cok acik giyinen kadin gordummu hemen esime bakiyorum bakiyomu diye

iyi de hani bizim bir örf-adet'imiz vardı.. hani k.pederin-babanın yanında bacak bacak üstüne atmaz, şort giymez, ayaklarımızı uzatarak oturmazdık.. bu babamızın sapık olma ihtimalinden kaynaklanmıyordu kanımca.. elbette k.pederin yanında şort giyilmez, bu k.peder sapık olduğundan değil, saygıdan dolayıdır.. arkadaşın dediği gibi kız istemeye de parmak arası terlikle gidilmez, bu karşı tarafın ayak fetişti olma ihtimalinden değil, yine saygıdandır kısasa nerede ne giyileceğini bilmekten geçiyor herşey..

örf adet kalmadı pek canım ya..

yutdışındaki erkekler neden bakmıyor onlar erkek değil mi? sorun türk erkeklerinde deniliyor..:26:

Ona bakarsak yurtdışında da cinsellik 13-15 yaşında başlıyor..

kızlar 16 yaşında ayrı eve çıkıp cinsellik yaşamaya başlıyorlar..

Napalım yani şimdi bunu da normal mi sayalım yurtdışında öyle diye..

Demek ki neymiş bazı konularda yurtdışında normal de bizde niye anormal? dememek lazım..

Bizim kendi gelenek göreneklerimiz var (dı)......................

Aslında bu gelenekler bile yöreden yöreye , aileden aileye değişiyor ofis.
Karşı tarafın saygısızlık olarak algıladığı durumlara uyum göstermek kimseye birşey kaybettirmez.
Örneğin bizim ailede büyüklerin yanında sigara içmek saygısızlık kabul edilir yıllardır,eşim 40 yaşını geçti ve kendi babasının yanında sigara içen adam benim annemin yanında içmez.
Ben babamın yanında içiyorum deyip annemin yanında yaksa sigara ne diyebilir ki annem.
Sadece karşıdakine saygı göstermek amaç.
Kayınpeder şorttan hoşlanmasa bende onun bulunduğu ortamda giyinmem.
Bu kıyafetime karıştırmak değil, büyüğüme saygı göstermektir benim için.

konunun kapatılmasını istiyorum ben de
kimseyi kib lemedim ama konu baslığı yapılan yorumlar cok rahatsız etti beni
öncelikle konu baslığı neden rahatsız etti söyliyim
acık bayan gören eşe takılınmıyor da neden bayanlara takılınıyor hiç anlamadım

yapılan yorumlar iki taraflı rahatsız edici
konu sahibine hak verilmiş verilmiş sonra hep bir dip not düşülmüş
bu arada ben de acıgım yazılmıs
acığım derken ne kadar acıksınız orasını zaten anlamadım
belki sizin acıklığınız da bir baskasını rahatsız ediyor e ne yapıcaz o zaman

hala sen acıksın tü kaka ben kapalıyım türküsü tutturulmus gidiyor
bası acık olanlar tesettürlülerle konusmasın
tesettürlüler bize selam vermesin
karsılıklı birbirimizi görünce saç başa kavgaya tutuşalım

yahu bir sakin hanımlar
bırakın isteyen acılsın,isteyen saçılsın ,isteyen totosunun bir tarafını göstersin, isteyen kara carsafını giysin doymasın güneş gözlüğü eldiven taksın
korkmayın kocacıklarınız önce kendi gözlerine sahip cıkmayı bilsin
sizden daha kapalı giyinen birinin eşi de size baksa hoşunuza gider mi
nasıl gitmezse gene sorunu biz kadınlara değil erkeklere yüklemeyi bilelim

sokakta kaslı ücgen vücut bir erkek geçince agzımızın suları nasıl akmıyor nasıl ilgilenmiyorsak
erkeklerde ilgilenmesin

yapılan hatalara illa hafifletici sebepler aramayı bırakalım
kadının kadına değersizleştirmeye calısmasına artık bir son verelim de
şu kocacıklar da arayalım sorunu bir sefer de ne olur

Onu yazan bendim ama çok farklı yöne çekmişsiniz.
Bizim gelenek göreneklerimizde bakmak yoktur,bunu normal sayamayız.

