Çok bitkin ve yorgunum :( çalışmamı isteyen eş

21. yüzyılda tartistigimiz konuya bak . Babamın bir lafı vardır çok severim erkek çocuğu okumak zorunda değil ama kız çocuğu zorunda. Erkek sanayiye gider eli iş tutar ama kadın çalışacak ki eşi kötü biriyse rahatça ayaklarının üstünde durup çocuklarına sahip çıksın . Canım babam üç kızı var ikimiz mühendis olduk son bir kızım kaldı onu da okutayim ondan sonra ölsem gam yemem diyor. Bende babama katılıyorum asıl okuması çalışması gereken kadınlar , çalışacaklar ki muhtaç olmasinlar

Hocam iş yerinde sevkiyatta çalışan bir adam evlenmişti. Tebrik için konuşurken muhabbet açıldı. Söylediği şey kadın çalışmayacak erkeğinin getirdiği paranın kıymetini bilecek. Çalışıp para getirdiği için evde bekleyip el üstünde tutacak eşini, ona muhtaç olacak. İşte bu işleniyor kadınlarımıza kızlarımıza. Sonra burada okuyoruz.

Kocam beni dövüyor, ailemde geri kabul etmiyor sabredeceksin diyor.
Kocam alkolik, uyuşturucu bağımlısı ama kaçtım diye ailem kabul etmiyor çek diyor çileni. Benim de maddi imkanım yok çekiyorum.

Bunu çoğaltırız hepimiz okuyoruz bunları.
Alkolik, bağımlı kocayı seçmek kadermiş, yani kocamız alkolik olabilirmiş ama şansa bala yaşıyormuşuz, boşanabilirmişiz ama istesek, tabi girdin bi deliğin içine çık çıkabiliyorsan, kolaydı hemen öyle. Hayatta kendine yapabileceğin en iyi şey sorumluluk sahibi olmak, suçu kadere ona buna atmamak, kabullenmesi ağır ama sonuç veren, hayat kalitesini yükselten bir şey herkese de tavsiye ederim.

Alkolik, bağımlı kocayı seçmek kadermiş, yani kocamız alkolik olabilirmiş ama şansa bala yaşıyormuşuz, boşanabilirmişiz ama istesek, tabi girdin bi deliğin içine çık çıkabiliyorsan, kolaydı hemen öyle. Hayatta kendine yapabileceğin en iyi şey sorumluluk sahibi olmak, suçu kadere ona buna atmamak, kabullenmesi ağır ama sonuç veren, hayat kalitesini yükselten bir şey herkese de tavsiye ederim.
Yanlış bir evlilik yaptım geriye dönüp bakıyorum ki onlarca farklı işaret varmış ben ciddiye almamışım . Gizli narsist şu bu toplumun kaçı Allah aşkına.

Yanlış bir evlilik yaptım geriye dönüp bakıyorum ki onlarca farklı işaret varmış ben ciddiye almamışım . Gizli narsist şu bu toplumun kaçı Allah aşkına.
Demin de dedim, yoğurdum ekşi diyebilen 3-5 kişiyiz, hepsinin kocası narsist, ailesi geri kafalı, kayın ailesi cehennemden düşme, kendileri püri pak, kader mahkumu, ha bi de hep iyi niyetlerinden kaybediyorlar.

21. yüzyılda tartistigimiz konuya bak . Babamın bir lafı vardır çok severim erkek çocuğu okumak zorunda değil ama kız çocuğu zorunda. Erkek sanayiye gider eli iş tutar ama kadın çalışacak ki eşi kötü biriyse rahatça ayaklarının üstünde durup çocuklarına sahip çıksın . Canım babam üç kızı var ikimiz mühendis olduk son bir kızım kaldı onu da okutayim ondan sonra ölsem gam yemem diyor. Bende babama katılıyorum asıl okuması çalışması gereken kadınlar , çalışacaklar ki muhtaç olmasinlar
21. yüzyılda tartıştığın konuya bakma. 21. yüzyılda tartışmanı kadınlarla yaptığına ve kadınlara karşı savunma yapmak zorunda kaldığına bak. Bizi mahveden yine bizleriz ne yazık ki. Biz kendimizi kadınlara bile anlatamazken karşı cinse nasıl anlatacağız? Babandan da Allah razı olsun helal olsun amcama.

