- Konu Sahibi samyelipoyraz
-
Şort muhabbetine ne güldüm yahu, resmen #direnşort vakası yaşanmışanlatılmak istenen aile büyüklerinin yanına giderken biraz daha dikkatli giyinilmesi gerektiğiydi.
aslında önemli olan şu ki, aile yapısından, yaşayıştan, oturduğun yerden, çevreden, yetişme tarzından tamamen farklılık gösterebilecek şeyler bunlar. yani kimsenin 'örflerimiz adetlerimiz unutuldu, tüühh' dememesi lazım.
bazı adetler sadece belli yerlerde oluyor sanırım, son 6 7 sayfadır bahsedilen çoğu şeyi hayatımda ilk kez duyup resmen şok oldum çünkü..
Onu yazan bendim ama çok farklı yöne çekmişsiniz.
Bizim gelenek göreneklerimizde bakmak yoktur,bunu normal sayamayız.
Ters olan,yabancılarda göz zinası gibi inançlar olmadığı halde bakmamaları,bizdeyse olduğu halde bakılması.
Ve daha ilginci,onlarda yolda giderken yabancılarla göz teması kurmak yok.Konuşurken ise mutlaka göz teması kuruyorlar.
Bizde yolda gözünüzün içine bakanların çoğu,konuşurken nedense göz teması kurmazlar.
Ben bunların eğitimle alakalı olduğunu düşünüyorum.
Yoksa kadın heryerde kadın,erkek heryerde erkek.Dürtüler heryerde aynı olmalı.Demek ki dürtüler terbiye edilebiliyormuş.
Engellileri gözle takip etmek,kaza olunca durup seyretmek,tartışanları veya ağlayan çocuğunu susturmaya çalışan anneyi izlemek de aynı kategoride yeralabilir.
Bakmaya gelince bir fütursuzluk hakim nedense...
Sort vakasina sebep olmusum :)
Ben de cok cok acik giyinmem ama esimin ailesine gore epey acigim. kpderimin yaninda sort giymem
kendi annemin babamin yaninda bacak bacak ustune atarim uzanirim,
ama kv ve kpderimin yaninda yapmam .
Ama o konuda kiz ilk defa gitmiyordu nisanlisinin evine ve giydigi sortun fotosunu bile eklemisti
sort dizlerindeydi sadece
Ancak sort giyen birine neden giydin demek kpdere degil nisanlisina duser
Ayrica kpder gelinini teshircilikle sucluyordu
ve kendisinin rahatsiz oldugunu soyluyordu ,
kaldi ki kizi ilk defa da oyle gormuyordu .
Zaten kiz laf isitecegini bile bile neden giysin ki?
Her neyse buyuk ya da kucuk
herkes birilerine karisma hakkini buyugum saygidan boyle davranmalisina baglayamaz.
Cunku saygi kazanilan bir seydir .
Insanin ne giyecegine ancak kendisi karar verir baskalari degil...
Benim kpderim bana o gozle baksa asla yuzune bakmam .
Ama bunca yil davranislarima, onlarin yaninda ne giyecegime dikkat ediyorsam o da kpderimin ve kvdemin saygideger bir insan olmasindandir ...
Ne demek istedigimi anlatabilmisimdir umarim
:
Ve editör noktayı kor
Bir litrede ben alabilirmiyim. Aycicek olsun :)
Yağ çekiyorsun mu demek istediniz? Size bi litre lazımsa baya çekeceksiniz herhalde
Cok yağ çekmeye ihtiyacın var sanırım ben sana Zeytinyağ yollarım tatlım hem daha sağlıklı yağ çekersin
iyi de neden benim yorumuma bu kadar saplanıp kaldınız ki? her adetten haberiniz olacak diye bir kural mı var ayrıca29 yaşındayım hiç duymadığım adetleri duyuyorum burada.. sizi uyarmadıklarına göre yok demek ki siz de böyle bir adet.. kaldı ki ben bir Kilis'li kızıyım, doğu kültürünü çok iyi bilirim.. bırakın şortu pijamayla gezilemezmiş babanın yanında.. muhtemelen dedem hayatta olsa hala gezemezdik.. ve evet genel olarak "saygı" kavramına kıyafeti de dahil edebiliriz.. ama sizin aksinize mesela biz de de el ele veya sarmaş dolaş oturmak hiç ayıp karşılanmaz, sevgi göstergesidir çünkü bu..
Bahsedilen konu üzerine yazılan bir mesajdı o.
Bizlerde o konuyu okuduğumuz için yazılanların çıkış noktasını anladık, siz belki o yüzden farklı algıladınız.
