cok acik giyinen kadin gordummu hemen esime bakiyorum bakiyomu diye

8 aylık hamileyken aniden tansiyonum yükseldi, apar topar hastaneye gittim, nasıl yağmur yağıyor şakır şakır...
müdahalem yapıldı çıktım taksi bulamadım, fazla ıslanmayayım diye minibüse bindim, oturanların yarısı erkek, biri kalkıp yer vermedi. biraz sonra benim yarı yaşımda tesettürlü bir genç kız bindi, 3 erkek aynı anda kalktı kıza yer vermek için...

Bu ülkedeki kadınların %70 i başörtülü, bazı anadolu şehirlerinde başı açık sokağa bile çıkamıyorsunuz, anadolu şehirlerini bırakın İstanbul'un göbeğinde, birçok semtinde göze batıyor başı açıklar, saygı duyulmuyor. başörtüsünün yasak olduğu hiçbir yer kalmadı, ülke liderlerinin eşleri bile tesettürlü, ama siz hala mağdursunuz, hala ezilensiniz...

Son düzenleme:
Her şey dozunda güzeldir. Bir şeyin dozu aşılınca o şey su bile olsa zehir etkisi yapar. Geçen dışarıda bir kız gördüm. Şu sıra çok moda olan siyah uzun dar eteklerden giymiş içine tanga giymiş içi gözüküyor zaten kumaş tül gibi olmuş esneyince. Herkes arkasından bakıyor. Göz bu kayıyor yani. Şimdi ben düşünürüm bu kız hiç aynaya bakmadı mı? Bakmadıysa bu kızı yakınları uyarmadı mı? Bu kız bilerek bunu yapıyorsa neden? Bu özgürlük değil medeniyet değil bana göre. Bu ahlaki değerlerin yıkılmasıdır. Bunu dinin inancın dışında düşününce kendi başına bir çirkinlik. Toplumsal değerler var. O yolda yürüyen küçük çocuklar var. Ben tesettürlü değilim. Ama yerine göre giyinmesini bilirim. Özel bir günde özel bir yere gidiyorsam dozunda olması şartıyla mini etekte giyerim sırtı açıkta. Bana göre aşırı dekolte giyenler içini dışını gösterenler edep yoksunudur. Gerisi hikayedir. Yok kim ne giyerse giysin neresini açarsa açsın muhabbetleri ancak bunların saçma bahaneleridir. Eğer medeniyet açıp saçmaksa bedeni;
Desenize hayvanlar bizden daha medeni! Demiş Mehmet Akif Ersoy

Bu ne sinir boyle Allah askina???
Yavas biraz.

Ben begenmiyorum tayt giyip makyaj yapan sonrada aksesuar niyetine basortusu takanlari.
O bizim dinimizin bir gostergesi sus esyasi degil..

"biz" ve "onlar" şeklinde tavırlar beraberinde gruplaşmayı da getirir, empati eksikliğini de . Ben üslubunuzuda bunu sezdim ama benim yanlış anlamlandırdığımı söylüyorsanız öyle olsun. burada rahatça yazabiliyorsam da beni tanımadığınız içindir maalesef . korkak biri falan da değilim yanlış anlaşılmasın ama kendimi her ifade edişimde sadece sorun olarak döndü bu güne kadar, o yüzden de din mevzularına mümkün olduğunca girmemeye çalışarak buldum kendi çözümümü. şimdi buna şükür mü etmeli? neyse boşverin...

ortalık o kadar bozulduki. açığı değil kapalısıda bazen kötü çıkıyor.
sen yine iyi açıklara bakıyormu diyorsun. ben kadın gördüğüm heryerde eşime bakarım.
bakma bakma bakma diye usul usul dürterim hep. oda garibim neye uğradığını şaşırır haberi bile olmaz.
ama napalım kocalarını seven kıskanan kadınlarız biz.

Anlattığınız şey aklıma ablamın yaşadığı bir olayı getirdi.İzmirde oturuyor.8 aylık hamileyken otobüse binmiş.Ama bildiğiniz karnı burnunda yani.Neyse tabi özel durumundan dolayıda belki haklı belkide haksız olarak bir beklentiye girmiş.Hani biri kalkarda yer verir diye.Ama kimse ablamla göz göze bile gelmemiş.Yani bakıpta kafalarını çevirmişler.İşte buraya kadar herşey sizin yaşadıklarınızla aynı.Ama bir fark var.Benim ablam başörtülü ve kendisine bu yapılanın sırf örtüsüyle ilgili olduğunu düşünerek çok ama çok üzülmüştü.Bence sizde ablamda yanılıyorsunuz.Bu şuculuk buculukla ilgili değil, bu gerçekten insanlık ve nezaketle ilgili.Üzülmeyin bu maduriyet tüm kadınların...
Saygılar...

