi de bakımlı ve/veya makjaylı ise- çoğu kişi tarafından, günahkar, eksik namuslu(hatta bazen namussuz), teşhirci et yığını gibi yakıştırmalara maruz kalır, toplu taşıma araçlarında bi dünya sorun yaşar, bazen yolda yürümek bile eziyete dönüşür ve daha bir çoğu.

kapalı kadın, cahil, görgüsüz, örümcek kafalı gibi yakıştırmalara maruz kalır, başını açmaksızın eğitim hakkından faydalanamaz, iş bulma şansı düşer.

işin en kötüsü kadınların da bazen karşı gruptakilere aşırı tepkili olmaları, şu türkiye'de erkeklerin yaptıklarından bıkmamışlar gibi birbirlerine de nefret dolu bakışlar fırlatıyorlar. kapalılar hafif dekolteli giyenen kadına hafif kadın gibi bakıyor. açıklar kapalıları cahil, gerici olarak görüyorlar. bu tabii ki herkes için geçerli değil. ama yaygın bir durum. halbuki en çok kadınlar birbirini anlayabilirmiş gibi geliyor.

her allahın günü manyaklarla uğraşmak zorundasın, sürekli kontrollü olmak zorundasın, en ufak bi mimiğinden, gülüşünde onlarca anlam çıkaracak manyaklarla dolu etraf. erkek istediği gibi hareket eder, ama senin için geçerli değil bu. normal bir erkek arkadaşın olamaz, çünkü hemen dedikodun çıkar-en çok da başka kadınlar tarafından, belli bir saatten sonra sokakta dolaşamazsın, tek başına bi kafeye gidip kafa dağıtamazsın, senin sokakta sigara içmen bile problem.

kısacası türkiye'de kadın olmak zaten zor. bu ülke erkek ülkesi, hatta bu dünya erkek dünyası. kadın olarak doğmakla 1-0 mağlup başlıyorlarsun zaten hayata. bari sen diğer kadınlara sırf giyiminden dolayı nefretle bakma.

valla kapalinin gözlerindeki fingir fingir bakislarindanda rahatsiz oldum
tramda gögüsleri hop hop sallanan kadindanda rahatsiz oldum
oldugumla kaldim kimseye ahlak dersi veremem
mumkunse o hem bilimsel diye iddia eden yorumlari yazan ve hak verenlerde
vermesin
isteyen istedigi gibi giyinir
kimseyi alakadar etmez
herkes haddini bilsin
herkes kendinden sorumlu

ya konuyu gercekten anlayanlar cvplasın bıde bız anlayıpta yanlıs sekılde anlayan arkadaslara su soyledır boyledır derken gercekten anlayıp fıkrıne zıt gelen bısey varsa o yazıda cvplıcak olanlar cvplasın bız burda a sehrını anlatırken bazıları z sehrınde dolanıyo bende acıgım yazdım zaten de acık gıyınmek var acıklık var sortta var bız gıyıyoruz sortta var sort gorununlu farklı bısey baskaları gıyıyo kımse gıymesın demıyo her koyun kendı bacagından asılır ama rahatsızlık duyuluyomu duyuluo kocaymıs sevgılıymıs bılmemneymıs degıl sadece ben mılletın bılmem neresıne kadar gormekten zevk almıyorum ama ona kalkıpta nıye boyle gıyındın demıyorum soz konusu rahatsızlık sadece konu sahıbıde bunu acmıs acık olanları taslayıp ben kapalıyım sızde kapancaksınız dememıs bı anlasın bazıları ıyı okusun oyle cvplasın

valla selülït dolu sisman yag kupu bacaklarla kisacik sort giyen kadina
kimse bir sey demez ayiplar dalga gecer cogunuz
ayni sortu ayni boyutta giyen guzel bacakli bir kadin giyse o zaman tu kaka oluyor