Demin de dedim, yoğurdum ekşi diyebilen 3-5 kişiyiz, hepsinin kocası narsist, ailesi geri kafalı, kayın ailesi cehennemden düşme, kendileri püri pak, kader mahkumu, ha bi de hep iyi niyetlerinden kaybediyorlar.
O kadarını biliyor çünkü, ötesini bilmiyor. Buradaki fazla ilerici (!) mesajların konuya en ufak bir faydası yok. Ha diploma alınca iyi bir işe girer de boşanmaya karar verir mi bilmem ama o da düşük ihtimal

Önceki konunuz, kiranızın 3 katına cikmasi ile ilgili.
Eşinizin şu şartlarda çalışmanızı istemesi çok normal. İstemediğiniz ortamı olan bir işte kal diye zorlaması rahatsız edebilir ama sanki siz ortamdan ziyade çalışmaktan rahatsız gibisiniz.
Okulunuz örgün değil diye düşündüm ,öyle olsa onu bitirmeyi beklerdiniz. Okul bitince tak diye iş bulabileceğiniz bir bölüm mü okuyorsunuz?
Ölmeyi istemek falan birakip şartlarınızi iyileştirme yollarına bakacaksınız.

Son düzenleme:
Toplumun büyük bir kısmı sorunlu . Geçen bir program izledim kadın hakları savunucusu bir dernegin başkanı diyor ki kadınlar her statüde şiddet goruyor. Hatta ilginç bir şekilde üniversite mezunu yüksek statüde çalışan kadınlar daha fazla psikolojik şiddete karşılaşıyormuş. Şöyle bir buraya baktığında toplumda yeni evlenen kadınların çoğu psikolojik şiddete maruz kalıyor . Ben kendi yaşadıklarıma inanamıyorum . Eşimden dolayı olmasa da ailesi tarafından yaşadığım bir psikolojik şiddetmis. İşin kötüsü beni gerçekten el bebek büyüten ailem bazı noktalarda aman kızım onlar da öyle geleneksel boşver sus dedi. Çünkü onların çevresinde de olan bu . Bende o sırada kaniksamiştim bir şekilde. Yani iğrenç bir kısır döngü var kırmanın tek yolu ekonomik özgürlük

Kizlar çevreye ne kadar eşim benim çalışmamı istemiyor ama mecburuz desem de aslında baskı yapan eşim tamam çalışayım ama hayatım boyunca bu yaşıma kadar çalıştım ve artık yorgun ve bitkin hissediyorum çocukluğumdan itibaren tarlalarda çalıştım yevmiyelik islere gittim büyüdüm hem okudum hem çalıştım evlendim bu sefer hem kira durumu hem bazı şeyler canımı sıktı eşimin surekli sende calissaydin şunu da alırdık sende calissaydin olurdu demesi ve canıma tak dedi beni bir işe soktu nerdeyse çoğunluk erkek yavsak insanlarla dolu sürekli birileri ile uğraşmak durumunda kalıyorum ona bunu anlattigim zaman her yerde var oyleleri bizim iş yerimizde de var takma diyor ve benim pskolojim o kadar bitik durumda ki artık it gibi yorgun olmama rağmen uyuduktan bir saat sonra can havliyle uyanıyorum ve bir daha uyuyamıyorum sürekli ağlamak istiyorum ölsem de kurtulsam diye şu an üni okuyorum derslerime de vakit ayiramiyorum ev aldı basini gidiyor sadece bakıp düşünüp agliyorum kafamı toparlayamiyorum ben okul bitince kendi mesleğimi yapmak istiyorum ama eşimin bu pskolojik baskılarına da dayanamıyorum iş yerinde en çok duyduğum laf eşin seni sevseydi böyle erkek yurdu gibi bir yere ise sokmazdi burda kendine dikkat et lafları şimdi de uyuyamıyorum surda bikac saat sonra ise gideceğim sinirlerim aşırı derecede bozuk ben eve kapanmak ve bidaha hiç çıkmamak istiyorum artık yorgun ve bitkin hissediyorum hasta gibiyim
Eğer üniversite okuyacak yaştaysanız neden evlendiniz? Belki zorunda kaldınız aileniz yoktu bir yere tutunmanız gerekiyordu vs. böyle bir şey varsa bilemem ve durum böyleyse üstünüze alınmayın ama durum böyle değilse suç sizin. Daha 20li yaşlarının başında evleniyorsun ve kendine seçtiğin adam bu mu? Daha kendi paranı kazanmıyorken evlenip hayatını mahvetmek niye? Kendi seçimlerinin sonucunu yaşıyorsun.

