- Konu Sahibi samyelipoyraz
-
Konu cok ilginc hale gelmis. Ses etmeyim dedim ama dayanamadim. Hani hep derler ya dindar bayanlarimiz birbirlerine: Bu da sizin imtihaniniz, sabredin, hosgorun diye.. Ha bu cevrenizdeki sizi veya esinizi bakip da tahrik edip gunaha sokan begenmediginiz "acik sacik" giyinmis bayanlar var ya... Iste onlar da sizin sinaviniz bu dunyadaki, bakmayin, kinamayin, gunaha girmeyin..
Bu cogunlugu musluman olan ulkede hala "Allah sukur" kadinlar spor yapiyor. Yuzuculer incecik mayo ile kulvarlarda mucadele verip bizi Avrupa'da bile basari ile temsil ediyorlar. Siz hic bir yuzme musabakasina gittiniz mi? Ama maazallah kocisinizin o incecik mayolarla o sulun gibi kizlari gorunce tahrik olmayan yeri kalmaz degil mi? Gunaha girerler sonra.. Allah korusun, gitmeyin siz, kizlariniza, ogullariniza da sporu yasaklayin, minicik sortlu, hatta don seklinde sortlari ile pislerde kosan atletleri, stadyumlarda basket veya voleybol oynayan kizlari gorup veya onlardan biri olup gunaha girmesinler degil mi? Su dinci muslumanlarin apisarasinla ugrasmaktan baska isleri var midir cok merak ediyorum vallahi.. Hersey onlara orayi ve seksi cagiristiriyor nedense.. Tuhaf? Kuran bile kocalariniza iyi bir musluman olarak olurlerse mukafat olarak zaten ergen kizlar vadetmis, siz neyin kavgasini yapiyorsunuz bu dunyada? Kocalariniz cennete gidip mukafatlari alamaz diye mi korkunuz, nedir yani?
adap denen şeyin de öznel olduğunu dile getirmeye çalışıyor insanlar aslında ben de dahil. sizin güneşlenme adabınızla benimki bir olmayabilir. ya da her şey yerine zamanına göre dendiğinde zaman ve yerlerimiz tutmuyor olabilir. bundan doğal ne var zaten. dekoltenin yeri de aynı şekilde herkese göre değişir. bir yorum okudum ki erkekleri günaha sokuyor bu kadınlar diye, böyle bir şeyin tartışması bile olmaz. bazı şeyleri tek çizgide tek doğru kabul eden insanların da ben üzülerek yarısının kıskançlıktan yarısının da başka sebeplerden böyle yaptığına inanıyorum. dinin gerektirdikleri, hayatın gerektirdikleri hiçbirisi genel değildir aksine çok çok içseldir. bence misal yazın bu sıcağında kat kat giyinmek de çok abes, ama dinin gerektirdikleri bu ise ve insanın inancı o yöndeyse kim ne diyebilir ki? ben bu saygıyı gösteriyorsam, x bu saygıyı gösteriyorsa, e diğerinin de diğerine saygısı zorunlu ne yazık ki.
buraya genel bir cevap yazdım sizi yargılamadım altını çizeyim. hepsi size değil.
Bu kadınlara konulan dayatılan sınırlamalardan hoşlanmıyorum. Artık öyle bir zamana geldik ki hamile kadınların sokakta dolaşması ayıp diyecek kadar basit zihniyette insanlarla birlikte yaşar olduk. Çook eskilerde kimsenin kılığına kıyafetine karışılmazdı, sokaklarda çocuklarımız rahatlıkla oynarlardı, kız çocuklarımızı okula gönderirken hele de yatılı okula gönderirken endişelenmezdi annelerimiz, gece sinemaya giderdi rahatlıkla komşu kızları toplanıp...
Şimdi; gece kadın sokağa çıkarsa tü kaka, etek kısa ise teşhirci, hamile ise terbiyesiz oldu..