Ters olan,yabancılarda göz zinası gibi inançlar olmadığı halde bakmamaları,bizdeyse olduğu halde bakılması.
Ve daha ilginci,onlarda yolda giderken yabancılarla göz teması kurmak yok.Konuşurken ise mutlaka göz teması kuruyorlar.
Bizde yolda gözünüzün içine bakanların çoğu,konuşurken nedense göz teması kurmazlar.
Ben bunların eğitimle alakalı olduğunu düşünüyorum.
Yoksa kadın heryerde kadın,erkek heryerde erkek.Dürtüler heryerde aynı olmalı.Demek ki dürtüler terbiye edilebiliyormuş.

Engellileri gözle takip etmek,kaza olunca durup seyretmek,tartışanları veya ağlayan çocuğunu susturmaya çalışan anneyi izlemek de aynı kategoride yeralabilir.
Bakmaya gelince bir fütursuzluk hakim nedense...

Ya o değil de benim de eşim bunu bana yapmadı farketmedim değil , yani yanımızdan manken gibi böyle üçgen falan bi erkek geçince bakıyorum ama kötü niyetle değil ya öylesine bi dönüyorum suratıma bakıyo kafasını çeviriyo sonra başka bi konuya giriveriyo noldu aşkım demeden:/

Deniz kenarında da çok oluyor bu üstsüz hortumla araba yıkayan bi gencin önünden geçerken ben dövmesine bakıyordum bi yazı vardı onu okumaya çalıştım valla! Kafayı çevirince tabi malum gene suratıma 3 saniye bakıp kafa üeviren kociş halbuki seviyorum onu ya kendine güvenini mi kaybediyor acaba:/ öle olmasın ya

Şimdi erkekler klüb diye biyerde konu açarmış eşim yarı çıplak erkeklere bakınca siir oluyorum o erkekleri boğasım geliyor diye:)

Suç kimde neden böyleeee üzdün yeteeer üstüme varmaaaaa:)

Kayınpederin yanında şort giyilmez miymiş
İlk defa duyuyorum yeminle, yıllardır her yaz eşimin ailesine gideriz, şortla giderim tatilim boyunca şort giyerim, birlikte denize gideriz orda da bikinimi giyerim, hiç ayıplanmadım, yadırganmadım, üstelik mütahasıp sayılabilecek bir ailesi var eşimin, kayınvalidem başörtülü mesela...
aynı şekilde bizim gelin de annemlerle yazlıkta şu an, sanmıyorum uzun eteklerle dolaştığını, denize haşemayla girdiğini....
ciddiyim 31 yaşındayım ilk kez böyle bir şey duyuyorum. annem, yengelerim falan da dedemin yanında şortla dolaşırlardı, ne var ki bunda anlamadım :26:

siz yazlıktan bahsediyorsunuz, biz de nişanlı birinin ilk görüşmeye k.pederinin yanına şortla gidilmesinden bahsediyoruz.. "gidilemez" gibi kırmızı çizgilerimiz de yok ayrıca, ama bir k.peder bunu ters karşılarsa bu durumu onun sapıklığına vermememiz gerektiğini söylüyoruz..

yukarıda yazdığınızla alttaki çelişmiyor mu?
üstteki mesajınızda gayet net bir şekilde bizim örf adetlerimizde kp yanında şort giyilmez yazmışsınız???
ilk buluşma, nişanlı v.s. belirtmemişsiniz, bir karar verin bence böyle örf adetlerimiz var mı yok mu?

aynen, yurtdışında kimse kimseye bakmaz ki.. doğal olarak da rahatsız olmazlar.. bunun dinle falan da alakası yok üstelik, yetiştirilme tarzı tamamen.. biz millet olarak çok bakıyoruz, herşeye- herkese bakıyoruz. rahatsızlık verici..

Herşeyin sınır olmalı tabi ki ama aşırıya kaçanlar genelde dikkat çekmek isteyenler oluyor belki de zevk alıyordur bundan. Benim en çok garibime giden ve de güldüğüm işe metro ile gidip geliyorum bazen öyle binenler oluyor ki oturduğu vakit her şeyi meydan da oraya çekiyor buraya çekiyor bütün yol boyu ee taşıyamacaksan giyme.

