cok acik giyinen kadin gordummu hemen esime bakiyorum bakiyomu diye

dozunde derken? sana gore dozunda...karsidakide demekki kendine gore dozunda olani giyiniyor...herkes kendine yakistirdigini giyer...

buarada konu gene kapalilara gelmis...isteyen istedigi gibi giysin sana ne? ona ne? sizin giydiginize millet karisiyor mu? karsidakine bi saygili olmayi ogrenemedik yillardir. isteyen carsaf giysin isteyense bi tarafini acsin bana ne...

buarada puaniniz mi artiyor demis biri...sana ne? Allahla kul arasina girmek sana mi kaldi? senin ne haddine boyle seyler soyluyorsun? ister arti alir ister eksi..baskalarinin sevabi gunahiyla ilgileneceginize kendi sevap/gunah hanenizle ilgilenseniz daha dogru birsey yapmis olursunuz

bir de bu pelesenk olan "sevap puanlaması" olayına değineceğim banlanma pahasına.. bizim dinde puanlama sistemi yok, siz onu kpss ile karıştırıyorsunuz.. herkes odununu kendisi götürüyor buradan

Erkeklerin atlet giymesinden kadınlar biz de teşhir oluyoruz derlerse ne diyeceksiniz merak ediyorum. Edepsiz, ahlaksız kadın diye yine suçlanır. Kadın açık giyinir, erkek bakar yine kadın suçlanır. Kadın suçlanır da suçlanır bu ülkede yani. Bir erkeğin niyeti bozuksa, bakacaksa, açıkça da olsa bakar kapalı olsa da. Kapalı kadınlara türlü türlü fanteziler besleyen sapık ruhlu erkekler var. Suç kadında mı? Bırakın isteyen istediği gibi giyinsin. Ben bir erkek ne giyinirse giyinsin laf atmıyorum. Bunu bir erkek yapıyorsa sadece bu ülkede suç kadında değil erkektedir. Bizim yanımızdan hiç mi geçmiyor, yakışıklı, boylu poslu adamlar? Gözlerimizi dikip hangimiz bakıyoruz, hangimiz laf atıyoruz? Demek ki mesele açıklıkta, kapalılıkta değil. Allah hepimizi bir nefis vermiş, hakim ol demiş. Dinimizde bile vardır, bir kişiye bir kez bakarsın, ikinci kez baktığında artık onu incelemek için bakmaya başlamışsındır, günahtır diye. Ondan suçu erkeklerde arayın, kadınlarda değil.

bir de bu pelesenk olan "sevap puanlaması" olayına değineceğim banlanma pahasına.. bizim dinde puanlama sistemi yok, siz onu kpss ile karıştırıyorsunuz.. herkes odununu kendisi götürüyor buradan

sevap puanlamasına kk da bi kaç yerde denk geldim ben de soracaktım tam bu ne diye,açıklama güzel olmuş..

eğer açıklar teşhirci diye düşünüyorsanız ya da kapalılar göz zevkimizi bozuyor diye düşünüyorsanız o zaman bi zahmet dışarı da çıkmayıverin..kimse hamur değil yoğurup da istediğmiz gibi şekillenmez.

Ona aslında sevap pointi deniyor.

Ben sıcakta buram buram yanarken pointlerimin yükseldiğini düşünüyorum çok şükür. Ne kadar duyarlı insanlar ki benim yerime de bunalanlar varmış... Görüntü kirliliğim için de yapacak birşey yok, bakmayıversinler artık.

arkadaşın konusu bambaşka bi yöne doğru kayıyor ama ben de yazılan bi şeye takıldım kapalılar göz kirliliği yaratıyorsa açıklar göz ahengi yaratıyor demiş bi arkadaş benim açığa da kapalıya da saygım var ama açık kadınlar da kimsenin gözüne ahenk yaratmak için açık değil bunu bilin kapalılık bi tercihse açıklık ta bi tercih ama şunu unutmayın kimse kimseden daha namuslu değil

Tabiki değil. Onu söyleyen benim. Ahenk derken göze hoş görünmesinden bahsediyorum, yoksa kimse açık diye kimseye bakmaz. Kirlilik olduğu için değil, göze hoş göründüğü için bakarlar.

Evet bugün kapalıyım, yarın nefsimin eline düşüp açılmayacağımın garantisini veremem. Bu yüzden korkarım başkasını yadırgamaktan, başkasını kınamaktan. Sonuçta hepimiz kuluz, alimden zalim zalimden alim doğabilir. Yadırgamak için söylemedim, arkadaş kirlilik olduğunu düşünmüş ya, sadece o sıfat için kullandım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Siz de namus konusunu ortaya atarak konuyu bambaşka yöne çektiğinizin farkında mısınız?