Daha öncede söylediğim gibi gelenek görenek aileden aileye bile değişebilir.
Ben babamla karşılıklı rakı içerim, ama sigara asla içermem mesela, eşimin Ailesi'de tam tersine karşılıklı sigara içerler ama içki asla.
Yazlıkta şort giyerim kayınpederin yanında ama evlerine giderken giyinmem.
Kimse beni uyarmadı bu konuda ama yetiştirilme tarzı belkide.
Sizin çevrenizde şort giyinip kp. İn evine gitmek saygısızlık olmayabilir, bu çokta normal, ama bazı aile veya çevrelerde olabilir.
Bir sürü örnek verilmiş, sigaradan içkiden bahsedilmiş, böyle şeyler aileden aileye değişir denmiş, siz bu şort mevzusuna neden bu kadar takıldınız anlam veremedim.
Mesela benim babamın amcasının yanına kadın erkek kimse şortla gidemez. Damatlarını da sert bir şekilde uyarmıştır. Kendisi blucin giymez eşofmanla gezmez, her daim kumaş pantolon giyer. Benim eşim bile daha geçen yıla kadar dışarı kapri şortuyla çıkmazdı, eve biri gelecekse değiştirirdi, büyüklerinin yanında giymezdi.
Sizin ailenizde olmayabilir, ama bazı ailelerde şort pijama gibi bir kıyafet görülür, o şekilde büyüğünün yanında gezmek hoş karşılanmayabilir.
Kayınpederin geline "o" gözle bakması mı? Nasıl yani? Evladının eşi olacak bir kadına "o" gözle bakmak?
Yanlış anlamayın ama yaşananlardan bu sonucun çıkartılması bana genç bir kadından şort giyinmemesini istemekten daha art niyetli geldi.
Gerçekten tuhaf oldum ya
Bundan sonra yeni tanıştığımız büyüklerimize "Saygı kazanılan bir şey, hele dur bakalım. Vakti geldi mi ben sana hürmet ederim" mi diyeceğiz?
Niye sasirdiniz ki?
Bu ulkede gelinini taciz eden kpderleri birakin,
kendi oz kizina tecavuz eden oz babalar var ...
Cunku zihniyetleri bozuk...
Ama biz cok namuslu milletiz ya hepsini yastik alti yapariz...
Bir duzeltme yapayim diye alinti yaptim mesajinizdan. Sanilanin aksine yabancilarda da goz zinasi buyuk kabahattir. Hz. Isa'nin aldatmanin gunahindan bahsederken bu konuda bir deyisi bile var, "sag gozunuzle gunah isliyorsaniz gozunuzu cikarip atin, butun vucudunuz cehenneme gidecegine sadece sag gozunuz gitsin" diye. Bu ayete dayanarak kendi gozunu cikarip atanlar bile olmus yani. Google'da "pluck out the eye" diye aratirsaniz ve ingilizce biliyorsaniz bu ayeti ve yorumlarda yapanlari ya da bu ayeti sorgulayanlari bulabilirsiniz. Tabi neden sag goz anlayabilmis degilim, adam sasi mi, ya da benim anladigim "goz zinasi yapmaktansa gozunu cikarip atmak daha hayirlidir" anlaminda bir uyari. Bilgi maiyetinde yazdim.
Sort vakasina sebep olmusum :)
Ancak sort giyen birine neden giydin demek kpdere degil nisanlisina duser
Ayrica kpder gelinini teshircilikle sucluyordu
ve kendisinin rahatsiz oldugunu soyluyordu ,
kaldi ki kizi ilk defa da oyle gormuyordu .
Zaten kiz laf isitecegini bile bile neden giysin ki?
Niye sasirdiniz ki?
Bu ulkede gelinini taciz eden kpderleri birakin,
kendi oz kizina tecavuz eden oz babalar var ...
Cunku zihniyetleri bozuk...
Ama biz cok namuslu milletiz ya hepsini yastik alti yapariz...
neyse... bu ülkede kanlı çarşaf asma geleneği bile varken neden buna bu kadar şaşırdıysam
kayınpederin içinde varsa taciz etme isteği, çarşaflıysa bile eder, şort giymesi bişeyi değiştirmez ki...
bu ülke 18 aylık bebeğe tecavüz edenleri bile gördü, giysiye falan bakmaz bu işler...
bana asıl garip gelen, sokakta herkesin içinde şortumla dolaşıyorum da baba dediğim insanın yanında mı çekineceğim şort giymeye? hadi normalde de giymeyen biri olsa anlayacağım ama...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?