- 13 Ağustos 2014
- 13.041
- 22.234
- 598
- Konu Sahibi Lyanna Mormont
-
Valla bu tür kişilere bence "kafayı yemiş" deniyor. Ben öyle diyorum. Sosyal medyamdan da silip atıyorum hayatımdan da. Yazıklar olsun ayıp artık yaa!Dünyada sürekli kötü olaylar oluyor. Hepsini kafamıza aşırı derecede takıp sosyal hayatımızdan kendimizi alıkoyarsak mental sağlığımızı kaybederiz ama bunları sosyal medyada sergilemek zorunda da değil kimse. Matem tutulan bir eve güle oynaya girip dans edilmez. Şu anda ülke matem evi gibi bu yüzden bu tarz hareketler rahatsız edici geliyor. Bu tür kişilere sosyal medya arsızı deniyor. Ülkenin yangın yeri olması falan etkilemiyor sosyal medya arsızlarını.
Marmaris'e haftaya gelebileceginizi sanmiyorum ne yazik ki. Hala Mugla'nin cogu yangini devam ediyor. Belki yangindan fiziken etkilenmeyen yerlere gidebilirsiniz.Ah sormayın...insanlar gerçekten tuhaf..canım ülkem ne halde insanlar hala yeme içme eğlenme birilerine laf sokma story leri peşinde..artık hikayeleri kapattım kimseyi görmemek için..
Yangın çıkmasaydı önümüzdeki hafta ilk kez marmarise gidecektik bizde....keşke yanmasaydıda ben hiç gitmeseydim görmeseydim diyorum..günlerdir dövünüyorum ağlıyorum yemek yiyemiyor uyuyamıyorum çok üzgünüm o masum canların diri diri yandıklarını düşündükçe dahada kahroluyorum ..tatil planını bitirdim kafamda gitsem de başka yere asla mutlu olamam ..orada yaşayan insanlara Allahım sabırlar versin..çok çok zor
Eşime dedimki tatile gitmeyelim ama gidip yangına yardımcı olalım birkaçgün yardim falan toplayıp götürelim tatil bütçemizi yarar sağlayan işlerde kullanalım...seni oraya asla götüremem dedi ölen yanan bir canlı görsen ağlamaktan iş yapamaz baygınlık falan geçirirsin boşuna kalabalık eder insanlarada engel oluruz gibi cümleler kurdu ..zira sokakta beslediğim bir can araba dalan ezince haftalarca kendime gelemiyorum aşırı hayvanseverim..haklı buldum düşününce..
Ama birşey yapmamak beni dahada fazla üzüyor evet duygusalım çabuk ağlıyorum falan da bunlar bahanemi yani diyede düşünmüyor değilim
Çeşitli bağış kampanyalarına katıldım birçok vatandaşımız gibi..ama tatmin olamıyorum kendimi işe yaramaz biri gibi hissetmeye başladım..içim darlanıyor bi şeyler yapmamak gerçekten be kahrediyor ..
Arkadaşım döndü dayanamadı...Aynı karede arka tepelerde yangın varken sahil kenarında rakı balık yapanlar vardı.
Tamam tatilde insanlar bütün yıl bekliyorlar da kör gözüne parmağa gerek yok bence de.
Ozellikle buyukbas kurtarmak icin tahliye edilen yangin bolgelerinr giden gonullu bir kurtarmaci hanim var.Elbette ki hayat bir yandan da devam ediyor, kimseye hayatına devam edemezsin diyemeyiz lakin çok eskileri düşününce sanki artık eski duyarlılığımız ve anlayışımız kalmadı, sosyal medya hesaplarında tatil, günlük yaşam paylaşımları yapanlar değil de 1 haftadır ne gecesini ne gündüzünü bilen, uyumayan, yorgunluktan harap olsa da yanan yerleri söndürmek için koşturan itfaiyecisinden vatandaşına yangınla ilgili bilgi paylaşımı yapanlara duyarsızca yorum atanlar insanın daha çok ağrına gidiyor, etrafı ateş çemberiyle çevrilmiş yangınzedelerin psikolojilerinin alt üst olduğunu anlamak çok zor olmamalı.
İşte sosyal medyanın zararları. ...herbokolog dolu ülkeOzellikle buyukbas kurtarmak icin tahliye edilen yangin bolgelerinr giden gonullu bir kurtarmaci hanim var.
Inekleri cikarirken yuvasiz kalmis kucuk kuslar bulmus. Yanindaki tek sey olan elmalı kurabiyeyi ezip vermis veterinere gidene kadar tutsun diye.
Biri gelip videosuna marketten mama almaliydiniz, youtubedaki videolari izleseydiniz demis. Insanlar orasi yangin bolgesi, market nerden bulsun falan deyince de gerizekalilar diyor insanlara.
Simdi ne denir ki? Belki iyi niyetli bir uyari yapti ama o kadar yanlis zaman yanlış mekan ki.
En iyisini yapmış, ki zaten yanlış bilgi almadıysam şayet risk sebebiyle Marmaris'teki turistik işletmeler can güvenliği sebebiyle boşaltıldı.Arkadaşım döndü dayanamadı...
