Çok bozuldum ben.

niye kayınvalidenle sen hazırladın? onlar ne yapıyordu? niye erken uyandın? o evin annesi (yani eşinin teyzesi) yok mu kızı yok mu başka kız kuzen yok mu?
Başka kimsenin umrunda değildi çünkü. 2 tane 15 yaşında kız. 2 gelin. 2 anne 1 teyze. 1 anneanne 1 babaanne vardı evde. Ben kayınvalideme de üzüldüm zaten

Dikkat çekmek için falan yapmadım. Yardım amaçlı yaptım. Durdum baktım düşündüm. Bozuldum. Kendimi geri çekmeye çalıştığımda gün bitti zaten.
Boşver Allah rızası ıcın yaptm de kafandan sıl. Dugunumde bıle butun ısımı kendım yaptım sabah kalktım yemekler hazırladım eve gelenlere aksam kına gecesınden cıktım bulasık yıkadm pısman degılım kımseye yuk olmak ıstemem hayat prensıbım sadece bırının benı kullandıgını fark edersem orda dururum😁

Başka kimsenin umrunda değildi çünkü. 2 tane 15 yaşında kız. 2 gelin. 2 anne 1 teyze. 1 anneanne 1 babaanne vardı evde. Ben kayınvalideme de üzüldüm zaten
üzülmüyceksin! kayınvaliden kalktı hazırladı diye sen de kalkmak zorunda değilsin. Benim annem de böyle her şeye atlar; ben artık ona acımıyorum; bak annem. kv bile değil. Kayınvalide çok biliyorsa kendi yeğenlerine iş buyursun. Hasta rolü yap vs vs

Eşimin kuzenin nişanına gittik. Ankaradan İstanbula. Cuma gittik. Bu sabah 5de Ankaraya döndük. Ve sabah 7de işe geldim. Zaten giderken plan böyleydi.
Herşeye yardım ettim. Hakkını helal et dedi giderken. Benden başka bir gelin daha vardı. Ama hanımefendi pazar sabahı geldiler. Uyandılar. Balkon keyfi yapıp direk herkesten önce kahvaltıya oturdular. Ben, kayınvalidem, anneanne mutfağı topladık. Kahve yaptım herkese. Öğlen yemeğine yardım ettim. Kuaföre gittik. Gelincede yardım ettim. Eğlence yaptık evde. Sadece kayinvalidem gel oyna dedi. Ama geriye kalan akrabalar diğer gelini çağırdı. Oynadılar. Bende çıkmadım. Akşam nişanda da öyle. Herşeye koşturan ben ama eğlenceye gelince çağırılan o oldu. Akşam nişanda da öyle oldu. Kuzenin hatırı için oynadım. Akşam yemeğinde bende oturdum. Melek gel dediler. Bahane buldum. Kimse birşey yapmadığı için çağırılan yine ben oldum. Bu duruma bozuldum. Parmağını bile kaldırmayan koltuğa kurulan o, eğlenceye çağrıldı, gözleri aradı. Ama koşturan, herşeyi bana sorulan, en son evden ben çıkıp kapılarını kilitleyen ben işleri düşünce çağırıldım. Kendimi de kullanılmış gibi hissettim. Ben mi yanlış düşünüyorum ve hissediyorum.
Ben 25 diğer kız 24 yaşında bu arada. Ve onun çocuğu var. Nişanda çocuğu yoktu.
Yapmasaydiniz.

Özel bir günde özel bir ilgi beklemiyorum tabiki. Kız gelmeden arkasından atıyorlardı. Sonra herşey farklı oldu. Bana resmen gazı verip çalıştıp. Kız hiç birşey yapmadan gel eğlenelim oldu. Hafta sonu gerçekleri gördüm. Herşey farklı olacak zaten.

Naparlarsa yapsinlar o onlarin arasindaki olay. Bir daha milletin gaziyla iş yapmayiversiniz

Kusura bakmada hizmetçilik yapamam kimsenin evinde,bu anlattıklarını ben kendi evimde yapmıyorum. Bende diğer gelin gibi davrananlardanım,hatta kimsenin evinde bile kalmam. Giderim otelde kalırım,düğünden bikaç saat önce düğün evine gider oturur oradan salona geçer sonrada otelde mis gibi tekrar yatarım. Kimseye hizmetçi olmayın.

E keske yapmasaydıniz madem kim zorladi... Hadi yaptınız baskasinin yapmadigina neden takiliyorsunuz.. E hadi takildiniz o zaman siz de yapmasaydiniz... Hani yapip yapip ne yaptin ki deseler anlarim ama şu sartlarda sacma bir serzenis gibi geldi k bakmayin :işsiz:

E keske yapmasaydıniz madem kim zorladi... Hadi yaptınız baskasinin yapmadigina neden takiliyorsunuz.. E hadi takildiniz o zaman siz de yapmasaydiniz... Hani yapip yapip ne yaptin ki deseler anlarim ama şu sartlarda sacma bir serzenis gibi geldi k bakmayin :işsiz:
Pişman oldum zaten. Durup baktığımda geçti.

