cok acik giyinen kadin gordummu hemen esime bakiyorum bakiyomu diye

Şort muhabbetine ne güldüm yahu, resmen #direnşort vakası yaşanmış anlatılmak istenen aile büyüklerinin yanına giderken biraz daha dikkatli giyinilmesi gerektiğiydi.

aslında önemli olan şu ki, aile yapısından, yaşayıştan, oturduğun yerden, çevreden, yetişme tarzından tamamen farklılık gösterebilecek şeyler bunlar. yani kimsenin 'örflerimiz adetlerimiz unutuldu, tüühh' dememesi lazım.

bazı adetler sadece belli yerlerde oluyor sanırım, son 6 7 sayfadır bahsedilen çoğu şeyi hayatımda ilk kez duyup resmen şok oldum çünkü..

Benimde aklıma #direnşort geldi...

"Et pazarı" lafını deniz kenarındaki kara mantolu ablalardan o kadar çok duydum ki artık hiç bir şeye şaşırmıyorum..kim bilir daha neler neler söyleniyor.

Hep bu konu yuzunden sabah cocugu okula birakirken kisa sort giymis bir kiz dikkatimi cekti.
Uzun uzunnn baktim sonra arkasindakinin tshirt seffafmis ici disi birdi azda onu inceledim:)))
Arkasindan iki cocukla siyah carsaf kullanan bir arkadasimi gordum. Oda kizlari inceliyordu. Yoksa odami burayi takip ediyo diye dusundum:)
Hakketen bu sene baya acikmisiz...

Demekki beni etkileyen birsey degilmis hicde ilgimi cekmemis.

Sort vakasina sebep olmusum :)

Ben de cok cok acik giyinmem ama esimin ailesine gore epey acigim. kpderimin yaninda sort giymem
kendi annemin babamin yaninda bacak bacak ustune atarim uzanirim,
ama kv ve kpderimin yaninda yapmam .

Ama o konuda kiz ilk defa gitmiyordu nisanlisinin evine ve giydigi sortun fotosunu bile eklemisti
sort dizlerindeydi sadece

Ancak sort giyen birine neden giydin demek kpdere degil nisanlisina duser
Ayrica kpder gelinini teshircilikle sucluyordu
ve kendisinin rahatsiz oldugunu soyluyordu ,
kaldi ki kizi ilk defa da oyle gormuyordu .
Zaten kiz laf isitecegini bile bile neden giysin ki?

Her neyse buyuk ya da kucuk
herkes birilerine karisma hakkini buyugum saygidan boyle davranmalisina baglayamaz.
Cunku saygi kazanilan bir seydir .
Insanin ne giyecegine ancak kendisi karar verir baskalari degil...
Benim kpderim bana o gozle baksa asla yuzune bakmam .
Ama bunca yil davranislarima, onlarin yaninda ne giyecegime dikkat ediyorsam o da kpderimin ve kvdemin saygideger bir insan olmasindandir ...

Ne demek istedigimi anlatabilmisimdir umarim

Bir duzeltme yapayim diye alinti yaptim mesajinizdan. Sanilanin aksine yabancilarda da goz zinasi buyuk kabahattir. Hz. Isa'nin aldatmanin gunahindan bahsederken bu konuda bir deyisi bile var, "sag gozunuzle gunah isliyorsaniz gozunuzu cikarip atin, butun vucudunuz cehenneme gidecegine sadece sag gozunuz gitsin" diye. Bu ayete dayanarak kendi gozunu cikarip atanlar bile olmus yani. Google'da "pluck out the eye" diye aratirsaniz ve ingilizce biliyorsaniz bu ayeti ve yorumlarda yapanlari ya da bu ayeti sorgulayanlari bulabilirsiniz. Tabi neden sag goz anlayabilmis degilim, adam sasi mi, ya da benim anladigim "goz zinasi yapmaktansa gozunu cikarip atmak daha hayirlidir" anlaminda bir uyari. Bilgi maiyetinde yazdim.

