cok acik giyinen kadin gordummu hemen esime bakiyorum bakiyomu diye

Saygı duyarım. Sevgiler...

Birazdan damlar birisi siz esinizi kiskaniyosunuz diye biz popomuza kadar giymeyelimmi biseyler kapanalimmi. Nerde bu medeniyet. Tekraarliyorum bende acigim ama teshir boyutunda degil. Saygi duymuyorum oylelerine.

açılmak medeniyet değil elbette sadece özgürlük var ülkemizde herkes özgür bende açıgım ama kendimce tabi. üstsüz güneşlenme bikiniyle tatil bölgelerinde gezmek çok çok kısa minicik etek bile denmeyecek bez parçalarıyla gezmek abartı degilmi. bende açıkcası çok abartı bir açıklık gördügümde eşimin bakması bir yana babam vs varsa utanıyorum nedendir bilmem.

medeniyet açmaksa bedeni hayvanlar bizden daha medeni diye bir cümle vardır çok da doğrudur bence.

Sözedilen konu,kayınpederin yanında şort giyilir mi giyilmez mi değildi.
Gelin Hanım şortla gidince,nişanlısı (sanırım nişanlıydı) bir daha anne babasına giderken öyle giyinmemesi için ikaz etmişti.
Demek ki o ailenin hassasiyeti vardı ve rahatsız oldular.
Bunun dile dökülmesine gerek olmadan önleminin alınması daha şık olurdu.
Gelenek,şort giyinmeme geleneği değildi:) Büyükleri ziyaret ederken usturuplu giyinme geleneğiydi.

Siz yazlık ortamda giymekten bahsetmişsiniz.Evsahipleri de herhalde ona göre giyiniyorlardır.
Veya ailelerinizin bu yönde bir hassasiyet yoktur.
O halde doğal olarak ortama ve aileye göre giyinmekte sakınca görmezsiniz.

Mesela siz de büyüklerin yanında sigara içmiyormuşsunuz.
Ben de içmiyorum ama bir başkasına göre sigara tuhaf gelebilir.
Alkol alınmayan evde rakı istenmeyeceğini bilirsiniz ama damat-kayınpeder karşılıklı tek atanlar da olabilir.

ben zaten o konu için yazmadım. office "iyi de hani bizim bir örf-adet'imiz vardı.. hani k.pederin-babanın yanında bacak bacak üstüne atmaz, şort giymez, ayaklarımızı uzatarak oturmazdık.. " demiş. çok genel bir ifade bu, kişisel bazda bir değerlendirme değil. sanki bizim böyle örf adetlerimiz var da benim haberim yok... zaten sonraki mesajında da siz duymamış olsanızda var böyle bir adetimiz demiş de yani...

ayrıca az önce de dediğim kendi adıma bahsettiğim ortam yazlık ortamı değil, yani kayınpederimin evine şortla gidiyorum ve şortla geçiriyorum bütün vaktimi, kayınvalidem evde bile eşarbını çıkarmayan uzun etekle dolaşan bir kadın. eğer şort giymeme adeti olsa beni uyarırdı, kendisi bunlardan çekinecek bir insan değil, ama ben sokakta şortla dolaşıyorsam neden eve gelip kayınpederimin yanına geçerken başka bir kılığa bürüneyim ki?... kendi ailemde de yazın ev içinde 50 yaşındaki annem dahil herkes şortla dolaşır, dedem gelince kimse kalkıp üstünü değiştirmez. yazlık da değil uşakta yaşıyor annemler.

isteyen istediği gibi giyinsin, bizde irade olduktan sonra sorun yok.
bir erkek kadına bakacak olsa illaki açık giyinmesi şart değil ki, kara çarşaflıya bile bakıp fantezi kurar yani.

iyi de neden benim yorumuma bu kadar saplanıp kaldınız ki? her adetten haberiniz olacak diye bir kural mı var ayrıca 29 yaşındayım hiç duymadığım adetleri duyuyorum burada.. sizi uyarmadıklarına göre yok demek ki siz de böyle bir adet.. kaldı ki ben bir Kilis'li kızıyım, doğu kültürünü çok iyi bilirim.. bırakın şortu pijamayla gezilemezmiş babanın yanında.. muhtemelen dedem hayatta olsa hala gezemezdik.. ve evet genel olarak "saygı" kavramına kıyafeti de dahil edebiliriz.. ama sizin aksinize mesela biz de de el ele veya sarmaş dolaş oturmak hiç ayıp karşılanmaz, sevgi göstergesidir çünkü bu..

