- 20 Ocak 2010
- 48.769
- 188.427
- 1.123
- 44
- Konu Sahibi powerpoint
-
Ben de tam zıt karakterliyim
Ya faydalı bence dışardan nasıl göründüğünü gösteriyoruz.Bi kendileri doğurduklarindan ha ben doğursam direk paylaşırım veya hiç paylaşmam yanieminim kk da böyle olan cok kadın vardır ve bize çok pis gıcık oluyorlar şimdi
Nazarı değeceğini düşündüğün insanı evine bile almayacaksın bu arkadaşın ise. Öyle hem evine alıp hem insanlara bu muameleyi yapmak hiç hoş değil. Nazarı değeceğini düşünüyorsa misafir kabul edemiyoruz diye bahane bulabilirdi. Ne demek kapı ağzında bekletip duanı et demek? Çok çirkin bir muamele ve bana yapılsa bir daha görüşmem. Ayrıca burada insanlar fikir paylaşıyorlar ama kimse kimsenin kışkırtmasıyla hareket etmeyecek kadar akıllı sen düşünme benceBöyle dendiği zaman ister istemez kızıyorum. Nereden biliyorsunuz??? İnsanları kışkırtmak yerine daha olumlu yorumlar yapamaz mısınız? Şunda haklısınız. Hem resmini koyup hem yüzünü göstermeyen anneler çok yapmacık. Ama direk o bayanı da bu yönde suçlamanız anlamsız geldi. Dediğiniz gibi olsaydı yüzü kapalı bir fotoğraf atabilirdi arkadaşına. Belli ki biraz sinirleri bozulmuş o bayanın. Korkutmuşlar yaşlı annaneler babanneler ''nazar değer'' diyerek. Ha normal mi elbette normal değill. Ama normal olması fazla kusursuzca olurdu zaten. Gerçekten lohusa psikolojisi çok farklı. Kınamayın başınıza gelir. Ben yengemi çok kınadım şimdi hamileyim yengemi anlamaya başladım.
Kendi bebeklerini de sunum yapiyorlar. Doneler de hep ayni, arkadan gorseniz gelin sanip ceyrek takarken son anda ne oldugunu farkedeceginiz bir besik, anca bir defa giyebilecegi rahatsiz ama pahali bir kiyafet, daha bebe emmekten baska bir sey dusunmedigi halde odasina tikistirilmis bir suru oyuncak, yeni meshur olan bulutlu kirlent (hele bu mutlaka olmali, bir ise yaramiyor ama olsun herkeste var), odanin duvarina kendi cocuklarinin odasi olduguna iyice emin olmamiz icin suslu bir sekilde "falancasu'nun odasi" "filancan'in odasi" yazili kocaman bir sticker, kosede bebek kozmetigi dolu bir sepet... Bunlar standarttir, genelde de eksigi yok fazlasi var...
Bulsalar "ares efenin boncugu" veya "buglemnurun bok boncugu" diye paylasmayi bilirler ama... Ve tabii ki yuzunde emojiyle.
Nazarı değeceğini düşündüğün insanı evine bile almayacaksın bu arkadaşın ise. Öyle hem evine alıp hem insanlara bu muameleyi yapmak hiç hoş değil. Nazarı değeceğini düşünüyorsa misafir kabul edemiyoruz diye bahane bulabilirdi. Ne demek kapı ağzında bekletip duanı et demek? Çok çirkin bir muamele ve bana yapılsa bir daha görüşmem. Ayrıca burada insanlar fikir paylaşıyorlar ama kimse kimsenin kışkırtmasıyla hareket etmeyecek kadar akıllı sen düşünme bence
adeceGeçen hafta arkadaşımın bebeği oldu. Uzak yerlerde oturuyoruz ve görmeye gidemedim. Telefonda tebrik ettim vs. Bebeği çok merak ediyorum fotoğrafını göndersene dedim. Gelince görürsün çok tatlı falan dedi geçiştirdi anlıyacağınız. Bi şey demedim onun kararı yeni doğum yapmış üstüne gitmek istemedim.
Daha sonra dün bebeği görmeye gittim. Çok samimi ve heycanlı bir tavırla hadi bebeği göreyim artık çok merak ediyorum kime benzediğini falan dedim. Odanın kapısına geldik. Durdu ve duanı et maşallah deki göstereyim dedi. O an şok oldum. Kendimi fesat, nazarcı, kötü niyetli biri gibi hissettim. Ben o kadar mutlu ve heycanlıyken bebeği göstermeden böyle tedbir alması beni çok üzdü. Sonra modum düştü ister istemez. Çok belli etmemeye çalıştım ama elimde olmadan bozulduğumu belli ettim galiba. Haklı olan kim sizce?
Arkadaşınız size hiç de yakın değilmiş.. Yakın olsaymış sizden zarar gelmeyeceğini, inşallah, maşallah ne lazımsa zaten sizin gerekeni yapacağınızı bilirdi. Beni kapıda durdurup o sözleri söylediği dakika arkadaşlığım bitmiştir.Ama çok yakın olduğumuz için çok merak ettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?