- 20 Mayıs 2011
- 10.285
- 30
- 408
nasıl dawranayım yani sence? ben tawır koyamıyorum... bu da bi rahatlık veriyordur tabiki...
bi kredi kartımızda 300-400 liramız vardı, ondan nakit çekecekti dün iş görüşmesine gitmek için, çekememiş.. muhtemelen banka kısıtladı kullanımımı.. bugün beni sıkıştırıyor hala yanımda, müşteri hizmetlerini arayalım bankaya gidip bakalım çekebilecezmi diye.. ya ben sakaryaya gitmek için niye uğraşayım... he ben ugraşmasam yada uğraştım olmadı diyelim, gidecek telefonunu satacak, o parayla gidecez. ama gitmek İSTEMİYORUM... söyledimde zaten niye madem istanbula gitmek için satmadın diye, cevap yok....
içinde calısma ıstegı olan bı ınsan ne ıs olursa calısır yuk tasır tuvalet bıle temızler o calısmıyor sende calsııp borclara yetısmeye calsııyorsun oh ne guzel hayat aılenın yardım ettıgını de gordu nasılsa...bundan sonra ıs buluırsa begenırse calsıır bulmazsa nasıl olsa nasıp kısmet dıye kendımızı cok ıyı kandırıyoruz bence sende bıraz rahat davran anlasın ne demek oldugunu hayat bu kadar kolay degıl
Cevabı yok çünkü gitmek istemiyordu görüşmeye...Bence eşine artık yorulduğunu bu şekilde daha fazla yürütemeyeceğini göster restini çek bence..Burda bir arkadaşımızında konusu vardı aynı meseleden arkadaş resti çekti hemen iş bulmuştu eşi..Hem ailesine neden söylemiyorsunuz ki onun da verdiği rahatlıktan iş bulmak için acele etmiyordur eşin sıkıştıran eden yok kafası rahat...
evet okudum ben de o arkadaşın konusunu. bugün düşünüp edip kendime bir yol çizeyim ben de, desteğiniz için çok teşekkür ederim. kendim düşünürken acaba yanlışmı düşünüyorum diye tereddüt ediyorum, sizin söylediklerinizle kendime güvenmeye başlıyorum
evet bencede istek olsa her işe girmeyi göze alır, kendine yediremez durumu.... lafa gelince pazara gidecem arkadaşıma yardım edicem artık diyo kafayı yiyecegim diyor ama icraat yok.... aileme de birşey demeye yüzüm yok artık. onlar benden tek bir laf bekliyorlar eşimle konuşmak için, kendine çeki düzen ver demek için.. ama yapmıyorum karışmasınlar diye....
merhaba kızlar, 1 haftalık gelişmeleri yazayım dedim... geçen hafta sakaryaya gitmedik, açıkça dedik paramız yok gelemiyoruz diye...meğer eşim ailesine söylemiş işten ayrıldığını...biliyorlarmış yani. ben de eşime dedim işe girmeden gitmiyecez dedim, ne alakası varmışmış.
hala aaa niye gelmiyorsunuz tüh müh diyorlar. önümüzdeki hafta işe başlayacak eşim büyük ihtimalle, yani anlaştılar gibi... ben de dedim işe gir düzenimiz oluşsun ondan sonra gideriz dedim. artık yoğun çalışcakmış da bidaha fırsatımz olmaz gitmeye diyor. bense bugün de çalışıyorum, ve onların tawırlarına bakarak gitmek istemiyorum. çünkü biz düzceye taşındığımızdan beri bir kere olsun kalkıp gelmediler bile, arayıp sıkıntınız varmı nasıl geçiniyorsunz bile demediler.. hala da demiyorlar. bizi oraya bekliyorlar. yaw kardeşim madem çok özledinz kalkın gelin hiçmi merak etmiyorsunuz evimizi barkımızı ne yiyip ne içtiğimizi... işte bunları düşünüp kızıp sinir oluyorum onlara. ben burda kendi aileme bile gitmiyorum utandığım için.
sizce haksızmıyım kızlar? ?
evet bencede istek olsa her işe girmeyi göze alır, kendine yediremez durumu.... lafa gelince pazara gidecem arkadaşıma yardım edicem artık diyo kafayı yiyecegim diyor ama icraat yok.... aileme de birşey demeye yüzüm yok artık. onlar benden tek bir laf bekliyorlar eşimle konuşmak için, kendine çeki düzen ver demek için.. ama yapmıyorum karışmasınlar diye....
