çok acil yardım lütfen! bu sorumsuzlukmu?

angel5481

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2011
21
0
36
Sakarya
merhaba, eşimle evleneli 8 ay oluyor. eşimin ailesinin durumu iyi değil maddi olarak, eşim de o zamanlar çok kazanmıyordu, benim maaşm onunkinin 2 katıydı. bunları bilerek eşimle evlendim. düğün öncesi eşim işten ayrılmıştı ve düğüne kadar da düzenli olarak biryerde çalışmadı, sürekli bazı nedenlerle ya o ayrıldı ya da çıkartıldı... benim ailem o zamanlar düğün yapak için bekleyin işi düzene otursun dedi fakat ben ne yazıkki dinlemedim... düğünden gelecek para ve altına güvendim fakat o da umduğumuz gibi olmadı. düğünden sonra borçlarımızı kapatamdık, sürekli benim ailemden maddi destek aldık... eşimin iş bulması daha kolay olsun diye şehir değiştirdik, sakaryada oturuyorduk, onun ailesi sakaryada, düzceye taşındık, benim ailem düzcede... ve bu arada ben de işimden ayrıldım. buraya geldikten 1 ay sonra ben işe girdim, eşim de... fakat onun çalıştığı yerde koşullar çok kötüydü, 1 ay sonra işten ayrıldı, gerçi ben de destekledm ayrılmasını, ama hemen başka bir işe girmesi gerekiyordu. çünkü borçlarımız aldı başını gitti, sürekli bankalardan arıyorlar.. sağa sola borcumuz da var... işten ayrılalı 1 ay oldu ama hala bir işe girmedi. internetten başvuru ypıyor, çağıran yerlere görüşmeye gidiyor, bazılarına gitmiyor bile işi küçümseyip... dün de istanbulda iş görüşmesi vardı ama paramız olmadgı için haftaya erteledik. eşimin ailesinin yanına 1 aydır gitmiyoruz, onların eşimin işten ayrıldığından haberi yok. bugünse oraya gitmek istiyor ve paramız yok nasıl gideceğiz dediğimde, telefonumu satarım onunla gideriz diyor... şimdi size soruyorum... bu sorumsuzluk değilmi? ve ailem sürekli bana söyleniyor.iş arasın bulsun çaba göstermiyor senin paranı yemeye alışmış diye, bu da beni bunaltıyor çünkü bunları düşündükçe eşimden soğuyorum. bugün de ailesinin yanına gitmek istemiyorum zaten...
sizce ne yapmalıyım bana bir yol gösterin lütfen

İş bulamayışına birşey diyemem belki gerçekten şansı kötü gidiyordur ama telefonu satıp ailesinin yanına gitmeyi düşünmesi evet sorumsuzluk... Telefonu satıp iş görüşmesine neden gitmemiş...Ailen haklı olabilir sonuçta herkesin işi dört dörtlük değil ama yaşam şartlarından çalışmak zorundayız...

yani çalıştığı işin şartları iyi değilse deymezse bişey diyemem haklı olabilir eşin ama bu durumda maddi durumunuzu bile bile gezmeye gitmek sorumsuzluk gerçekten...
parası yoksa oturacak evinde böyledir bu işler...
ailende haklı olabilir bazı erkekler biyerden para gelmeye başlayınca iyice sererler nasıl olsa o kazanıyo diye..
telefonunu satıp gidecek kadar acil bi durummu var....

Telefonu satması ayrı bi sorumsuzluk, bulduğu işleri beğenmeyip çıkması da daha ayrı bi sorumsuzluk
Hiç kimse çalıştığı yerden çok memnun olarak çalışmıyor buna emin olabilirsiniz
Fakat borçlar birikmişken, bankalardan aranırken, borçluların yüzüne bakılamazken hala iş seçilmesi, bulunan işten çıkılması apayrı bir sorumsuzluk bana göre

eşinizin aılesıne gıdın bence onlardan uzak durmayın ve ne kadar zor durumda olsanızda bu saatten sonra sızın aılenızden gelen maddı yardımı kesın esınız zoru gorsun calısmaya baslayacaktır...ıslerınızı duzene koymadan cocuk ta dusunmeyın

Sorumsuzluk yapıyor eşiniz belli.

Bence bir şekilde kendine kenara para koy eşinden habersiz kazandığın paradan.Hayat bu ne olur ne olmaz...