21. yüzyılda tartıştığın konuya bakma. 21. yüzyılda tartışmanı kadınlarla yaptığına ve kadınlara karşı savunma yapmak zorunda kaldığına bak. Bizi mahveden yine bizleriz ne yazık ki. Biz kendimizi kadınlara bile anlatamazken karşı cinse nasıl anlatacağız? Babandan da Allah razı olsun helal olsun amcama.
Evet gerçekten öyle . Baktigimizda burda bile açılan konularda kadına psikolojik şiddet uygulayan kayınvalidesi. Kadınlarımızın neyi var gerçekten bilmiyorum. Tek bildiğim bu ülkede daha çok kitap okuma alışkanlığı kazandirilmak zorunda . Türkiye yirminci siralardaydi sanırım . Muhakeme yeteneği gelişmesi için insanın en temel ihtiyacı okumak

O kadarını biliyor çünkü, ötesini bilmiyor. Buradaki fazla ilerici (!) mesajların konuya en ufak bir faydası yok. Ha diploma alınca iyi bir işe girer de boşanmaya karar verir mi bilmem ama o da düşük ihtimal
Ne güzel işte öğrenmiş olur. Değişim kafanın içinde başlar. Kimse Galler asilzadesi değil burda. Dışardaki dünyayı görsün ki yarın okuyup meslek sahibi bile olsa maaşı kocasının eline saymasın. Onlardan da çok var. Demek ki her şey meslek edinmekle bitmiyor.

Ne güzel işte öğrenmiş olur. Değişim kafanın içinde başlar. Kimse Galler asilzadesi değil burda. Dışardaki dünyayı görsün ki yarın okuyup meslek sahibi bile olsa maaşı kocasının eline saymasın. Onlardan da çok var. Demek ki her şey meslek edinmekle bitmiyor.
Öğrenmek başka içselleştirip yaşamak başka.

Kizlar çevreye ne kadar eşim benim çalışmamı istemiyor ama mecburuz desem de aslında baskı yapan eşim tamam çalışayım ama hayatım boyunca bu yaşıma kadar çalıştım ve artık yorgun ve bitkin hissediyorum çocukluğumdan itibaren tarlalarda çalıştım yevmiyelik islere gittim büyüdüm hem okudum hem çalıştım evlendim bu sefer hem kira durumu hem bazı şeyler canımı sıktı eşimin surekli sende calissaydin şunu da alırdık sende calissaydin olurdu demesi ve canıma tak dedi beni bir işe soktu nerdeyse çoğunluk erkek yavsak insanlarla dolu sürekli birileri ile uğraşmak durumunda kalıyorum ona bunu anlattigim zaman her yerde var oyleleri bizim iş yerimizde de var takma diyor ve benim pskolojim o kadar bitik durumda ki artık it gibi yorgun olmama rağmen uyuduktan bir saat sonra can havliyle uyanıyorum ve bir daha uyuyamıyorum sürekli ağlamak istiyorum ölsem de kurtulsam diye şu an üni okuyorum derslerime de vakit ayiramiyorum ev aldı basini gidiyor sadece bakıp düşünüp agliyorum kafamı toparlayamiyorum ben okul bitince kendi mesleğimi yapmak istiyorum ama eşimin bu pskolojik baskılarına da dayanamıyorum iş yerinde en çok duyduğum laf eşin seni sevseydi böyle erkek yurdu gibi bir yere ise sokmazdi burda kendine dikkat et lafları şimdi de uyuyamıyorum surda bikac saat sonra ise gideceğim sinirlerim aşırı derecede bozuk ben eve kapanmak ve bidaha hiç çıkmamak istiyorum artık yorgun ve bitkin hissediyorum hasta gibiyim
yani yaşınız kaç bilimiyorum da maddi durumunuz müsait değilse çalışmak zorundasınız hayat böyle yapıcak birşey yok. Erkek yurdu lafı ise çok saçma geldi ben de çogunlugu erkek olan bir sektörde çalısıyorum beni hiç rahatsız hissetmiyor. Aksine bu kadar erkekle anlaşıp onlarla iş yapabildiğim için kendimi daha güçlü hissediyorum. Erkek ortamında çalısmanın bir avantajı da arkadaş ortamınızda erkek pek yoksa erkekleri öcü veya potansiyel tacizci gibi görmeyi bırakmanız olur

kimsenin eline bakmak değil bu ,hayat standardı da değil ,ailede herkesin görevleri var, beraber karar verilir,kadın çalışmak isterse çalışır, sen çalışacaksın diye kimse kimseye diretemez,ona kalırsa bir kadın da ömür boyu temizlik yapamaz,yemek yapamaz,hadi gelsin erkekler yapsın,erkekler de kadınların eline bakarak yaşamasın
Aynen öyle . Evet hayat şartlarından dolayı çalışmak gerek ama mecbur değil. Bir kadına kimse diretemez zorlayamaz çalış diye erkek bir kadınla evlendiği zaman eve tek maaş gireceğini düşünerek başlamalı sanki kadın çalışmayacak gibi. Bu zoruniyet kafasını anlamıyorum. Kadın canı isterse çalışır istemezse çalışamaz. Hem iş hem yemek hem cocuk bakımı hem seks beklenemez bir kadından aynı anda. Haksızlık. Ve bence fıtratımıza da uygun değil bu kadar yük. Ayrıca bence kadının maaşı kadının maaşıdır erkeğin maaşı eve aiittir . Çok çağ dışı, cringe kıro gelebilir bazılarına ama bana göre öyle. Ben ev geçindirmek zorunda değilim, hiçbir kadın değil. Kimse kimseyi finanse edemez kafası cok ilgincç ben o evin kadınıysam gayet finanse edileceğim.
Zorunlu borç, hastalık durumlarını dışarda tutuyorum bu arada. Böyle durumlarda bir zoruniyet olabilir.