arkadasım ben sunu söyleyebilirim bu adam rahat bi adam kadın calısırken adam rahat rahat gezmeyi düşünüyor aile ziyaretini düşünüor kadın borcları ödüyor ama adam iş begenmiyor keyfine bakıor ama eşi dırdırlanmasın die kafayı yiycem bunalımdayım napıcaz ne edicez falan diorsa bunlar boş laflar. sen yanlıs yapmıssın evlilik seciminde üzgünüm.bunları biliorum da söylüorum cünkü aynı benim babam.babam da asgari maası hatta 700 tli az buldugu için işe girmez iş arıomus gibi gezerdi.annem söylenmesin die kafasını tutarak iş yok bunalımdayım sıkıldım napıcaz böyle falan .. garip annem ev gecindirmek için 400 liraya calısırdı.faturalar kira bizim okul masrafı falan daha da dişinden tırnagından artırıp bankaya biriktirirdi..hiç bir zaman düzenli bi işte calısmadı hatta hayatı boyunca(45yasında) 1 yıl süreyle bi yerde calısmadı.benim düğünümde de babadan 5 kurus yok annem yardım etti kocamın ailesinden de 5 kurus destekk yok bizde siz gibi hala borc ödüoruz.ama ben şu aralar calısmıyorum.eşim calısıyor.bence sen cık işten belli ki istediğin zaman işe girebilirsin becerilerin yeteneğin var.ne yapıcaksa o yapsın erkek değilmi evini gecindirsin.sen sadece gereksiz masraf yapma yeter.bir deeee sakın ailenden destek alma.onun ailesinden destek yoksa seninkiler nie yapıor özür dileyerek söylüorum seninkiler enayi mi.evlenmeye gücü yoksa evlenmiycekti.valla şimdiden işin zor senin.bence evlilikde ask sevgi 2.planda kalır.önce mantık.para var huzur var yani. ama sevdiğinle tabi:) sevdiğinde para yoksa huzur da yok ... hakkında herseyin hayırlısı olsun Allah yardımcın olsun
merhaba tekrar arkadaşlar, daha önce açtığım konuya devam etmek istedim çünkü şimdi de ben işsiz kaldım, benzer durumlar yaşıyoruz. işten çıkarıldım ve 2 aydır iş arıyorum bulamıyorum...borçlarımız var, ne yaptık ne ettik okadar borç yaptık ben de bilmiyorum, sorumsuz davranmışız evlenmeden önce. tabi biraz da düğüne güvenmiştik altınlara ama umduğumuz gibi olmadı.. şimdi inanılmaz bir borcun içindeyiz, eşimin maaşı bazı taksitlere yetiyor... ailemden destek alıyoruz yine ve onlara olan borcumuz da artıyor... abim yardım ediyor. ben mahcub oluyorum.eşime de kızıyorlar ailesine de kızıyorlar ama onlara değil bunu bana söylüyorlar. yıpranıyorum...ama eşim benim kadar bizim kadar sıkılmıyor.ailesinin ise haberi bile yok...arada kalıyorum anlayacağınız... ben muhacub oluyorum üzülüyorum çare arıyorum, eşime kalsa abimlere çaya gider....
ben de abimden eşimle konuşmasını istiyorum yanlış mı sizce?
Haklı tepki veriyorsun tabiki senden önce bunu eşinin düşünüp konuşması gerekiyor eşinin tavrı ne sende onun ailesine söyle burada magdur duruma hem düşmezsin hemde senin ailenın yardımları bir yana onun ailesinin haberinin olmaması garip onlarda etsinler ciddi bir şekilde konuş bence tahmin edebiliyorum cok sıkıcı bir durum seni anlamaya çalışıyorum diyeyim yaşamadan bilemeyiz durumu.
allah yardımcınız olsun arkadaşım ben anlayamıyorum erkeklerin çalışmamasını bayana yüklenmesini bak şimdi sende işsiz kalmışsın eşin şu anda çalışıyormu bari çok üzüldüm yaaa benim eşim tr. standartlarının üstünde maaş alıyor devlette çalışırken deli gibi ders çalışıp devlet destekli bir kuruma geçti yeri geliyor bahçe ekip yol kenarında satıyoruz bir yandan arıcılık yapıyoruz erkekler boş yapamaz bana o yüzden tuhaf geliyor arkadaşım çok yüz vermişsiniz biraz ağırlığınızı koyun nereye kadar borçla devam edeceksiniz bilmiyorum kuran okuyormusunuz ama akşamla yatsı arasında vakıa suresini okursanız işleriniz düzelir allahın izniyle bol bol dua edin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?