Onun ailesi bilmiyor mu durumların kötü olduğunu?Bence onlarada söyle niye sadece sen ve ailen üstlensin bu durumu???

hayır acil bir durum yokki sadece uzun zamandır gitmemişiz onlar özlemiş de ondan gidiyoruz... bense 2 gündür bursada iş için eğitimdeydim, akşam geldim yorgun argın, evde yapılacak bir dünya iş var, ve cumartesi günü çıkıp iş arayabilme imkanı var sonuçta... hatta bugün bi kargo şirketine gidecek görüşmeye, tepkisi ne? :" iyi allahtan pazar günü çalışmıyorlar"... işte bunları duymak görmek beni düşündürüyor artık iyice...

kargoda kurye işi için gidecekse hiç gitmesin.senin eşin yapamaz

evet sonuçta ben de memnun değilim çalıştığım yerden fakat çalışmam gerektiğini biliyorum. hadi ben de çalışmıyor olsaydım ne olacaktı? aç sefilmi gezecektik ozaman illaki iyi kötü bir işe girecekti, değilmi? beğenmediği iş mesela nasıl: asgari ücretle başlayacak, sabah 8-6 çalışacak, pazar tatil, 2-3 ay sonra maaşının artabileceği biryer. ama işverenin tavrı kötüydü, "ya gel bi başla da zamanla bakarız maaşa" gibi...

bilmiyor, söylemedik çünkü sonra arayıp duruyrlar ayy nolacak ayyy iş yokmu ayyy gelinin abisinnin tanıdığı biyer yokmu filan diye...

kenara para koyacak kadar artmıyorki hiç param, taksitlere yetmiyor bile... krediler, kartların borcu 2-3 ay geriden ödüyoruz....

Bu cümleyi duyduğu için işe başlamayan insan evet sorumsuzdur...Erkekler her dönemlerinde geç olgunlaşıyorlar maalesef...Sen herşeyi üstlenmeye çalıştın ve üstlendin se bunun rahatlığı sarmıştır beyimizi...Bence kendini geri çek onun yapmasını bekle...

canım evlilikte özellikle iş problemi olmamalı..olunca böyle oluyo malesef..benim erkek kardeşimde işsizdi..evlendi..kız tarafı sormadı bile ...ee düğün balayı vs 6 ay yattılar evde..herşeyi babam karşıladı ...6 ay sonra zahmet oldu girdi işe...onda da yetmedi para ee hadii babaya..bi de çocukları var..sen yine iyi bi eşssin duyarlısın...borçları düşünüyon..bizimkiler borç katlanıyo ama umrunda değil ödeniyo bi şekilde nasılsa...offf cız etti içim yaaa..Allah yardımcın olsun..eşine de akıl fikir versin..dayamış arkasını sana nasıl olsa düşünen biri var...

yeterki çalışmaya başlasın da, sonra daha iyi biryer bulunca çıkar yine...

sakın eşine de böyle konuşma.iş sorumluluğunu alsın.işe devam edecekse başlasın.eşinize günlerce işi öğrenmesi için çabalayacaklar,tam işi öğrenecek iş sahipleri tamam yapabilir artık diye rahatlayacak adam işi bırakacak.hem iş sahibine hem kendine hemde size yazık.farklı işlere gir çık,gir çık nereye kadar devam edecek böyle.zorda olsa girdiği işte azim etmesini sağlayın.sorumsuzluk resmen

nasıl dawranayım yani sence? ben tawır koyamıyorum... bu da bi rahatlık veriyordur tabiki...
bi kredi kartımızda 300-400 liramız vardı, ondan nakit çekecekti dün iş görüşmesine gitmek için, çekememiş.. muhtemelen banka kısıtladı kullanımımı.. bugün beni sıkıştırıyor hala yanımda, müşteri hizmetlerini arayalım bankaya gidip bakalım çekebilecezmi diye.. ya ben sakaryaya gitmek için niye uğraşayım... he ben ugraşmasam yada uğraştım olmadı diyelim, gidecek telefonunu satacak, o parayla gidecez. ama gitmek İSTEMİYORUM... söyledimde zaten niye madem istanbula gitmek için satmadın diye, cevap yok....

içinde calısma ıstegı olan bı ınsan ne ıs olursa calısır yuk tasır tuvalet bıle temızler o calısmıyor sende calsııp borclara yetısmeye calsııyorsun oh ne guzel hayat aılenın yardım ettıgını de gordu nasılsa...bundan sonra ıs buluırsa begenırse calsıır bulmazsa nasıl olsa nasıp kısmet dıye kendımızı cok ıyı kandırıyoruz bence sende bıraz rahat davran anlasın ne demek oldugunu hayat bu kadar kolay degıl

saol canım, sizinkilerin durumu da zormuş... inşallah düzelirler ciddiye alırlar kendi hayatlarını... iş mevzusu sorun gerçekten... ben bide kariyer peşindeyim, hala uğraşıyorum daha iyi biryere geleyim diye... akşam geliyorum, ben de iş bakııyorum onun adına, ve başvurmadığı yerlere başvuruyorum...... bi erkek her türlü para kazanabilmeli bence, mantığım almıyor, tamam hayat müşterek, ama duruma yaklaşım önemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…