Ben de açığım, evimde eşimin yanında daracık minicik giyinirim. Ama dışarıda dekoltesiz ve tam üzerime oturacak şekilde giyinirim. Burası İzmir ve bazı öğrenci kardeşler sınırları acayip zorluyor. Bir tanesi beyaz mini şortun içine külot giymemişti, ayan beyan görmüştüm. Bu korkunç bir şey. Sonuçta New york'da değiliz, başına bir şey gelse Allah korusun?

Bir de mini etek giyen kızlar için endişeleniyorum. Bazı sapıklar tövbe ya Rabbim, telefonlarıyla alttan çekiyormuş. Herkesin hayatı kendine, beni alakadar etmez. Ama dikkatli olun lütfen.

Koca meselesine gelince ben yakalarsam ses çıkarmıyorum, mesela yolda gördüm yakaladım. Başbaşa kalana kadar ses etmiyorum. Sonra bu durumu iğrençleştiriyorum "o kaka yapılan şeye neden bakıyorsun?" "Kaka yapmıştır" vs. İçini kaldırıyorum. Çok büyük arızalar çıkarmıyorum. Çünkü bir şeyi ne kadar yasaklarsam, kocama daha çekici gelecek.

Son düzenleme:

Kayınpederin geline "o" gözle bakması mı? Nasıl yani? Evladının eşi olacak bir kadına "o" gözle bakmak?

Yanlış anlamayın ama yaşananlardan bu sonucun çıkartılması bana genç bir kadından şort giyinmemesini istemekten daha art niyetli geldi.

Gerçekten tuhaf oldum ya

Bundan sonra yeni tanıştığımız büyüklerimize "Saygı kazanılan bir şey, hele dur bakalım. Vakti geldi mi ben sana hürmet ederim" mi diyeceğiz?

Son düzenleme:
Amaaaan yine konu nerelere gelmis. Bi giriyorum baska konu, bi giriyorum daha baska bir konu. Neyse kuzular cok kizdirmayin birbirinizi forumda baska bi konuda bakmissinizki birbirinize destek olarak fikirbirligi yapmissiniz. Kirmayalim birbirimizi.

bencede abartılı açık giyinenlerianlamıyorum sırf erkekler baksın diye yapıyorlar
bir arkadaşım var mini eteği öyle kısa ki kilodu görünür göğüsleri de hep ortada onla gezerken hayatımda duymadığım kelimeleri duyuyorum erkeklerden, çünkü adamlar öyle giyinenler hakkında farklı düşünüyor. Abartmıyorum gezerken yanımızdan kaç tane korna çaldı ne laflar edildi hayatımda hiç o kadar rahatsız olmadım başıma öyle bişey gelmiyo o yokken. Arkadaşıma da bişey diyemiyorum yanlış anlarsa diye ama ne zaman onla çarşıya çıksam aynı şeyleri yaşıyorum artık birlikte dışarı çıkasım gelmiyo. Hep de ona laf atıyorlar saç rengi platin sarısı hep sarı falan diye ona dediklerini belirtiyorlar. Hiç aldırmıyor ben arada onla gezdiğim halde rahatsız oluyorum ama o alışmış artık yıllardır öyle. Abartılı da makyaj yapar her zaman platform topuklu mini eteklidir. Eşim artık onla gezmemden rahatsız oluyor ben salak gibi kendim söyledim eşime sen de yanında durunca adamlar sen de farklı düşünecekler diyor hiç istemiyor ama ben görüşüyorum iyidir hoştur bekar kız peşinde bin tane adam var aşırı süslü seven adamlar da var demekki

