- 20 Mayıs 2013
- 30.143
- 19.954
- 248
- Konu Sahibi samyelipoyraz
-
D çekirge çok güldüm şu hanzo lafına! hakkaten öyle. etraf hanzo dolu. ben mini etekle şortla filan çıkmam dışarı. ama çıkan da çıkar kardeşim kime ne. isteyen kapanır isteyen açılır. sorun şu "HANZO" larda aslında kadınları engellemek yerine şu bekar hanzoları anneleri, evli olan hanzoları da eşleri eve bağlamalı. hatta dışarıya çıkarırken de şöyle bi tabela asmalı boynuna: "dikkat, kendisi gözlerine, nefsine ve hayal gücüne sahip olamayan bir hanzodur. lütfen kadınlarınızı ve kızlarınızı minimum 10 metre uzak tutunuz" DD
nerelerde kaldın be arkadaşım:) ortalık karıştıHeey naptiniz siz. Ben de acigim konuyu acan kisiyim. Benim bahsettigim coook acik poposuna kadar acik olanlar. Ki onlarin teshirci oldugunu dusunuyorum hala. Kapali acik mevzusuna nerden geldi konu. Ben askili giyorum kisa etek giyorum. Poposuna kadar acan kadindan igreniyorum, hepsi bu. Onlarinda sanki cok umrunda.Mevzu ortulu yada acik olmak degil. Mevzu popo tesircileri
Genelde bakmiyor ama ben de takinti oldu galiba.. bakacakmi diye donup bekliyorum. Oda yazik garibim korkusundan gozu yerde yuruyor....Niye kadinlar cok acik giyinir ki. Yoldaki herkesin onlara bakmasi tatmin mi ediyo onlari.nerdeyse poposu gorulecek kadar kisa etek gogus dekoltesi. Teshircilik degil mi bu. Cok basitlesyirmiuormu onlari. Bu arada ben de acik giyerim ama kendimi basitletirecek kadar degil. Dozunda.
Bu kadınlara konulan dayatılan sınırlamalardan hoşlanmıyorum. Artık öyle bir zamana geldik ki hamile kadınların sokakta dolaşması ayıp diyecek kadar basit zihniyette insanlarla birlikte yaşar olduk. Çook eskilerde kimsenin kılığına kıyafetine karışılmazdı, sokaklarda çocuklarımız rahatlıkla oynarlardı, kız çocuklarımızı okula gönderirken hele de yatılı okula gönderirken endişelenmezdi annelerimiz, gece sinemaya giderdi rahatlıkla komşu kızları toplanıp...
Şimdi; gece kadın sokağa çıkarsa tü kaka, etek kısa ise teşhirci, hamile ise terbiyesiz oldu..
Ben nasıl kimsenin tesettürüne, etek boyuna, şapkasına bakmıyorsam, kimse de sırf kadın olduğu için sınıflandırılamaz. Eğitimin bile yerle bir edildiği bir dönemde, cemaatlerle yönetilen bir toplum haline dönüştürülüyoruz. 4+4+4 adı altında kılıfına uydurulan bir modelle çocuklarımızı bu çirkin oyunlara alet edenlere ses çıkartamıyoruz, koyun gibi güdülecek bir toplum üretmek için üçer beşer çocuk hikayeleri ile uyutuluyoruz. Bütün bunları düşünmeden yok kocam yoldaki etekli kadına baktı masallarını buraya yazıyoruz.... Bakmasın arkadaşım o zaman, ben birileri bakacak diye kendimden neden ödün vereceğim... Düzgün eğitin çocuklarınızı, kadınlara saygı duymayı, onlarında birer birey olduklarını, toplumda yerleri olduğunu, hakları olduğunu öğretin. Kadının tek gayesinin kocası, çocukları olmadığını hayat gayesinde olduklarını öğretin ki yetiştirdiğimiz yeni nesil en azından yolda bir mini etekli kadın gördüğünde öküz gibi bakmak yerine aklına farklı düşünceler gelsin, bel altına değil yüzüne bakmayı öğrensin!
Birazdan damlar birisi siz esinizi kiskaniyosunuz diye biz popomuza kadar giymeyelimmi biseyler kapanalimmi. Nerde bu medeniyet. Tekraarliyorum bende acigim ama teshir boyutunda degil. Saygi duymuyorum oylelerine.