Türk_Ermeni, Türk_Kürt, Alevi_Sünni vs vs (uzun uzadıya geriye gitmeye gerek yok. ) Sanırım hiç biri kadınları fazlaca ilgilendirmediği için bölünme de fazla olmadı.

Bence en büyük bölünme açık_kapalı ile yaşandı. Evlat yetiştiren ve o evlatlara ilk eğitimi veren anaları öyle bir böldüler ki, bir daha asla toparlanamaz.

Burada da sürekli dile getirildiği gibi siz-biz olduk. Asla aynı kulvarda da olmayız.

Tüm kadınlar oyuna geldi ve halen sorgulamadan, yargılamadan, neden,niçin demeden bu oyuna alet olmaya devam ediyorlar.

Gazamız mübarek ola.

Eğer o anda açık bir kadın binseydi de kalkıp ona yer verilseydi, inanın ablanızın düşüncesi tamamen onaylanmış olurdu.
Benimkinde gözüme baka baka o kıza yer verdiler, kız kalkan 3 adamdan birinin yerine oturdu, diğer ikisi tekrar yerlerine oturdular.
üstelik benim hem karnım burnumda hem elimin üzerine damar yolu açılmış sargılıyım, hastaneden çıkmışım ve yağmurdan ıslanmışım...
bu arada minibüs bağcılar minübüsüydü...

Geçen gün topicin birinde bir bayan mune'yle polemiğe girmişti.

Forumda neden dini mevzular konuşulmuyor diye.

Umarım bu topici okumuştur ve anlamıştır neden konuşulmadığını.

Çok uç yerlerde fikirleri olanlar var.

Siz- biz diye ayırmak, açıklar diğer dünyada yanacak vs.

Ne kadar çirkin sözler bunlar.

Bir kere iman insanın içinden gelerek yapılmalı, sevgiyle ve anlayışlı olunmalı.

Böyle dayatmayla, ayrımcılıkla dini sadece kullanmış olursunuz.

Bu arada gerçekten Allah Mune'ye sabır versin..

Kadın bıktı dini karıştırmayın, tartışmayın demekten.

Sivri zekanın biri çıkıp her konuyu dine bağlamaktan bıkmadı..

Yaw kafam allak bullak oldu nerden tutsam şaştım vallah

Kafalarımız ne kadar karışık,mustakim bir bakış açısına sahip olmak ne kadar zor..

Ben kimsenin bilmem nesine karışmam derken,öyle açıklar veriliyor ki tek hamlede o geniş görüşlerin filmlerden,dost muhabbetlerinden (ç)alıntı olduğu ortaya çıkıyor.İşin kötüsü,söyleyen de kasti söylüyor değil,dedim ya zihinler karışık..

Mesela ben diyor senin siyah örtüne karışıyor muyum..
İstedgini gösterpörsümüş bıngıllarınıgöster,banana ne

Tutmuşuz,tutmuşuz iyiki de patlamamışız
-------------

Bakan hep bakar,sapıklık adamın içinde falan deniyo ya o tam öyle olmuyo anacım,ama bak "tam" diyorum yapanlar yok değil de çok da değil.
Kapanmadan önce tomboyluktan müsebbeb açık giyinmememe rağmen laf atanı da taciz etmeye çalışanı da bakanı da eksik değildi maalesef.Ama yeminle söyleyebilirim 8-9 yıldır kapalıyım,birkaç bakış dışında hiçbir örnek hatırlamıyorum.
-------------

Yukarıda paylaşılan resim de istisna bi örnek,genel hayat öyle olsa çekip de komazlar de mi
-------------

Kadınla erkek nasıl bir tutulur onu da az bi anlasam..Allah kadını öyle bakılası yaratmış ki..Milliyette kaç tane erkek galerisi gördünüz?
Kadının meyli baktırmaya(beğenilmeye),erkeğin meyli bakmaya(beğenmeye).

-------------
Esas konu itibari ile de evet eşim başkasına bakınca gözlerini oymak istiyorum.Ama onun da bakmamaya gayret ettiğini biliyorum,o yüzden şefkat ediyorum oymuyorum:)Sabırla ve duayla yola getirmeye çalışıyorum.Yazın pek dışarı çıkmamaya çalışıyoruz.Da ankaranın çankayası,gece yürüyüşünde bile çıkıyo mu çıkıyo..