Bahsedilen konu üzerine yazılan bir mesajdı o.
Bizlerde o konuyu okuduğumuz için yazılanların çıkış noktasını anladık, siz belki o yüzden farklı algıladınız.
Daha öncede söylediğim gibi gelenek görenek aileden aileye bile değişebilir.
Ben babamla karşılıklı rakı içerim, ama sigara asla içermem mesela, eşimin Ailesi'de tam tersine karşılıklı sigara içerler ama içki asla.
Yazlıkta şort giyerim kayınpederin yanında ama evlerine giderken giyinmem.
Kimse beni uyarmadı bu konuda ama yetiştirilme tarzı belkide.
Sizin çevrenizde şort giyinip kp. İn evine gitmek saygısızlık olmayabilir, bu çokta normal, ama bazı aile veya çevrelerde olabilir.

neyin hışmındasınız anlamadım ki bizde konunun eşi kıskanmadan çıkıp dine ordan siyasete bağlandığını söylemek istedik. yavaş yavaş her konumuzu böyle bağlar olduk millet olarak . hem banane sizin mursinizden rahatsız olayım kaç kilometre ötedeki adamdan banane. ne yapmaya çalışıyosunuz. benim yazdığım konularda tekbir günahtır giymesinler diye bişeymi gördünüz. en başından tasarımla uğraşıyorum yerine göre giyinilmezse abes olur diyorum ama yok hala siyaset peşindesiniz.

tekrar paragraf açmayayım bu arada açık bayanlara et yığını diye hitap edip eşleri bakıyo diye rahatsız olan bayanlar. bu durumda şöyle oluyorki eşleriniz o bayanları cekici bulup bakıyo yani onlar çekci bulunup sizin yanınızda siz varken onlara bakıyolarsa sizi sadece et yığını olarak görüyo olabilirmi eşleriniz.

Son düzenleme:

Bir sürü örnek verilmiş, sigaradan içkiden bahsedilmiş, böyle şeyler aileden aileye değişir denmiş, siz bu şort mevzusuna neden bu kadar takıldınız anlam veremedim.

Mesela benim babamın amcasının yanına kadın erkek kimse şortla gidemez. Damatlarını da sert bir şekilde uyarmıştır. Kendisi blucin giymez eşofmanla gezmez, her daim kumaş pantolon giyer. Benim eşim bile daha geçen yıla kadar dışarı kapri şortuyla çıkmazdı, eve biri gelecekse değiştirirdi, büyüklerinin yanında giymezdi.

Sizin ailenizde olmayabilir, ama bazı ailelerde şort pijama gibi bir kıyafet görülür, o şekilde büyüğünün yanında gezmek hoş karşılanmayabilir.

Dun gece sınırım tepemdeydı bazı seylerı yazarken bıraz fazla tepkı vermısım kusura bakmayınama bosu bosuna tartısıyoruz ınsanların fıkırlerı hıcbır zaman aynı olmaz ama saygı duymak gerekır dusuncelerımın hala arkasındamıyım evet kımse kımseye kapan demıyo etek gıyme sort gıyme demıyo ama bıraz aynaya bakarak gıyılmelı bana gore bu demek degılkı acık gıydı tecavuze ugradı haberlere cıktı ben kalkıpta boyle dusunuyorum dıye, oh ıyı olmus oda gıymeseymıs demıyorum aılesı kadar uzuluyorum fazla duygusalım belkı yerı gelıyo aglıyorum ama su bı gercek bayanlar ne yaparsa yapsın erkeklerın zıhnıyetı cok farklı bız burda gıyınmekten bahsedıyoruzda 5 yasındakı cocuklara tecavuz eden hayvan bıle deyıp hayvanları asagılamak ıstemıyorum onlara ne demelı 5 yasındakı cocuk ne yaptıda onu tahrık etti??demekkı mesele zıhnıyette ınsan olmakta Allah korkusunda esım bakıyomu sevgılım bakıomu konusuna gelınce oda o ınsanın zıhnıyetı o cok acık gıymıs esım baktı dıye karsı tarafı suclamak yanlıs senın esının sevgılın zıhnıyetı oysa normal gıyınımlıyıde bakar dısarıya cıktıgımızda bızde karsılasıyruz o gıyınıyom dıye soyunanlarla daha ben gormeden esım baksana altını gıymeyı unutmus evde herkes bakıncada cok guzelım dıye bakıyolar sanıyo bunlar der guler gecerız yanı demekkı bız naparsak yapalım erkeklerın dusuncelerı bakıs acısı cok farklı kısın ortasında kafede esıyle oturan bır cıft vardı bı sure sonra fark ettım adam tam karşımda oturuyo esının arkası donuk tabı esı yemek yerken o sırada sureklı bakıyodu mesela bende ne sort ne etek vardı fark edınce ben rahatsız oldum gıttım baska masaya oturdum ıcınde varsa yapar her sartta bunun onune gecılmıo malesef Allah hepımızı boyle sapık dusuncelı ınsalardan uzak tutsun kızlarda tamam özgür bı ulkedeyız ama bıraz daha dıkkatlı olsun bence ne demısler sen eşşeğini sağlam kazığa bagla sonra Allah'a tevekkül et malesef hala kadınların tecavuze ugrasıyıp öldürüldüğü bi ülkede yasıyoruz Allah hepimizi korusun..

