cok acik giyinen kadin gordummu hemen esime bakiyorum bakiyomu diye

Açık giyene bakılırmış.Erkek mecburen bakarmış...

Bunlar sadece Türk erkeklerine özgü herhalde ?

Elin İngilizi Fransızı Müslüman değil.Göz zinasından bihaber garipler.

Ama azıcık dekolte gördüler mi gözlerini dikip bakmıyorlar.

Bu nasıl açıklanıyor acaba ? Onlar erkek değil mi ?

Biraz daha Türkçe çalışsanız sanırım anlayabiliriz.

açıklık,kapalılık kişilerin yaşantısı,gelenek görenek ve anlayışına göre değişir.ben kendimce kapalıyım ama bir başkasına göre sen de kapalımısın diyebilir.kimi için kısa kol bile açıklıktır,kimi ise yazıldığı gibi şortla ip atletle rahatça gezebilir.kimseyi yargılamak bize düşmez.bakıp bakmama mevzusu da herkesin kendini bağlar.insanlar dışarıda istediği gibi giyinebilir ama kocalarımız açık diye onlara bakıyorsa da bu kocalarımızın sorunudur.bize sadakat sözü veren kocalarımız.3. kişilerin yaşantısı giyimi beni ilgilendirmez.
atrıca eşlerinin yanında başı yerde gezen erkekler bana pek inandırıcı gelmiyor

Konu sahibinin eşi bakıyormu diye bakıyormuş seninki bakmıyor da konu oydu canım iyi okuduysan insnalar da şin bakmasın dedi

Yok canım elin ingilizi fransızıda bakıyor.
Ama elin ingiliz fransız müslümanları sözde müslümanlık yapmayıp göz zinasını önemsiyorlar.
Rusyada müslüman bir rus çalışma arkadaşım yerden kafasını kaldırmazken, türk bir müşterimiz gözleriyle soyuyordu insanı.
Haa bu demek değildirki Türkler sapık belli bir kesim var ama o konuya hiç girmeyeyim

Dinden bahsedilecekse nefis kontrolünü de konuşsak...Oruç tutarken markete pazara lokantaya gidiliyor dereler çeşmeler akıyor..Ama kimse vaktinden önce orucunu bozmayı düşünmüyor..İçki içmeyen insanlar alkol görünce canı içki çekmiyor yada denemeyi aklından geçirmiyor..Çünkü dinin gereği kendini kontrol etmeli..Ama konu kadın konusu olunca hemcinslerin kıskanlçlığı olayı bambaşka noktalara taşıyor ve bende bunu anlıyamıyorum...

Burda bir konu vardi

Nisanli kiz kpderin yaninda diz ustu kot sort giymisti .
Kpder oglunu cagirip kizin sortu cikartmasini istemisti .
Ben de demistim ki kpder kimbilir hangi gozle bakti da
cikarmasini istedi kpderin zihniyeti bozuk cunku demistim.

Simdi bakiyorum da o gun kiza nerede ne giyecegini bilmelisin, vay efendim kpderin yaninda sort mu giyilirmis diyenler
isteyen istedigini giyer diyor

Ben de diyorum ki
bu ne perhiz bu ne lahana tursusu :)

bu konuyu hatırlıyorum.tam ne yazdığımı hatırlamasam da eminim ki kayınpederin yanına şortla gidilmez demişimdir.yukarıda ki yorumumda dediğim gibi giyim şekli biraz gelenek göreneğe de bakar.dışarıdaki insanların giyimi bizleri ilgilendirmez ama aile içindeki kişiler ilgilendirir.

hatta orada da yazmıştım.bir tanıdığım babasının yanında kolsuz bile giyemezken,kayınpederinin yanında bikini giyer diye.yani babası kızına farklı gözle bakmıyordur değil mi

O konu çok başkaydı,ben de giyilmez demiştim.
Oradaki fikrim açıklık-kapalılık veya kayınpederin bakması ile alakalı değildi.
Adap açısından ele almıştım.
Mesela kız istemeye giderken kravat takılması veya parmakarası terlikle gidilmemesi gibi...
Ben kayınpederle kayınvalidenin yanında bacak bacak üstüne atılması veya masaya ayak uzatılmasını da tasvip etmiyorum.
Bütün bunları bir bütün olarak,saygı çerçevesinde görüyorum.

size "avatarınız beni tahrik ediyor, lütfen değiştirin veya bu siteden gidin. cümlelerin sonuna koyduğunuz 6 7 nokta noktalar içimi kımıl kımıl ediyor. tahrik ettiğiniz için beynimi rahatsız ediyorsunuz, lütfen gidin" desem, ne düşünürsünüz?

aynen bu yorumlarınız ardından da bir çok kişi aynı şeyi düşünmüştür :)

[h=2]"Kadınlar ne ister?" sorusunu 100 kadına soramadık.
Çünkü ilk sorduğumuz kadın hala susmadı :))[/h]

canım bencede artık bu konu kapansa çok iyi olur.
ne zaman kapanacak onu izleyeyim dedin diye diyorum hani bilmiyosan diye; yetkili kişilere kapanmasını istediğini iletmen yeterli oluyor galiba konunun kapanmasına......