aslinda is acik giyinmekten cok guzel kadini hazmedememe

boşuna tüketmeyin kendinizi bende konuya yerine zamanına göre giyimden girdim ama knu çoktan din ve siyasete dönüştü hatta msıra mursiye kadar ulaştı. ülke rejiminin mursi kafasında olması konuşuluyodu en son öyle diyim. artık ne dense boş :)

konu sort gıymek etek gıymek degıl yanlız hanı gıydım sanıp acayıp heryer meydanda olanlar sahılde altında tangayla gıt markete kımse donup bakmaz ama burda sort gıyıp sozde sort butun hersey ortada markete gırıo adam bakıo dıye hıcmı ınsan gormedın bılmemne dıye saydırıo bazıları ınsan goruyoda adam tangalı kactane gelır dukkana bırak ta saskınlıgını yasasın bıde laf soyluyolar:))

valla sinir oldum artık ama bende acıgım dıyorum sortta gıyıyorum etekte ama sort adı altnında baska seyler gıyenlerden bahsedıoz konu nerelere cekılıo spora ulke temsılıne kadar geldı konu bende ulkemı temsıl ettım lısanslı sporcuydum sankı bız bunlara karsı konusuoz gıbı nerelere cekılıo konu yok tanıyo olsam fotomuda atıcam heralde sısmanlıktan gıyemiyo kıskanıo da konusuo bıle derler bırazdan malesef 48 kıloyum 1.65 boyum malesef dıyorum cunku kılo almak ısteyıpte alamayanlardanım gıyememe gıbı bı kıskanclıgımda yok gıyınıyom dıye soyunanlardan degılız Allah'a sukur sanırım satasanlar gıyınıyom dıye soyunanlardan

Son düzenleme:
Konu sonradan donmedi ki.. 30. sayfaya gelmis, ama daha ilk sayfada "siz aciklar biz kapalilar" diye biri atip tutmaya baslamis, 4. sayfada bir dizustu giyemiyormus, sort giyenlerden rahatsiz oluyormus, "giymeyin,bizi rahatsiz etmeyin" diye bagrinmis.. Gunah demisler, ayetler surelerden alintilar yapmislar, daha neler... Bu kadar yazilan cizilenin icinde bir tek Mursi mi batti gozunuze? Niye rahatsiz oluyorsunuz ki, gidisat o. 1970li yillardan buyuklerinizin resimlerini bulursaniz bir bakin, mini etek moda idi ve buyuksehirlerdeki cogunluk da yillarca mini etek giydi, hem de ne mini.. Kadinlar daha ozgur, erkekler daha edepli idi. 40 sene sonra geldigimiz nokta bugun bu.
Kadin kisminin kadina eziyeti, dusmanligi..Birbirlerini kisitlamaya ugrasan bir toplum olduk. Isteyen istedigi gibi giyinir kardesim. Avrupa ulkesinde yasiyorsun, medeniyetler besiginde yasiyorsun, elli cesit irktan dinden insanin birarada yasadigi bir ulkede yasiyorsun, bura ne iran ne Suudi Arabistan. Hosuna gitmiyorsa bakmayacaksin, kinamayacak, gunah almayacaksin. Bir de atip tutanlar gunahtan da korkuyorlar haa.. Cogu gunah diye giymez, yapilan giybetin haddi hesabi yok. Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu..

Bu konu kapanir canlar. Yedik birbirimizi. Halbuki bende kisa giyen biriyim. Olculu dekolte veren biri. Benim bahsettigim poposunu nerdeyse gogsinun tamamini gormek zorunda olduklarimdi. Ama onlarin savunucusuda cok cikti. Ayrica benim amacim disinda konu ortulu ve aciklara gitti. Neyse ne zaman kapanacak onu izleyeyim bari. Konu basligi sahibi hepinizi oper. Kirici olunduysa ozur de diler.