Konu baya uzamış başka yerlere gitmiş ama neyse. Her zaman açılan başlıktan uzaklaşıılıyor zaten. Bir kadın ona bakma, buna bakma diyerek eşini engelleyemez tam tersine daha çok bakmasını sağlar yasaklanan şeyler her zaman daha cazip gelir. Sen yanında yokken bakar yine bakar her zaman yanlarında olmayız ki. Bir de erkek yani iç güdüsü çok kısa etek giyen varsa göğüs dekoltesi veren varsa illa bakar yanii mümkün değil bakmaması ama bu aldatacak gönlü başkasına kayacak demek değil ha eğer kayıyorsa aldatma eğilimi varsa da ne yapsanız aldatır öyle erkekler. Açık kapalılık olayına gelirsek çevreden çevreye değişyor anlayış durumu. Etiler, nişantaşı filan gibi yerlerde bu hoşgörülür herkes öyledir artık bakılmaz bile çünkü erkeklerde gayet normal karşılar. Ama kapalı mutaasıp insanlarımn olduğu yerlerde de hoşgörülmez daha çok bakılır ve inanın kapalı çevrelerde yetişmiş, çevresinde de daha mutaasıp giyien kadınların olduğu, kendisine böyle giyinen kadınların günah işledii öğütlenmiş erkekler öyle kadınlara daha çok bakar çünkü ailesi tarafından hep yasak günah kötü kadın denmiştir ama erkeklerinde meraklanmasına neden olur. Ama o çevrede büyüyenler normal bulurlar. Saygı olayına da katılıyorum aile yanında ayak ayak üstüne atmak filan bunun saygıyla ilgisi yok aile yanında istediğiniz gibi davranırsınız annemin babamın yanında dut yemiş bülbül gibi duracak değilim nasıl rahatsam öyle otururum ama kaynanam kayınpederimin yanında öyle oturamam ya da misafir geldiğinde. Çalaışıyorum etek giyiyorum çok mini değil kısa ama eşimin ailesi yadırgamaz hatta kaynanam yakıştırır. Eşime de biri çok açık giyindiğinde kendim gösteririm ay baksana nasıl giyinmiş diye. Çünkü eşimin içinde varsa zaten bakar da aldatır da ben hayır bakma desem daha çok bakar biliyorum ama bakmasın diye değil o hisle eşimin bakmacağını da bildiğimden anlarsınız zaten bakışlarından. Bu şekilde ona bakma buna bakma demekle engel olamazsınız yani. Hle ki o kaka yapılan yere nasıl bakarsın demiş birisi burada ya bu nasıl denir bir erkeğe o zaman eşiniz sizden de soğur o sözünüz gelir aklına ilişkide filan çok çirkin bence.

gerçekten çok garip geldiği için bu kadar irdeledim.
sokakta şortla dolaşan birinin kayınpederinin evine giderken farklı giyinmesi falan tuhaf geldi
neyse... bu ülkede kanlı çarşaf asma geleneği bile varken neden buna bu kadar şaşırdıysam

Niye sasirdiniz ki?
Bu ulkede gelinini taciz eden kpderleri birakin,
kendi oz kizina tecavuz eden oz babalar var ...
Cunku zihniyetleri bozuk...
Ama biz cok namuslu milletiz ya hepsini yastik alti yapariz...

bu arada bugün biraz dolaşmaya avm ye gittik, kızlar cidden çok kısa şortlar etekler, daracık bluzlar giymişti, bu kez çok daha dikkatli baktım hepsine ve ben de rahatsız oldum...

ben burda lömbür lömbür yağlarımı eritmek için kendimi yırtarken, selülitlerimi kapatmak için bol siyah giysilere mahkumken, dizden yukarımı itinayla kamufle etmeye çalışırken, onlar gram yağsız, çatlaksız, selülitsiz bacaklarıyla beni çatır çatır çatlattılar

güzel vucutlu kadınlara açık giyinmek yasak olsun, şişkolar diledikleri gibi giyinsinler, hatta çok güzel vucutluların evden çıkması yasaklansın, insanların aklına kötü kötü şeyler getiriyorlar, biz şişkoların psikolojisini bozuyorlar

not: bu mesaj bir miktar realiteyle karışık yüksek ölçüde ironi içermektedir

Niye sasirdiniz ki?

