Çok bozuldum

Yemeğin iyi gecmesi icin cirpinmasi sizin veya ilişkiniz icin olan bir durum değil.
Ailesine yaranmak icin. Onlarin gözünde saygi kazanmak icin yapilan bir eylem.

Eniştemin ablama dediği cümle aklima geldi (16 yaşında atmışlar eniştemi, aşırı kopuk aile )

Ablam ailesini aşırı güzel agirladikdan sonra : vaaayyy, güzel performans verdin dedi...
Ailesinin ilgisine muhtac bir erkekle yürümüyor canim. Ablamda dayanamadi. Eniştemin en son incisi annesini eve tasindirmak oldu :) neymiş... annesine üzülüyormuş

Bu açıdan bakmamıştım hiç. :/ Ya insan sevince kabullenmek de istemiyor yani "O da beni seviyor böyle olmaz" diyorsun ama oluyor işte. Yeni yılda gelmesini istemiyorum gittiği yere kadar gitsin artık ayrılır mıyız ne olur artık bilemiyorum.

Şu dakikadan sonra sen anlatip dogruyu gostersen bile tadi olmayacak o kutlamayi beraber yaşamanın.. Kendisi dusunmeli, surekli laf mi anlatacaksin..
Bu konularda cok sıkıntı yaşadığım icin kucucuk seye bile tahammulum yok, ilerisi cok daha kotu olur gibi geliyor, belki de önyargı, bilemiyorum..

bence büyütüyorsunuz kocanız değilki ..sevgiliniz ailesi ilede olmak istemesi çok normal..hem zaten sizi görüp gidecekmiş

Afedersin, eskiyi kurcalamak haddim degil, daha saglikli yorumlamak icin soruyorum.. Daha once de ayrilik yasamistin degil mi bu kisiyle? Sebep benzer miydi?

Hemen cart diye ayrilma. Ama birde bu acidan izlemle.
Eniştemden biliyorum...yaranmak icin, onlarin kırıntı kadar ilgisi icin yapmadığı sacmalik kalmadi. Ablamin altinlarini satip (ölmüs anneden yadigar ) annesini umreye gönderdi....
Destan olur... destan. Sadece afferim oğlum alabilmek.için

bence büyütüyorsunuz kocanız değilki ..sevgiliniz ailesi ilede olmak istemesi çok normal..hem zaten sizi görüp gidecekmiş

İlla kocam olunca mı yeni yıl kutlamam gerek onu da anlamadım. 4 senelik ilişkim var bir senesinde bile başbaşa kutlamışlığımız yok her sene ailesiyle kutladı. Çok şey istediğimi düşünmüyorum -ki o gün görüşemezsek en az 1 ay daha görüşme şansımız yok. Sevgilisi olarak "şöyle bir kapıdan uğrama"dan fazlasını hak ettiğimi düşünüyorum. Aylar önceden planlı bir durumu babasının bile isteye 2 günde bozmasına izin veremem.

Vedayı ertesi gün yapsanız? Hemen mi gidiyorsun?

Yeni yılda bir arada olmak daha güzel olmaz mıydı ben niye hep ikinci planda olan ya da fedakarlık yapmak "zorunda" olan tarafım? Ki aile de aile olsa 1 yaşında terk eden anne babadan bahsediyoruz, son anda vicdana geldiler.

Afedersin, eskiyi kurcalamak haddim degil, daha saglikli yorumlamak icin soruyorum.. Daha once de ayrilik yasamistin degil mi bu kisiyle? Sebep benzer miydi?

O zaman da sebep ablasının bana saygısız davranmasıydı. Bunu söylediğim için başta kabul etmeyip kavga çıkartmıştı. Sonradan bana hak verip özür dilemişti.

İnanamıyorum. Büyük konuşmak da istemiyorum ama bu noktaya gelene kadar çekeceğimi düşünmüyorum. Umarım beni yanıltır demek istiyorum ama zor gibi.

Yine aile mevzusu ve gereksiz aile kompleksi yani..

Yine aile mevzusu ve gereksiz aile kompleksi yani..

Aynen öyle. Ablasının benden hoşlanmadığından, bilerek saygısız davrandığından bahsetmiştim. Ki herkes bunu böyle anlar kız ikimiz başbaşayken nasılsın bile dememişti bana ben hal hatır sormama rağmen telefonda falan konuşmuştu, erkek arkadaşım yanımıza geldiğinde ilgileniyor numarası yapmıştı. Erkek arkadaşım kabul etmedi "Yoo ilgilendi sen kıskanıyorsun ablamı"ya getirdi ağır kavga ettik, sonra "Ablam çok utangaç"a bağladı. Ayrıldık sonra özür diledi ablam seni kıskanmış olabilir bana çok düşkün annem yanımızda olmadığı için dedi.