Şu açıklık kapalılık mevzusunu hiç anlamam.
Herkesin ailesi farklı,gördükleri farklı.
Benim ailemde yalan söylemek,birini üzmek,yüksek sesle konuşmak,küfür etmek vs. ayıp, günah sayılır.
İstediğimi giyerim,yerim,içerim.
Rakımı bardağıma babam koyar,sigaramı annem yakar.
Kıyafetlerim de ciddi anlamda dekolte sınırlarını aşar. Hani açık yerim daha fazladır sizin deyiminizle..
Eski eşimin ailesinde dizüstü etek giyince gözler pörtler ama en ufacık kavgada beddualar,küfürler havada uçuşurdu.
Hangimiz daha edepliyiz bilemedim???

evet bende var, siz de yok.. bu çelişme değil üstelik iki mesajda farklı şeylerden bahsediyordum.. siz yazlıkta istediğiniz gibi giyinebilirsiniz, keza normalde de.. sizin giyinebilmeniz geneli yansıtmaz.. Cudana'nın bahsettiği konuda da k.peder rahatsızlığını dile getiriyordu.. mesajlardan da algılayabileceğiniz üzere böyle bir gelenek var, kabul etseniz de etmeseniz de

binlerce farklı karakterde yüz binlerce üyenin bulunduğu bir sitede açılması gereken en son konu budur herhalde. burda dedikodu yaparak, insanları aşağılayarak neyi tatmin etmeye çalışıyorsunuz?

insanların giyim kuşamlarına bu denli karışılmasına karşıyım. herkesin aklı, iradesi var. isteyen istediğini yapmakta serbesttir. herkes kendinden sorumludur.

ister açık ister kapalı, hayat tarzımıza, inançlarımıza saygı beklerken bizim gibi olmayana saygısızlık yapıyoruz. bu şekilde hiçbir yere varılmaz.

SAYGI, EMPATİ, HOŞGÖRÜ!
çok mu zor ya!

Son düzenleme:
turk erkegi genellemicem ama cogunlukla cinsel acligin zirvesinde!ben de yurtdisindayim esim turk degil burali acik sacik degil cirilciplakta dolassa kadinlar burdaki erkekler bakmiyor ama burda buyumus olsa dahi turkler normal giyimlinin bile icine dusuyor!kadinlar nasil giyinmek istiyorsa giyinsin erkek acsa ac yapcak bisey yok

Babam bardağıma rakı mı koyacak

Ben babamın yanında hayatım boyunca ayaklarımı bile uzatmadım. Bunu yapmamı bana kimse söylemedi ama ben babama karşı nasıl davranmam gerektiğini her zaman bildim.

Kimseyi yargılamak bana düşmez lütfen yanlış anlamayın ama hem sizin hem de eski eşinizin aile yapısı tuhaf geldi bana. İkisinin arasında tercih yapamadım.

İdeali her bakımdan dengeli yaşamaktır bence. Kanaatimce...

yazlık ortamından sadece bizim gelinimiz için bahsettim, kayınpederimin yazlığı yok önce onu belirteyim.
böyle bir gelenek de bazı ailelerde vardır belki bilemiyorum. ama dediğim gibi hiç duymadım.
kendi ailem güneydoğulu (gaziantep) eşimin ailesi iç anadolulu, gelinimiz egeli, hiçbirinden kayınpederin yanında şort giyilmez gibi bir kural duymadım, aksine kayınpeder baba gibi görülür ve yanında rahat edilir.
ama mesela benim ailemde de eşimin ailesinde de babanın/kayınpederin yanında sigara içilmez, küfür edilmez, eşle sarmaş dolaş olunmaz falan.
yani sandığınız kadar yaygın bir adet değil bu şort giymeme adeti (zaten bir şeye adet denmesi için çok eskilere dayanması lazım, şortun türkiyedeki geçmişi en fazla 30-35 yıldır)

Yok yanlış anlamam.
Benim aile yapım bu.
Dini görevlerimizi de yaparız sosyal hayatımızı da kısıtlamayız.
Bir defa bile kıyafetimle,içtiğimle ya da davranış şeklimle ilgili bir eleştiri yapılmamıştır aynen ibadetlerime de karışılmadığı gibi.
Biraz karışık aile yapısı olabilir ancak şükürler olsun ki mutluyuz. Herkesin rahat olduğu ortamda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…