Son düzenleme:

saygı bacak bacak üstüne atmayla olmaz. saygı büyük yanında ayak uzatmamayla olmaz. saygı byük yanında sigara içmemeyle olmaz. sanırım sonunda torunlarımız ailelerine eskiden saygı diye bi saçmalık varmış nasıl yapılıyomuş anne diye soracaklar.

süper bağlamışsın hayır en çok garibime giden şey de, yurtdışında büyüyen çocuklar için gelenek-görenek bilmiyorlar denir ya, yanarım yanarım da ona yanarım.. Tr'de de bilip-bilmemek birşey ifade etmiyormuş, bende bu konudan bunu öğrenmiş oldum..

Bosuna denmiyo kadin kadina dusman diye!yok sen aciksin yok ben kapaliyim yok gelenek yok saygi.konunuz erkeklerin kadinlari gozle taciz etmesi degil miydi?bizim derdimiz bizim ozgurlugumuzu kisitlayan erkeklerle olmali hemcinsini ezince daha mi ustun olunuyo acaba?

off bende konun gazabına uğrayanlar oldum ama baktım saygı şu değil bu değil yazıyo hiçte sevmem bu muhabbeti. herkesin örfü adeti geeneği var. benim anne babam daha çocukken köylerinden çıkmış ben ist da doğdum büyüdüm. ne değişti.

şimdi gidiyoruz bi eve çalıyoruz kapyı allahtan biri dire kapısını kalkıp açıyo oda olmasa eve girip insan arıycaz herkes bi köşede oturuyo. ailem evimize misafir geldiğinde daha bina kapısı açılır açılmaz hepimiz daire kapısının önünde saf dururduk hoşgeldin demek için misafir oturmadan oturmazdık. şimdiki çocuklar koltuğa boylu boyunca uzanıyo başında bekleki çeksin ayağınıda otur.

evet ya kahrolsun erkekler yaşasın kadın dayanışması :)

cok güzel açıklamışsınız . son 3-4 sayfayı okuyabıldım anca maalesef zamanla beraber bı cok seyde degısır oldu, fazlaca bı rahatlık oldu ,önceden utanılan cekınılen konularda gayet rahat davranılmaya başlandı ,saygı konusu ap ayrı bı konu , ogretmen adayıyım staj yaparken nelerle karşılaşıyordum tahmın bıle edemessınz, bu arada saygı bence kendınden yasça buyuk bırıne gosterılmek sart dgıl ınsanın ınsana saygısı olmalı bende anne baba dede , olarak degıl kendı yasıtınada kendınden küçügede saygı gosterılmelı durum neyı gerektıyorsa nasıl davranılması gerektıgını bılmelı ınsan

konuda gelinen son nokta vaka-i şort

gelenekler bizimde çok farklıdır yazsam komik bile gelebilir.herkes yaşadığı çevreye göre konulara cevap yazıyor.ama bu onu desteklediğimiz anlamına gelmez.örneğim bizde de büyüklerin yanında daha kapalı giyinilir ve o konuyu görmüş olsam bende k.pederin yanına şortla gidilmez diyebilirdim çünkü öyle görmüşüm bu zamana kadar ama bu şortla gidenleri desteklemediğim ya da yadırgadığım anlamına yada bu konuda insanların kıyafet seçimine tepki vereceğim anlamına gelmez.iki konu arasında bağ kuramıyorum.

bende eşime gösteriyorum güzel hatun görünce, genelde izlenimim şu ama, çok güzel hatunlar gerek görmüyor dikkat çekmeye, ama eger kendinde bişye eksik gören varsa açıyorda açıyor genelde :) bi kere hastanede eşimle beklioz bi bayan geldi çok kısa mini giymiş bol oda önümüze danışmaya bi eğildi ölece sohbet edio , arada sağa sola çeviriyor anten gibi görünmeyen açılarını da gösteriyordu heralde, sıramı felan unuttum iyice izledim herkes oraya bakıo zaten, eşime de dedim aaa bak bakk die dürtüyorum şaşırınca, o da bakcak ama korkuyoda ama merakta edio, haha dedim kıvranma tmm bak hadi, arada baktı göz ucuyla ama zarf atıyorum sanıp çokta bakamadı ama ben doydum kadının heryerine , herşeyini gördüm resmen zaten popoyu 1 cm örtmüştü onu da eğilince oda gitti, önceden çok kızıyodum eşime öle bakma diye, bari çaktırmadan bak dye , şimdi umursamıyorum o da bakmıo zaten :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…