kayınpederin içinde varsa taciz etme isteği, çarşaflıysa bile eder, şort giymesi bişeyi değiştirmez ki...
bu ülke 18 aylık bebeğe tecavüz edenleri bile gördü, giysiye falan bakmaz bu işler...
bana asıl garip gelen, sokakta herkesin içinde şortumla dolaşıyorum da baba dediğim insanın yanında mı çekineceğim şort giymeye? hadi normalde de giymeyen biri olsa anlayacağım ama...

Son düzenleme:

Hiç bilmiyordum.
Önce tam karşılığı değil diye düşündüm ama okudukça gördüm ki ayan beyan karşı cinse bakmak kastedilmiş.
Teşekkür ederim,bu konu sayesinde bir şey öğrenmiş oldum:)

Evet hep senin başının altından çıktı :)
Şaka bir yana,gündem ve şu eski konu sebebiyle şort mevzusu ortamı biraz fazla meşgul etti.

Cudanacım sen o konuyu kayınpederin artniyeti olarak ele almışsın.
Bu yüzden tepkin fazla oldu sanıyorum.Oysa orada kayınpeder sadece rahatsız olduğunu söylemiş.
Belki de söylememiş bile,belki nişanlısı öyle aktarmış,kimbilir.

Konuyu arayıp buldum :

http://www.kadinlarkulubu.com/esi-esinin-ailesi/543345-kayinpederimin-giyim-tarzima-laf-etmesi.html

Niye sasirdiniz ki?

Tartışmak değil amacım o yüzden uzatmayacağım. Bu söyledikleriniz elbette vardır ancak ülkemiz koşullarında istisnadır. Ve istisnalar kaideleri bozmaz. Sapık ruhlu birkaç kişinin yaptıklarını genele vurmak paranoya yaratır insanlarda.

Kayınpeder baba yerine geçer evlilik devam ettiği sürece. Mahremdir yani. Ben baba dediğim bir insanın bana tecavüz etme ihtimaliyle yaşayamam mesela.

Ayrıca sizin söylediğinize göre size tecavüz etme potansiyeli olan bir adamın yanında bence dekolte, mini yada muadil kıyafetler giymemelisiniz söylediklerinizle tutarlı olmanız bakımından yani.

Ayrıca kimsenin namusuyla ilgili yorum yapmayacak kadarda namusluyum Allah utandırmasın.

Amacım kimseye laf yetiştirmek değil son yorumumdur konuyla ilgili. İyi geceler...

neyse... bu ülkede kanlı çarşaf asma geleneği bile varken neden buna bu kadar şaşırdıysam

Amma yaptınız :) Kanlı çarşafla bir mi tuttunuz şimdi ?
Bizim sözettiğimizin namusla filan alakası yok.

Ayrıca benim de yeni öğrendiğim gelenekler var.
Bugün BDV de kına gecesi erkek evinden tavuk alma adetini okudum,şaşırdım:)
Daha önce de kurban bayramında gelin evine koç gönderme yazılmıştı.Hiç duymayan üyeler vardı.

Siz uygun görüyorsanız sorun yok.Kimse de size nasıl giyersin demiyor zaten.

Aslında galiba tam anlaşılamadı.Mesele kadının açık giyinmesi değil,ortama uygun,usulünce giyinilmesi.
Madem kadın giyim örneği yanlış anlaşılıyor,erkekten örnek vereyim.
Mesela benim eşim,annemler gelince yanlarına pijamayla çıkmaz.
Belki onlara kalmaya gitsek mecburen pijamayla gezecek.Ama eve misafir olarak gelmişlerse o kadar rahatlığa gerek yok.
Umarım anlatabiliyorum ve umarım konu pijamaya doğru kaymaz:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…