cok acik giyinen kadin gordummu hemen esime bakiyorum bakiyomu diye

canım bence takıntı yapma ve eşinin aklına asla böyle seyler sokma !!! korkularınız bi süre sonra kaderiniz olur diye bi laf var.... aklından at bunu

konu nerden nereye gelmiş...
ilk mesajımda da dediğim gibi eğer erkek nefsiyse konu, açık kapalı farketmiyor onlar için, girin malum sosyal paylaşım sitesine, -ateşli türbanlılar-, -seksi türbanlılar- v.s. grupları altında başörtülü kadınlara ağzı sulanarak bakan, fantazilerini yazan, onları fetiş malzemesi yapmış erkekleri görün.
ya da twitterdan cicişlere bakın, sırf bitaraflarını görmek için kaç bin takipçileri olduğuna...
yani konu erkekse istersen çuvala gir...
kapalı arkadaşlar inançları gereği kapalılar, isterse 40 derecede kaban giysin kimseyi ilgilendirmez, tıpkı, kışın kar altında minisiyle gezeni eleştirmenin kimsenin haddi olmayacağı gibi...

Böyle bir topik açılmış, ilk yorumlar içler acısı et diyen mi ararsın teşhirci diyen mi sonra da "nerdeyse çıplak geziyor ortalarda onlara bişey diyen yok" diyorsunuz. Alkışlamak istiyorum izninizle.

Ben de başörtülüyüm ve gurur duyuyorum,öz yurdumda garip olduğumu düşünüyorum çoğu zaman yaşadığım yer dolayısıyla..
Yıllarca ötekileştirildik,üniversitelere alınmadık,imamhatipte okuyoruz diye puanlarımız kırıldı..yaş 30,hala dışarıdan ilahiyat okuyacağım diye uğraşıyorum..Diğer akranlarım kimi doktor,kimi öğretmen oldu,benim gibiler hayata 1-0 geriden başladık..Bizlere yapılan zulüm değil miydi..Neden üniversitelere mini etekliler girebiliyorken,başı örtülüler giremedi..ilahi adalete bakınki kemal gürüzün mahkemesine giren avukat başörtülü çıktı..
Kısacası helal belli,haram belli,bize verilen yol haritası belli,Mevla akıl vermiş,fikir vermiş...artık bundan sonrası cüzi irademize kalmış...

Evet haklısınız ben de yıllarca bu zulüm için tartıştım, anlatmaya insanlara bunun bir özgürlük kısıtlaması olduğunu anlamalarını sağlamaya çalıştım. Kuzenim en yakın arkadaşım hep sıkıntı çekti bu yüzden. Başörtülü diye kızının oğlunun mezuniyetine alınmayanlar oldu. İsyan ettim sisteme. Ama bu şimdi de bizim zulmetmemize bir gerekçe değil. Şimdi devir değişti diye güç bir nebze bizde diye zalim biz mi olmalıyız. Şimdi de başka insanlar için mücadele ediyorum ben. THY'de ki ilk seyahatimde kırmızı bir elbise giymeyi ve kıpkırmızı bir ruj sürmeyi planlıyorum. İlk hamile kalışımda dar t-shirtlerimle süzülmeyi. Kıyafetine karışılmış bir insan olarak en çok sizin anlamanız lazım. Kimsenin ne giydiği kimseyi ilgilendirmez.

arkadaşlar siz biz demek bazı ayrımlara girmek çok yanlış siz biz yok hepimiz varız öncelikleri kıyafetleri değil kafamızın içine vermeliyiz demekki yoksa bu zihniyetlerle yerimizde sayarız zaten. ben açığım ama kapalı arkadaşım da var öenmli olan birbirimizi dış görnüşümüzle yargılamak değil birbirimizi anlayabilmek