Off, oyle benzer seyler yasadim ki, ustelik ben evliydim alenen hakaretler yiyip yapıcı davranmaya calistigim halde(ortada evlilik sozkonusu diye) yine yaranamayan ve suclu olan ben olmustum.. Ben bitirip dava acinca dank etmisti ama biliyordum ki düzelmez, değişmez..
Yorumlarindan bildigim kadariyla akli basinda birisin.. Iyice tartmani öneririm, hic hoslanmadim adamin hal ve hareketlerinden.. Bazen kucucuk bi kelime bile her şeyi anlatir..
Bi de bagimsiz, kendi ayaklari uzerinde, akli basinda bi imaji vardir simdi bu er kisisinin, degil mi?

Aynen kesinlikle. Evin fatura ödemeleriyle, arabanın sigorta kasko işleriyle (araba babasının üstüne düşünün), ev alışverişiyle bizzat kendisi ilgilenir. Benim evimle bile ilgileniyor tamir tesisat işi olunca gelir yapmaya çalışır, ustalık iş varsa ustaların başında durur. Uzaktan çok sorumluluk sahibi duruyor ama sıkıntı evlendikten sonra yeni bir ailesi olduğunun bilincinde olup olmayacağı.

Size sonuna kadar hak verdim.
Fakat deneyimlerinden biliyorum ki, sizden ozurdileyip gonlunuzu alsa da,aynı mevzulardan tekrar sorun yaşarsınız
Bunun adı aileciilik değil bence düşüncesizlik...

Ah canım çok çektim bu durumdan sevgiliyken,sekiz yıllık evliyim halen çekiyorum

Mesela bugün sevgili eşim,annesini ve bir kaç akrabasını şehir dışına götürdü.
Bense iki çocukla evdeyim

Tepkini baştan koymazsan boyle oluyor
İyi niyetin fazlası zarar onu anladım

Yine de gemileri yakmayin hemen tabi

İnşallah içinizi rahatlatacak bir sonuca ulaşırsınız
Yorumlarınızı beğenirim
Böylesi akli başında bir insana bu yapilmaz

Olmamış yaptığı ya.
Yorumları okumadım ama inşallah iki tarafı ve kendini de mutlu edecek bir çözüm bulabilir.
Yemeği ailesiyle yiyip koşaraktan size gelse mesela :)

Yalnız şimdi cevapları okuyunca takıldım

Bir daha görüşemeyiz moduna

Uçağın 1 ocak sabahı mı

Yani 1 ocak tatil neden görüşmeyesiniz ki

Bu plan sonradan çıkmasa da 1 ocak da da birlikte olmalıydınız şimdi de öyle olmalı bence

Katıldım ve bu işin psikolojik analizini biz değil sen yaparsın
Astoria

Zira Adam hindi de yemiyormuş ki yılda bir kere alınıyor yiyelim desin

Bence o aile duygusu eksikliğini kapatıyor böyle bir etkinliğe dahil olmakla ve ömrü boyunca da bunu yapacak

Belki kendi çocuğu olunca geçer

simdi okudum sevgilinizi hata yapip yapip ozur diliyor sonra gene basa donuyorsunuz sen en iyisi boşan ... gercektem birini ne kadar kotulersen ona o kadar baglaniyorlar ... ailen cok iyi seni geri aldilar.. cok iyiler cok cok iyiler dersen o gider o kadarda iyi degil der ...elestirmek yerine övün belli sure sonra o kendi yanlislarini gorecek denendi ...

İnşallah yanıltır canım. İnşallah. Tüm kalbimle diliyorum. Aile ilgisine muhtac insanlar genelde yaniltmiyor ama.
Bu olaylar bir ayda gelişen şeyler değil tabiiki... 10 sene icinde neler yaşadı ablam...
Neyse konunu sabote etmek istemem ve bir yil başı kutlamasindan yola cikip nostradamusluk yapmak istemiyorum.
Ama bu alay sana yeni bir bakış acısı kazandirsin ve detaylara odaklanmana vesile olsun.

Babam bana özel kirmizi et aldi cümlesinden sonra bende canlar ötdü

Malesef hayat böyle Astoria . Sevgilin ya da eşinin bir ailesi de var ve bazen onlar senin planladığın şeyin yanına başka bir plan koyabiliyorlar.

Evlilikte bunu özellikle daha çok tecrübe ediyor insanlar ve şaşırıyorlar ancak iki tarafın da gönlünü aldıktan sonra problem etme.

Ama bence şunu yapabilirsin, senelerdir ailesiyle kutlamış sonuçta, onlara başta uğrayıp birkaç saat, tüm geceyi seninle geçirebilir. Bu daha makul geldi bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…