cok ama cok kotuyum

komşunun 'dul kızı' komik neden bu şekilde açıklama gereği duydunuz çok yazık sizde bir kadınsınız ve kadınları dul vs diye etiketlemek çok aşağılayıcı ve yanlış öte taraftan neden kayınvalidenizi arıyorsunuz onu karıştırıyorsunuz bu meseleye çok yazık bu sizin özeliniz ne gerek var anlamadım kocanız 5 yaşında mı annesine şikayet ediyorsunuz

bu işler güzelliğe düzgünlüğe bakmıyor malesef. istediğin kadar güzel ol adam adam değilse yapacağını yapar...

Arkadaşım; farzet ki yakın bir arkadaşın geldi, aynı şekilde sana anlattı derdini. Ona da ilk vereceğin tep ki bu mu olurdu Allah aşkına ya.

Empati yapın azıcık ya, Nedir bu kelimelere takılma , yargılama.

Dul kız asagılanmak degıl kı.boşanana dul denebılır.

Aynen ona dul kadın degıl soyleyecek daha asagılık kelımeler varda hadı neyse.Kocana sahıp olsaydın demesı kalıtesını bellı edıyor zaten

Aynen ona dul kadın degıl soyleyecek daha asagılık kelımeler varda hadı neyse.Kocana sahıp olsaydın demesı kalıtesını bellı edıyor zaten

Ya hepsini geçtim zaten, geldi anlattı arkadaş, vay efendim dul niye diyorsun mu diye tepki veririz, gerçekçi olalım yani.

Arkadaşımız dul dese, biz yanına Bi küfür ekleriz vay yollu demek sana kocana sahip çık dedi he, diye diye saydırırız.

Eşin suçlu, kadın suçlu, yok sen suçlusun kaynananı niye karıştırdın demelere gerek yok ya,

İş başa gelmiş, arkadaşa destek olup, yol göstermek gerekli.

Meryem iki çocuklu ve karnında da bir bebegin var nasıl olacak bu boşanma.anlik sinirle fevri kararlar verme.bosanma demiyorum ama kendi ve çocukların menfaati için maddi olarak haklarini al.esinden gelen hata ettim mesajlarini delil olarak sakla.esin kadınlarla neler yaşamış sana doğrusunu anlatsın yalan söyleyip birşeyler saklarsa o evlilikten hayir gelmez.

Ben yargılamıyor ve takılmıyorum konuyu açan hanımefendi farkında olmadan karşı tarafı yargılamış ve takılmış sadece dikkat çekmek istedim Arkadaşım gelse ve böyle bir durum anlatsa söyleyeceğim söz konuyu kimseyi karıştırmadan kendi kendilerine halletmeleri olurdu kv yada karşıdaki kadını karıştırmadan zaten bunuda konuyu açan hanımefendiye söyledim

Boşanana bekar veya boşanmış denir,eşi vefat edene dul denir. İkisi de bambaşka şeyler. Ha evli erkeğe yeltenen kadınlara başka birşey denir orası ayrı.
yanlısın var ben demıyorum. ıste asagıda.boşanmıs a dul denır.kımlıkte bekar denıyor o yasa oldugu ıcın yoksa dul.

dul
sıfat & ad
  1. 1.
    eşi ölmüş ya da eşinden boşanmış (kadın ya da erkek).
  2. 2.
    halk ağzından
    kız olmayan, kızlığı giderilmiş (kadın).

Boşanana bekar veya boşanmış denir,eşi vefat edene dul denir. İkisi de bambaşka şeyler. Ha evli erkeğe yeltenen kadınlara başka birşey denir orası ayrı.
dul kadın hakkındaki açıklamanız sözlük anlamı olarak doğru fakat toplumumuzda ayrıştırıcı ve bazende aşağılayıcı bir anlamda kullanılıyor hanımefendi de konuyu anlatırken gereksiz yere belkide farkında olmadan bir ayrıştırma yaparak cümle içinde kullanmış sadece yanlış olduğunu belirtmek istedim

Bakın sizin verdiğiniz 2. tanımdada kadının cinselliğine bir atıfta bulunuluyor malesef bunu bizler yapıyoruz toplumsal cinsiyet hakkında bilginiz vardır heralde toplumun biz kadınlara cinsiyetimizden dolayı atfettiği bazı durumlar yada görevler .. biz kadınlar bunların farkında olup böyle davranıp konuşmalıyız diye düşünüyorum

Olaylara genis acidan yaklasamayan, bir durum karsisina beyninin kısıtlı bir bolumu ancak tepki verebilen insanlar gelmis bize cahil, işsiz demiş . Kim cahil acaba? Hem soruna, hem de o kelimeye gerekli aciklamalari yapabilecek kapasitede insanlariz. Egitim şart. Hele ki toplumsal cinsiyet anlamında erkeklerden cok kadinlarin eğitilmesi sart, zavalli bir haldeler çünkü .

size kim cahil ya da işsiz dedi bilmiyorum ama ben demedim eğer yazdıklarımdan böyle bir fikir çıkarıyorsanız üzüldüm sizin adınıza olaylarada gayet geniş açıdan baktığımı düşünüyorum sevgiler :)

ya arkadaşlar işiniz mi yok. kadın perişan durumda sizin tartıştığınız duruma bak. öyle dese ne olur demese ne olur. meryemim40 a yardım etmeli biraz da olsa derdini paylaşmalıyız. öncelik bu olmalı. herkesin kendi görüşü. doğru ya da yanlış çok da önemli değil şu an. arkadaşa fikir vermeli yol göstermeliyiz.

canım benim acele etme. biraz sakin olmaya çalış. bi bekle. kimseyle yüz göz olma. önce düşün biraz ne yapmak istediğine karar ver. kv ye de söylemekle iyi yapmışsın bence. haberi olsun. iyi görmüş geçirmiş biriyse illa ki bi faydası olur. tamam oğlu çocuk değil şikayet ediyoruz ama yediği nanelerden haberi olsun. suçun büyüğü sen hamileyken sana bunu yapan o herif bozuntusunda. önce onun ifadesini al. ha takmıyorsa seni delillerini topla davanı aç. Allah yardımcın olsun...

Yo size demedim zaten, gecmis sayfalarda bir zat dul kelimesine takilanlara toptan cahil ve issiz demis de.

Kizligi giderilmis anlamina gelen bir kelimeyi nasil bir gurursuzlukla kabullenir bir kadin anlamak mumkun degil. Bosanmis denir, bitti. Yaşadığımız toplumu tanimiyorlar herhalde.

Tek basinaysa ozellikle bu "dul" kadin, nasilsa "kizligi giderilmis" olduğu icin sarkmakta, taciz etmekte hatta ve hatta tecavuzu kendinde hak gormekte cekinmeyen insandisi yaratiklar var bu memlekette. Bir suru rapor okumustum yillar once bu konuyla ilgili. Su kelimeyi kullanmayin kadınlar rica ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…