Çok bitkin ve yorgunum :( çalışmamı isteyen eş

Calisma sartlariniz bana agir geldi. Daha farkli bir iş baksaniz. Mesela magazada satış danışmanlığı gibi?
Part time alim yapan yerler var, asgarinin yarisini veriyor, 3 tam gun gidiyorsunuz. Geriye kalan gunleri derslerinize ayirabilirsiniz.

Esiniz ogrenci oldugunuzu bile bile evlenmis, simdide sözünden dönüyor. Sözden dönmek bu kadar basit işte. O yuzden bidaha esinizin verdigi sozlere guvenmeyin. Calismaya devam edin ancak kendi istediginiz yerde ve insani kosullarda çalışın

Kaç gündür bu konuyu takip ediyorum. Öğretmenim özel okullarda veya farklı yerlerde part time, full time bir şekilde çalıştım. Arabamızı evimizi aldık. Simdi hamilelik falan derken 10 aylik bebek bakıyorum. Çalışmıyorum. Eşimin çalışma beklentisi yok ve ayrıca eşimin tek çalışmasıyla geçiniyoruz. Bu zamanı değerlendirmek için kpss çalışıyorum ve uzaktan üniversite okuyorum. Her zaman bi kadının ekonomik anlamda özgür olmasını savunurum. Şu an bu ekonomi tablosunda bende çalışsam çok daha rahat yaşarız farkındayım. Çocuğuma baktığım için çok mutluyum ama aynı zamanda sürekli kafamda çalışmam lazım seremonisi dönüyor. Kendimi yetersiz hissediyorum çünkü çalışmanın , kendi paranı kazanmanın değerini biliyorum. Psikolojim bozuldu. Bunu eşim yapmıyor ama hergun kendime ben baskı yapıyorum. Burada ki bazı yorumları gördüm ve anksiyetem daha da arttı.
Evet kadınlar olarak her zaman ekonomik özgürlüğümüz olmalı fakat cidden bazı yorumlar çok kırıcı. Çalışmayan kadın saygı duyulmayan kadin olmamalı.
Şartlarını toparladiginda da konuyu açan kişi çalışacağını söylüyor zaten.

Kaç gündür bu konuyu takip ediyorum. Öğretmenim özel okullarda veya farklı yerlerde part time, full time bir şekilde çalıştım. Arabamızı evimizi aldık. Simdi hamilelik falan derken 10 aylik bebek bakıyorum. Çalışmıyorum. Eşimin çalışma beklentisi yok ve ayrıca eşimin tek çalışmasıyla geçiniyoruz. Bu zamanı değerlendirmek için kpss çalışıyorum ve uzaktan üniversite okuyorum. Her zaman bi kadının ekonomik anlamda özgür olmasını savunurum. Şu an bu ekonomi tablosunda bende çalışsam çok daha rahat yaşarız farkındayım. Çocuğuma baktığım için çok mutluyum ama aynı zamanda sürekli kafamda çalışmam lazım seremonisi dönüyor. Kendimi yetersiz hissediyorum çünkü çalışmanın , kendi paranı kazanmanın değerini biliyorum. Psikolojim bozuldu. Bunu eşim yapmıyor ama hergun kendime ben baskı yapıyorum. Burada ki bazı yorumları gördüm ve anksiyetem daha da arttı.
Evet kadınlar olarak her zaman ekonomik özgürlüğümüz olmalı fakat cidden bazı yorumlar çok kırıcı. Çalışmayan kadın saygı duyulmayan kadin olmamalı.
Çalışmayan kadın saygı duyulmayan kadın değil aslında bir çoğumuz şunu demek istedik doğru yanlışlar kişiye özeldir bir de bir gerçek var ki çalışmayan kadın muhtaç kadındır.
Sizin de güzel bir mesleğiniz var öğretmensiniz sanıyorum ki almanca öğretmenisiniz nickten tahmin ettim 😍 elinizde mesleğiniz var online ders bile verseniz çalışırsınız para kazanırsınız mesleğin olması çok önemli bu noktada elbetteki hepimiz bir müddet çalışamayacak durumda olabiliriz ben de bebek bekliyorum ama bu sırada hedeflerimiz planlarımız para kazanmak üzerine olmalı bireysel olarak🙏🏻

Eşlerin birbirini dönemsel olarak idare etmelerinde sakınca yok. Keşke konu sahibinin eşi de eşini idare etseydi. Söz vermiş ama tutmamış. Sözün senedi yok, iki dudağın arasına girmesin kimse diyoruz. Çocuk bambaşka bir mevzu, babamızın evinden getirmediğimize göre ortak çocuğumuza bakmak için birimiz evde kalacak, bir erkeğin 2 yıl idare edecek durumu yoksa çocuk yapmayı da doğru bulmuyorum şahsen.