Evet evet o bolgedeydi...yardım toplanan bölgeye bir şeyler götürüp gitmek istedi ama ona göre o ihtiyaç listesinde olan şeyler zamanmış. Acayip üzüldük biz böyle olmamaliydik. İçecek götürüp döndüler..En iyisini yapmış, ki zaten yanlış bilgi almadıysam şayet risk sebebiyle Marmaris'teki turistik işletmeler can güvenliği sebebiyle boşaltıldı.
Özellikle Marmaris/Kızkumu çevresi şu an riskli yerlerden, yöre halkı en ufak bir tehlikede sahillere yönlendiriliyor
Şu an market düşünecek halde değiller kiOzellikle buyukbas kurtarmak icin tahliye edilen yangin bolgelerinr giden gonullu bir kurtarmaci hanim var.
Inekleri cikarirken yuvasiz kalmis kucuk kuslar bulmus. Yanindaki tek sey olan elmalı kurabiyeyi ezip vermis veterinere gidene kadar tutsun diye.
Biri gelip videosuna marketten mama almaliydiniz, youtubedaki videolari izleseydiniz demis. Insanlar orasi yangin bolgesi, market nerden bulsun falan deyince de gerizekalilar diyor insanlara.
Simdi ne denir ki? Belki iyi niyetli bir uyari yapti ama o kadar yanlis zaman yanlış mekan ki.
Market yoktu ki zaten. Tamamen tahliye edilen ve yanginin yolu kapattigi yerdeydi kadincagizŞu an market düşünecek halde değiller kiAntalya Manavgat vb afet bölgelerinden çok haberdar değilim ama Marmaris yangınlarını yakınen takip ediyorum, orada tanıdıklarım var ve şu an bırakın market alışverişini 10 dakika sonra ne olacağını bilmeden yaşıyorlar
Bir tanesinin evi kısmen yandı canlarını zor kurtardılar, diğerinin evi hala tehlikede, oradaki insanların hepsi tek yürek oldu ağaçları, hayvanları, birbirlerini ve evlerini kurtarmak için uğraşıyor, günlerdir uykusuzlar.
Ben cidden sosyal medya paylaşımı yapanlara pek kızamıyorum, yangınlar yaşanırken burada da düğünler oldu müzik sesleri evimin içindeydi resmen ama hayat devam ediyor, bir yanımız acı bir yanımız mutlulukla devam ediyoruz fakat yangınzedelere acımasız yorumları asla kabul etmiyorum, bir insanın o keskin dumanı ciğerine çekmesini, alevlerin arasında kalmanın verdiği psikolojiyi anlamamak kusura bakılmasın ama vicdan ve merhametten yoksunluk demektir.
Bir kadıncağız belli ki hayvancılıkla geçinen bir köylü ana, yangın sahili de tehdit edince bağladığı ineklerini terk edip kurtarma botuna binmeyi reddetti, ineklerine sarılıp ben onları son ana kadar koruyacağım gerekirse denize atlarız kendimi korurum dedi, kimsede onu hayvanlarından koparamadı, işte insanlar şu an bu psikolojide, evi, canı, hayvanı, bağı bahçesi için korku içinde.
Allah kimseye yaşatmasın inşaallah
E tatil beldesi işte, ne diyebilirim ki. Siz de haklısınız.
İzmir depreminde de biz kaçtık yazlığa anında. Can tatlı.
Marmaris'te büyük zincir marketler merkezde, köylerde market bir tane olursa oluyor o da yerel market, kızkumu tarafına dahi zincir marketlerden bir tanesinin şubesi yeni açıldı sayılır, Marmaris deyince köylerinde bile bir sürü market, eczane, hastane var sanılıyor galiba, kızkumunda Hisarönü girişinde bir tane eczane var o da büyükşehir eczaneleri gibi değil, hastane ta merkezde.Market yoktu ki zaten. Tamamen tahliye edilen ve yanginin yolu kapattigi yerdeydi kadincagiz
Insanlar öyle bir seferber ki. Kimi ciftligini aciyor hayvanlari getirin diye. Kamyoncular kac tur yapiyor hayvanlari yangin alanindan çıkartmak icin. Gonulluler hayvan tahliyesi icin arac pesinde. Yemciler yem goturuyor, vatandaş kendi cabasiyla yem alip bagisliyor.
Bu kadar vahim durumda olmasak cok guzel bir dayanışma var ama keske olmasaydi hiç.
Çok haklısınız…biz kilometrelerce uzakta bu kadar etkilendik siz gözünüzün önünde olaylara şahit oluyosunuz..güzelim yerler kül oldu,cennet vatanımız yangın yeri insanlar nasıl içlerine sindiriyolar saçma sapan paylaşımları anlamıyorum..inanın kaç gündür tansiyonum tavan yaptı üzüntüden..allah yardım etsin de bitsin artık dualarımızdasınızBu arada yanlış anlaşılmasın, sosyal medyayı ben de aktif kullanırım, paylaşım yaparım. Kimseye niye hayatına devam ediyorsun, tatile gidiyorsun, eğleniyorsun da demiyorum. Herkesin kendine göre planı var, beklediği tatili var. Gitsin yapsın. Niye paylaşıyorsun paylaşma demek de hakkım değil. Çok rahatsız oluyorsam bakmam storylerine. Nitekim sessize aldığım birkaç kişi oldu.
Ama bu akşam sanırım yangınların olduğu yerde yapılan canlı müzik paylaşımını görünce doldum biraz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?