Ayyyy okulda hemen kalkip ogretmene sikayet eden tipler var ya gozluklu, onlar aklima geldi. Sabah sabah guldurdun beni. Bende gozluk taktim simdi bunu tartismayalim lutfen. " ortmenim ortmenim ben bisey yapmadim" cok yasa emi

Yazmadan geçemedim
Daha dün akşam eve dönerken otobüste yaşadım aynen böyle bir olay
Otobüs tıklım tıklım birbirimize yapışmış vaziyetteyiz. Bir tane bayan benimle bindi tam yanımda duruyor.
yaşı en fazla 25 falandır. mini etek giymiş ve de üstüne de göğüslerinin yarısını ortada bırakan beyaz bir askılı badi giymiş. ben bile kadına bakıyorum, bi tarafı gözüküyor mu diye. neyse bindik otobüse ama hiç abartmıyorum etraftaki bütün erkeklerin gözü bunda. bende sanki tv izliyormuş gibi seyrediyorum. adamlara tek tek bakıyorum.
Resmen dikmişler gözlerini göğüslerine, kızın vücuduna zoom olmuşlar.
Varya nerdeyse kahkaha atacaktım.
İşte ben kendimi bu duruma düşürmem !
Geçenlerde ömür gedik diyorduki, ben sahnede her türlü açık kostümü giyerim ama halk arasına girerken onları asla giymem dikkat ederim. bu kadın bile bunu derken. sen ne cesaret İstanbul' un hemde varoş semtinden birinde bunu giy.
Herkesin kendi bileceği birşeydir beni ilgilendirmez. ama ben kendimi sapık adamların ağızlarının suyu aka aka orama burama baktırtmam. asaletime yakıştırmam. bu kadar aşağılara düşmem.

Vayy anasınıııı

Bir yaşıma daha girdim meğer ülkelerinde dini varmış haaa :44:

Doğru bir anda ekalliyetleri yok saydığımıza göre.

Bu ülkeden bi cacık olmaz, ben umudum yoktu, hepten bitti.

bu yorum gerçek dimi şaka değil yani..

ah zavallı pıtırcık erkekler onlar ne ka masum ama biz kadınlar neler yapıyomuşuz onlara böyle..

açık giyinen biri değilim bırak şortu dar pantolon bile giyinmem ama bazı zavallı erkekler bana da bakıyor hatta laf bile atıyor kaç kez yaşadım bunu o zaman kadınlar dışarı da çıkmasın erkekleri günaha sokmayalım durduk yere yazık..evlerimizde oturalım işte asıl bilimsel gerçek bu

Yahu binlerce üyesi olan bu sitede kapalısı da var, poposunu gösterecek kadar açığı da.

Bunu bile bile gelip "ben çok asilim çünkü kapalıyım, ben harikayım çünkü ölçüyü biliyorum" tarzda yorumlar yapmak, günah olduğunu bilerek açık giyinmemek ama günah olduğunu bilerek insanlara türlü sıfatlar takıp aşağılamak çok enteresan. Tabi ki tepki çekeceksiniz.

Siz başka insanlardan yükümlü değilsiniz ki. Siz kendi bedeninizden ve kendi dilinizden yükümlüsünüz. Ne oldu yani bedeni kapa ama diline sahip çıkama Bu mudur olay

Kocalarınız, erkek arkadaşlarınız da her açık giyinene bakmak zorunda değil. Siz plajlarda ya da sokakta yarı çıplak bir erkek gördüğünüzde ağzınızın suyu akıyor mu? Kaslarını, baklavalarını ellemek istiyor musunuz? İstemiyorsanız erkeklerin bu düşüncelerini normal karşılamayacaksınız. "Ama açık giyinene bakılır" demeyeceksiniz. Sizlerin bu düşünceleri işte açık giyindi diye tecavüzü normal karşılayan düşünce...Böyle destekleyenler olduğu sürece çocuklara tecavüzden yırtan insanlar olması çok normal, çünkü kendisi tahrik etti değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…