Tam anlamıyla şımarıklık. Çalışmıyım, zorluk çekmiyim oh gelsin paralar, biri bana baksın. Oldu. Eşinizin eline bakıp çocuk büyütmek mi hayat amacınız? Adamın talebi gayet normal.
Normal olmayan şey ise sizin evinizin dışı hakkındaki algınız.

Valla katip herhalde %100 kusursuz, %100 sorunsuz evlilik bekliyorlar heralde. 43 yaşındayım. Hayatımın 20 senesi bir fiil evli geçti. İki evliliğimde kendi içinde sorunları vardı. Evliliğin kendisi zaten çok zor. Bambaşka bir ailede büyüyen, bambaşka karakterde iki insan hep uzlaşmak zorunda.
Ama bildiğim bir şey var ki, kadının ekonomik bağımsızlığının olması müthiş bir güç. Erkeklerde kendilerine muhtaç kadın istemiyor. Daha saygı duyuyorlar.

Evet hayat şartlarından dolayı çalışmak gerek ama mecbur değil. Bir kadına kimse diretemez zorlayamaz çalış diye erkek bir kadınla evlendiği zaman eve tek maaş gireceğini düşünerek başlamalı sanki kadın çalışmayacak gibi. Bu zoruniyet kafasını anlamıyorum. Kadın canı isterse çalışır istemezse çalışamaz. H

Bir ara ben de kadının isteğine bırakılmalı diye düşünüyordum ama şuan gelinen ekonomi bence buna hiç hiç müsait değil. Yani kendi hayatımızı bir kenara koyarak dışarı baktığımda calismanin kadinin isteğe bağlı olması mümkün görünmüyor.
Kiralar bir asgari ücret kadar oldu zaten minimum. Diğer Yaşam masraflarini saymıyorum bile.

Bu ulkede büyük bir çoğunluk asgari ücret veya asgari ücretin çok.az üstüne çalışıyor ve bu oran hiç az değil. Yani cogunluk istese de tek başina yetişemiyor artik.

Sizin dediginize gore o zaman bu büyük çoğunluk hiç evlenmeyecek/evlenmemeli demek oluyor. Eee bu erkekler evlenmezse zaten kadinlarin da bir cogunun kendilerine bakacak bir kocaları da olmayacak demek. 😀

Son düzenleme:
Bir ara ben de kadının isteğine bırakılmalı diye düşünüyordum ama şuan gelinen ekonomi bence buna hiç hiç müsait değil. Yani kendi hayatımızı bir kenara koyarak dışarı baktığımda calismanin kadinin isteğe bağlı olması mümkün görünmüyor.
Kiralar bir asgari ücret kadar oldu zaten minimum. Diğer Yaşam masraflarini saymıyorum bile.

Bu ulkede büyük bir çoğunluk asgari ücret veya asgari ücretin çok.az üstüne çalışıyor ve bu oran hiç az değil. Yani cogunluk istese de tek başina yetişemiyor artik.

Sizin dediginize gore o zaman bu büyük çoğunluk hiç evlenmeyecek/evlenmemeli demek oluyor. Eee bu erkekler evlenmezse zaten kadinlarin da bir cogunun kendilerine bakacak bir kocaları da olmayacak demek. 😀
Ben ekonomik piyasaların durumundan ve diğer mecburiyet durumlarını bir kenara bırakarak konuştum zaten belirttim de. Bu benim anlayışım siz veya x kişi bambaşka düşünebilir beğenmeyebilir, evlenir evlenmez orası beni alakadar etmez, makul olmayan mantıksızca bulabilir. Saygı duyuyorum. Benim birlikte olduğum veya evlendiğim adam beni katarak maliyet yapamaz, zorunlu tutamaz, ödeme planı yapamaz. Ben istersem dahil olurum. Bu şekilde yaşıyorum dediğim gibi sadece benim fikrim. Bir erkek bana çalışma konusunda zorunluluk diretemez.

Back
X