ÇOK BOZULDUM. Haksız mıyım?

Bi onun çocuğu var sanki, nazardan korkuyosa nazar dualarını kendisi okur çocuğuna, birşey olmaz zaten.Dile getirmesine gerek yoktu

Ah kıyamam ben size... Ben de buna benzer çok şey yaşadım arkadaşımla. Hatta bir keresinde ellerini yıkamadan sevme dedi. Ben de dedim merak etme sana özel değil eve de gittiğimde yıkıyorum ellerimi dedim. Anne değilim anne olma yolundayım Allah izin verirse ama ben buna benzer çok örnek yaşadım. Ben olsam aynı şeyleri yapar mıyım bilmiyorum ama böyle kırıcı olmak mizacımda yok. Eğer siz içeri girdiğinizde maşallah demeyi unutsaydınız o zaman sevimli bir şekilde hatırlatma yapabilirdi. Nerden biliyor sizin içinizden maşallah demediginizi ya da dua etmediğinizi. Hatta benim kedim var bana geldi bir gün o arkadaşım, dedi ki ay evi süpürdün mü bugün . Ben de yok daha süpürmedim dedim. Yere çarşaf serdirdi. Kedimin tüyü olurmuş diye (ki aşılı kedi ve veterinerlerin de çocukları hiç yok sanki ) O zaman ne yapacaksın kedili eve gel me ye cek sin. He şimdi de kedi diye ölüyor kızı kedimin yanına geliyorlar hep :) Allah işte. Demem o ki tabi ki çocuklarımızı koruyup, sakınmalıyız amaaa Allah korusun... Çok sakınmak iyi olmaz derler büyüklerimiz...

Burada bir bayan vardi sebepsiz cok uzun zamandir cocugu olmayan benim dua grubunda bebek icin okumuslugumuz vardi epey zaman once neyse arkadasi dogum yapmis bebek hayirlamaya gitmis cocugu kacirmis bahane uydurup kucagina falan vermemis bayagida belli ederek yapmis o zaman ne aglamis ne aglamisti nasil oturmustu icine bende cok uzulmustum konunu okuyunca o geldi aklima insallah rabbim kucagini saglikli bir evlatla doldurmustur yahu veren Allah alan Allah bi suursuzluk ne anne olarak okursun bebege kendine uflersin oldu bitti baskasinin kalbini kirmak niye
Bana yapilsa ayol instagramdaki bebeklerdende guzel degilya onlara bise olmuyor nazarsa onlarin hep sapir sapir dokulmesi lazim ama icin rahat etsin der bi felak nas okur girerdim onuda orda gomerdim terbiyesizlik baska birsey degil
Hic muhatap olma kendi arasin sorsun

Lohusadır, ne yapsa yeridir de geç canım. Abartmış olsa da bunun için arkadaşına alınma. İnsan lohusayken gerçekten çok ilginç bir ruh haline giriyor.

+1 :)

Karşı tarafı da anlıyorum aslında, insan cidden en güzel en nazar değebilecek bebeğin kendisinde olduğunu sanıyor ben de öyleydim, bir zaman geçti doğum fotoğrafları geldi baktım eee normal bebekmiş işte şimdi de büyüdü güzelleşti gibime geliyor, kuzgun anka işi işte

Şaka bir yana 40ı çıkmadan evden çıkmayan, kimseye gösterilmeyen bebekler var. Belki erken gitmişsinizdir.

Tepkisinden haksız ama. Direk göstermese daha iyiymiş.

Aramayın bir süre.

Bi süre arayıp sormayın ya muhabbeti de çekilmez şimdi. Muhtemelen bebeğini "hayatının anlamı" pozisyonuna sokacak, en doğal eylemleri bile kafasında kutsallaştıracak. Baksanıza resmen kutsal bi varlık gibi ritüel istemiş bebeğini görmenize. Zannedersin ki Meryem İsa'yı doğurdu.