Eşimin kuzenin nişanına gittik. Ankaradan İstanbula. Cuma gittik. Bu sabah 5de Ankaraya döndük. Ve sabah 7de işe geldim. Zaten giderken plan böyleydi.
Herşeye yardım ettim. Hakkını helal et dedi giderken. Benden başka bir gelin daha vardı. Ama hanımefendi pazar sabahı geldiler. Uyandılar. Balkon keyfi yapıp direk herkesten önce kahvaltıya oturdular. Ben, kayınvalidem, anneanne mutfağı topladık. Kahve yaptım herkese. Öğlen yemeğine yardım ettim. Kuaföre gittik. Gelincede yardım ettim. Eğlence yaptık evde. Sadece kayinvalidem gel oyna dedi. Ama geriye kalan akrabalar diğer gelini çağırdı. Oynadılar. Bende çıkmadım. Akşam nişanda da öyle. Herşeye koşturan ben ama eğlenceye gelince çağırılan o oldu. Akşam nişanda da öyle oldu. Kuzenin hatırı için oynadım. Akşam yemeğinde bende oturdum. Melek gel dediler. Bahane buldum. Kimse birşey yapmadığı için çağırılan yine ben oldum. Bu duruma bozuldum. Parmağını bile kaldırmayan koltuğa kurulan o, eğlenceye çağrıldı, gözleri aradı. Ama koşturan, herşeyi bana sorulan, en son evden ben çıkıp kapılarını kilitleyen ben işleri düşünce çağırıldım. Kendimi de kullanılmış gibi hissettim. Ben mi yanlış düşünüyorum ve hissediyorum.
Siz kendi isteğinizle hizmet ediyor yardım ediyor her seye kosturuyorsunuz diye diğer gelin de mi öyle yapmak zorunda. Ya da siz cok iş yaptınız diye herkes sizi takdir edip gözleri hep sizi mi aramalı. Zorunuza giden şeyi yapmayın işinize gelmiyorsa kendinizi böyle seylere mecbur kılmayın.

Milletcek hala ogrenemedik değerli olanın diğer gelin olduğunu canınıza yazık değil mi bende öyleydim zamanında şimdi değilim geç olmadan herkesin işine koşturma sevdasndan vazgeçin insan nişana düğüne eğlenmeye gider yorulmaya değil sizemi güvendiler garson tutsalarmis madem hey yarabbim.

Herseye kosmayin canim sonra surekli beklentileri oluyor. Emin ol surekli senden is bekler ve sana yaptırmak isterler. Baktin olmuyor, tek gelin benmiyim canim aa dersin:)

Sen de onun gibi davransaydın keşke. Ben de gittiğin yerde duramam yardım ederim ablam yerinden kalkmaz ama yapan da bir yapmayada

Insanlardan beklentilerinizi nekadar az tutarsaniz okadar mutlu olursunuz. Eger birsey yapilacaksa ya Allah rizasi icin yada siz yapmak istiyorsaniz yapin.

Bir büyüğüm bu tür işler için şöyle bir deyim kullanır:
Orucu bizimle tutup bayramı başkasıyla yaptılar...

ben gittiğim ortama göre davranırim. kendi sevdiğim akrabamsa kayıtsız şartsız sizin yaptığınız gibi yaparım. arkadaslarimla ilgili konularda da öyle.

eğer eşimin akrabasiysa sevdigim biri mi yardim edecek kimi kimsesi var mi diye bakarim. sevmiyosam ufak tefek seylere yardim eder çekilirim. seviyosam onlara da elimden geleni yaparım.

kimin ne dediğine de nasıl davrandığına da kafami takmam. insanlar hep konuşur çünkü.

düğünde rövanşı alırsınız zaten takmayin kafaniza.

Milletcek hala ogrenemedik değerli olanın diğer gelin olduğunu canınıza yazık değil mi bende öyleydim zamanında şimdi değilim geç olmadan herkesin işine koşturma sevdasndan vazgeçin insan nişana düğüne eğlenmeye gider yorulmaya değil sizemi güvendiler garson tutsalarmis madem hey yarabbim.
Artık o kadar iyi niyetli olmayacağım zaten. Haklısınız.

Beklenti içine girecekseniz kimseye yardım etmeyin bence ama yok ben illa ki bir karşılık bekliyorum yoksa zoruma gidiyor diyorsanız kimse için kendinizi paralamayın bundan sonra

Eşimle konuştum dün akşam. Tamam bundan sonra orada kalmayız dedi. Sen o kıza ne bakıyorsun annesi de aynı kendi de. Babaannem iş yaparken sen durmazsın. Ama o kız dönüp bakmaz. Sen vicdanlısın o yüzden. Kendi ailesine acımıyorlar başkasına acır mı? Çocuğunu bir kere olsun aradılar mı? Gitmeyiz tamam dedi.
Bende gidelim sıkıntı yok benim için.
Eskisi gibi olmayacağım.
Ama bir konuşma geçer, birşey olur. Haberin olsun dedim.

Bende bisey yapıp sonra ağlamayı anlamıyorum. Kendimden görüyorsam yaparım. Yoksa koltuğun köşesinden kalkmam. Ikisinde de kim ne yapmış takip etmem. Ama diyelim ki ilk rahatsiz olduğunuz an var ya iste orda oturmayi bilecektiniz.
Oynama işine gelince ben o kısmı hiç bilmiyorum. Bununda bir akişi raconu mu var

Back
X