Ben yurtdisinda oturuyorum. Burada cidden cok acik giyiniyorlar, plajlarda hele hep ustsuzler. Canim esim hic bakmiyor. Hatta ben bakip esimi durtuyorum, baksana baksana nasil giyinmis, aa kadina bak ustsuz gibisindenVeya cidden guzel bir bayan gormussem esime de gosteriyorum, aa ne kadar guzel bir kiz di mi diye. Hep ayni cevap, sen daha guzelsin
Bu kadınlara konulan dayatılan sınırlamalardan hoşlanmıyorum. Artık öyle bir zamana geldik ki hamile kadınların sokakta dolaşması ayıp diyecek kadar basit zihniyette insanlarla birlikte yaşar olduk. Çook eskilerde kimsenin kılığına kıyafetine karışılmazdı, sokaklarda çocuklarımız rahatlıkla oynarlardı, kız çocuklarımızı okula gönderirken hele de yatılı okula gönderirken endişelenmezdi annelerimiz, gece sinemaya giderdi rahatlıkla komşu kızları toplanıp...
Şimdi; gece kadın sokağa çıkarsa tü kaka, etek kısa ise teşhirci, hamile ise terbiyesiz oldu..
Ben nasıl kimsenin tesettürüne, etek boyuna, şapkasına bakmıyorsam, kimse de sırf kadın olduğu için sınıflandırılamaz. Eğitimin bile yerle bir edildiği bir dönemde, cemaatlerle yönetilen bir toplum haline dönüştürülüyoruz. 4+4+4 adı altında kılıfına uydurulan bir modelle çocuklarımızı bu çirkin oyunlara alet edenlere ses çıkartamıyoruz, koyun gibi güdülecek bir toplum üretmek için üçer beşer çocuk hikayeleri ile uyutuluyoruz. Bütün bunları düşünmeden yok kocam yoldaki etekli kadına baktı masallarını buraya yazıyoruz.... Bakmasın arkadaşım o zaman, ben birileri bakacak diye kendimden neden ödün vereceğim... Düzgün eğitin çocuklarınızı, kadınlara saygı duymayı, onlarında birer birey olduklarını, toplumda yerleri olduğunu, hakları olduğunu öğretin. Kadının tek gayesinin kocası, çocukları olmadığını hayat gayesinde olduklarını öğretin ki yetiştirdiğimiz yeni nesil en azından yolda bir mini etekli kadın gördüğünde öküz gibi bakmak yerine aklına farklı düşünceler gelsin, bel altına değil yüzüne bakmayı öğrensin!
8 aylık hamileyken aniden tansiyonum yükseldi, apar topar hastaneye gittim, nasıl yağmur yağıyor şakır şakır...
müdahalem yapıldı çıktım taksi bulamadım, fazla ıslanmayayım diye minibüse bindim, oturanların yarısı erkek, biri kalkıp yer vermedi. biraz sonra benim yarı yaşımda tesettürlü bir genç kız bindi, 3 erkek aynı anda kalktı kıza yer vermek için...
Bu ülkedeki kadınların %70 i başörtülü, bazı anadolu şehirlerinde başı açık sokağa bile çıkamıyorsunuz, anadolu şehirlerini bırakın İstanbul'un göbeğinde, birçok semtinde göze batıyor başı açıklar, saygı duyulmuyor. başörtüsünün yasak olduğu hiçbir yer kalmadı, ülke liderlerinin eşleri bile tesettürlü, ama siz hala mağdursunuz, hala ezilensiniz...
bakalım nereye gidiyoruzkızlarla erkekler aynı merdivenden inip çıkıyolar diye diken üstünde olanlar hamile kadınlara konuşanlar daha neler duyacağız acaba isteyen k...nı açar isteyen çarşaf giyer erkeğin içinde bakmak varsa k.nı açanada bakar çarşaflı olanada artık kendi cinsinize saldırmaktan vazgeçin neymiş poposu açık gezenleri boğası geliyormuş siz kim oluyosunuzki evinizden çıkmayın gözünüzü bağlayın, ha şimdide dersinizki onlar öle giyiyr diye evden çıkmicakmıyım siz rahatsız oluyosunuz diye insanlar istedini giyemicekmi
Genelde bakmiyor ama ben de takinti oldu galiba.. bakacakmi diye donup bekliyorum. Oda yazik garibim korkusundan gozu yerde yuruyor....Niye kadinlar cok acik giyinir ki. Yoldaki herkesin onlara bakmasi tatmin mi ediyo onlari.nerdeyse poposu gorulecek kadar kisa etek gogus dekoltesi. Teshircilik degil mi bu. Cok basitlesyirmiuormu onlari. Bu arada ben de acik giyerim ama kendimi basitletirecek kadar degil. Dozunda.
Birazdan birileri çıkıp:
"Aaa ne varmış canım, millet bakacak diye istediğimizi giyinemeyecek miyiz?,
Bende mini etek giyerim kimsede karışamaz,
İste biz sırf bu yüzden gelişemiyoruz,
Herkes istediğini giyer arkadaşım, sanane?
Vs vs vs"
diyecek.
Hazırlıklı olun.
Medeniyet diye diye millet çıplak gezecek artık.
Ama ne demiş M.Akif;
"Medeniyet Dediğin Açmaksa Bedeni , Desene Hayvan Senden Daha Medeni"
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?