Ben nasıl kimsenin tesettürüne, etek boyuna, şapkasına bakmıyorsam, kimse de sırf kadın olduğu için sınıflandırılamaz. Eğitimin bile yerle bir edildiği bir dönemde, cemaatlerle yönetilen bir toplum haline dönüştürülüyoruz. 4+4+4 adı altında kılıfına uydurulan bir modelle çocuklarımızı bu çirkin oyunlara alet edenlere ses çıkartamıyoruz, koyun gibi güdülecek bir toplum üretmek için üçer beşer çocuk hikayeleri ile uyutuluyoruz. Bütün bunları düşünmeden yok kocam yoldaki etekli kadına baktı masallarını buraya yazıyoruz.... Bakmasın arkadaşım o zaman, ben birileri bakacak diye kendimden neden ödün vereceğim... Düzgün eğitin çocuklarınızı, kadınlara saygı duymayı, onlarında birer birey olduklarını, toplumda yerleri olduğunu, hakları olduğunu öğretin. Kadının tek gayesinin kocası, çocukları olmadığını hayat gayesinde olduklarını öğretin ki yetiştirdiğimiz yeni nesil en azından yolda bir mini etekli kadın gördüğünde öküz gibi bakmak yerine aklına farklı düşünceler gelsin, bel altına değil yüzüne bakmayı öğrensin!
yuuhhhh bısey bılıom dıye gecınıon o kadar yok spor yok ulke temsılı dıye gırmısınde burda kımse spor yapmasın bayanlar denıze gıtmesın demıo konu sahılde degıl yanlız bak dısarda normal ınsanların sureklı alısverıs yaptıgı evıne gıttıgı yerde kumsalda gıbı gıyınenler barız heryerı meyndanda olanlar bu normal gelıosa gelsınde yuhh dedıgım sey en sonda yazdıgın soz ıcındı kur'an ı kerımde yazan hurıler oda sadece hızmet ıcın, mıllete yazıon hersey sexı cagrıstırıo dıyede kendın neyle neyı sex konusunda bagdastırıon bılmıosan ogren oyle yaz orda ergen kızlar bakıre kızlar verılcek ohh ne yaparsan yap dıye bırsey gecmıo ıyı bak...
Hizmet icin mi? Sen evine hizmetci alirken fiziksel ozelliklerine gore mi seciyorsun yoksa hizmetteki marifetlerine gore mi? Ben gayet de guzel okumusum, sen git bir daha oku. Ya da basini kuma gom. Ciplaklik, acik giyinme acik giyinmedir, degilse soyle sorayim, sen o spor kiyafetini giyip korta cikip o spor mucadelesine katilabilir misin ona cevap ver o zaman. Basini orten de zaten mayo giymiyor, hasema giyiyor. Misir'da Mursi de zaten oradakileri bu eziyetten kurtarmis, kadinlarin denize gir mesini kanunla yasaklamis. Darisi basimiza mi desek?:1
ya sen daha huri nedemek onu bılmıon benbde burda kımle muhattap oluom evıme hızmetcı alırken neye bakıomusum bılmemne neyle neyı bagdastdın gene tebrıkler ben ne yazdım sen nerenle anlayıp ne cvp yazdın kafa basmıosa ben bısey yapamam sana Allah yardımcın olsun zeka sevıyenı gelıstır bıraz
ya konuyu gercekten anlayanlar cvplasın bıde bız anlayıpta yanlıs sekılde anlayan arkadaslara su soyledır boyledır derken gercekten anlayıp fıkrıne zıt gelen bısey varsa o yazıda cvplıcak olanlar cvplasın bız burda a sehrını anlatırken bazıları z sehrınde dolanıyo bende acıgım yazdım zaten de acık gıyınmek var acıklık var sortta var bız gıyıyoruz sortta var sort gorununlu farklı bısey baskaları gıyıyo kımse gıymesın demıyo her koyun kendı bacagından asılır ama rahatsızlık duyuluyomu duyuluo kocaymıs sevgılıymıs bılmemneymıs degıl sadece ben mılletın bılmem neresıne kadar gormekten zevk almıyorum ama ona kalkıpta nıye boyle gıyındın demıyorum soz konusu rahatsızlık sadece konu sahıbıde bunu acmıs acık olanları taslayıp ben kapalıyım sızde kapancaksınız dememıs bı anlasın bazıları ıyı okusun oyle cvplasın