Ben güç bizde,zalim olalım demedim zaten..Ne münasebet..evet kimsenin ne giydiği hiç kimseyi ilgilendirmez..isteyen kırmızı elbise giyer,kırmızı ruj sürer,isteyen de çarşaf giyer...Herkes günahını sevabını biliyor,bilmeyenler de öğrenmeli,çünkü ben bilmiyordum demek çok çocukça...bir arkadaş yazmış,katılıyorum,herkes odununu,ateşini bu dünyadan götürür...

bence tartışma çıkaracak konuyu körükleyecek şeyler yazmayın. ötekileştirildik diyorsunuz ama biz diyerek siz de başkalarını ötekileştiriyorsunuz.konu kemal gürüzün mahkemesine kadar geldi ? ne yapmaya çalışıyorsunuz

uğradığımız haksızlıkları yazmam neden zorunuza gitti,anlayamadım..Bu kadar yazmaya bari hakkımız olsun,izin verinde...benim kimseyi ötekileştirdiğim yok,bizden başka ötekileşen yok çünkü..

uğradığımız haksızlıkları yazmam neden zorunuza gitti,anlayamadım..Bu kadar yazmaya bari hakkımız olsun,izin verinde...benim kimseyi ötekileştirdiğim yok,bizden başka ötekileşen yok çünkü..
zoruma giden bişey yok. ama dikkatimi çeken bişey var halen BİZ demeniz biz siz yok dedim ya hepimiz varız

Ya işte anlamadığımız nokta herkes müslüman değil. başka bir dine bağlı olan var, ateist olan var herkes kendince bir şey düşünüyo biliyo. Kimse şu internet çağında ben bilmiyordum demez bence.

esinize güvenin
erkek cocugunuz varsa iyi egitin
sorun yok !
milletin orasini burasini rahat birakin
kendi hayatiniza bakin
cok rahatsizsaniz kus ucmaz kervan gecmez yerde yasayin
esiniz sadece sizi görsün

SİZ BİZ nedir arkadaşım? biz aynı ülke içinde savaşan iki cephe miyiz? düşman mıyız ? neyiz bırakın bu ayrımcılığı kini.
demin söyledim yine söylüyorum ben açığım ama kapalı arkadaşım da çok da seviyorum onu insanların ambalajına bakmayın

Katılıyorum. Empati kurmalı ve birbirimize destek olmalıyız.

Arkadaşım neden hala uzatıyorsunki..Ben kimseyle tartışmak için yazmadım hiçbişeyi..Geçmişte yaşadığımız ve bizi derinden sarsan(yine biz dedim,pardon)olaylardan bahsettim..üstünü kapatıp,yokmu saysaydım..Benim de açık arkadaşlarım var ve açıklara da hiç kinim yok,olamaz da..

arkadaşım burada insanları geren sizin belli bir grubun adına gereksiz yere savunmaya geçmeniz ve kendi inancınız dışındaki tüm düşünceleri direkt safdışı bırakmanız. ben hiç bir dini inanışa sahip değilim. ama yıllarım zoraki verilen din kültürü eğitimleri ile geçti. hala dine karşı tutumum hakkında fikir beyan edemiyorum bu ülkede, beyan etsem de sorun olarak geri dönüyor . nüfus kağıdımda hiç inanmadığım bir dinin adı yazıyor. tek mağdur siz misiniz? siz en azından inancınızı rahatlıkla dile getiriyorsunuz.

işte sorun bu zaten,kimsenin kimseye saygısı yok.herkes kendi doğrularnı kabullendirme çabasında..açık olan kapalıya,kapalı olan açık olana,dini inancı olan olmayana yükleniyor sonunda işte böyle konular açılıyor.

siz de burada rahatça yazabiliyorsunuz hiçbir dini inanışa sahip olmadığınızı,sizi mağdur eden,ayıplayan yok..kaldıki ben kendi inancım dışındaki tüm düşünceleri safdışı bırakmış değilim,bunu neye istinaden söylüyorsunuz?hiç bir dine inanmayanlar osmanlı zamanında bile hoşgörüyle karşılanmıştı..neden şimdi mağdur edilsinki..malumunuz demokrasi ile idare edilen bir ülkede yaşıyoruz çok şükür..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…