Çarpılmasak iyi bu topikte
Tamam bende açığım ama ayet denen de bi gerçek var
İnşallah bende kapanırım diyebilirim sadece

Mini eteğime karıştırmam diye bağırırken milletin feracesine dil uzatmak çok komik oluyor açıkçası
Herkesin tercihi sadece kendisini ilgilendirmeli, kocişkosu bile karışmamalı bence değil ki mahalleden bi komşu dil uzatıyo pes yani..

Son düzenleme:

Bende onceden incelerdim ama artik astim :) dedigin gibi ben bile bakarken onun bakmasi tuhaf gelmiyor artik..hos bariz bir sekilde yakalamadim da denkte gelmedi acikcasi..bu arada bende tesetturluyum ayaklarima kadar pardesu giyiyorum ama hala sokakta laf atanlar oluyor..yasli teyzeler kadinlar kizlar bile birbirlerine bakiyorlar..hatta bakacak adam acikta kapalida olsan kocanin yaninda bile bakiyor..o zaman bakiyolar diye kimse sokaga cikmasin..mesele gercekten aciklik veya kapalilik degil..birini acik yada kapali diye yargilamakda kimseye dusmez..herkes kendinden sorumludur..sonucta kocalarimizla her an yan yana degiliz disarda ne yaptiklarini kime neye baktiklarini bilmiyoruz..en kesin cozum eve kitlemek o zaman gozu bizden baskasini gormez !

anladım.ben kimseyi görüntü kirliliği olarak nitelendirmiyorum zaten sadece ahenk kelimesine takıldım.bi de kimin cennetlik kimin cehennemlik olduğunu Rabbim bilir biz kullar değil.ya da bazı kapalı bayanların en az açıklar kadar ahenk yarattıklarını söylemek isterim

Bence adi kapali olup, basortusu kullanarak altina dar ustune bir ton makyaj yapanlar daha itici.
Ciplak gezenlerden daha kotu duruyo...

bede bu zihniyeti anlamıyorum millet nerdeyse çıplak geziyor ortalarda onlara bişey diyen yok ama birinin başı kapalıysa hemen aaa pantolan giymiş aaa orası gözüktü aaa burası gözüktü bu ne ya o kendini o kadar düzeltebilmiş o da genç diyen yok. ki bunu genelde yeni kapanmış alışmaya çalışan insanlar yapıyor biraz hoşgörü ya başı kapalı diye herkesin pardesü yada çarşaf giyinmesini beklemeyelim lütfen düzeltmeye çalışacaksak küçücük kızların full makyaj nerdeyse çıplak gezmelerini düzeltelimde başlarına kötü bişeyler gelmesin liselerde neler duyuyoruz neler..

Ben de sevgilime bakıyorum hemen o da yanından kadın geçtiğini anlıyor gülüyoruz sonra.

Kimse kusura bakmasın bu bir tercih meselesi ve kimseye laf söylemek bana düşmez ama bunun teşhircilik olduğunu düşünüyorum. Bazıları ciddi anlamda kendisine bakılmasından tatmin oluyor. Çevremde de gördüm bu tarz insanları ve konuşmaları.
Her şeyin bir adabı var.

geçen eşimle yemek yemeğe gittik yan masaya çok hoş kapalı, genç bi kadın bebeğiyle geldi. kıyafeti şık kapalı bi hanımın olması gerektiği gibiydi yüzünde nerdeyse hiç makyaj yoktu ama inanın kadından gözümü ben alamadım gerçeekten çok güzel bi kadındı. açıklık kapalılık bi yana güzel kadın her haliyle dikkat çekiyor. önemli olan karşındakinin ne niyetle baktığı

Ben tesettürlü bir bayanım.
Biz kapalılar ile başlayan bir kaç yorum gördüm ve şok oldum
Herkesin giyimi, günahı sevabı kendine. Kimse kimseyi ne giymiş neresini açmış diye sorgulayamaz, yadırgayamaz, kızamaz vs.
Eğerki eşiniz bayanların açık yerlerine bakıyorsa bu onun görgüsüzlüğüdür. Kadınlarda suç bulamazsınız zira milletin kocası bakacak diye kıyafetini değiştirme gibi bir zorunluluğu yok.
Biraz kendinize güvenin. Eşinizi rahat bırakın

Son düzenleme:
Bir taraf kapalilardan, bir taraf aciklardan rahatsiz oluyor.

Oncelikle insan olmanin vasiflarindan saygi ve hosgoruyu ozumsersek,
milletin disina degil gonlune bakarsak,
bu tur etiketlemelerden de kurtuluruz ...

Ama nerde...

Kadin milletiyiz iste .
O ne giymis, bu ne yapmis uzerinden kendi pis zihniyetimizi aklamak icin senaryo yazar dururuz :)

arkadaş "kocam bakıyor" diye konu açmış ama burada ki yorumlardan anladığım kadarıyla en masum bakış onun ki kalmış.. keşke nefretinizi iyice kussaydınız arkadaşlar, yarım kalmış böyle sadece iğneleyerek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…