Bence açık bayana yer verilip verilmemesi mevzu değil artık burda.Neticede bir grup insan (cık) hamile bir bayanı görmezden gelmeyi tercih ederek ona kendisini kötü hissetirmiş ve psikolojik şiddetin alasını uygulamışlardır.Ve ablam nedense hala bunun başörtüsüyle ilgili olduğunu düşünüyor.Yaşadığınız olayda sizin yerinize diğer bayana yer vermeyi tercih eden insan (cık) lara ise diyecek bir söz bulamıyorum şuan.Kimse bu güzel halkın kardeşliğini ve birliğini bozmasın dilerim....

Sadece kadınlara ait olan bir forumda, bir kadın öteki kadına "et yığını" diyor, açık giyindiği için "teşhirci" diyor, "yaz bitse de et görmekten kurtulsak" diyor...

kimse kusura bakmasın da, böyle tabirlerle konuşan, seviyeyi bu kadar düşüren insanlara karşı tepki olarak "böyle zihniyetler ölse de, kurtulsak" cevabı cuk oturur

ay açığı da kapalısı da kusura bakmasınlarda erkek milleti kadın kız çocuk gördümü bakıyorlar yani.sizin burada bunu tartışmanız mühim değil.orası burası da görünse bakıyorlar görünmesede çünkü akılları şeylerinde.ayrıca kadınlar daha çok bakıyor hemcinslerine göz bu yani güzeline de bakıyoruz çirkinine de açığına da kapalısınada içimize fesatlık düşürmeyelim ne dertler var kafamızı yormamız gereken.

O kadinlarin açik giyinmesi degilde, asil sizin düsunce tarziniz sapik oldugunu biliyorsunuz degilmi?

Son düzenleme:
off erkek milleti yüzünden yine birbirimize girdik biz engel olmaya çalışsakta yapıyolar yapacaklarını kalbini kırdıklarım olduysa özür dilerim ben erkeklerin bakıp bakmamasına değilde genç kızlarımıza üzülüyorum sadece Allah hepimizi doğru yola iletsin inş.

adam bakacaksa sizin onu kendinizce kısıtlamanıza aldırmaz, siz yokken bakar.

ona bakma,buna bakma demeyi ben yediremem kendime.edepli adam zaten kimseye yiyecek gibi bakmaz.

kırmızı ışıkta durup önümüzden alımlı,hoş bir bayan geçiyorsa ben eşimle göz göze gelmemek için kafamı başka tarafa çeviririm.

biliyorum çünkü,olsa olsa en fazla gözü takılır, o durumda bakmamak imkansızdır.öyle de olsa o anı görmek istemem.

erkek bakıyorsa da bunu kadının kıyafetine yormak çok komik,kendine güvensizlikten başka hiçbir şey değil.

Maalesef, en azından ülkemiz icin söylüyorum bunlar ölse bir avuç insan kalır geriye o kadar coklar...

O kadinlarin açik giyinmesi degilde, asil sizin düsunce tarziniz sapik oldugunu biliyorsunuz degilmi?

Katılıyorum... Bir de hemen sucu erkeklere atarlar aynaya bakacaklarına

Cok dogru bir tespit. İnsanin milleti ve dini disaridan bakıldığında belli olmadıgı icin şeklen ayrılabilecegimiz en guzel bahane bu olurdu, oldu da... Bir de sadece biz kadinlar birbirimize girmiyoruz ailemizdeki erkekleri de evde fitneleyip sokağa gönderiyor, bizden olmayanı taciz etsin, rahatsız etsin diye uğraşıyoruz. Buradan bakınca asıl tehlikenin erkekler degil de biz kadinlar olduğunu görmemek imkansız... Bu yüzden kadin egitimi cok önemli ama maalesef egitim sistemi o kadar abes/ ezberci/ empati/akli kullanma yoksunu ki okumak da bir ise yaramıyor, geriye sadece insanın kendini özellikle manevi acıdan eğitmesi sansi kalıyor ama kitap okumamakla övünen bir milletten/ kültürden de o beklenemez

Sırf sizin kocanız birilerine bakamasın diye millet çarşafla mı gezecek? Kocalarınızın gözlerine takamadığınız kilitler yüzünden hemcinslerinizi aşağılamanız ne acı.

Sırf sizin kocanız birilerine bakamasın diye millet çarşafla mı gezecek? Kocalarınızın gözlerine takamadığınız kilitler yüzünden hemcinslerinizi aşağılamanız ne acı.

anlamadığım şey, yanındayken başkalarına bakmasını zorla engellediğin adam ,yalnızken doğru mu durur!

azcık özgüven yahu!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…