İhtiyacınız varsa çalışmanızın nesi kötü? Hayatım boyunca çalıştım demişsiniz, Anladığım kadarı ile 20 li yaşlardasınız. Daha hayatın başındasınız. Öyle yazmışsınız ki okuyan en az 50 yaşında diye düşünür.
Tamam da adam evin bütün yükünü kadının üstüne yıkmış kadın hem dışarıda çalışıyor hem de evin işlerini yapıyor zahmet olmazsa adam da yardım etsin kadına bu köle gibi kullanmaktır bence o da yetmiyor kadın taciz edildiğini söylüyor o bile umrunda olmuyor ya bu nasıl kocalık peki bunları görmeyip sadece kadının çalışmak istememesine takılmışsınız.

İyi de siz konuyu çok yanlis yerden ele almışsınız. Sizinle aynı durumdayız kızım on bir aylık olacak ve bende çalışmıyorum . Bu dönemde çalışmam gerçekten mümkün değil zaten. Bu bir dönem her şeyden önce . Ortak bir karar verip çocuk sahibi olunca bir süre calisamayacagimiz zaten belliydi. Ayrıca büyüttüğümuz çocuk sadece bizim değil ortak çocuk . Şu an annelerine ihtiyaç duydukları bir donemdeler. Kendinizi kötü hissetmeyin .

Çalışmayan kadın saygı duyulmayan kadın değil aslında bir çoğumuz şunu demek istedik doğru yanlışlar kişiye özeldir bir de bir gerçek var ki çalışmayan kadın muhtaç kadındır.
Sizin de güzel bir mesleğiniz var öğretmensiniz sanıyorum ki almanca öğretmenisiniz nickten tahmin ettim 😍 elinizde mesleğiniz var online ders bile verseniz çalışırsınız para kazanırsınız mesleğin olması çok önemli bu noktada elbetteki hepimiz bir müddet çalışamayacak durumda olabiliriz ben de bebek bekliyorum ama bu sırada hedeflerimiz planlarımız para kazanmak üzerine olmalı bireysel olarak🙏🏻
Evet özellikle bizimki gibi ataerkil düşünen bi toplumda kadın muhtaç olmamalı. Evet almanca öğretmeniyim 😊 biz planlarımızı maddi olarak bu iki yıl için yaptık zaten hazirlikliyiz. Bende kariyerim için yaptım. Sanırım bu ekonomik kriz benim psikolojimi bozmuş. Çocuğum için gelecek kaygısı, bu belirsizlikler...
Tebrik ederim sizinde sağlıkla kucağınıza almanız dileğiyle 🙏

Tamam da adam evin bütün yükünü kadının üstüne yıkmış kadın hem dışarıda çalışıyor hem de evin işlerini yapıyor zahmet olmazsa adam da yardım etsin kadına bu köle gibi kullanmaktır bence o da yetmiyor kadın taciz edildiğini söylüyor o bile umrunda olmuyor ya bu nasıl kocalık peki bunları görmeyip sadece kadının çalışmak istememesine takılmışsınız.
Adam evi geçindiremiyorsa ne yapsın? Ülkenin durumu ortada. Kadın neden mesleğini eline almadan evlenmiş? Bir de temizlik deyip duruyor. Temizlik yemek falan yapmasın. Ağırlığını koysun.

Son düzenleme:
Bunların hiç birini sormamış konu sahibi. İyice ego kasma konusuna döndü. Konu sahibinin derdine bak cevaplara bak.
diğer mesajlarımı da okursan neye, kime, ne için nasıl cevap verdiğimi anlarsın. yarım yamalak okuyup insan eleştirmeye de döndü burası, eleştirmek ve sataşmak atasporu olduğu için.

Kusura bakmayın ama çalışmak zorunda erkek sözleşme mi yaptı koşulsuz şartsız sana bakacağım diye? Parazit gibi mi yaşasın? Erkek de pekala ev işlerine yemeğe bakacak tabi ki. Köle gibi elbette ki kullanmayacak.
Parazit diye sizin gibilere derler lafını bil de konuş sen kimsin ki çalışmayan kadınlara parazit diyorsun! Siz üç kuruş para kazanıyorsunuz diye değerli mi oldunuz şimdi anca sürünüyorsunuz hem dışarıda çalış hem evdekilere hizmet et bu kölelik değil de nedir? Ona bakarsan sizin anneleriniz de çalışmayıp evde oturuyordu onlara da mı parazit gözüyle bakıyorsunuz! Hadi ekonomi kötü tek kişinin maaşıyla geçinilmiyor deseniz anlayacağım ama parazit nedir ya sırf çalışmıyor diye hemcinslerinizi bu kadar aşağılamayın ayrıca evde oturan kadınlar da boş durmuyorlar emin olun çalışanların arkasını toplayıp tribini çekiyorlar

