ÇOK ACİL..

Velovis

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2018
227
318
53
Kızlar direk konuya giriyorum.. Akşam yemeğe aile dostlarımız geldi ve yanında çocuklarının arkadaşlarınıda getirmişler. Bir iki saat geçtikten sonra çocuk hırkasını çıkardı ve kolları kırmızı lekelerle doluydu. Meğerse tahtakurusu ısırmış. Hatta bugün evlerinin ilaçlanacağını söyledi. Duş alıp geldim buraya dedi. Tahtakurusu insandan insana geçer mi? veya üzerinde taşıyıp bizim eve getirmiş olabilir mi? Yakın zamanda bakıma muhtaç bir dayımızın uyuzunu tedavi etmek için eve getirdi annem.. Bir ay çile çektik resmen. O yüzden gözüm korkmuş durumda :/

Olabilir gerçekten ben de tedirgin olurdum evime öyle birsey gelse çocukta değil hata onu oraya getiren ve gönderen insanlarda. Mümkünse ilaclatin evi ve herşeyi yıkayın.

Dayinizin uyuzu mu?O ne demek anlamadim..ama tahta kurusu pire gibi birseyse üstünde de olabilir cocugun..ilaclayin evi onlar gidince

Dayinizin uyuzu mu?O ne demek anlamadim..ama tahta kurusu pire gibi birseyse üstünde de olabilir cocugun..ilaclayin evi onlar gidince
Bakıma muhtaç bir dayımız var anne tarafından. Temiz bakılmadığı için uyuz oldu ve 6 ay boyunca tedaviler işe yaramadı. Annemde bize getirip kendisini ilgilendi 1 ayda tamamen kurtuldu adam. Ama ne çektiğimizi bir biz bir allah biliyor. Onun üstüne bu olunca telaş oldum..

Olabilir gerçekten ben de tedirgin olurdum evime öyle birsey gelse çocukta değil hata onu oraya getiren ve gönderen insanlarda. Mümkünse ilaclatin evi ve herşeyi yıkayın.
Zaten belli etmemeye çalıştım ama çok sinirlendim. Artık tedbir amaçlı ilaçlamamız gerekecek..

Zaten belli etmemeye çalıştım ama çok sinirlendim. Artık tedbir amaçlı ilaçlamamız gerekecek..
Çok üzüldüm o çocuğa annesi ailesi hiç mi farketmedi o çocuğa o kadar zarar verene kadar o pis haseratlar yazık gerçekten. Evdeki herşeyi dezenfekte edip yıkayın acil ilaclatın.

Neden belli etmemeye çalıştınız ki? Yaptığı terbiyesizlik. Çocuktan uzak bir yerde olmaz ki aa ama falan deseydin, ilgilenmeseydin kalkıp gitselerdi. Haber vermeden hatta izin almadan yanında başka bir misafir getirmek nedir ya. Hastalık konusunda bir fikrim yok. Temkinli olun.

Çocuğu utandırmak istemedim. Hata o çocuğu bizim evimize getirenlerde.. Gittiler zaten ama ben anlayana kadar çoktan saatler geçmişti..

Çok üzüldüm o çocuğa annesi ailesi hiç mi farketmedi o çocuğa o kadar zarar verene kadar o pis haseratlar yazık gerçekten. Evdeki herşeyi dezenfekte edip yıkayın acil ilaclatın.
Bütün vücudu, elleri ısırılmıştı.. Önden ilaçladık şimdi yarın çaresine bakacağız :/

Çok abartmışsınız. Sakin olun adı üstünde tahtakurusu tahtada yaşar. Bit pire gibi bişey değil insandan insana geçmez. Kendinizi strese sokmayın.

Tahtakurusu genelde geceleri cikar ısırır sonrada kaybolurlar insanın üstünde yaşamaz korkmayın bir zamanlar bizde vardı ordan biliyorum

Tahta kurusu ahşap yerlerde yaşar.geceleri dolaşır.çocuğuda uykuda ısırmıştır.Eğer gerçekten tahta kurusuysa.Bulaşma filan olmaz

tahtakurusu çocuğun üstünde olmaz.
uyuz gibi birşey değil merak etmeyin.

Evinizi yarın ilaçlattırın kıyafet üzerinden gelmiş olabilir içinizde şüphe kalmasın.

Biraz baktım da tahtakurularının kıyafetlerle taşınabileceği yazıyor. Suc çocukta değil ki onu oraya getiren de yoksa ne bilsin yavrucak. Misafirlerinize bunu soyleseydiniz keske cocugun duymayacağı bi zamanda. Size bir sürü uğraş çıkarıyolar ve o kadat kimyasala maruz kalacaksınız ilaclatırsanız eğer.

Ay nasil tahtakurusu insanin uzerinde tasinmaz:) Hemen gidin ilaclayin , o cok lanet bir sey , bir yerden bir yere ; otellerde yere birakilan cantalardan, kiyafetlerden, otobuslerde koltuklardan ustunuze gelir, hizli urer siz farkedene kadar da butun evi sarar. Sadece tahta da yasamaz ayrica, kan emerek buyur, yabancilar yatak bocegi diyor hatta. Bu yuzden insan nereye giderse oraya gider. Yatak altalari, koltuklar, halilar, piriz icleri vs yerde saklanir ama genelde yataginizin altinda, yastik altinda, koltukta yuva yapar cunku dedigim gibi insanlar ve diger canlilr onlarin besin kaynagi. Video da birakayim suraya da daha iyi anlarsaniz nasil lanet bir sey bu diye. Ayrica onlar icin ozel ilaclar oluyor ya hemen onlardan alin, ya da buhar makinesi alin, haliyi koltugu vs buharlayin.

Bed bug infestation yazin youtube'a,bir ton video var.

Son düzenleme:
Çocuğun durumuna çok üzüldüm. Kimbilir ne şartlarda yaşıyor. Kimmiş,ailesi nasılmış öğrenebildiniz mi? Belki yardıma ihtiyaçları vardır. O kadar ısırıldığına göre ilgilenen olmuyor demekki. Sosyal hizmetleri arayıp söyleseniz? Siz evinize böcek gelecek diye korkuyorsunuz küçücük çocuk orada ,o böcekler tarafından ısırılarak yaşıyor. Çok üzüldüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…