valla selülït dolu sisman yag kupu bacaklarla kisacik sort giyen kadina
kimse bir sey demez ayiplar dalga gecer cogunuz
ayni sortu ayni boyutta giyen guzel bacakli bir kadin giyse o zaman tu kaka oluyor
aslinda is acik giyinmekten cok guzel kadini hazmedememe
boşuna tüketmeyin kendinizi bende konuya yerine zamanına göre giyimden girdim ama knu çoktan din ve siyasete dönüştü hatta msıra mursiye kadar ulaştı. ülke rejiminin mursi kafasında olması konuşuluyodu en son öyle diyim. artık ne dense boş :)
Konu sonradan donmedi ki.. 30. sayfaya gelmis, ama daha ilk sayfada "siz aciklar biz kapalilar" diye biri atip tutmaya baslamis, 4. sayfada bir dizustu giyemiyormus, sort giyenlerden rahatsiz oluyormus, "giymeyin,bizi rahatsiz etmeyin" diye bagrinmis.. Gunah demisler, ayetler surelerden alintilar yapmislar, daha neler... Bu kadar yazilan cizilenin icinde bir tek Mursi mi batti gozunuze? Niye rahatsiz oluyorsunuz ki, gidisat o. 1970li yillardan buyuklerinizin resimlerini bulursaniz bir bakin, mini etek moda idi ve buyuksehirlerdeki cogunluk da yillarca mini etek giydi, hem de ne mini.. Kadinlar daha ozgur, erkekler daha edepli idi. 40 sene sonra geldigimiz nokta bugun bu.boşuna tüketmeyin kendinizi bende konuya yerine zamanına göre giyimden girdim ama knu çoktan din ve siyasete dönüştü hatta msıra mursiye kadar ulaştı. ülke rejiminin mursi kafasında olması konuşuluyodu en son öyle diyim. artık ne dense boş :)
Munecim nerelerdesinbukonu kapatılsa çok iyi olucak biçok kişi banlanıcak gibi ayrica keşke hayvanlar kadar medeni olabilsek tek derdimiz karnımızı doyurup yaşamak olsa hertür hayvan anlaşabiliyoken biz insan olarak anlaşamıyoruz birbirimizi katlediyoruz birbirimizi bogmak istiyoruz sırf giyim tarzi yüzünden vs vs vs
"bilimsel bir gerçek:
erkekler görerek etkilenir, kadınlar dokunarak."
ve o zaman erkekleri çok açık giyinerek rahatsız etmeye hiçbir kadının hakkı yok bence, ister iyi niyetle giyinsin bu kadın isterse kötü niyetle giyinsin, isterse kendi için giyinsin isterse başkası için giyinsin, hepsi aynı kapıya çıkıyo, erkeği rahatsız ediyo beyinsel bilimsel olarak bu, bunun önüne hiç bişey geçemez....
nasıl bi erkek gelip bi kadına dokunamazsa kafasına göre ne niyetle olursa olsun, aynen kadında çok açık giyinip bi erkeği ne niyetle olursa olsun rahatsız edemez bu şekilde.....
ben şahsen bu konuda çok rahatsız oluyorum evli bi bayan olarak, açıkçası ben haya ediyorum çok açık giyinen bayanları gördüğümde, hem eşimi hemde beni rahatsız etmiş oluyo aslında........
bi ortamda çok açık giyinmiş bi bayan olacak bi erkekte bakmicak öylemi??? ben inanmıyorum, birinde bakmasa birinde bakar, bu bilimsel beyinseldir önüne geçilemez........
saygı olmalı herkeste.......
bilmem kendimi anlatabildimmi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?