Whatsapptan ben de foto yollamazdım ama evime gelip görmek isteyeni "kesin nazar değdirir şimdi bu" modunda karşılamazdım. Cahillik etmiş, ayıp etmiş.

Yeni anneler hormonların da etkisi ile psikolojik olarak çok normal olmuyorlar. Bebeğini kıskanmış olabilir. Ben anlayış gösterirdim.
Benim de arkadaşım bebeğine nazar değdirdiğimi ve bu yüzden bebeğin çok ağladığını söylemişti felak nas oku maşallah de falan demişti. O an da çok şaşırmıştım ama anlayış gösterdim. Bir özür beklemememe sonra çok özür diledi. Bebeğim hiç susmuyor, hiç bir şeyine yetişemiyorum bazen çocuğunu balkondan atacak seviyeye geliyorum o psikoloji ile sana öyle söyledim dedi.

Canım ya alncak bişey yok abartma

Bu tarz bir seyi eltim yapmisti.
Ben evlendikten sonra uni okudugumdan ve hazir olmadigimdan 8 sene bebek yapmadim.
Kendisi korunmaktan bihaber oldugu icin istemedigimize inanmayip olmadigini dusunuyordu.
Benim ve esim icin bebeklerimize nazar degdirecekler diyordu.
Gectigimiz mayis ayinda bebegi oldu ve biz de eylul ayinda gittik kayinvalidemlere. Ben bebegine donup bakmadim hic mumkunse arkami falan dondum. Daha sonra diger eltime DerinMavi kizima hic bakmiyor diye yakinmis :)))

Siz de en iyisi kendisine bir fanus hediye edin. Icinde saklasin kimseye gostermesin.

Korkabilir ben haksız bulmadım arkadaşınızı inanın nazar değiyor en ufak bir şeyde sizin de kırılmayacağınızı düşünmüş olabilir yakınsanız eğer, kötü niyetle dememiştir ama öyle deyince de insan bozulabilir.

Gule gule buyutun bebeginizi saglikla.
Su bebek dogunca aynaya bakamadim wc ye gidemedim altima yaptimlar yalanmi siz ikinci gun kk dasinizda
Yalan değil elbette ben hastanede bebek henüz
Gule gule buyutun bebeginizi saglikla.
Su bebek dogunca aynaya bakamadim wc ye gidemedim altima yaptimlar yalanmi siz ikinci gun kk dasinizda
Evet yalnızca şehir efsanesidir belki

Lohusalığina ver canım yeni anne olunca böyle oluyor genelde mesela bende kimse kucaģina alsın baksin istemezdim psikolojik heralde bide benim bebeğim küvezde kaldı 2 hafta ondandı benim pimpirikliģim ama arkadaşınızı bilemedim dediğim gibi lohusalıkta genellikle karşılaşılan bir durum bence canınızı sıkmanıza değmez çünkü o ne yaptıģının farkında bile değildir ve siz söylemeyene kadar da farkında olmayacaktır ..

alınacak bir durum yok bence. arkadaşınız yeni doğum yapmış üstelik birde ilk bebeği ise emin olun sizden daha heyecanlıdır o. nazarcı biri olup olmadığınızı sizde bilemezsiniz. bu sadece fesatlıkla olmuyor annenin bile bebeğine nazarı değer derler. görmeden maşallah diyerek görmekte bir sakınca yok yani kırılacak birşey yok.annelik heyecanına verin arkadaşınız.

bence çok fazla hassas davranıyorsun iyi niyetinden söylemiş olamazmı yani hemen alınmamalısın

Bence çok üzerinize alinmayin. Ben bile derim yegenimin fotoğrafını arkadaşlara gösterirken MaşaAllah deyin falan diye. Bozulmayin gerek yok

O en azindan cocuk icin soylemis, bir teyze bana inegini gosterecekti de masallah de diye onceden uyarmisti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…