ÇOK BOZULDUM. Haksız mıyım?

Normal değil ama büyütmeyin, aranız açılmasın bu nedenle.

Yani fotoğraf göndermeyen birinden beklenebilecek bir davranış, bazı anneler fazla hassas.

Bi kendileri doğurduklarindan ha ben doğursam direk paylaşırım veya hiç paylaşmam yani eminim kk da böyle olan cok kadın vardır ve bize çok pis gıcık oluyorlar şimdi
Ya faydalı bence dışardan nasıl göründüğünü gösteriyoruz. Herkes ayy uyyy diye bayılmak zorunda değil.

Konuya dini içerik, geyik girmesin hanımlar.

powerpoint siz kırılmakta haklısınız, arkadaşınızın tavrı size değil, mutlaka bebek görmeye giden herkese aynısını yapıyordur ama bebek doğurup 9-10 yaşındaki yeğeninin bile kucağına vermiş biri olarak bu kadar korumacılığı abartı bulanlardanım, birşey olacağı varsa oluyor zaten siz istediğiniz kadar sakının.
Bizlerde var bu aşırı üstüne düşme, yeğenlerimden birinin hanımı yabancı, epeyce soğuk bir ülkede yaşıyorlar benim yeğenle, bebeleri oldu geçen sene kış mevsiminde, ayağına çorap giydirmediler, soğuğa yakın suyla yıkayıp ısıtıcı açmazlardı bebek o ülkenin ilkim şartlarına alışsın diye, her anını da netten paylaşırlardı, bebek 1 yaşına girdi maşallah gayet sağlıklı.

Nazarı değeceğini düşündüğün insanı evine bile almayacaksın bu arkadaşın ise. Öyle hem evine alıp hem insanlara bu muameleyi yapmak hiç hoş değil. Nazarı değeceğini düşünüyorsa misafir kabul edemiyoruz diye bahane bulabilirdi. Ne demek kapı ağzında bekletip duanı et demek? Çok çirkin bir muamele ve bana yapılsa bir daha görüşmem. Ayrıca burada insanlar fikir paylaşıyorlar ama kimse kimsenin kışkırtmasıyla hareket etmeyecek kadar akıllı sen düşünme bence

ya yeni doğum yapmıs belli ki cok nazara ınanıyor gözünden sakınıyor sakınan göze çöp batar derler allah korusun fazlası ınsanı piskolojik etkiler bence..

aynen benim bir arkadaşımı anlatmışsın. Bebeğin yüzünde çiçek böcekli fotolar, sadece ayaklarını koyduğu fotoğraflar, 6. Ayında 3 katlı pastalar, kekli börekli kutlamalar, abartılar abartılar..

O bulutlu yastıktan onda da var

Sana özel olmadıgını düşünüyorum, yeni doğum yapmış, çocuguna bu kadar düşkün olup nazar değmesinden korkuyor olabilir.

Nazar sadece kötü niyetten değmez. İyi niyet de nazar değdirebilir. Çok sevmek de nazar değdirebilir. Bir kişinin nazarının değmesi o kişinin kötü kıskanç olduğu anlamına gelmez. Benim annemin bile bazen bana nazarı değebiliyor. Hatta o kadın kendi çocuğuna nazar değdirebilir. Tamam ayıp olmuş ben normal bir şey yaptığını savunmadım zaten. Ama küslük yapılacak bir durum yok çünkü o kadının kafası şu an yerinde değil herkes hata yapar. Şu an o kadın çocuğu kendinden bile sakınıyor olabilir. Bu da benim fikrim. Konu sahibi bu olay dışında daha önce bir ayıbını görmediyse küslük yapacak bir durum yok. En zor anımda psikolojim düzgün değilken yaptığım bir hatada arkadaşım benden uzaklaşacaksa olmaz olsun zaten öyle arkadaş. Hatasız kul olmaz ki.

Patavatsız.
Bu korumacılık değil buldumculuk. Duanı oku maşallah de ymiş adam hristiyan belki napcan ona tütsülücen mi? Cahil cühala işler söylemler bunlar.

Nazar a inanıyorsa annenin en çok nazarı değermiş kendini kese kağıdına soksun öyle girsin ozaman çocuğun yanına.

Nefret ederim bende bundan biri söyle desede söylemem inadına. Ha severken kelime arasına maşallah de teyzesi felan denebilir ama kapıda durdurmak nedir? Çanakkaleye giriyor sanki

Iki gün sonra face lere koymaya başlarlar boyleleri. Nazardan korka bilir ama bunu size belli edip kalp kirmaması lazım. Çok rahatsızsa kendi okusun uflesin. Bence arayıp sormayın. Bişey derse nazarim değmesin diye aramiyorum dersin.

Ya bazisi takintili
Dunyada sadece kendisi bebek sahibiymis gibi nazar takintisi var
Sinir oluyrm
Bana yapilsa girmemde bakmam da o bebege
adece

Yazıp yazıp sildim. .evlimisiniz bebeginiz var mı bilmiyorum ama cidden anne olunca anlarsınız. .size özel bir durum değil davranışi emin olabilirsiniz..çok samimi arkadaşım 2 küçük çocuğu ile görmeye geldi diye odadan dışarı çıkarmamistim gormediler .hala güleriz yeni doğduğunda görmedim diye ve alinmadi aksine hep aradı sordu bişeye ihtiyacın var mı diye .

Ama çok yakın olduğumuz için çok merak ettim
Arkadaşınız size hiç de yakın değilmiş.. Yakın olsaymış sizden zarar gelmeyeceğini, inşallah, maşallah ne lazımsa zaten sizin gerekeni yapacağınızı bilirdi. Beni kapıda durdurup o sözleri söylediği dakika arkadaşlığım bitmiştir.
Odaya da girmezdim, bebeği de görmezdim. Arkadaşlığımı bitirir, neden olduğunu da söylerdim..
Çok yakın dediğim arkadaşlarımın bebeklerini doğar doğmaz gördüm.. Yakınlık sizin anlattığınız şey değil..

Son düzenleme:
Yine bir prenses & sehzade doguran bir ana daha.Bir tek onlarda oluyor cunku ve dunyanin en en en bebegini dogurdular ya ondan oluyor hep ondan.Neyseki cevremde yok boyleler henuz yani.

Benim arkadaşım 40 gündür bebeğin yüzünü kapatıyordu ama fotoğraf paylaşmadam da duramıyordu. Yok ayağı yok eli yok ayağının serçe parmağının tırnağı (tamam ben abartıyorum) diye gözümü kör etti. Bir ayak kaç defa paylaşılır bir el kaç defa paylaşılır. 41. Gün yüzünü görme şerefine nail olduk şimdi de sürekli yüzü açık atıyor. 40 günden sonra nazar değmiyor mu? Çok komik nazar değeceğinden korkuyorsan hiç paylaşmazsın. 40 günde ne değişti yani şimdi mokuna kadar paylaşacak nerdeyse

Aman şu Doğum yapanların nazar değecek düşüncesi beni sinir ediyor sana göstermez kil gün sonra sosyal medyada kendi foto paylaşır ne mantıksa sanki dünyada tek çocuk onların var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…