calisacak diye ölmek isteyen birini de ilk defa görüyorum, tövbe...Esiniz de yorgunum bitkinim bahanelerine siginip çalışmak istemez ise ne olacak? Kime el açacaksiniz size baksin diye?
Kendiniz çalışmak istemeniz lazim, kocaya mi guveneceksiniz? Ona bir sey olursa, ayrilik/ölüm vs o zaman size biri baksin diye hemen yeniden evlenecek misiniz?
böyle mi geçecek hayatiniz?
Ne yorgunluğu, tembelim desenize şuna.
hayat devam ettigi sürece calismak zorundayiz. Bazi ihtiyaçlarımiz sureklilik gostermek zorunda, yeme/icme/barinma/ bunlar icin surekli çalışacagiz.
Tembellik etmeyin, yorgunum demeyin.
Ayrica bu zamanda tek maasla gecinmek İmkansız, hatta iki maaşla bile!
Insafsizlik yapip esinizin ustune yuklenmeyin
Kadının derdi çalışmak istememek değil zaten üniversite okuyor o da iyi bir mesleği olsun istiyor demek ki ama hem evin işi hem okul hem çalışmak hepsi birden kadını yormuş artık bunu anlatmaya çalışıyor

okuyormuşsunuz ,çalışmak zorunda da değilsiniz ,evlenirken çalışıcam diye bir sözleşmemi yaptınız?
siz şimdi artık ev işlerini sen yapacaksın deseniz eşiniz kabul eder mi?
erkeklerin kadınlrı köle gibi kullanmsından nfret ediyorm
hiçbir kadın çalışmak zorunda değil, eğer zorunda olsa idi erkek de yemek pişirmek ,ttemizlik yapmak zorunda olurdu
kadın eğer kendisi isterse çalışır,nokta..
He he tabi bir bebek kaç olmuş kaç tl boş atın siz her kes çalışacak

Bende çalışan ve iki çocuğu olan bir kadınım işten eve sürünerek geldiğim de oldu prenses hanım öyle bir dünya yok

Okulunu bitirmeden evleneceğine önce düşünseymiş

Eşin haklı kolay iş yok ama iş ortamı da önemli memnun değilsen bir iş ara çık fark olmadığını göreceksin ama en azından denedim dersin

İki kola bir maden suyu bir sigara bir kaç abur cubur aldım 200 tl ti geçti yani çalışmadan olmaz

Psikoloğa gidin siz veya rapor alın biraz dinlenin

Tabi ki
Adam evi geçindiremiyorsa ne yapsın? Ülkenin durumu ortada. Kadın neden mesleğini eline almadan evlenmiş? Bir de temizlik deyip duruyor. Temizlik yemek falan yapmasın. Ağırlığını koysun.
çalışmak zorunda ama kadının derdi o değil bütün herşeyin kendi üzerine yüklenmesinden yorulmuş artık onu anlatmak istiyor sadece bırakmak değil de bir süreliğine ara vermek istiyor belki niye yorumlar bu kadar kırıcı anlamadım

yani evlenen bütün kadınlar çalışmak zorunda öyle mi ,amma saçma bir yorum olmuş.
kime göre neye göre çalışmak zorunda ?
öyle bir kriter mi var?
bir erkek kadınla çalışmıyorken evlenip sonra baskı kuruyorsa o erkekte sorun var demektir.
ayrıca kadının erkenden evlenip evlenmemesi kimseyi ilgilendirmez,orası ayrı bir başlık
buradaki konu çalışma konusundaki baskı
Sizin insani fizibilitenizi çözdüm ve eminim evde koca eline bakan fasülye kırıp pirinç ayıklayıp komşuya dedikoduya giden boş birisiniz orası kesin böyle asalak hayatta devam edin o zaman

çok komiksiniz siz beni nerden tanıyorsunuz?
ben 20 yıldr çalışan bir kadınım
ben ülke gerçekleriyle konuşuyorum
siz evde kısır yiyen kadınlara takmışsınız kafayı anlaşılan
siz de oturun kısır yiyin engel olan yok
Hee he tabi biz de yedik çalışıyormuş

Çalışsanız yazınız başka olurdu insanın çalışamasını desteklerdiniz

Kendi parasını kazanmasının bambaşka olduğunu yazardınız

Çalışmak sadece para kazanmak değil aynı zamanda getirdiği özgüvenden sosyal hayattan kendi ayakları üzerinde durmaktan bahsederdiniz

Çalışmayan birisiniz sallamayın 20 yılmış 😂😂😂

Yok yok gençlerin çoğu öyle , kurumsal bir firmada yıllarca çalıştım son dönem gelenler hep aman bana ne olmadı çıkarım mesai yapamam . Biz gibi tırnaklarıyla kazımak istemiyorlar . Babaları iyi bir yere yerleştirsin istiyorlar 🤣
Köpek gibi çalışsınlar tabii... çalışsınlar ki şirketler, yöneticiler 3 kuruşa sömürsün hepsini. Mesai kalmak istemiyorlarmis bak bak terbiyesizlere! Tırnaklari ile kazımak istemiyorlarmis vay vayyyy.

38 yaşındayim, mobingde gördüm deli gibi de çalıştım ve bize yapılanlar insani değildi. Aferin gençlere, insanca yaşamayi istemek suç mu?

Back
X