Ayyyy okulda hemen kalkip ogretmene sikayet eden tipler var ya gozluklu, onlar aklima geldi. Sabah sabah guldurdun beni. Bende gozluk taktim simdi bunu tartismayalim lutfen. " ortmenim ortmenim ben bisey yapmadim" cok yasa emi

örtmen gelince bakalım kim gülecek beni nasılda çözmüşsün böle biraz kafanı çalıştırsan 2li tartışmalara girdinizden banlanıcanı bilirdin neyse senin yüzünden banlanamicam gözlügümü takıp size gülmeye devam edicem

birbirimize karşı ne kadar tahammülsüsüz..

illa hepimiz aynı düşüncede ya da aynı çizgide mi olmalıyız birbirimize saygı duyabilmek için!!!

biz milletçe birbirimizin inancıyla seçimleriyle uğraşmayı ne kadar seviyoruz...

açıklar kapalıları aşağılar.modernliğin tek ölçüsü sanki sadece bez parçalarıymış gibi...

kapalılar açıkları yargılar..her yerleri meydanda erkekleri yoldan çıkarıyorlar diye..

çarşaf giyen kadınlardan da açık giyen kadınlardan da rahatsız değilim...insanların

giyim tarzları beni ilgilendirmiyor..eşimin de bakıp bakmamasını düşünmeye

tenezzül dahi etmem..kimsenin gözünün ve nefsinin bekçisi değilim..

bu işler sürekli kontrolle hımm baktın mı demekle olmaz..mantıklı da değil...

her şeyi kontrol altına almaya çalışmak evlilikler için bazen boş bir çabadır..

sonuç itibariyle kapatmak isteyen kapatır isterse siyah ferace giyer

kimsenin de bunu eleştirmeye hakkı olduğunu sanmıyorum..ister siyah giyer ister

kırmızı...giyeceğimiz renklere sadece bizim irademiz karar verir..başkasının siparişine gerek yok..

ayrıca donuna kadar görünmesi için kısacık bir elbide ya da şort giymek isteyen de bırakın

nasıl istiyorsa onu giysin..birbirimizin yaşam alanlarına ve giyim tercihlerini

eleştirmek yerine biraz daha bu dünyada kendimizi nasıl geliştirebiliriz ona yoğunlaşsaydık

bu ülkede asgari ücret belki şimdi 1500 lira olmuştu...boş işlerle çok mesai harcadık....

Konunun kapanmasını gerektirck birşey yok..
gerçi ara sayfalara bakmadım ama..

Ben de fazla teşhirciliğe karşıyım..
Son yıllarda moda olan kısa ötesi kısa şortları, (deniz/havuz /sahil kenarı hariç) uluorta giyen genç kız/bayanlara sesleniyorum..

Kusurabakmayın da şort var şort var..

Ben kadın halimle bakıyorum size çünkü..Eee insanlık hali göz kayıyor ya napalım..hele ki fizik güzelse bakmamak mümkün değil.
Tabii dakikalarca bakmaktan bahsetmiyorum..saniyelik bakıp geçmek..
Keyif sizin istediğinizi giyersiniz tabii ama bence bu kadarı teşhirciliğe giriyor gibi..
Bunun ..hava çok sıcakk napayım ya da böyle güzel duruyor...la hiiiç alakası yok..

Bazen kadın halimle..pess bu kadar da olmaz kilotla çıksaydın pek de birşey farketmezdi..diyorum..

Ne gerek var kalça ayrımını gösteren bu kadar kısa şortlara anlamak mümkün değil..tabii herkesin kendi düşüncesi diyoruz geçiyoruz ama bu kadarına bakan erkeklere ve kadınlara da asla kızmıyorum ben..

Bu arada ben de açık bir bayanım..

Son düzenleme:

Bazı giyim tarzlarını ben kişinin güvenliği açısından tehlikeli buluyorum.

Bir tatil beldesinden bikinili genç bir kadın görmüştük eşimle beraber. İncecik bir bikini altı giymiş. Vücudu o kadar güzel di ki ben bile uzun süre o kadına baktım.

Kaldı ki bir erkeği düşünmek bile istemiyorum.

Ayrıca taciz ve tecavüz oranları çocuklarını bizim zihniyetimizle yetiştirmeyen ülkelerde çok daha fazla.

Tesettürün esas amacı kadını bu tip şeylerden korumaktır. Bu konudaki yobazca yaklaşımları da kabul etmiyorum tabii.

Çocuklarınızı bu şekilde yetiştiriyorsunuz o yüzden kadına kıza bakıyorlar diyen zihniyeti de aynı yobaz tip kategorisinde değerlendirdiği mide söylemek isterim.

Ikili tartismaya girince diyosun. Sonrada bana "Kafani calistirsan" diyosun. Napayim bende mi sikayet edeyim seni. Ortmenim kafani calistirsan diyo bana ortmeniiiim..... neyseki ciddiye almiyorum kuzu. Opuldun

Kocalarımıza gelirsek dürüst olalım.

Bakmak var bakmak var..

Ben ..şöyle bir bakıp geçen erkeğe..kızmam kocam olsa da..
insanlık hali gerçekçi olalım ,saniyelik gözü kayar bakar geçer, tıpkı benin yaptığım gibi..

ama gözünü dikip bakar, arkasını dön döne bakarsa o zaman hata, onu giyen kadından çıkar, bakan erkeğe geçer.

Bu ayrım da önemli..

benden çok yaşayacaksın o konuyu çok iyi hatırlıyorum ve yapılan yorumları da hayret ettim gerçekten bu konuyu şimdi baştan sona okuyunca. o konudaki kayınpeder gelinine teşhirci muamelesi yapıyordu belki de senin dediğin gibi başka bir niyete bakmıştı ama burada pederi savunan savunanaydı.

açık-kapalı giyinmek değil de kadınları aşağılayan zihniyete yine bazı kadınların sahip olduğunu görmek hepsinden daha kötü..

konu sahibi konuyu kapattıracak bi şey yok bence ama tabii sen bilirsin.konu senin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…