- 26 Aralık 2007
- 22.146
- 12.092
- 498
- Konu Sahibi samyelipoyraz
-
Evet hep senin başının altından çıktı :)
Şaka bir yana,gündem ve şu eski konu sebebiyle şort mevzusu ortamı biraz fazla meşgul etti.
Cudanacım sen o konuyu kayınpederin artniyeti olarak ele almışsın.
Bu yüzden tepkin fazla oldu sanıyorum.Oysa orada kayınpeder sadece rahatsız olduğunu söylemiş.
Belki de söylememiş bile,belki nişanlısı öyle aktarmış,kimbilir.
Konuyu arayıp buldum :
http://www.kadinlarkulubu.com/esi-esinin-ailesi/543345-kayinpederimin-giyim-tarzima-laf-etmesi.html
Niye sasirdiniz ki?
Bu ulkede gelinini taciz eden kpderleri birakin,
kendi oz kizina tecavuz eden oz babalar var ...
Cunku zihniyetleri bozuk...
Ama biz cok namuslu milletiz ya hepsini yastik alti yapariz...
Amma yaptınız :) Kanlı çarşafla bir mi tuttunuz şimdi ?
Bizim sözettiğimizin namusla filan alakası yok.
Ayrıca benim de yeni öğrendiğim gelenekler var.
Bugün BDV de kına gecesi erkek evinden tavuk alma adetini okudum,şaşırdım:)
Daha önce de kurban bayramında gelin evine koç gönderme yazılmıştı.Hiç duymayan üyeler vardı.
Siz uygun görüyorsanız sorun yok.Kimse de size nasıl giyersin demiyor zaten.
Aslında galiba tam anlaşılamadı.Mesele kadının açık giyinmesi değil,ortama uygun,usulünce giyinilmesi.
Madem kadın giyim örneği yanlış anlaşılıyor,erkekten örnek vereyim.
Mesela benim eşim,annemler gelince yanlarına pijamayla çıkmaz.
Belki onlara kalmaya gitsek mecburen pijamayla gezecek.Ama eve misafir olarak gelmişlerse o kadar rahatlığa gerek yok.
Umarım anlatabiliyorum ve umarım konu pijamaya doğru kaymaz:)
kayınpederiyle aynı sofraya oturup yemek yemeyi ayıp gören bile var bu memlekette, herkesin tuhaf adeti kendine
Yine aynı şeyi yapıyorsunuz:)
Şu son cümleyi eklemeseniz beğen yapıp geçecektim ama siz illaki uç örneklerle aynı kefeye koyuyorsunuz.
Neyse benden bu kadar,yoruldum bu konuya açıklama yazmaktan.
cok güzel açıklamışsınız . son 3-4 sayfayı okuyabıldım anca maalesef zamanla beraber bı cok seyde degısır oldu, fazlaca bı rahatlık oldu ,önceden utanılan cekınılen konularda gayet rahat davranılmaya başlandı ,saygı konusu ap ayrı bı konu , ogretmen adayıyım staj yaparken nelerle karşılaşıyordum tahmın bıle edemessınz, bu arada saygı bence kendınden yasça buyuk bırıne gosterılmek sart dgıl ınsanın ınsana saygısı olmalı bende anne baba dede , olarak degıl kendı yasıtınada kendınden küçügede saygı gosterılmelı durum neyı gerektıyorsa nasıl davranılması gerektıgını bılmelı ınsan
Ben anlatamadim sanirim
Demek istedigim ;
Benim kendi insiyatifimle yapmadigim seyleri
baska bir insan yapiyorsa onu yadirgamam,
yargilamam...
Isteyen istedigi seyi istedigi yerde giyer diyoruz ,
ama sonra ortamina gore giyinmek diye bir sey var diyoruz .
Evet ortamina gore giyinmek diye bir sey var,
bizim bunlara dikkat etmemiz
baska bir insanin dikkat etmemesi, ortamina gore giyinmemesi
bizim ona tepki vermemize bahane degil ...
Savundugumuz dusunce isteyen istedigini giyerse tepki neden?
O konuda nisanli ve kv rahatsiz degil,
kp rahatsiz
Neden? Cunku nedeni artniyet...
Cunku zihniyet, bakis acisi kotu ...
Ben kendimle celismiyorum
celisenlere hatirlatma yapmak istemistim sadece ....
Testtürlüleri kınayandan, onları yobaz olarak görenlerden ne denli hoşlanmıyorsam, açık olanları kınayanlardan da o derece hoşlanmıyorum..
Açıksa bana ne kardeşim? Benim yapabileceğim en iyi şey, kınamak yerine o insan için Allah hidayet versin diye dua etmektir.
Unutmamalı ki kişi önce kendinden sorumludur. Allah insanlara göz ve özgür irade bağışladı, iradesini kullanıp gözüne sahip çıksın insanlar. Bu kadar basit.
inan biz de çelişmiyoruz sevgili cudana.. ailemizin içine aldığımız insanlara potansiyel sapık gözüyle bakma adetimiz olmadığından olsa gerek, karşıdakine saygı göstererek ona uygun giyinilmesini öneriyoruz.. işe giderken de şort giyemezsin, bu patronun sapık olma olasılığından kaynaklanmaz değil mi? (bu arada aman aman işe giderken şort giyenler okumasın benim mesajlarımı ne olur ne olmaz) ama hatırlatman için teşekkür ederiz yine de.. gereksiz oldu biraz ama olsun
bence de ................Açıklar hidayetsiz değilde senin gibi düşünenler olabilir bende senin gibi düşünenlere dua edicem bol bol
Aynı tabir ettiğiniz gibi, simsiyah bir ferace giyiyorum.
Sıcağı çokça çekiyor, çokça da bunalıyorum. Peki size ne? Sizi neden bunaltıyor? Ben açılayım o zaman, benim yerime yanacak mısınız cehennemde?
Çok açıklar göz kirliliği değil göz ahengi yaratıyor, kapalıların kirlilik yarattığını düşünmenize yorumum yok.
Lütfen konuşurken saygılı olun.
bunları sadece rabbim bilir ama arkadaş kendince kanaat getirmiş olsa gerek. ne diyelim arkadaş cennet ve cehenneme gidecekleri kendi tayin edecek sanıyor galiba...siz kim oluyorsunuz da benim yada bir başkasının açık olduğu için cehennemde yanacağına kanaat getiriyorsunuz? açılınca cehennemde yanacağınıza nasıl kanaat getiriyorsunuz? akıl alır gibi değil. siz mi yargılıyorsunuz? siz mi karar veriyorsunuz cehenneme alınacaklara? inancınız doğrultusunda giyindiğiniz kadar, inancınız doğrultusunda konuşun.
feracenize güvenmeyin. Allah sizi ıslah etsin.
bunları sadece rabbim bilir ama arkadaş kendince kanaat getirmiş olsa gerek. ne diyelim arkadaş cennet ve cehenneme gidecekleri kendi tayin edecek sanıyor galiba...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?