Çok bozuldum

Bu anne babalarin ogullarinin sevgilisi/esiyle yarisa girmeleri kadar trajikomik birsey yok.
Benim oglum olsa gelmis 27 yasinsa ikilemde kalsa git sevgilinle gecir yilbasini derdim.
Ki ikilemde kalmasi bile sacma yahu...
Simdiden gecmis olsun. Ailesi kendilerini belli etmis.
Bi birakin da ogullariniz eslerinin sevgilerinin gonlunu yapsin yahu. Zaten kacmiyor cocuklar. Kan bagi ortada. Et tirnaktan zaten ayrilmaz. Bi nefes verin bir rahat birakin. Aileniz dagilmaz ogluslariniz yilbasinda veya sevgilisi esi oldugunda daha fazla onunla vakit gecirce. Sevinin ogullariniz kendi yuvalarini kurma pesinde. Kostek olmayin destek olun. Bi akli selim olun kendinizden kucuklere genclerimize savas acmayin piskopatlasmayin

Hayir birdr oyle duruma gelmisiz ki milletce aciklamar bile sacma. Ailesiyle yilbasi gecesini gecirmek istiyor diye kizmiyormusuz. Kizabilirsiniz tabiki yahu! Ne isi var o gece ailesiyle..sevgilisi dururken. Ailesi kaciyor ssnki..sanki baglari kopacak kiyamet kopacsk...ayy sacma sacma seyler..

merhaba astoria
hikayenin ilk kısmını okurken sizi haksız buldum, ailesiyle geçiriversin ne olacak ki dedim. zira 5 günlük yurt dışına çıkış bence çok da vedalaşmayı gerektiren bir durum değil. 1 ay görüşemeyecekseniz de ne yapalım yani bu 1 aya 1 haftacık daha ekleniversin, aileler kırılmasın, anlayışlı olun derdim.

ama eklemeyi ve yorumlarınızı okuyuna fikrim tamamiyle değişti.
aylar önceden yapılmış bir planı son anda iptal etmek çok büyük bir saygısızlık, ben sizin plan da yeni zannetmiştim. söz verildikten sonra böyle plan iptal edilmez.

ayrıca madem babasının totemi varmış, tüm çocuklarıyla girmek istiyormuş; sevgiliniz bunu son gün mü öğreniyor? öyle bir totem vardıysa size en baştan söylemeli, “ben yılbaşını ailemle geçirmek isterim, bizde gelenek bu, kusura bakma” demeliydi.

sevgiliniz haksız, sonuna kadar hem de.

Kusurabakma haksizsin.

Adamin bir ailesi var.
Sen nasil yeni yila onla girmek istiyorsan ailesi de onla girmek istiyor normal olarak.

Evli degilsin ki tum gece senle olsun.simdiden bu kadar sahiplenemezsin kimseyi.

Zaten ilk sana gelecekmis.

Daha neyi sorun yapiyorsun?
Tum gece sende mi kalsin?

Hadi canim:)

Hanımefendi benim ailesiyle yılbaşı kutlamasına laf ettiğim falan yok. Kutlasın zaten hep kutladı. 4 senelik ilişkimiz var bu 4 senenin birinde bile benimle yeni yıla girmiş değil hep ailesiyleydi. Bu sefer aylar önceden plan yaptık, bu yeni yılda görüşemezsek 1 aya yakın görüşemiyoruz. Planımızı ailesi de biliyor. Kalmış son 2 gün, beni arayıp gelemeyeceğini, babasının hazırlık yaptığını söylüyor. Bana yazık değil mi, bir de gelmiş "E ben ne olacağım" dediğimde "Hıı sana da uğrarım o zaman" diyor. Tüm gün de benimle olsun demiyorum yine de. Ailesiyle kutlasın ama ailesiyle yemek yesin oradan bana gelsin, sözüne sadık kalmaması, beni ekmesi bana saygısızlık.

Ailece geri sayım mı yapacaklarmış

Çok güldüm buna.

Hem haklı,hem haksızsınız.
5 günlük bir seyahat için olağanüstü vedalaşmaya gerek yokki,yurtiçinde olup 5 gün görüşmemezlik edemez misiniz,edersiniz pekala..bu veda gerektiren bir zaman dilimi değil.

Diğer taraftan haklısınız.Bir plan var,günler öncesinden belli,sözler verilmiş.ayıp son anda geri çevirmek.
Aile zaten aile,çok mu önemli o akşam birlikte olmak.
Yılbaşı kutlaması benim için zerre kadar mühim olmadığından ailesinin bu direnci bana çok yersiz geldi.

Aynen öyle bir totem varsa zaten en baştan plan yaparken dersin "Ya Astoria bizde böyle babam herkesi yeni yılda bir arada görmek ister" amenna kabulüm. Ama son 2 gün kala babam hindi almış ben seviyorum diye kırmızı et almış da yok totemmiş de bunlar zırvalık ve ben bu saygısızlığı kaldıramıyorum. Ya ailesi yumuşak karnı ya da birinin dolduruşuna gelinmiş. Bu son dakika dönüşünün başka bir açıklaması olamaz.

Keşke herkes sizin kadar düşünceli olabilseydi. Buradakilere bile laf anlatmaya çalışıyorum. Ailesiyle her an birlikte ama benimle her an birlikte değil, bu yıl da benimle olup beni özel hissettirebilirdi. Teşekkür ederim.

Teşekkür ederim. Bilmiyorum belki fazla hassasım ama şu açıdan düşündüm. Hadi tamam yılbaşı ailenle geçirmek istersin de "Ulan bu kız gidiyor 1 aya yakın görüşemeyeceğiz bir vedalaşalım" da demez mi insan? Arkadaşlarım geliyor vedalaşmaya yani sevgilinden görmeyince bozuluyorsun. Ki geliyordu zaten aylar önceden planlamıştık ama son 2 gün kala babam şöyle yapmış böyle etmiş. Babası da yeni yılda benimle olacağını biliyordu yani cidden sinirliyim.

Geç bile bozuldun
Yillardır nasil kabul ettin ailesiyle olmasini yilbaşinda...? Ben edemezdim

4 sene hiç laf etmedim ben ailemin yanına gittim o da ailesiyle oldu. Bu sene de istedim yani çok şey mi istemişim ne olacak bir sene de ailesiyle sadece yemek yese yani 2018de geri sayım yapmayıverseler? Ki ben inanmıyorum da bahane gibime geldi ya da babası duygu sömürüsü yaptı. Öyle bir gelenekleri olsa baştan söylerdi diye düşünüyorum.

ast mune yok kazene söyle

Orayı kaçırmışım,1 ay görüşemiceksiniz demek.
Haklısınız o halde :)
Aslını isterseniz,insanın sevgilisi varken kanda da gençlik,delilik varken kimse oturup ailesiyle evde geri sayım yapmak istemez
Sevgiliyle,arkadaşlarla olan ortam daha caziptir.doğruya doğru...
Cazip olmalıdır da.
Düşüncesizlik etmiş,kendisi de,babası da.

Şimdi de babamla konuştum, geliyorum seninleyim, özür dilerim, kendimi affettireceğim falan yazmış. Ben dedikten sonra ne fayda yani, bir de ailesinin gözünde kötü olmuşumdur durduk yere. Teşekkür ederim. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…